אתמול היתה המנה הראשונה והנה המנה העיקרית:

יש פילוסופים אנליטיים

יש פילוסופים לוגיקנים ויש כאלה שיותר עוסקים בפרשנות. ניטשה מה ההוכחה והתקפות לדבריו?
הוא יותר עוסק בפרשנות כמו רוסו.

רוסו בעצם היה זה שהתחיל אז את כל הטרנד של חזרה לטבע, לפשטות, באירופה של תקופת הנאורות והמודרנה. אם תרצה אפשר להשוות את זה לטרנד הטבעונות והנטורופטיה של ימינו.
הוא פשוט הביא דוגמאות מעמים שלדעתו לא הושחתו על ידי הציביליזציה, כל מיני שבטים באפריקה ופפואה ניו-גינאה, ולדעתו הם היו אנשים יותר טובים ונאצלים מהאירופאים המושחתים והצבועים לדעתו, גם מבחינה פיזית וגם נפשית.

שוב טובים זה גם עניין של פרשנות, יש כאלה שיגידו שהשבטים האלה תוקפנים וברברים והאירופים נאורים ונשגבים. רוסו אהב את הפשטות וסלד מהתיימרות שייצגה את וולטייר שהוא שנא כל כך וייצג עבורו את כל מה שרע ועירבב הרבה רגש אישי בפילוסופיה שלו, אבל יחד עם זאת היה חדשני לתקופתו בהרבה דברים, במיוחד חינוך של ילדים בספרו 'אמיל', עד היום יש בתי-ספר בכל העולם שמבוססים על גרסאות שונות של הגישה שלו.

poseidon111

Active member
תודה על הסקירה
. אני שואל אותך. בעולם

אפוקליפטי, ללא משטר ומשטרה, היית מתנהלת כמו שאת היום? היית שומרת על אותם אמות מוסר שאת שומרת היום, או שהיית נותנת לעצמך יותר חופש?

ברור שהייתי נותנת לעצמי הרבה יותר חופש

אבל גם אז, אם תחשוב על זה, תיווצר דינמיקה מסוימת, כמו בג'ונגל או הילדים בספר בעל-זבוב, ואם אני אהיה החזקה בעולם הזה או חלשה זה מן הסתם ישפיע על המוסר שלי.

אבל אני במעט בטוחה שאם הייתי חיה בגרמניה של שנות ה-30 הייתי אנטישמית או לכל הפחות תומכת סבילה בהיטלר, ואני במעט בטוחה שאם הייתי נולדת למשפחה פלסטינית בעזה הייתי תומכת בפיגועי התאבדות.

אם היית אזרח גרמני נוצרי

בגרמניה של שנות ה-30 והיטלר היה הבטחה לעתיד ומפמפמים לך שיהודים נחותים וכולם מסביבך חושבים ככה ולא היה תקדים של גזענות?

poseidon111

Active member
כל מה שכתבת נכון, אך רק עד לשנת 36'. מעבר

לזה, כל הסימנים למה שעומד להתרחש, הן בתוך המדינה והן מלחמת העולם היו גלויים לכל מי שרצה לראות.
הטיהורים הפנימיים, כמו גם האנטישמיות היו עניין מרכזי. המשאבים שהובטחו למדיניות הפנים, הופנו לבניית הצבא.
ודרך אגב, אם יפמפמו לך שהערבים נחותים ושיש להיפטר מהם, תקני זאת?
האנטישמיות באירופה החלה זמן רב לפני היטלר, רק שהיתה במסווה ספרותי\ אינלקטואלי.
הוא הפך אותה לעניין מרכזי, כך שבהחלט היה סנטימנט אנטישמי, הרבה לפניו.

רק את האמת? בלי PC

מה לא אומרים שהערבים ברברים? מה לא היה סרט על זה לא מזמן. לא אומרים שהם עם שאוהב דם ורצח וחי על זה?
אומרים. והיו הרבה אנשים שהיו מתים להיפטר מהם. מה שעוצר אותם זה התקדים של השואה ויפי הנפש שמזכירים להם אותה.
נכון שתמיד הייתה אנטישמיות באירופה גם לפני היטלר, לכן אני אומרת פשוט שאם הייתי חיה בחברה הזאת לא הייתי מזדעקת למעשיו של היטלר. אני אומרת שבמידה מסוימת כמעט כל אדם תחת לחץ חברתי, קונפורמיות, סמכותיות, זריקת אידיאולוגיה מתאימה, יכול לבצע מעשים נוראים. וראו את זה גם בניסוי המפורסם של מילגרם.

למעלה