אתמול קיבלתי חתול, מאז הוא רק ישן

לאיזי-עוד תגובה

מי מיותר?!?!?!?!? זה הדבר הכי חכם שיש לעשות!!! אם לא תעקר אותו הוא יתחיל להשתין לך כל הזמו בבי(גם לזכר יש ייחומים!) ולילל... אפילו לברוח מהבית-אם הוא ישמע איזו שהיא חתולה מיוחמת מבחוץ.. חבל. שווה לך לעקר אותו-ומהר-אלא אם כן אתה רוצה גורים.

לא לעקר!

בטבע אין הרבה חיות עקרות וחיה שהיא עקרה היא חיה עצובה ומססכנה! אם תעשה את זה.. גם תפר את חוקיי הטבע, גם תכאיב לחתול שלך!החתול יהיה עצוב! וגם תהיה אכזרי ומרושע!

מאריאן

New member
לא נכון בכלל בכלל!

יש כאן שירשור מלא בהודעות שתומכות בעיקור, עם נימוקים צודקים ביותר. אם את כבר חושבת שעיקור זה אכזרי ומרושע, וזה יהפוך את החתול לעצוב (כדברייך), זה יהיה ראוי שתביאי גם טיעונים שיחזקו את מה שאת אומרת.

**לילך**

New member
ניקול - יש לך המון טעויות בגישה

סליחה אבל ,כל מה שכתבת פה מעיד על חוסר חשיבה וידע מוחלטים. אין ספק שלא קראת אפילו מאמר אחד על עיקור וסירוס חתולים !!!! בואי נעשה הסכם: קודם תקראי את כל המאמרים שהומלצו פה בפורום על עיקור וסירוס ,אחרי זה תקראי את כל ההודעות ואם תהיה לך הוכחה שמשהו ממה שכתוב במאמרים שגוי תציגי אותה פה , אוקיי?

מאריאן

New member
חתול חדש, ../images/Emo49.gif

1. חתולים יכולים לישון 20 שעות ביממה... אני מניחה שהחתול שלך ישן עכשיו הרבה בגלל שהמעבר הוא משהו שמוציא ממנו הרבה אנרגיות, או שפשוט הוא מרגיש נוח מספיק כדי לישון. 2. אני מציעה שתארגן לו סדר יום קבוע, בכך שתתן לו אוכל בזמנים קבועים. חתולים מתרגלים יחסית מהר להרגלים קבועים, ככה שאם במשך שבוע תתן לו אוכל ב-6 בבוקר, ויום אחד תשכח, הוא יבוא לנדנד לך. עוד משהו בקשר להרגלים, אם מפריע לך שהחתול ישן בארגז המצעים שלך, אז אתה אתה חייב להבהיר לו את זה. אתה יכול למשל להזיז אותו מהארגז כל פעם שהוא נכנס אליו, ואם הוא ממשיך לעשות זאת אז דברים כמו מחיאות כפיים חזקות יעזרו כדי לגרום לו להבין שזה דבר רע, אבל תעשה את זה לפני שהחתול מתרגל לישון בארגז המצעים. 3. 4 חודשים זה כבר לא גור להערכתי (אבל בכל זאת תשאל וטרינר), אז כל אוכל שמתאים לחתול בוגר יתאים גם לו. אין הבדל בין אוכל רך (משימורים) לאוכל קשה, אני לא יודעת מי אמר לך לתת לו רק אוכל קשה... אבל גם את זה תברר אצל וטרינר. אני בדרך כלל מביאה לחתולות שלי אוכל משימורים בתור פרס, או פעם בכמה ימים כדי לגוון להן קצת את האוכל. 4. חתול זאת חיה יחסית פשוטה לגידול... העיקר הוא שתתן לחתול הרבה אהבה, במיוחד עכשיו שהוא עדיין לא מכיר אותך, ושתמיד יהיו לו מים נקיים ואוכל בצלחת. אל תדאג מזה שהוא קצת מפחד ממך... תדמיין לעצמך שהוא כמו ילד קטן שהעבירו אותו מבית לבית פתאום, ועכשיו יש לו "הורים" חדשים. אני חושבת שכל עוד תתנהג אליו יפה, אבל תקפיד על חוקים ברורים, הכל יהיה בסדר.

Easy_Rider

New member
בקשר לאוכל ולתזמון.

אני מתנהג אליו ממש יפה, עושה לו נעים בבטן וכו´. הוא גם ישן איתי צהריים וכאלה ... בכל מקרה, צריך להקציב לו כמות קבועה של מזון יומית ? או לדאוג שתמיד יהיה לו אוכל והוא אוכל מתי שבא לו ? אני לא רוצה שהוא יגדל ויהיה חתול שמן. הוא צריך להיות חתול שמירה בסופו של דבר, ולכן חשוב לי שישמור על האתלטיות שלו.

טל קר

New member
גיח, מה זה חתול שמירה?

בגיל 4 חודשים זה עדין גור, על פי התגית אוכל לגורים זה עד גיל 12 חודשים, אבל אפשר גם קצת לפני, ויש שאומרים שגם מגיל 6-7 חודשים אפשר להאכיל כבר באוכל לבוגרים. באוכל רטוב מצוינת הקצבה, באוכל יבש אני שמה וכמה שהם רוצים הם לוקחים, הבנתי שלחתול יש מנגנון ויסות. אם הוא ישמין בצורה שפוגעת לדעתך בבריאותו, יש גם מזון דיאטטי, וגם תקצוב מזון. בינתים הוא צריך עוד לגדול, והרבה, אז אל תעשה לו דיאטה עדין.

**לילך**

New member
מידע על בריאות ותזונת החתול

אתה יכול להיעזר במידע על חתולים ומאמרים מצויינים שיש בשונרא. אני מצרפת לינק למאמרים בשונרא שמתמקדים בבריאות ותזונת החתול (יש שם התייחסות למזונות בעייתיים למשל).

לאיזי ריידר-תגובה על ה"מכתב"

אז ככה חתול ישן 18 שעות בממוצע. לא יהיה לו סדר יום קבוע-אבל הוא ימשיך לפחד מך למשך איזה שבוע אלא אם כן-הוא הכי התגרל אלייך-ןאז הוא יתקרב אליך ויבקש הגנה. החתולה שלי למשל,התחבאה מתחת למקרר-כי חם שם ויש לזה את הקול של האימא...היא חשבה שהאימא שלה זה המקרר!!! החתלו ישן בארגז המצעים כי זה מקום חמים. הוא יכול ואמור לאכול גם מזון רך וגם מזון קשה(כמו החתולים שלי). אין שום דבר להגיד. תן לו להתרגל לסיבה-ואם יש לך בעלי חיים נוספים-אל תתערב ביחסים ביניהם-אלא אם כן אתה רואה שיש בינהים אלימות(זה קורה במשפחות הכי טובות...כולל אצלי-זה נראה כמו היאבקות...הוא נותן ה סטירה היא שולפת עליו ציפורניים...)

hagitsegal

New member
חתול ישן

מזל טוב על החתול החדש ותיהנה ממנו. צריך לזכור שחתולים הם חיות לילה הוה אומר פעילות בלילה ונחות ביום. כך שחתול שישן כל היום זה מאד טבעי לפעמים הם ישנים גם רוב הלילה - ככה זה אלו חיות עצלניות מאד. כדאי לבדוק את עם יש לו פרעושים ובשום אופן לא לשים קולר נגד פרעושים שקונים בחנויות - הוטרינר שלי אומר שהוא מתפרנס מזה נהדר -כי משלמים לו להציל את החתולים שמורעלים מהקולר. באופן כללי חתולים הן חיות נוחות שלא דורשות הרבה טיפול אלא רק הרבה תשומת לב. בדרך כלל לא רצוי לתת מוצרי חלב, אני כן נותנת אוכל רך כתוספת פינוק לחתולים שלי. בהצלחה חגית

Easy_Rider

New member
תודה רבה לכל המשיבים !

הוא עדיין ישן ... ופעיל בעיקר בלילות ... רואים שיפור משמעותי בשליטה בכדור ובמשחק ההתקפה ... תודה לכולם !

למעלה