חתול חדש, ../images/Emo49.gif
1. חתולים יכולים לישון 20 שעות ביממה... אני מניחה שהחתול שלך ישן עכשיו הרבה בגלל שהמעבר הוא משהו שמוציא ממנו הרבה אנרגיות, או שפשוט הוא מרגיש נוח מספיק כדי לישון. 2. אני מציעה שתארגן לו סדר יום קבוע, בכך שתתן לו אוכל בזמנים קבועים. חתולים מתרגלים יחסית מהר להרגלים קבועים, ככה שאם במשך שבוע תתן לו אוכל ב-6 בבוקר, ויום אחד תשכח, הוא יבוא לנדנד לך. עוד משהו בקשר להרגלים, אם מפריע לך שהחתול ישן בארגז המצעים שלך, אז אתה אתה חייב להבהיר לו את זה. אתה יכול למשל להזיז אותו מהארגז כל פעם שהוא נכנס אליו, ואם הוא ממשיך לעשות זאת אז דברים כמו מחיאות כפיים חזקות יעזרו כדי לגרום לו להבין שזה דבר רע, אבל תעשה את זה
לפני שהחתול מתרגל לישון בארגז המצעים. 3. 4 חודשים זה כבר לא גור להערכתי (אבל בכל זאת תשאל וטרינר), אז כל אוכל שמתאים לחתול בוגר יתאים גם לו. אין הבדל בין אוכל רך (משימורים) לאוכל קשה, אני לא יודעת מי אמר לך לתת לו רק אוכל קשה... אבל גם את זה תברר אצל וטרינר. אני בדרך כלל מביאה לחתולות שלי אוכל משימורים בתור פרס, או פעם בכמה ימים כדי לגוון להן קצת את האוכל. 4. חתול זאת חיה יחסית פשוטה לגידול... העיקר הוא שתתן לחתול הרבה אהבה, במיוחד עכשיו שהוא עדיין לא מכיר אותך, ושתמיד יהיו לו מים נקיים ואוכל בצלחת. אל תדאג מזה שהוא קצת מפחד ממך... תדמיין לעצמך שהוא כמו ילד קטן שהעבירו אותו מבית לבית פתאום, ועכשיו יש לו "הורים" חדשים. אני חושבת שכל עוד תתנהג אליו יפה, אבל תקפיד על חוקים ברורים, הכל יהיה בסדר.