אתמול הלכתי עם חברה לראות סרט

אתמול הלכתי עם חברה לראות סרט

היה סרט מחורבן. אבל אחרי הסרט, שאלתי אותה אם היא רוצה לשבת לשתות קפה באיזה מקום. היא מאד רצתה, אבל היתה חייבת לקחת את התינוקת הטרייה שלה (בת חודשיים או שלושה) מאמא שלה. אלא שהמשפט הסתמי הזה פתח לה את כל הברזים ... היא סיפרה לי שהיא הרוסה, שאין לה כוח ואין לה סבלנות, שבעלה 'בורח' לעבודה לשעות (ואני מדברת על יותר מ-10 שעות ביום) ולא עונה לה לטלפונים, שכל עבודות הבית מוטלות עליה, והמעט שבעלה עושה (ומרגיש מאד גאה על זה) הוא טיפה בים. בעיקר היא כעסה שאף אחד לא סיפר לה שככה זה יהיה ושכולם מדברים כל הזמן על כמה זה נפלא להיות אמא ואיזה דבר נהדר זה אימהות "באמת לא ידעת?" שאלתי אותה, ואז, ברגע של התפקחות, היא אמרה לי "אולי לא רציתי לדעת...". לא ידעתי מה להגיד לה. לא ידעת איך לעזור לה. להגיד לה שילדים זה נפלא? שהכל ישכח בעוד כמה שנים? אני לא יכולה להגיד לה דבר כזה. אני לא מרגישה שזה נכון, ואני לא רוצה לשקר. כל מה שיכולתי להציע לה זה אוזן קשבת וחיבוק. אני מרגישה שזה לא היה מספיק. אחרי דקות ארוכות של שיחה, הבנתי שעיקר הבעיה היא היחס של בעלה לכל העניין והפער העצום בין מה שקורה בחיים שלו לבין מה שקורה בחיים שלה - אצלה הכל התהפך: סדר היום, מצב גופני ומצב נפשי; אצלו הכל נשאר כמעט אותו הדבר, רק שיש 'צעצוע' חדש בבית. הוא באמת לא מבין מה הבעיה שלה (ודואג להגיד את זה כל הזמן). וכשהיא מבקשת נחמה, כל מה שהיא מקבלת ממנו זה הצעות לסקס... ועכשיו היא גם מגלה שהוא זה ש'דחף' לכיוון הזה (של ילד). שתבינו, זה לא שהיא לא רצתה ילדים. היא ממש לא 'אחת מאיתנו', להיפך, היא מאד רצתה ילד. הבחורה הזו היתה מאושרת עד השמיים כשגילתה שהיא בהריון. כל ההיריון היא היתה ברקיע השביעי ורק פיזרה חיוכים מסביב (למרות שהיא סבלה לא מעט בהיריון). היא באמת רוצה ילדים, ואני יודעת שזו ההחלטה הנכונה בשבילה (וגם היא יודעת את זה). אבל היא רצתה לחכות עוד כמה שנים, ובעלה רצה עכשיו! אני חושבת שהגיע הזמן להסביר את העניין לכל הגברים בעולם: ילד זה לא צעצוע ואישה זה לא עבד! אתם רוצים ילד? סבבה. אבל תקחו בחשבון שזה ישנה כמה דברים בחיים שלכם: 1. אין יותר ימי עבודה של 10 שעות! רוצים קריירה? אל תביאו ילדים! לא, זה לא 'תופס' רק לגבי נשים. זה תופס גם אצלכם! זה נחמד 'לברוח' מהדבר הצורח הזה הישר לתוך המשרד, אבל התירוץ של 'מישהו צריך לפרנס' כבר לא עושה לנו את זה. מישהו צריך לפרנס? אין בעיה - אתם תעבדו בחצי משרה והנשים שלכן יעבדו בחצי משרה. אולי אז גם יהיה לכם אינטרס לשלם לנשים שכר הוגן! 2. להוריד את הזבל פעם בשבוע זה לא בדיוק 'עזרה בעבודות הבית'. עבודות הבית כוללות: נקיון יסודי, הדחת כלים, כביסה, בישול וטיפול שוטף בילדים. אם משהו נשפך וצריך לנקות זה גם חלק מהעניין (גם כשזה קורה בפעם השלישית במהלך תוכנית טלויזיה אחת). אל תצפו למדליה על כל צלחת שרחצתם - פשוט תרחצו, כי זה חלק מהחיים! 3. תשכחו מסקס לפחות במשך חודשיים-שלושה אחרי הלידה! אבל תשכחו מזה! ממש! אין סקס! נקודה! ושלא תעיזו להתלונן, כי זה כלום לעומת מה שעברה היולדת!!! האמת, כשהתחלתי לכתוב לא היה לי מושג שזה מה שיצא. אבל אני חושבת שצריך להגיד את זה בכל זאת. אז הנה, אמרתי.

איזה פחד!!!

עוד היום אני הופך לדנה. הכי חשוב שהוזכר פה סקס. פרפרים234, לפני שאת מגיבה, שתקי! את לא רצויה פה. אין לי הרבה מה לומר לגבי המניפיסט הפמיניסטי פה, לי אישית אגב נראה כי אשת אחי, שנושאת את מספר 2 בתוכה כעת מעדיפה להשאר בבית ולשלוח את אחי לעבודה (עבד הייטק), מה שאומר כי ייתכן ומדובר באשה ובאופיה.

תסתכלי גם החוצה ?

ואולי גם הוא צריך עזרה ? חשבת על זה ? מה עובר לו בראש ? זה הרי לא ממש מעניין אותך נכון ? את רק רואה את החברה שלך. העולם לצערי עדיין מאד שוביניסטי ואין עבודה בחצי משרה שתכלכל בכבוד זוג. עבד הייטק מרוויח יותר משתי משרות של חצי משרה. לגברים יש עולם של גברים שהחוקים בו הם של גברים, מגבר מצפים להיות גבר ולקרוע את התחת - רגיש ? לך לאמא שלך ןשלא תחזור לפו, פו עובדים גברים קשוחים (קשוחים עלק). ועכשיו, יש לך גבר במלכוד, ציפיות+חינוך+הקשר לבת הזוג. סקס, הפיתרון הגברי לשיחרור מהיר ומלא, הבחור תקוע ואת בכלל לא רואה אותו כי הגברים האלה הם חיות מחוקות רק סקס יש בראש שלהם. 1. איזה יופי, "אולי אז גם יהיה לכם אינטרס לשלם לנשים שכר הוגן" לקחת את הבעל של החברה שלך והפכת אותו לנציג השוביניזם - איזה טעון מנצח 2. אפשר לשכור עזרה - לא מטפלת במשרה מלאה - עזרה 3. לאישה יש תינוק חדש, כולם נרתמים לעזור - איפוא הגבר בסיפור הזה ? הוא צריך לתמוך לעזור - כל עולמו התהפך ומי עוזר לו ?

Arfilit

New member
הרבה הרבה מחשבות

אולי זה לא הפורום הנכון - אבל העלית את הנושא, אז אני מרשה לעצמי להגיב להודעתך, כמות שהיא ובכנות המקסימלית האפשרית. העיצה הכי טובה שיש לי בשביל חברתך, היא לדבר עם אמהות אחרות, שיש להן ילדים בני יותר משנה, ושהן מספיק קרובות אליה כדי לדבר בכנות. התקופה הראשונה היא כל כך כל כך קשה. באמת. הלידה היא בהחלט טראומה גופנית שלא תמיד פשוט להתאושש ממנה, המפל ההורמונלי לא מסייע בהתאוששות, החיים בהחלט מתהפכים מן הקצה אל הקצה, ולצד כל זאת - את נדרשת להיות בתפקוד מלא ולטפל בנוסף לעצמך במישהו חדש וחסר אונים לחלוטין. לצד כל אלה קיים קשר השתיקה. קשר מרושע וקשה, עול חברתי בלתי נסבל, אשר יש לשבור אותו. קשר השתיקה אינו מציג לאישה את הקושי הצפוי, אינו נותן לו מקום ואינו נותן לו לגיטימציה. קשר השתיקה מביא את החברה שלנו, כולל הנשים אשר כבר ילדו - לצפות שהאישה לאחר הלידה תהיה - happy happy sun shine. וזו דרישה קשה. יש נשים - אשר מבחינתן זה בלתי אפשרי. זו מעמסה נוספת, מיותרת, המקשה על הליך ההחלמה והחזרה לשגרה שמחה. אז את קשר השתיקה הזה צריך לשבור. צריך לתת מקום לקושי, להחלמה, לבלבול, לנפילת המתח המטורפת ולעתים האכזבה הנקודתית הכרוכה בציפיות הנבנות במהלך ההריון (ציפיתי לילד יפה, נעים הליכות ומשעשע, וקיבלתי יצור קטן, קמוט, בוכה וחסר אונים. אין מצב ש"זה" נושא את המטען הגנטי שלי!!! מי זה היצור הזה ואיפה הילד שהבטיחו לי?!?!). הזמן מרפא דברים ופותר אותם. הזמן מאפשר לנו להתרגל לחיים החדשים שנפלו עלינו (הפלנו על עצמנו - אני יודעת - אך לטעמי, ואני יודעת ששושה סבורה אחרת, אין דרך להיות באמת מוכנים לשינוי הדרמטי מכל בחינה הזה). הזמן מאפשר לנו גם לאהוב אותם- את חיינו החדשים ואת ילדינו, באהבה גדולה שכמוה לא היכרנו. ובאשר לזוגיות. גם כאן הדברים צריכים להאמר בקול רם. אינני מכירה זוג, אשר לא חווה מהמורות ומשברים גדולים בשנה הראשונה לאחר לידת הילד הראשון. יש פערים גדולים בציפוית. פערים גדולים ביכולות. פערים גדולים בשינויים שחלים בחיי כל אחד מבני הזוג. האמירה ברוח: "רוצה קריירה? אל תוליד ילדים" פשוט לא נכונה בעיני. החלוקה צריכה להיות בהסכמה בין בני הזוג - ועם הזמן יש לגשר על פערי הציפיות ולראות איך עונים על כל צרכי הבית והמשפחה (כולל צרכי הפרנסה - שאף הם גדלים עם הלידה - ובל נמעיט - על כן - מערך הקריירה) - תוך מקסימום התחשבות בכל תושבי הבית - כולל שני ההורים וכל הילדים. צריך לראות בתמונה את כולם - וזו מלאכה קשה ומורכבת, הדורשת הרבה מחשבה ולא מעט מאמץ, וכשהדברים נעשים תוך כדי הבלאגאן והעייפות והבלבול של ההתחלה - זה קשה פי כמה. אז יש משברים וזה לוקח זמן. יכולה לספר על עצמי - שבשבועיים הראשונים אחרי הלידה, הסתובבתי עם מחשבות קשות מסוג: "מה עבר לי בראש?! מה היה לי רע בחיים הקודמים שלי?! אני רוצה אותם בחזרה!!!" אני יכולה להגיד שהיום - המחשבות הללו הן ממני והלאה, למרות שאני חושבת שהחיים שלי היום הרבה יותר עמוסים ומורכבים ממה שהיו לפני הלידה. בסך הכל - ולמרות שזה לא קל - הלידה וגידול הבת שלי מביאים לי הרבה אושר וסיפוק. אחד הדברים שבאמת מאוד הטרידו אותי בהתחלה - הם "איך זה שהחיים שלו כמעט לא השתנו ושלי התהפכו?!" ועל כך יש לי היום, ממרומי 21 חודשי הורות, כמה תשובות: בהתחלה - ככה זה. במיוחד לנשים מניקות (כמוני למשל). בהתחלה מישהו חייב להיות עם הילד - ובדרך כלל המישהו הזה זו אמא. זה לא חייב להיות ככה, ואם אישה איננה מניקה הרי שזה ממש לא מחוייב המציאות - אבל דה-פקטו - ככה זה ברוב המקרים. איך זה צריך להיות - הוא בעיני ויכוח לפעם אחרת. עם הזמן, וככל שהילד גדל, בא ההפיכה גם בחיי הבנזוג שאינו בחופשת לידה, בד"כ - הגבר. החיים של אפחד כבר לא יהיו אותו דבר: מישהו מעיר את שני ההורים בלילות, מישהו קורא - לפעמים לאבא ולפעמים לאמא, מישהו צריך שיאכילו אותו, מישהו אוהב אותך כמו שאפחד אחר לא, ואתה מחזיר לו אהבה שגם אתה לא היכרת, הדאגה לפרנסה מקבלת היבטים חדשים של אחריות וחשיבות, סדר היום המשפחתי משתנה, היציאה לבילויים, הזמן לתחביבים, סדרי העדיפויות החברתיים, הכל משתנה מקצה לקצה - חלק לטוב, וחלק לרע - שהוא מחירו של הטוב (מחיר שאני מודה שאני משלמת באהבה ובלי לחשוב פעמיים). היום - אני יוצאת בערבים יותר מהבנזוג, והוא בהחלט מפרגן לי את הזמן שלי עם עצמי, עם חברים, את הזמן לתחביבים, ואני משתדלת לתת לו את הזמן שהוא צריך לבד בבית. להירגע. עוד משהו שהבנתי עם הזמן, זה שהבריחה לעבודה היא אצל גברים רבים סוג של שלב מעבר. כנראה שרבים - גם גברים וגם נשים - מרגישים את הבלבול הנובע מכך שהחיים התהפכו, ומחפשים עוגן שיזכיר להם שלא הכל התהפך. העבודה משמשת לרבים עוגן שכזה. עם הזמן - זה מתרכך. שיחות ותיאום ציפיות, יכולים לפעמים לזרז את התהליך. כך למשל, גברים רבים מתחילים אחרי איזה זמן לחזור הביתה מוקדם יותר. לבוא אחה"צ לפחות יום אחד בשבוע וכו' - גם אם מלוא נטל הפרנסה מוטל על כתפיהם (ואני שוב אגיד - נטל לא פעוט בעיני). כולם צריכים למצוא את הדרך לאזן את מה שצריך עם מה שרוצים ועם מה שהנפש מסוגלת להכיל. זה קשה מאוד בתקופה הראשונה - ומכאן אינסוף חיכוכים. לסיום, אם נהיה פרקטיים - צריך לקחת נשימה ולהבין שהכאוס הוא זמני, וצריך לשמור על ערוץ תקשורת פתוח עם הבנזוג - גם כשזה הכי קשה. בנוסף - כדאי לחשוב על ערוצי עזרה נוספים - בני משפחה, חברים קרובים, ואם אפשר - בהחלט עזרה בתשלום. מקווה שלא התשתי אפחד...

magicgirl1983

New member
האמת...

שיש לי ידיד טוב..והוא יודע בדיוק מה אני חושבת ומה העמדה שלי לגבי ילדים. אז הוא פעם אמר לי בנוגע לחבר שלי שנורא אוהב ורוצה ילדים בשלב מסויים בחיו - תגידי לו ככה - אתה רוצה ילד...אין בעיה..אתה תטפל בו, ואתה היחידי שקם באמצע הלילה...אתה תהיה בבית בחופשת לידה והכל נופל עלייך. הוא אמר לי - שאם הוא גבר אמיתי הוא יגיד שהוא מוכן לזה...אבל אם הוא מחפש המשך לדור שלו או סתם שעשוע אז הוא לא ירצה ילדים בכלל... לצערי...החבר שלי גבר אמיתי...

אז זהו, שראיתי הרבה גברים אמיתיים

כאלה, שהיו מוכנים להכל... ... עד הלידה. משום מה, אחרי שהעניין כבר היה גמור ללא אפשרות לחרטה, הם התקפלו חזרה ולא קיימו רבע מההבטחות שלהם. ואז על מי נופלת האחריות? נכון, על האמא!

magicgirl1983

New member
למה בכל פעם שיש סיפור כזה

יש לי דחף בילתי נשלט ללכת לאיזה קליניקה ולסיים את הסיפור שם...בלי חרטות ובלי הסתכלות אחורה. אני רואה את אחותי...שעושה ניפלאות עם הבנות שלה שהן נהדרות. אבל בעלה עובד שעות ולעיתים נוסע לחו"ל בעינייני עבודה והיא נשארת לטפל בהם... אני לא הייתי רוצה להיות בנעליים שלה אפילו לא שנייה. גם אם היו אומרים לי - את לא צריכה לחוות לידה או הריון בשביל זה...פשוט הינה 3 ילדות מוכנות מראש קחי טפלי בהן... זה נחמד ל-24 שעות ראשונות ואחרי עוד 24 הפקעת מתחילה להתמלא...ואחרי שלושה ימים את מתחננת למצוא מישהו לזרוק עליו את הילדים..

סורי. לא רציתי לגרום לך להרגיש רע.

פשוט הייתי חייבת לדבר על זה איפשהו, ופה נראה לי מקום טוב. כבר ראיתי את הסצנה הזאת כמה פעמים, אבל אף פעם לא עד כדי כך מקרוב. אני לא אומרת שככה זה אצל כולם, וברור שיש גם מקרים אחרים, אבל נראה לי שמה שתארתי כאן מייצג ציבור די גדול של נשים - מספיק גדול כדי שראוי יהיה שקולן ישמע.

elley

New member
אז הנה מקרה טיפה אחר, בשביל האיזון

הבוס שלי (שיחיה חיים ארוכים ומאושרים, ולא בציניות: האיש מופרע לגמרי, אבל בחיוביות
) חצי מהזמן בחו"ל. ואני לא צוחקת: 8 חודשים בשנה שבועיים הוא פה ושבועיים בחו"ל. יש לו 3 ילדים. הבנות האחרות במשרד שלי ואני לא מצליחות להבין איך אשתו נותנת לו, ואיך היא עוד לא התגרשה ועשתה לו את המוות. אז מסתבר, שלפני כמה שנים (לפני שהוא התחיל לעבוד כאן) היא היתה בעלת התפקיד הבכיר שדרש נסיעות, והיא היתה נוסעת כל הזמן. והוא היה בבית, ודאג לילדים (שהיו אז ממש קטנים) ועשה הכל, כולל הכל. אז יש גברים אחרים, שכן משתתפים בבית ובגידול הילדים. אני חושבת שזה די תלוי בדינמיקה בין שני בני הזוג. מה שכן, בהחלט צריך לספר ליותר נשים את האמת. גם אני מכירה המון נשים ש"אף אחד לא אמר לי שזה יהיה ככה", ולדעתי זה לא בסדר.

XUXA141

New member
יש לי חברה...

שבעלה לפני הלידה הבטיח חלוקה הוגנת וכו.. ואז יום אחד כשהתינוקת שלהם בכתה בלילה, וזה היה תורו לקום, הוא פשוט קם ו.. עבר לחדר אחר כדי להמשיך לישון בשקט. היא לא צעקה, היא לא כעסה. היא פשוט לקחה את התינוקת ביד אחת, הכינה לה את הבקבוק שהוכן מראש ונטבל במים רותחים, ואחר כך לקחה את הכלי של המים ורוקנה אותו ישירות על גופו של בעלה הישן... זו היתה הפעם האחרונה שהוא התנהג כך.

prizman

New member
יש לי הרגשה מוזרה

שאני נמצא בפורום ייעוץ לזוגיות והורות, ההייתי או חלמתי חלום?

מאריונת

New member
סליחה, אבל

זה לא אתה שרק לפני שלוש וחצי דקות הסברת לנו ששעותיו היפות של הפורום זה כשאפשר לדבר על כל מיני דברים שלאו דווקא קשורים ל"נשים שלא רוצות ילדים"??? מה פתאום "מספיק עם זה!"

Kalla

New member
מעבר לכל הדברים החכמים

שאמרה ערפילית, אדגיש רק שהחודשים הראשונים אחרי לידה ממש אינם אינדיקציה להמשך בגלל השילוב של ההורמונים המשתוללים והתינוק שעוד לא נכנס לתלם. מרבית האמהות הטריות סובלות מהתקפי דכדוך ובכי במידה זו או אחרת, אפילו בלי קשר לקושי לטפל ביצור החדש וחסר הישע שלפתע תלוי בהן לחלוטין. ברוב המקרים (אלא אם מדובר ממש בדכאון שדורש טיפול), התחושה הזאת פשוט חולפת מעצמה תוך מספר חודשים (אצל כל אחת, מן הסתם, בקצב שונה). לרוב גם עם התינוק מתחיל להיות הרבה יותר קל אחרי 3-6 חודשים. מתרגלים אליו ולאופיו, מתחילים להבין מה הוא רוצה, כמות הבכי, ובייחוד הבכי הבלתי מוסבר, הולכת ופוחתת. לגבי הבעל - אין לי הרבה מה להוסיף כי ממש לא מנוסה במצב הזה. בעלי הוא בעל ואבא למופת שמצליח לעבוד במשרה מלאה ולהיות שותף מלא לבית ולילדים. מניסיון אישי, זה בהחלט אפשרי, עם קצת פשרות, אך בשביל זה צריך נכונות ורצון. לא חושבת שהייתי בכלל חושבת להביא ילדים בלי בעל כמו שיש לי כי מראש היה לי ברור שאני לא מוכנה להיות בעסק הזה לבד ושזה פרויקט משותף לשנינו.

XUXA141

New member
היא צריכה לחנך אותו ומיד.

קודם כל, לא ברור אם לפני הלידה הוא התחלק במטלות הבית. אבל זה כבר ענין אחר. אני במקומה הייתי לוקחת את התינוקת, לוקחת תיק עם כל הציוד הדרוש, ונוחתת לו במשרד בסביבות אחרי הצהרים, מושיטה לו את הילדה ואומרת לו "עכשיו תורך" ולפני שהוא יספיק להגיב, פשוט ללכת. לצאת לבית קפה, לצאת לחברה, ולסגור את הסלולרי! אפשרות אחרת היא להגיד לו "היות ואתה לא מתנהג כמו אבא של הילדה, אני אגש למשרד הפנים וארשום אותה כביתי בלבד!". גם זה יכול ללכת. מה שחשוב זה להיות קשוחה כי הוא התרגל למצב נוח מאד. אחר כך אפשר להגיע לענייני הבית, אי אפשר הכל בבת אחת.

elley

New member
זה לא כזה פשוט

השוק ל"תא המשפחתי" כשמגיע ילד חדש וצורח משפיע לא רק על האם. גם על האב. רק שבניגוד לנשים, שמדברות אחת עם השניה ו"מותר" להן להיות פגיעות ולא תמיד לדעת הכי טוב מה עושים עכשיו ולבקש עזרה, גברים צריכים להתמודד עם השינוי הזה די לבד. ובהחלט יכול להיות שה"בריחה" של הבחור לעבודה היא בדיוק זה. בריחה. פשוט כי אין לו מושג מה עושים, ואיך עושים, וכולם מצפים ממנו לדעת ולעשות, והוא לא ממש יודע איך להתמודד עם זה. בעבודה הוא מכיר את החוקים, בבית כל החוקים השתנו. אחותי, זה מפחיד לאללה, ולא רק נשים! נשים מדברות אחת עם השניה על איך מגדלים, איך מחזיקים, משוות ושואלות. גברים לא. אני אפילו בכלל לא בטוחה שאחרי הלידה, האחות שאמורה להראות לאם הצעירה איך מחזיקים תינוק בשביל להאכיל אותו מלמדת גם את האבא. וכמו שאף אחד לא מלמד נשים איך להיות אמא, גם אף אחד לא מלמד את הגברים איך להיות אבא. רק שבניגוד לנשים, יצחקו עליהם אם הם יפגינו חולשה וישאלו, שלא לדבר על זה שלגברים אין ממש את מי לשאול. ועצם העובדה שהם לא יודעים הכל כמו שצריך וזה לא "זורם" מלחיץ אותם עוד יותר. בשביל זה אני אומרת, לתת גם לאבא מקום להיות פגיע, להראות לו שזה בסדר, ולעבוד על הדינמיקה איתו. בדיוק כמו שהאם צריכה למצוא את מקומה ב"תא המשפחתי" שהשתנה, כך גם הגבר. הפתרון? לדעתי, לדבר לדבר לדבר ועוד לדבר. ואם עושים לו מקום ונותנים לו מקום, הוא יהיה שם, גם בשביל האם וגם בשביל התינוק.

אבל זו בדיוק הבעיה

שהוא לא ממש רוצה לדבר... הרי זה הדבר הראשון שחסר לחברה שלי ! (הדבר השני זה חיבוק)

elley

New member
אם ככה...

אז אני עם שושה. לשפוך, רותח, ויפה שעתיים אחת קודם !
וחיבוק תמסרי לה גם ממני. נשמע שהיא ממש צריכה את זה. הנה
גדול גדול

למעלה