אתמול הלכתי עם חברה לראות סרט

I s t a r

New member
אין לך מושג...../images/Emo4.gif

כמה פעמים כבר שמעתי את המנגינה הזו חוזרת על עצמה!! לפעמים מהצד של הגבר,לפעמים של האישה.חשבון הנפש הנוקב שאנשים עושים אחרי שהבינו שההחלטה שעשו נעשתה באופן מהיר וללא חשיבה מעמיקה או תכנון נכוןוהמחיר שזה עולה לכל אחד אישית -שלא לדבר לזוגיות שלהם, יכול להיות עצום. היום, בעולם בו יש אמצעי מניעה מכל הסוגים (אני מדגישה:בעולם המערבי!) החל מקונדומים וכלה בצריבות חצורות, המון אינפורמציה ומידע בנושא והמון המון יכולת בחירה אישית חופשית- אין שום סיבה שבעולם שזוגות ויחידים יחליטו להביא ילדים בלי לחשוב על : א. למה אני בכלל בוחר את הבחירה הזו? ב.איך אני /אנחנו מתעתדים להתמודד עימה? ג.מה תהיה חלוקת התפקידים? ד. האם יש לנומשאבים רגשיים,נפשיים ,כלכליים לעמוד בזה? ובכל זאת,החלטות כאלה נעשות באופן מהיר ושוצף וזה נתמך ע"י תבות ומדיהנ שלמה שממהרת להיכנס לכל אישה שרוצה לרחם ולהשתיל שם כמה שיותר עוברים בלי מחשבה אחת הלאה. עכשיו, הדוגמה שנתת ,אילו היתה משהו שאני באמת לעיתים נדירות שומעת..ניחא.אבל אין לי ולו מכרה אחת שלא מספרת כמה חייה הושפעו לכיוון השלילי אחרי לידת הילדים. וכאן יש לי הסתייגות מסוימת. במקביל אני רואה סביבי נשים- שדווקא דרך הילדים שלהן, מוצאות הגדרה עצמי מחודשת- ואפילו בכוח לוקחות על עצמן את התפקיד העיקרי בגידול הילדים- דווקא בשביל לקבל את הגבולות המוגדרים של "אני בעלת הכוח בסגצינה הזו". כלומר, באופן אפילו לא מודע ברובו הן בוחרות בדיוק באורח החיים הזה בו הן תופסות את המקום הבלעדי כהורה "עיקרי" ונהנות מרווחים שגם אם לכאורה נראים מבחות כמו הפסד אחד גדול- (וזה אכן כך - הפסד העצמיות שלהן, ואין גדול מזה )- הן מרוויחות מבחינתן הגדרה מחודשת וברורה לעצמן . יש בתפקיד הזה מבחינתן לא מעט כוח . בנוסף, הרבה פעמים ניתן לראות זוגיות שכבר פסה מן העולם, חוסר משווע בתקשורת,חוסר עניים הדדי,אפילו שיעמום - שמכוסה ע"י הימצאות "ילדים" בתמונה. הזוג מתחיל לנהל את חייו דרך הילדים, ככלי לניהול משהו שבלעדיהם סביר שלא היה מתקיים עוד.גם כאן יש רווח גדול ל2 בני הזוג מבחינתם והאישה מוכנה לקחת על עצמה את ה"עודף" תפקידים בבית ובלבד לשחק ב"כאילו יש זוגיות". מכעיס לשמוע על הבעל של הגברת הזו- אין ספק.אבל הבחירה הייתה של שניהם והיא הייתה מודעת מן הסתם. עכשיו הזמן לעשות בחירה חדשה לגבי ההתנהלות הלאה.

isola bella

New member
לגאטו

היי גאטו אחת הסיבות בגללן איני רוצה ללדת ילדים (וגם לא לאמץ) היא בגלל הפחד העמוק שכאשר יהיה ילד (או תהיה ילדה) מירב/כל המעמסה תיפול עלי רק כי אני אישה... . בתור מי שלמדה סוציולוגיה ואנתרופולוגיה בלימודי תואר ראשון כחוג ראשי נתקלתי במושג 'סוציאליזציה'(קרי:תהליכי חיברות) הללו מושרשים בנשים וגברים כבר משחר הילדות די עמוק והן באות לידי ביטוי בחלוקה כמעט אוטומטית של תפקידים מצד גברים ונשים בבגרותם. נכון שחלו וחלים שינויים מרחיקי לכת במעמדם ותפקידיהם של הגברים והנשים אבל עדיין רווחת על פי רוב 'חלוקה מסורתית' על פיה גברים משמשים כמפרנסים ראשיים ונשיים כמביאות משכורת משניות וכמטפלות מרכזיות בילדים ובבית. ה'אשם' אינו רק בהרבה גברים אלא גם בהרבה נשים שאו הפנימו מרצון את תהליכי החיברות הללו או מכורח (החברה ואולי גם בני זוגן אילצו אותן לחיות לפי 'כללי החיברות' הללו). לדעתי האישית ניתן להביא לשינוי אמיתי רק כאשר נשים וגברים יתחילו לחנך את עצמם בבגרותם (זה אף פעם לא מאוחר) וגם כאשר יתחילו כבר מינקות לחנך ילדים וילדות לשיוויון אמיתי בין המינים. או אז אולי יותר נשים ירצו להביא ילדים ו/או פחות נשים ירגישו כמו ב'עונש'. איזולה בלה

מיריVA

New member
לא מבינה על מה את/היא מתלוננות

ברור שיש אנשים שהקושי הכרוך בגידולו של תינוק מפתיע אותם. ברור לגברים הרבה יותר קל (פיזית) לקחת את הרגליים ולברוח. מה מפתיע? מה פתאום היא כועסת ש"לא סיפרו לה"? אנשים מספרים - צריך לשאול. אפילו אני שלא התקרבתי לתינוקות ולא עשיתי בייביסיטרים ולא רציתי לשמוע שיחות תינוקות עדיין ראיתי מה קורה אצל חברים - איך היא לא ראתה כלום? לדעתי זה שאת מקשיבה לה ותומכת נפשית זה נהדר. זה נורא עוזר (אפילו שאולי דווקא קשה לך להזדהות). והקושי באמת זמני, היא בטח תחזור לעבוד בקרוב, זה ישנה לה את כל הפרספקטיבה (אני חושבת). לגבי בעלה שנשמע נורא אטום למה שקורה, אין לי השגות. אם היא יכולה לנסוע ליום יומיים ולהשאיר את הילדה איתו רצוף - אולי זה יעזור לו לפקוח עיניים. מה עם לקחת מנקים בתשלום שהיא לא תצטרך?

בהחלט משעשע לקרוא אתכן לפעמים

גאטו: 1. על איזה סרט מדובר, בבקשה? 2. מסכים לחלוטין (ואף מיישם) לשני הסעיפים הראשונים. לקחתי חופשות לידה לשני הילדים, והקטן נמצא איתי במשרד עד היום (4 חודשים). 3. התחרפנת? למה מה קרה??? אולי גם אין מקלחת ודאודורנטים?

Arfilit

New member
לא לא לא -

להרבה נשים אחרי הלידה כואב מאוד לקיים יחסי מין במשך תקופה, שיכולה להימשך גם כמה חודשים. לא כולן מחלימות תוך 6 שבועות או פחות. נדמה לי שלכך היא התכוונה.

been there, done that

יש גם עוד אופציה או שתיים מלבד יחסים וגינליים, you know. כמו שזה הוצג זה נראה כמו חרם.

Arfilit

New member
אני מסכימה עם החלק הראשון

אבל נדמה לי שאתה טועה בחלק השני. לגאטו פתרונים.

ערפילית ניסחה את העניין היטב

אני לא מתכוונת לחרם. אני מתכוונת למצב שבו גברים (מסויימים) לא מסוגלים להציע שום נחמה חוץ מ-good-old-fashion-sex. וגם נעלבים מאד כשהתשובה היא "לא" (מכל סיבה).

נכון, אבל באופן כללי

כלומר בלי קשר לילדים כן או לא. הייתי מסכם זאת אולי כך: מי שרוצה ילדים ולא רוצה שכל המעמסה תיפול עליה, לטובתה שתבחר טוב טוב את הפרטנר לחיים. בכלל, לטובתה של כל אחת (ואחד) שתבחר טוב טוב את הפרטנר שלה לחיים. זוכרת את מה שכתבה מישהי לגבי מציאת בני זוג כתוצאה מלחץ חברתי בשירשור הקודם שהשתתפתי בו? לא התחשק לי לענות לה, אבל התשובה שלי היא שאם זה היה נכון שאהבה ובני זוג (כמו גם ילדים) הם משהו "טוב" או "טבעי" ולא תוצאה של לחץ חברתי, אז איך בדיוק היא מסבירה את אחוז הגירושין הגבוה? אגב, לאור העובדה שרוב מוחלט ומכריע של הגברים "לא מסוגלים להציע נחמה...וגו'" כפי שכתבת (וזו המציאות), הרי שנשים שלחוצות על הבאת ילדים לעולם אינן ממתינות ולכן לא בוחלות בפרטנרים ומלכתחילה אמורות להיות מודעות לכך שהעול יפול על כתפיהן. אם מישהי טורחת לחיות עם בן זוג מבלי להכיר את אופיו האמיתי - מה לה כי תלין?

marish

New member
מאחורי כל גבר כזה

עומדת אישה. אמא שלו. אי אפשר להאשים רק את הגברים בכל הבעיות של נשים, בלי לבחון טוב-טוב איך אנחנו תרמנו למצב. אני לא יודעת איך מערכת היחסים של חברתך עם ההורים שלו, ויותר חשוב מזה - מה היחסים של בן זוגה עם משפחתו, אבל אולי היא יכולה לבקש מהם לעזור לה, לקחת את הילד לכמה זמן (זה מה שבת של חברה של אמא שלי עושה, וזה עובד יופי), ולהגיד משהו כמו "משה המסכן, אני בקושי רואה אותו בבית, הוא כל היום בעבודה, ממש קורע את עצמו". אולי אם ההורים ידברו אתו זה יעזור. אני אישית נגד סצינות דרמטיות. גברים אינם כלבים שצריך לאלף. כולנו בני אדם, לכולם יש נקודות שבירה, וצעקות, שפיכת מים וזריקת צלחות זה נחמד להוצאת קיטור, אבל בטווח הארוך זה עלול לחבל ביחסים, כי זה יוצר משקעים. אם האב הטרי מצד אחד לא רוצה לדבר, ומצד שני לא מבין למה היא כועסת ועל מה היא מתלוננת, צריך לחפש אפיקי תקשורת אחרים. אולי הורים, אולי חברים משותפים (רצוי אבות) שיוכלו לדבר אתו, אפשר לשלוח לו מייל ארוך לעבודה - כל דבר. כי כשילד רעב - מישהו צריך להאכיל אותו, והוא לא ממש יכול לחכות ששני הוריו יתבגרו ויתגברו על ההלם הקשה של כניסתו לחייהם. נכון - למה הוא לא לוקח אחריות, ולמה הוא לא עוזר יותר, ולמה ולמה... אבל היא בחרה להפוך את הגבר הזה לאב, וזה סופי. זו המציאות. עכשיו זה הזמן לחפש פתרונות, לא להטיח האשמות.

למעלה