אתם שמשלמים למישהו כדי לראות טלויזי

אתם שמשלמים למישהו כדי לראות טלויזי

כידוע העניק לנו הבורא שלושה ערוצים שאין צורך בחתונה קתולית עם יס או עם הוט על מנת לצפות בהם: בשביל ערוץ 1 משלמים אגרה, גם אם לא צופים בו בכלל, גם כשלמעשה צריך לשלם לכל מי שמסכים לחזות ביורם גאון מבזה את עצמו ואת אורחיו ולמרות שהערוץ הזה הוא בטאון של השלטון. יש לך טלויזיה? תשלם. ערוצים 2 ו-10 הם בחינם, בגלל שהם מתפרנסים מפרסומות. לי עדיין לא ידוע על אף בית בישראל שקולט את שלושת ערוצי החינם בלי חיבור לכבלים או ללויין, אבל מצד שני טרם הספקתי לברר אצל כולם. במילים אחרות - אתם משלמים אגרה, בולעים פרסומות ומשלמים בשביל זה. הפרסומות כבר חרגו מזמן מהמסגרת המוקצת להם בין המעברונים עם הלוגו של 2או של 10. צחי בוקשסטר, לא משנה מה הוא יבשל, גם אם זה מסטיק תות על מצע פירה צנוניות, תמיד ישתמש ברסק עגבניות, גבינות צאן ושמן זית, תוך כדי העתרת מחמאות מבעבעות ומשכנעות על המוצרים שבחר. אין לו גם שום בעיה להזמין את צופיו להשתתף בתחרויות אפיה על בסיס בצק עלים מסוים של חברה מסוימת מאוד. אותו הבוקשסטר, ממש במקרה, מוביל את הקמפיין של מחלבות גד. התוכנית של אודטה נראית בדיוק, אבל בדיוק, כמו תשדירי הפרסומת של ג. יפית ואילו גיל חובב בחר לבשל לכם מסניף של מגה. כידוע מרכולים הם מקום מאוד נוח לגרירת גזרים ולזריית פרמז'ן. לפעמים גילי המסכן שוכח להכין לעצמו לבן מבעוד מועד ונאלץ לכתת את רגליו הגרומות אל מקרר מוצרי החלב השופע. השף בעל הצרכים הצנועים יזכיר לצופים שאין שום צורך במקל וניל, גם אם כתוב כך במתכון, כשניתן לרכוש תמצית וניל סינטטית בבקבוקון מהסופר. בין לבן ללבן גילי נזכר לעיתים, שהוא מאוד עממי, והוגה מילים כמו טעעים ונימוחח בצליל גרוני, אולם כשגילי אופה מאפינ'ס הוא חוזר להיות סתם אממי והלחמניות שבות להיות לכמניות. כל זה על רקע סטיילינג נוסח הגננת חדווה בשנת לימודים דלת תקציב במיוחד. בערוצי הכבלים והלויין לא אמורות להיות פרסומות, אבל לחברות הוט ויס אין שום עכבות לפרסם את עצמן בתדירות המאיימת על שפיות הדעת של הצופים. תזכורת: מדובר בפרסומת לחברות מסחריות. עוד לא אמרנו כלום על התכנים, שפעמים רבות משרתים אינטרסים כלכליים של גורפי קופות למיניהם. לשלם למישהו בשביל לראות את התוכנית של גיא פין-נס?! זה הרי נטול שמץ של הגיון. לצפות בMTV כשמעל כל רמזור רענן יש ממילא פרסומת לקסטרו או לאיזה שירות סלולרי מגניב במיוחד - בשביל מה? זהו. תסלחו לי עכשיו - אני הולכת לעיין בספרה האחרון של ליאת אחירון. צפיה נעימה, לא אשוב אחרי הפיר-סו-מווות!

השערוריה האמיתית היא

שהווליום של הפרסומות תמיד גבוה הרבה יותר מזה של השידורים, אבל תמיד. וזה צורח שחבל על הזמן.

מצריד

New member
את חיה בשנות השמונים

כמה מלים כתבת על שתי רעיונות טפשיים ומיותרים

קפת

New member
באמת היו שתי רעיונות. אולי שלוש.

שנות השמונים? מתי זה היה?

Ricca

New member
לפני עשרים שנה

שנים מופלאות לדעתי. במיוחד בימים אלה שכל האקססוריז הגדולים מפלסטיק וויניל שחור/אדום /לבן עדיין לא נדחקו לגמרי ע"י הפוקסיה. מה זה פוקסיה בכלל? מישהו שמע על זה בכלל לפני החורף האחרון? הלכתי לחנות בגדים, רציתי חצאית. המוכרת הציעה לי משהו זרחני וצורם להחריד, "איכס, מה זה הוורוד הזה?" שאלתי. "זה לא וורוד, זה פוקסיה!" וואטאבר. באייטיז לא היה פוקסיה, היה וורוד עתיק. אני זוכרת את זה. וזה תפס חזק עם שילובים של אפור. וחישוקים ענקיים מפלסטיק שכמעט וקרעו את התנוך. זה חזר שנה שעברה, אבל היום זה נעלם כמעט לחלוטין. פוקסיה, נעלי שפיץ והגיזרה הנמוכה. מתי בפעם האחרונה הייתם במועדון? שמנות על גבי שמנות לבושות בפוקסיה ונעלי שפיץ ואיזה מיקרו ג'ינס, או מיקרו מיני, כשכל השומנים שלהם מתפרצים לכל עבר. אני הייתי לפני שבועיים. כל כך שמחתי שאני לא בחור. לא היה עם מי להתחיל בכלל. לא פלא שכל הבחורים השווים הומואים, ראיתם איך המין הנשי נראה? וכל בחורה בת 15-16, חושבת שהיא ג'ניפר לופז, וג'ניפר לופז יש רק אחת. כמו גם קיילי מינו. מזל שהן קיימות. לפחות קיילי. קיילי הייתה גם היא בשנות השמונים. לובשת סטרפלס פרחוני, וגבות מטורפות, לא כמו של מדונה אבל. אז מה הנקודה שלי בעצם? אנחנו דור מזויין כנראה. לפחות אלו מאיתנו שגדלו באייטיז- וזה היה לפני עשרים שנה.

ואולי מישהו יואיל להסביר לי

מה הקשר לאייטיז? איך הגענו לשם בכלל? הבגדים היו מחרידים, התסרוקות מחרידות אף יותר, המוסיקה היתה מפלסטיק, כל כך מפלסיק, שתודות לה קמו באייטיז להקות כמו נירוונה ופרל ג'אם, חנויות הפופ המגוכחות מכרו לבני תשחורת פחי נייר עם הדפס של מייקל ג'קסון ופוסטרים עם חתולים, סוסים ובחורות ארוכות שיער, צה"ל שקע בלבנון, אינתיפאדה I יצאה לדרך לא היה ערוץ 2!

Ricca

New member
גם לא הייה כבלים

אבל היה אדם! ומכתביות של אדם.

קפת

New member
וטולקינג האדס ודייר סטרייטס

ונינה האגן. וזיונים בשירותים של קולנוע דן.

לריסה מותק זו לא אופנה חדשה

זו האקזמה שלך מאז שאת לא מקפידה ליטול בקביעות.

Ricca

New member
בסבוסה!!!!!!

איזה כיף!!! איך התגעגעתי! לאן נעלמת לי לכל כך הרבה זמן?

לקחתי חופשה מרוכזת והתענגתי

על כל רגע בלעדיך. הבאתי לך גם מתנה. כדור גומי קטן. בדיוק מתאים לך לפה. עכשיו שקט. ישנים.

קפת

New member
כדור גומי קטן לפה?

זה, גם גרוזיני גדול בפה לא יספיק לו. עכשיו שקט. רק התעוררתי.

היי בוגו, תכתבי רבאק. רק רעיונות.

אל תשתרללי לי כאן ותתחילי עם חידודי הלשוןהתפלים-טפלים של אותו מוסד מתפורר הקרוי אללה (אקדמיה ללשון העברית). תביאי רעיונות יותר טוף ויותר מזין לחמורים שלשונם אינה חדה אלא עבה כאותו נאבוט. אזניהם ארוכות וקולם הולך מסוף העולם ועד סופו. הנה הלכה לה האקדמיה הזותי והחליטה בשבילי החמור העברי - "חמור עבר" (לא, לא אבר. אוף.. שוב נגמר הוואזאלין) אז היא החליטה זתומרת "אללה" שאין אומרין יותר "מאניפולאציא" אלא דפקא "טיפלול" מין מילה טפלה תפלה ובלתי מטופלת כראוי, ואני תפילה ונהרה ונעירה שתעבור זו הבתזונה מלשוננו ותוחזר לנו ה"תכמנות" הישנה והטובה בכל ההטיות. יושבים להם בעיה"ק ירושלים תובב"בא כנופיה מנותקי-מן-העם, ממונה מטעם עצמה או מטעם הבן דוד של לימור לבנת באיזו מפלגה, וקובעת לנו את ליבת התרבות. שהרי כבר דרש הרדר צדיק הרומאנטיקה הטאבטוני ולימדנו שראשונה לתרבות היא הלשון (כן, גם הטריטוריה, אני יודע, אבל בכאן, סומך אני על לימור לבנת-הספיר שתמית נפשה על כל מ"ר של נדל"ןותיצמד בציפרניה העשויות אל אמא קרקע (מצטער חמורים לפעמים מחרבנים ודווקא על הקרקע ודווקא בהתנחלויות, ולא ביקשתי מלימור להשתרע דווקא על החומר הטרי שלי) וכשיעבור רוע הגזירה, תזנק שוב לימורתנו על עקבי הסיכה שלה תעשה פליק פלאק בשיער (לאוריאל) נשיפה קטנה בבלייזר של וורסאצ'ה, והנה היא מוכנה כמו 007 לפעולה הבאה מצוחצחצת ומטופחת מאותתת למסוק שיקפיץ אותה לאיזור התעשיה באשדוד לאיזו בר-מיצווה של איזה חבר של בן דוד של חבר מרכז הליכוד אנאלפבית בלתי רחוץ באיזור המרפקים, ומפני שאין הוא יודע קרוא וכתוב, האפנדי, לא טרח לקרוא את הוראות ההפעלה של הגרביים שלו עד שלאחר חדשיים אפשר לחלץ אותו מהן רק בכירורגיית כף הרגל. ידידי ויטי (חמור אוסטרי שהלך בהמלצת הדוד פראגה להתיישב בבריטניא וללמוד תורה אצל ראסל, אותו חתן פרס נובל שכתב את "בשבח הבטלה" החביב עלי) בקיצור ויטגנשטעיין, היה אומייר: הוראתה של מלה בלשון, הרי היא הדרך בה משתמש בה העם. כל השאר חרטא. אז העם החליט שמניפולציא היא תיכמון. באה "אללה" ואמרה: "הייתם מתים" טיפלול ורק טיפלול, ותחזרו ללול. אז תעזבו אותנו מחידודי לשון, אה? אין מצב! תביאו רעיונות חמורים. רעיונות טובים למרעה, לרעות, ולרעננות העור (שמרי יופייך אהבלה!!) בכלל איזו מין שאלה זו מה זה שנות השמונים? זו עתידנות טהורה, ומדובר בעוד איזה שבעים וכמה שנים. אז מה, דה וינצ'י לא הקדים את זמנו והמציא הליקופטר שלא יכול לטוס? ז'ול וורן לא המציא מעבורת חלל שלא מגיעה לשום מקום? אז שמעי קפת, אם לא תפסיקי מייד לנגח את בוגו וואנילה, נצטרך לכלוא את קפת באותה רפת עם הפרה הקרוייה "קרן מקפת" (ללפף בנוצות ולמרוח בזפת) בכלל, אני לא יודע בשביל מה אני נכנס לפה. אה, נזכרתי. בואי גונב וואנילה מתוקה ואתן לך נשיקונת, ואותך קפת המטרפת אני תיכף חוטף מן הנשף מצמיד אותה אל לוח ליבי על גב הסוס הלבן על מחלצותיך - נוכח כל מחזריה בעליה מאהביה מעריציה ומחלי פניה, שיתפוצצו. הופ סוסי האביר אנו מזנקים מבעד הוויטראז' הענקי של הקאתדראלה לוקחים עימנו חתיכה מן התחת של יוחנן המובטל שהייתה שם קודם בצורת זכוכית ועכשיו סתם חור תחת בוויטרא'ז הגותי. קפוץ אבירי הרחק מעבר לכביש שש היישר והבא אותי ואת נסיכתי אל ארץ האגדות על הגבעה שם נטעתי לה את גני, לבירינאת מקסים שוצף פלגי מיים ופרחים אגדיים. מהר סוסי, הן להספיק את השקיעה אווינו, להתרווח על מרפסת הרוקוקו הפרחונית הענקית, לשבת חבוקים על כוס קאפוצ'ינו עם קצת מארטיני ובקלואווה גם, בעוד שני המשרתים שחורי העור עדויי משי באיזור החלציים מנפנפים על ראשינו בענפי דקל מלבלבים, ופאריד אל אטראש קם מקברו וביחד עם אום כות'ום ועבד אל וואהב עורכים לנו קונצרט רטרוספקטיבה ספיישל עם עוד בגודל של עוגב כניסייה. אל מול גלגל החמה האוריינטאלי הטובל רגליו אט עד במי הים עד שיאבד בחושך הארגוואני, רק שנינו בעולם מביטים בנוף. אה כן, סנשו, ידידי מנוער ומנעירה פטרוס, ניצב בצד מבוייש ושולח מבטים מלאי משמעות וחומרה במולאטית הרוחצת למטה בגן. הוא היה כל הזמן מאחורי וחיפה עלי. שחק אותה אחי, תיכף אמחא כף והרמון שלם יגיע אליך לבוש רק בשאנל 5.2.1 . אתה תדע מה לעשות ילד. אני נשאר עם קפת עיניה עצומות על לוח ליבי ההולם בפראות. מחר כבר נהיה בשיירה לאבו דאבי. יגססו הקנאים בייסורים קשים, והמאהבים - מחזרים - מעריצים יחטפו סיפיליס כמנה ראשונה, איידס לשניה ובעיטה בתחת לשלישית. "אתה משקר" אמר שכנו של ג'וחא, אדום עיניים ממחסור בשינה. החמור שלך נער, ועוד איך נער, כל הליילה נער, אז מה אתה מספר לי שבכלל אין לך חמור? ושאם כבר יש, אז הוא בכלל אילם - לא נוער בכלל?! הו כופר בן כופר, צועק ג'וחא בזעם. למי אתה מאמין יותר, לחמור או לי? תיכף אני תופס אותך ומשליך מן הח'ליפות הבגדדית של בית עבאס אל שנות השמונים של המילאניום השלישי. שמה תאכל חרא. חסר לך שתעלה רעיונות. תתבייש!! אה כן, ואם יש ביניכם מאמינים המקיימים את השרי'עה ברוח הנביאים אשר הביטו אתמול בליילה אל שמי חצות של פלאשתין, ודאי ראו חמור לבן מעופף לו מבעד למרחב הזמן מהלך אלף שנים שמימיות אל שנות השמונים המתקרבות לאט (ואם לקאנט לא איכפת, אז לי בטח לא) חמור לבן חוצה את השמים ואת קווי התאריך בפישוט איברים. ובכלללל בכללל לא נוער. אז זה הייתי אני. יאללה ביי מתוקים. לכו לישון קצת בהמות. שנת היופי שלכן בנות מקסימות. קישטא. מפארמאנידאס (דוגמן של אדידס)

אני יגיד לכם

בכלל, אני לא פותח טלוויזיה. חמור חמור, אבל יש גבול. בכלל, אצלי בבית כל הזמן הטלוויזיות כולנה פתוחות ממילא כל הזמן. עבודה של זוגתי שתחי'. את מיסי הטלוויזיה אני משלם ברוגע גדול כמו את מיסי המשטרה - חינוך - בריאות- דואר - בטחון פנים - בטחון חוץ מה הולך אחר כך? אני משלם ברוגע אפילו שאין טלוויזיה אין חינוך אין בריאות אין דואר אין בטחון פנים אין שומדבר. אולי יש משרד דתות, נו טוב. אני משלם ברוגע, כי לשלם זה מה זה כיף. אתה מרגיש מה זה מליאן, משלם בוחטה על שומדבר כמו ההוא שהדליק סיגרים בשטרות של מאה יורו. לפעמים אני חולף ליד איזה מכשיר טלוויזיה מקרקש, קולט משהו בעווית הזין, וכך נודע לי למשל שיש פרסומות ויזואליות בישראל. שמחתי. זו קידמה. אנשים צריכים קצת צילומי מונטאז סהרוריים כדי שיוכלו לסדר את הראש. ואיך יסדרו להם את הראש אלמלא תחילה יעקמו אותו קצת? אז כשאני צריך שירותי קאבינט, אני אומר קיבינימאט ולוקח הכל פרטי. חוצמזה אני מעדיף אוננות פיסית על זו הרוחנית. לפעמים אני מגחך לי כשאני שומע על שבחי התורמים ל"יד שרה" "משמר אזרחי" ושאר תחליפי ממשלה. כן, חמור אני, אבל שאני אתן להם תרומות כדי שלממשלה תהיה לגיטימציה לפטור עצמה ממתן שירותים בסיסיים? (נעירה ארוכה). הלוואי שאף אחד לא יתרום כאן גרוש לשום מוסד וולנטארי, ואז אוסף הקרימינלים היושב בקאבינט (חוץ מלנדאו יש עוד מישהו שאין לו תיק במשטרה?) אולי יעלה על דעתו שצריך להתעסק לפעמים גם קצת בטיפול באזרח הנפחד, ולא לסמוך על אגודות הקבצנים הממוסדות שיעשו את העבודה שלהם. פעם לימדו אותי שמדינה חזקה פנימית היא זו שבה אין כפילות מוסדית (נגיד הולנד). בישראל לכל מוסד ממשלתי/ציבורי יש מקבילה פרטית או קבצנית. אז כשראש ממשלתנו או איזה אולמרט/לבנת או השד יודע צווח שאנו חזקים פנימית, אני תיכף הולך לבדוק שוב את עניין הכפילות. מסקנה: אנו מדינה בעלת חוסן פנימי אפסי. שלא ימכרו לנו לוקשען (ממילא חמורים לא אוכלים את זה) וישחררו קצת את הזקפה הלאומית. אנו חלשים חלשלושים פנימית. נקודה. בכלל, שמעתם פעם על שר שעוסק בענייני משרדו במקום במצע מפלגתו? אנו מדינת קסרקטין וגם זה לא מספיק. בלי אמריקה היינו "מחר אולי נפליגה בספינות" הימה ואוהבי נפשנו הערבים היו מתיישבים בנחת על ההמצאה הציונית שבדינו לעצמנו. במחשבה שניה, אנל'א בטוח שבאיסטאנבול היו מקבלים אותנו. גם לא באנטליה. אז זהו חמורים יקרים. רימו אותנו בביתספר. אנו עדיין בגלות. אין זהות ישראלית ושיפסיקו לדסקס את הקישקוש הזה מבוקר עד ערב. יש אוסף הטרוגני של אזרחים וכל קבוצה היא עם עצמאי. כל אומה כזו מורכבת מהמשפחה המורחבת, החמולה, החבר'ה או ציבור מתפללי בית הכנסת/מסגד או מקללי הממסד. ארצות הברית שנתקלה במצב דומה, בנתה גרעין מרכזי עימו מזדהים הכל (חוקה, פדרליזם ועוד כמה) ומסביב לגרעין יש חופש פעולה לפלוראליזם. לנו אין גרעין מרכזי מאחד. אפילו לא שנאת הערבים. אנו מצטופפים כחבורה נפחדת של כבשים, וכל כבש צועק ומקלל בקול גדול את עמיתו מפני שלדעתו צריך לעשות הפוך ממה שההוא אומר. אז אם הרצל אמר שאנו אומה, הוא קצת התבלבל. מסכן, מת צעיר עם זקן שחור ויפה. מה כבר אפשר לצפות מעיתונאי וינאי יהודי עם שם מוזר כמו "הרצ'ל" נשמע קצת כמו הרש'ל. טוף, עכשיו שתדעו שהצג הפלאסמאטי המשונה הקרוי טלוויזיה, משמש לנו לשקט תעשייתי. אשתי המתימטיקאית חוזרת מהעבודה, נזרקת על הספה ומלעיטה את התאים האפורים שלה בטלנביילעס, שזה בעצם ז'אנר מלודראמאטי אינסופי. תיראפיה, אשכרה תיראפיה. אני חולף, מדביק לה נשיקה חמורית ומקבל בתמורה כוס תה. מה רע? תקראו את "אושר המשפחה" של לב טולסטוי ותבינו. ולא, אין לנו סמובאר. אני מסתפק באלקטרוניקה מפלאסטיק, אבל התה צריך להיות עם קינמון. חמור, לעולם חמור הוא. ככה בונים משפחה, שקט תעשייתי (במיוחד בתעשיות התה והעוגיות). אז מה, יש גם פרסומות בקקה מייקה הזואתי? טוב לדעת. לפעמים אני שם איזה DVD של המדבר האדום לאנטוניוני, או רכבות ליילה, הממלכה, האזרח וולס, ביג לובובסקי או מה שלא יהיה של האחים כהן. קצת קופולה, קצת סקורזה, ז'אנה, ניאו ריאליזם איטלקי, פליני פאזוליני, את גודאר אני שונא. אז מה, בלי פרסומות אני אלך ערום בגלל שלא אדע מה ללבוש? אפסיק לצרוך עוגיות ותה? אמכור את המכונית שלי עם כל ה 170 כוחות חמור שלה? ואם נתנייהו אומר שתכנית כלכלית אין מחליפין כל יומיים כמו גרביים, אלמד ממנו הלכות הגיינה ואחליף רק כל שלשה ימים גרביים? והתחתונים? מה יהא עליהן? לא חראם? מעניין כל כמה ימים מחליף הביב נתן מיאו את תחתוניו הצחורים? הוראות משרה? מכשיר אזעקה לאיתור שריפות או סירחון? אולי הצבע המתחלף? אופס, שכחתי, חמורים לא משתמשים בדברים האלה, תחתונים? מה זה? גרביים? עוד מעט יבקשו שננעל על פרסותינו הדוויות ניו בלאנס. עיקר שכחתי, תקנו נדל"ן! זה הזמן! והכי עדיף תקנו לכם חמור. שיהיה. ממילא הוא עקשן לא נייד וחרמן. בקיצור: נדל"ן. אוהב אתכם בבתוליכם תישארו תמיד ככה, זה מוסרי, בריא וחסכוני בנוזלים. שלכם בידידות מופלאה, פארמנידס. נ.ב אני מרשה לכם, בעצם מפציר בכם לקלל אותי כל יום. מה רע? תמיד אוכל לנעור בשמחה על שאתם, אהוביי, ממלאים את בקשותי בהכנעה.

מצריד

New member
מי קורא את הזבל שאתה משלשל כאן

ותזכור בזכות מי תקבל עכשיו שלשולי הערכה לזבל שאתה כותב.

קפת

New member
תרגיעו, בבקשה, שניכם

לפני שאני מתחילה למחוק ולחסום. בא לכם לריב? יש פה למעלה מ1000 פורומים, בלוגים, קומונות (זה איזה משהו חדש וביזארי לחלוטין) שבהם אתם יכולים להתקוטט. אבל לא בחצר האחורית שלנו. קפיש?

א י ל ה

New member
באמת אלפי סליחות

והתנצלויות על ההתערבות שלי, שאני יודעת שאינה במקום וכל זה, אבל לא התאפקתי, כי לגמרי במקרה נתקלתי בדבר הזה פה ואני אסוציאטיבית (אסוציאטיזית) כזאת אז לא יכולתי להתאפק. זה כבר סיבך אותי בעבר, אבל כזאת אני. לא לומדת מטעויות. תהנו.

קפת

New member
אוהו, בלקר חבר ותיק

כבר שרץ אצלנו פה, וחגג פה ריבים לרוב. אני מאושרת בשבילו שהצליח לתעל את התחביב המוזר שלו לשבלונה תואמת. תראו מזה. סתם פתחתי פורום ועוד של מגלומנים. הייתי יכולה להיות קומונה במקום.

Ricca

New member
איזה חצר אחורית?

זה אצלנו בסלון, זה שיש לנו עיזים בסלון שלא יטעה אותך. בחצר האחורית יש לנו ברבקיו. ועכשיו באמת. אני בעד המצריד. אני חושבת שהביטויים שלו סקסיים, במיוחד כל אלו שקשורים להפרשות. אלוהים אדירים, מה הפורום הזה עושה לי, בכלל תיכננתי לשמור את עצמי לחתונה.

למעלה