אכן יצבור ים כסף בעבודה לא הכי נעימה, ובוודאי לא קלה.מצחיק??
ליד פתח ביתי ,ישנו מקום ישיבה
ישב שם אדם נראה חסון ובריא , ביקש נדבה ,שאלתי אותו אם הוא עובד,,,ענה לא ,אשתו חולה בכה
דמעות שליש, נתתי לו 10 שקל, מחוסר אמונה ואי הכרתו,,,(בטח לסמים) הלה ענה,,זה לא מספיק
אמרתי לו יש הרבה אנשים מכל אחד תקבל 10 שקל תצבור המוון כסף
האמת ריחמתי עליו ,ולא משנה לי מאיזה כוון פעל, אם יש צורך לסמים זה כבר רחמנות , אם זה צורך לכלכלה זה גם רחמנות, תהיה הסיבה כל שתהיהאכן יצבור ים כסף בעבודה לא הכי נעימה, ובוודאי לא קלה.
עבור חלק ממבקשי הנדבות, מדובר בעבודה לכל דבר ועניין . כמובן שיש גם לא מעט שבאמת זקוקים לכך (ולאו דווקא לסמים, אם כי גם עם זה אין לי בעיה מיוחדת) וכמובן שעלינו כחברה מוטלת החובה לסייע להם ככל יכולתנו והבנתנו. פה ושם יהיה איזה מעצבן באמצע, כמו בכל דבר ועניין .מצחיק??
ליד פתח ביתי ,ישנו מקום ישיבה
ישב שם אדם נראה חסון ובריא , ביקש נדבה ,שאלתי אותו אם הוא עובד,,,ענה לא ,אשתו חולה בכה
דמעות שליש, נתתי לו 10 שקל, מחוסר אמונה ואי הכרתו,,,(בטח לסמים) הלה ענה,,זה לא מספיק
אמרתי לו יש הרבה אנשים מכל אחד תקבל 10 שקל תצבור המוון כסף
מדוע על הציבור לסייע למקבצי נדבות?עבור חלק ממבקשי הנדבות, מדובר בעבודה לכל דבר ועניין . כמובן שיש גם לא מעט שבאמת זקוקים לכך (ולאו דווקא לסמים, אם כי גם עם זה אין לי בעיה מיוחדת) וכמובן שעלינו כחברה מוטלת החובה לסייע להם ככל יכולתנו והבנתנו. פה ושם יהיה איזה מעצבן באמצע, כמו בכל דבר ועניין .
מעבר לכך שזאת ההלכה כידוע (עם גבולות ברורים בכל צד), זה הדבר המוסרי הנכון לעשות. התרומה מבחינה זו היא לטובת התורם לא פחות משהיא לטובת המתרים.מדוע על הציבור לסייע למקבצי נדבות?
לפעמים הנתינה פוגעת במקבל.מעבר לכך שזאת ההלכה כידוע (עם גבולות ברורים בכל צד), זה הדבר המוסרי הנכון לעשות. התרומה מבחינה זו היא לטובת התורם לא פחות משהיא לטובת המתרים.
אבל את אף פעם לא יכולה לדעת, ואין לך אלא לסמוך על האינטואיציה.לפעמים הנתינה פוגעת במקבל.
כיצד ומתי?לפעמים הנתינה פוגעת במקבל.
לדוגמה, נרקומן, יקנה בכסף סמים ויחמיר את מצבו, במקרה זה כשנותנים לו כסף מזיקים לו.כיצד ומתי?
א. טעות שלי. קראתי את זה כפגיעה בנותן.לדוגמה, נרקומן, יקנה בכסף סמים ויחמיר את מצבו, במקרה זה כשנותנים לו כסף מזיקים לו.
מה תגידי אם יסתבר לך .מדוע על הציבור לסייע למקבצי נדבות?
לא אתווכח על אמונה.מה תגידי אם יסתבר לך .
שיש חוק אלוהי.
על כל שקל שאת תורמת למישהו אחר
את מקבלת כפול במקום אחר ?
זאת אומרת .לא אתווכח על אמונה.
אעשה מה שנכון בעיניי.
הגירסה היהודית אורתודוכסית של הרעיון היא "עשר כדי שתתעשר", אך ידוע לי שיש הרבה אנשים שמעשרים וחיים בעוני, ולעומתם יש אנשים שהם קמצנים בצורה חולנית, אפילו על עצמם והם מולטימיליונרים, אבל חיים כמו קבצנים.מה תגידי אם יסתבר לך .
שיש חוק אלוהי.
על כל שקל שאת תורמת למישהו אחר
את מקבלת כפול במקום אחר ?
יש כלל אצבע שאומר שככל שאתה יותר עשיר, אתה יותר קמצן.הגירסה היהודית אורתודוכסית של הרעיון היא "עשר כדי שתתעשר", אך ידוע לי שיש הרבה אנשים שמעשרים וחיים בעוני, ולעומתם יש אנשים שהם קמצנים בצורה חולנית, אפילו על עצמם והם מולטימיליונרים, אבל חיים כמו קבצנים.
אבל גם הוא לא נכון. מניסיוני אין שום קשר בין כמות הכסף שיש לאדם לבין קמצנותו או נדיבותו. קמצנות או נדיבות הם תכונת אופי שבדרך כלל נובעת מהחינוך שקיבלו בבית הוריהם. זו לא תכונה מולדת.יש כלל אצבע שאומר שככל שאתה יותר עשיר, אתה יותר קמצן.
גם אני שמעתי, והכרתי אישית לא אחדיש כלל אצבע שאומר שככל שאתה יותר עשיר, אתה יותר קמצן.
על קיאנו ריבס שמעת? הוא האיש הכי נדיב בעולם, והוא עשיר.גם אני שמעתי, והכרתי אישית לא אחד
או שהפוך . ככל שתתקמצן יותר, כך תתעשר יותר (יישאר לך יותר).יש כלל אצבע שאומר שככל שאתה יותר עשיר, אתה יותר קמצן.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.