אתמול, בצעד יוצא דופן, שופט שלום פרסם את החשדות נגד יועצי נתניהו, שעד אז היו חסויים. חשדות חסרי תקדים במדינתינו. לא היה כדבר כזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא אתה כתבת את זה? "
כתבתי ובדיוק מהטעם שציינתי כרגע בתשובתי אליך. מכאן ולמסקנתך שמעניין אותי מה אתה עושה 24/7, כאמור, ממש לא מעניין אותי :). יש כאן מישהי אחרת שמשוכנעת שעיסוקי הגולשים האחרים בחייהם הם עסקה. לא אני.

boriska1

Well-known member
כתבתי ובדיוק מהטעם שציינתי כרגע בתשובתי אליך. מכאן ולמסקנתך שמעניין אותי מה אתה עושה 24/7, כאמור, ממש לא מעניין אותי :). יש כאן מישהי אחרת שמשוכנעת שעיסוקי הגולשים האחרים בחייהם הם עסקה. לא אני.
שננהל דיון על לוגיקה והסקת מסקנות לוגיות? בשביל זה נצטרך ללמוד קצת פילוסופיה , במיוחד על חכמי יוון, העת החדשה (גרמנים בעיקר), וגם קצת מתימטיקה, ענפים לא מסובכים. שנתחיל? "מורה נבוכים" משתמש קצת בפילוסופיית חכמי יוון וגם לוגיקה, אמנם לא אפשר להתחיל משם כמבוא.
אתה נוהג להשתמש הרבה בלוגיקה, למשל : "
במקרה שלו? אחד שעוסק 24/7 בביבי ודוחף אותו לחצי מהפוסטים שלו, בין אם זה רלוונטי ובין אם ממש לא, אבל כשאתה שואל אותו מה זה ביביזם הוא לא יודע לענות לך :). אני מניח שזו מסקנה לוגית שלך. זה לא בא ממקור אחר

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
שננהל דיון על לוגיקה והסקת מסקנות לוגיות? בשביל זה נצטרך ללמוד קצת פילוסופיה , במיוחד על חכמי יוון, העת החדשה (גרמנים בעיקר), וגם קצת מתימטיקה, ענפים לא מסובכים. שנתחיל? "מורה נבוכים" משתמש קצת בפילוסופיית חכמי יוון וגם לוגיקה, אמנם לא אפשר להתחיל משם כמבוא.
אתה נוהג להשתמש הרבה בלוגיקה, למשל : "
לא מענין. רואה כאן ללא הרף "מסקנות (כביכול) לוגיות" שהלכה למעשה אין להן כל בסיס. אולי נובע מחיי בועה, אולי מרדידות מחשבתית, אולי מסטיגמטיזם ודעות קדומות. מה זה משנה? הלוגיקה של האחד היא לא בהכרח הלוגיקה של השני וממילא מה שהאחד רואה כמסקנה לוגית בה הוא מסיק את א' לאחר שקרא את ב', לא בהכרח תהיה נכונה. גם לא אם כל 'חכמי יוון' וחוכמולוגים אחרים טענו אחרת.

boriska1

Well-known member
לא מענין. רואה כאן ללא הרף "מסקנות (כביכול) לוגיות" שהלכה למעשה אין להן כל בסיס. אולי נובע מחיי בועה, אולי מרדידות מחשבתית, אולי מסטיגמטיזם ודעות קדומות. מה זה משנה? הלוגיקה של האחד היא לא בהכרח הלוגיקה של השני וממילא מה שהאחד רואה כמסקנה לוגית בה הוא מסיק את א' לאחר שקרא את ב', לא בהכרח תהיה נכונה. גם לא אם כל 'חכמי יוון' וחוכמולוגים אחרים טענו אחרת.
נשכח מהכל, רק שאלה אחת ויחידה: איך הגעת למסקנה במה אני עוסק 24/7.?
ברגעים אלה אני עוסק בשאלה: מי כתב את התפילה "ומחוכמתך אל עליון תאציל עלי...".זאת בנוסף להתכתבות אתך. זנ מעניין, אומרים אותה מאות אלפי יהודים, הספרדים לא, האשענזים לא, רק אלה שמתפללים נוסח ספר (SFARD), חסידים לרוב וגם לא כולם. ככל הנראה כתב אותה, רבי משה בן מיימון אלבז זצ"ל , ממקובלי מרוקו. והמרוקאים לא אומרים תפילה זו.

נערך לאחרונה ב:

boriska1

Well-known member
למעלה