אתמול עשו ללוטן בדיקת אולטראסאונד

lovely2

New member
תגידו,אני חייבת פשוט חייבת לדעת../images/Emo70.gif

למי עוד הוא שולח
בות ו
ות
יש לי סיבה להיות מוחמאת?
או שזאת גם רוטינה???

liat ליאת

New member
אל תתלהבי! זה עם כולן! ../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

כשתראי אותי תביני עד כמה אני צודקת

lovely2

New member
ליאתי,אם אני הפלפל של הפורום...

אז את הסחוג
אאוץ'...חריף...

liat ליאת

New member
תזהרי, זה באמת שורף! ../images/Emo117.gif

ואני בכלל לא אוהבת סחוג
מעדיפה להיות הטחינה

זואי11

New member
../images/Emo140.gifכל הכבוד ללוטן על ההיפוך

היום גם תהל התהפכה בפעם הראשונה.

כל הכבוד על ההתהפכות

אני כזו פולניה לחוצה שנחרדתי עכשיו לקרוא על איזו מחלה חדשה שלא שמעתי עליה.גם לנו יש אולטרסאונד של מפרקי יריכיים במאי-אמנם הכל נראה סימטרי אבל בגלל שלי ולאחותי היו בעיות עם המפרקים (היינו עם מכשיר כחצי שנה) שלחו גם אותנו-אולי לזאת הכוונה ב cdh?? אוף אני בלחץ עכשיו אולי ד"ר תינוקי יכולה להרגיע לפני שאני משוטטת ברשת לחפש מחלות חדשות.

ענתש

New member
רגע - צפירת ארגעה !

אולטרסאונד של מפרק הירך מומלץ לבצע לילדים בכורים, בנות בכורות בפרט ! מפרק הירך בנוי כמו מכתש ועלי, לפעים תינוקות נולדים כשהעלי לא לגמרי בתוך המכתש (פריקה חלקית של המפרק) וזה בעצם CDH. הסיבה שמבצעים בילדים בכורים (ובבנות בפרט) היא שבהריון ראשון הרחם לוחץ יותר מבהריונות הבאים (כמו נעל חדשה
) ובגלל הפזיולוגיה השונה של בנות באזור האגן (הן צריכות ללדת יום אחד) בנות נוטות להפגע מזה יותר מבנים. בשנים עברו (עד לפני 30 שנה אפילו) CDH היה גורם לנכות וצליעה שנמשכה כל החיים ומי שרצה לתקן את זה היה עובר ניתוחים מפרכים שלא תמיד הצליחו. בימינו אנו, הודות לאיתור הכל כך מוקדם, מדובר בטיפול פשוט יחסית - או החתלה כפולה (כדי לשמור על פיסוק רחב - מה שמשאיר את העלי בתוך המכתש) למשך כמה חודשים, או במקרה של פריקה מלאה - שימוש ברצועות שקושרות את הרגליים בפיסוק - לא נעים בכלל אבל ממש לאמשתווה למה שהיה פעם. הבעיה נפתרת לחלוטין בסופו של דבר ולא משאירה זכר. יש לציין שהאבחון המוקדם (בשנה הראשונה נדמה לי) חשוב מאד אחרת מדובר בטיפול שיכלול ניתוחים על מנת לתקן את המצבץ

תגידי קראת את כל האינציקלופדיות???

תודה על התשובה-נרגעתי. מאיפה את יודעת הכל על הכל????

ענתש

New member
תסתובבי בפורומים מספיק זמן כמוני

וגם את תשמעי כל שאלה (וכל תשובה) פעמיים
(והאמת שגם תואר בביולוגיה בעברי הרחוק, למרותש אני לא עוסקת בזה אז אני לא תמיד זוכרת הכל בדיוק... וגם אני נוטה לתחקר רופאים כשהם שולחים אותי לעשות כל מיני בדיקות ולזכור מה הם אמרו לי).

טוב, האמת שידעתי את זה כי כמובן

ששאלתי את הרופאה במה מדובר לפני שהופניתי לבדיקה. אבל באמת שלא רצתי לקרוא באינטרנט ולפתח לעצמי חרדות. תודה על ההסבר הנהדר כרגיל!

osnatyD

New member
לכל הכבוד ללוטן ../images/Emo45.gif

וסחטיין על ההתהפחות. גם אותנו שלחו לעשות את האולטרסאונד הזה. אגב, ברמב"ם בחיפה עושים לכל התינוקות שנולדים שם. אסנת

כל הכבוד ללוטן../images/Emo45.gif יובלי מתקדמת

בהתהפכויות בטן גב וחזרה מצאה לה פיתרון ביניים עד הזחילה. כדי שלא ישעמם לה

מיקגאפ

New member
מזל טוב על ההתהפכות ../images/Emo140.gif../images/Emo65.gif

ואני שמחה לשמוע שהכל בסדר מבחינה בריאותית עם לוטן. טוב שסמכת על האינטואיציה שלך ושלא נכנסת ללחץ. שתמשיכו לגדל את לוטן המתוקה באושר וכיף...

למעלה