SupermanZW
Well-known member
שני הכללים לא נכונים, אין שום קשר בין עושר או עוני לבין קמצנות או נדיבות.או שהפוך. ככל שתתקמצן יותר, כך תתעשר יותר (יישאר לך יותר).
שני הכללים לא נכונים, אין שום קשר בין עושר או עוני לבין קמצנות או נדיבות.או שהפוך. ככל שתתקמצן יותר, כך תתעשר יותר (יישאר לך יותר).
לא חיב , רק אם הוא מרגיש צורךמדוע על הציבור לסייע למקבצי נדבות?
10 שקל זו תרומה יפה, המילה היחידה שהייתה צריכה לצאת לו מהפה היא "תודה", זו חוצפה להגיד "זה לא מספיק" למי שנתן. לו אני במקומך הייתי אומר לו "תגיד תודה או שאקח את הכסף בחזרה" ופועל בהתאם.מצחיק??
ליד פתח ביתי ,ישנו מקום ישיבה
ישב שם אדם נראה חסון ובריא , ביקש נדבה ,שאלתי אותו אם הוא עובד,,,ענה לא ,אשתו חולה בכה
דמעות שליש, נתתי לו 10 שקל, מחוסר אמונה ואי הכרתו,,,(בטח לסמים) הלה ענה,,זה לא מספיק
אמרתי לו יש הרבה אנשים מכל אחד תקבל 10 שקל תצבור המוון כסף
10 שקל זו תרומה יפה, המילה היחידה שהייתה צריכה לצאת לו מהפה היא "תודה", זו חוצפה להגיד "זה לא מספיק" למי שנתן. לו אני במקומך הייתי אומר לו "תגיד תודה או שאקח את הכסף בחזרה" ופועל בהתאם.
כל הכבוד לך,אני לא מתעסקת עם אנשים מסכנים בראש10 שקל זו תרומה יפה, המילה היחידה שהייתה צריכה לצאת לו מהפה היא "תודה", זו חוצפה להגיד "זה לא מספיק" למי שנתן. לו אני במקומך הייתי אומר לו "תגיד תודה או שאקח את הכסף בחזרה" ופועל בהתאם.
נצל"ש (נושא אחר, אבל דומה), לפני 12 שנים אכלתי במסעדה על חוף בת ים, ובסוף השארתי טיפ של 10%, המלצרית אמרה לי "זה לא מספיק, כאן נותנים 15%", אמרתי לה "סתמי ת'פה לפני שאקח לך את ה10% שנתתי ואתלונן עלייך לבוס שלך" והלכתי.כל הכבוד לך,אני לא מתעסקת עם אנשים מסכנים בראש
כל אחד עונה לפי הבנתונצל"ש (נושא אחר, אבל דומה), לפני 12 שנים אכלתי במסעדה על חוף בת ים, ובסוף השארתי טיפ של 10%, המלצרית אמרה לי "זה לא מספיק, כאן נותנים 15%", אמרתי לה "סתמי ת'פה לפני שאקח לך את ה10% שנתתי ואתלונן עלייך לבוס שלך" והלכתי.
על חוצפנים צריך לאיים, אבל כשמאיימים רצוי לממש במידה והצד השני מקיים את תנאי המימוש, כדי למנוע מצב בו יזכור שאיימת איום סרק ובפעם הבאה יחזור על מעשיו.כל אחד עונה לפי הבנתו
ספק אם זה איום גדולעל חוצפנים צריך לאיים, אבל כשמאיימים רצוי לממש במידה והצד השני מקיים את תנאי המימוש, כדי למנוע מצב בו יזכור שאיימת איום סרק ובפעם הבאה יחזור על מעשיו.
איך את היית עונה לדרישה חצופה כזו?
אם הבוס שלה דורש את זה הוא גם גונב לה את הטיפים והיא מטומטמת.ספק אם זה איום גדול. יותר סביר שהבוס שלה הוא זה שדורש ממנה לעמוד על 15%.
אולי. אולי גם לא. אבל לענייננו זה אומר שהאיום הגדול והיפה שלך, מבחינתה הוא איום סרק לחלוטיןאם הבוס שלה דורש את זה הוא גם גונב לה את הטיפים והיא מטומטמת.
בשום מקרה לא איום סרק, אם הייתה חוזרת על בקשתה אחרי שאיימתי הייתי דורש את הטיפ בחזרה ואם לא נותנת מרצונה לוקח בכוח, ויכולתי כי הוא היה במזומן.אולי. אולי גם לא. אבל לענייננו זה אומר שהאיום הגדול והיפה שלך, מבחינתה הוא איום סרק לחלוטין.
דיברתי כמובן (וכפי שכל בר דעת הבין) על האיום לספר לבוס שלה (#17).בשום מקרה לא איום סרק, אם הייתה חוזרת על בקשתה אחרי שאיימתי הייתי דורש את הטיפ בחזרה ואם לא נותנת מרצונה לוקח בכוח, ויכולתי כי הוא היה במזומן.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.