אתמול היה נוגע ללב,וחשוב מאד

בקשר ללינק המדובר

עדיף שתקבלי ישירות מאריאנה או מד"ר סנצקי. אריאנה נמצאת בפייסבוק.

dana180

New member
לכתוב על בדיקה ולשלוח אותי לאריאנה קצת מוזר .

אני מצפה כשכותבים כ"כ הרבה על אבחון וניטור הבעיה ובדיקות וזיהוי תסמונת שגם יסבירו באיזה בדיקה מדובר אם אנשים שואלים.
כי אחרת זה נשמע לא רציני .אין לי עניין לפנות לאריאנה וחבל שזו התגובה.

את יכולה לחשוב כרצונך

אני יודעת עד היכן שאני יודעת ומפנה אותך למי שכן יודע.,לכתובות מאד מתאימות ובאריכות. במקום לומר תודה את עם ביקורת ולא מרוצה.
אני באמת מצטערת אבל מפה- זה עלייך.
אריאנה פשוט בקשר עם המקור,ולכן הפניתי אליה.

פרטי מרפאת מ.ש.ב בשניידר-חוברת הסברה

מ.ש.ב ראשי תיבות של מניעת שתיית אלכוהול בהריון
ומדובר במרפאה הארצית לאיבחון ,מעקב וטיפול בילדים שנחשפו לאלכוהול במהלך ההריון.

מהי קשת נזקי האלכוהול בעובר בזמן ההריון?

קשת נזקי האלכוהול בהריון
[FASD-FETAL ALCOHOL SPECTRUM DISORDER]

נגרמת מצריכת משקאות אלכוהוליים על ידי האם במהלך ההריון. האלכוהול עובר באופן חופשי ובקלות ממערכת העיכול של האם דרך השילייה אל העובר,ועלול לגרום לקשת של פגיעות בעלות השפעות ארוכות טווח,הכוללות עיכוב בגדילה,פגיעות במערכת העצבים ופגמים מבניים בפנים ובאיברים נוספים.
מחקרים מראים כי אין כמות אלכוהול שהיא בטוחה לצריכה במהלך ההריון וכי העובר רגיש ופגיע בכל שלבי ההריון.
מידת הפגיעה בעובר בעקבות צריכת אלכוהול תלוייה במספר גורמים. בין היתר בכמות האלכוהול שנצרכה,תדירות צריכתו ושלבי ההריון בהם התבצעה. ישנה גם שונות בין הנשים בהריון במידת הרגישות לאלכוהול,
ולכן ההמלצה לנשים הינה להימנע לחלוטין מצריכת אלכוהול.
נזקי האלכוהול מהווים את הסיבה השכיחה ביותר ,אשר ניתנת למניעה ,לבעיות התפתחות והתנהגות בילדים.

בקשת נזקי האלכוהול בעובר ]FASD] ניתן להבחין ברמות שונות של פגיעה כתוצאה מצריכת אלכוהול במהלך ההריון-
************************************************************************************************************************
1-תסמונת האלכוהול העוברית
[FETAL ALCOHOL SYNDROME]
זוהי התסמונת המלאה והחמורה ביותר המתאפיינת בסימנים בולטים בפנים,בעיות התפתחותיות,הפרעת קשב וריכוז,הפרעות התנהגות והפרעות רגשיות. רק אחוז אחד מהנפגעים לוקים בתסמונת מלאה זו.

2.-ילדים עם הפרעות קגניטיביות,למידה והתנהגות
[ARND-ALCOHOL-RELATED NEURODEVELOPMENTAL DISORDER]
ילדים עם הפרעות התפתחותיות,הפרעות קשב,ריכוז ולמידה ובעיות התנהגות.

3-ילדים עם פגיעות גופניות באיברים שונים כמו הלב,כליות,עצמות או עם פגיעה בשמיעה.
[ARBD-ALCOHOL-RELATED BIRTH DEFECTS]
פגיעות באיברי גוף שונים שניזוקו על ידי האלכוהול במהלך התפתחות העובר ברחם.

איתור,איבחון וטיפול
איבחון התסמונת והמעקב מתבצעים על ידי מומחים בתחום הנוירולוגיה והתפתחות הילד אשר רכשו ניסיון בתחום.
הטיפול בילדים מתבצע במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקופות החולים בקהילה על ידי צוות רב מקצועי,הכולל מומחים מתחום נוירולוגיה והתפתחות הילד,פסיכיאטריה,פסיכולוגיה,שפה ודיבור,פיזיותרפיה,ריפוי בעיסוק,גנטיקה ועוד.

למי מיועד השירות במרפאה?
המרכז הארצי במרכז שניידר מיועד לשרת ילדים מכלל האוכלוסייה ומכל קופות החולים והגורמים המבטחים. הילדים ומשפחותיהם יופנו על ידי גורמים מקצועיים מכל תחומי הרפואה ושירותי הרווחה בקהילה ובבתי החולים,ניתן לפנות למרפאה גם באופן עצמאי.
למרפאה יתקבלו כם אוכלוסיות נמצאות בסיכון גבוה לקשת הפגיעות של אלכוהול בעובר,כגון ילדים מאומצים באימוץ בין-ארצי או אימוץ מקומי,,ילדים לאימהות בסיכן גבוה ועוד.

קשר עם המרפאה-03-9253867 פקס 03-9253871

למעלה