בהחלט לא. ולפי מה שאני מכיר משאר בוגרי מערכת החינוך, זה ממש לא ייחודי או מפתיע.
זה שלא לומדים מהו אותו "מודל קלאסי" ולא איך מנקדים את השאלות - ברור לחלוטין.
מעולם לא לימדו חומר זה. מצפים שהתלמיד, יבין לבד.
קרא הסבר זה, נסה להבין, ושאל שאלה ממוקדת לגבי מה שלא הבנת
You might have an offer already or you might be a lucky first-year student who doesn't have January exams. In both cases, you might be interested to learn more about what exams are like in the
blogs.exeter.ac.uk
מהמקור שלך -
Essay writing: for Humanities, Social Sciences, many Business School modules as well as Geography and Psychology, this is the standard exam format. You have to write an essay within a limited time frame, usually one essay during one hour or two essays during two hours. Normally, there is a set of 3-8 questions, out of which you have to choose one or two. Of course, this essay doesn’t have to be as long as the one you’d write for your coursework but you’re required to follow a clear structure and have a clear argument nonetheless.
במה זה שונה ממה שאני הסברתי, ולוקח חצי עמוד בערך?!
אותן הנחיות מופיעות בדש הפותח את מחברת הבחינה, כל בחינת בגרות.
המודל הרטורי הקלאסי נלמד היטב בשיעורי לשן [ הם קוראים לזה: טקסט טיעוני ], תלמיד לומד בדיוק מהי טענה, איך מבססים אותה, וכן לכתוב סיכום, מעין מש"ל. הדבר היחיד שלא נלמד [ לענ"ד זה פוליטי] הוא לכתוב טיעון נגדי על מנת להפריכו או להשתמש בו כמסייע להוכחה/ביסוס וכו' של הטיעון השלם שלך.
והרשה לי להביא את הציטוט הבא, שסותר את היומרה שלך להציג "מודל נכון ואנטי מריחתי" -
Short answers: you may be asked to provide two or three sentences long answers for a series of questions. This format aims to assess your factual knowledge and usually appears at exams in combination with the essay writing format. For example, you may be asked to answer three short questions and also write an essay about a topic within one hour.
ו
אחרון מבחינתי -
גם בבחינה בספרות תלמידים נדרשים לענות שאלת עובדות, שאח"כ מתמזגת-משתלבת-משתזרת
[וזו מריחה אשכרה, שלוש מלים נרדפות] עם שאלת המסה. בהיסטוריה, בתנ"ך ובאזרחות אין בכלל נטייה למריחה, אין כתיבת "מסות", יש דרישה ברורה לכתיבה מדויקת, מסודרת ומאורגנת.
יאק, כמה מים זרמו בירדן מאז תלמיד נדרש לכתוב לפחות עמוד וחצי, ושני שליש הוא הקדיש לכתיבת תוכן היצירה. היום מורידים נקודות על "מריחה" . רק שתדע.