אתן מכירות את ההרגשה שצריך לעשות

אתי@

New member
אתן מכירות את ההרגשה שצריך לעשות

שינוי בחיים? שצריך להכניס קצת עניין, לעשות דברים חדשים? אני כבר הרבה זמן מסתובבת בהרגשה הזאת - ולא מוצאת את עצמי. מרגישה שמשעמם לי בחיים. העבודה כבר די הרבה זמן משעממת אותי, והחיים שמחוץ לשעות העבודה גם הם שבלוניים, ללא חידוש וללא עניין. בזמן האחרון פשוט לא מתחשק לי לקום בבוקר, אין לי חשק ללכת לעבודה, אין לי חשק לעשות שום דבר. אני רוצה להיות כל היום במיטה. ממש בעסה לי בזמן האחרון. מכירים את זה?

nonaa

New member
הרצון בשינוי מוכר לי

אך לא דוקא כתוצאה משעמום. אני עובדת כמעט כל יום מ07:30 עד 19:30 ומתוסכלת מכך שאין לי זמן לכלום. פעמים רבות יש גם לחץ שמשפיע עלי ממש לא טוב (כבר היו השפעות בריאותיות בעבר). אני חושבת כל הזמן על שינוי מקצוע או לפחות מקום עבודה (במקום עבודתי יש גם חומרים רדיואקטיביים שגם לא מוסיפים בריאות...) אך ברור לי שבמצב המשק כרגע זה לא הזמן לעשות שינויים והסיכוי שאמצא עבודה עם תנאים דומים קלוש. מצד אחד יש את הרצון להתבסס אך מצד שני ברור לי שבכדי להקים משפחה יש עדיפות גדולה למציאת מקצוע\תנאי העסקה קלים בהרבה ..

rona25

New member
אתי מוכר עד כאב...../images/Emo10.gif

זה הכל ביחד - השחיקה בעבודה, החיים השגרתיים, הרוטינה היומיומית... גם אני הרגשתי את זה במהלך השנה האחרונה אני ניסיתי למלא את החלל בעזרת חוגים - נרשמתי לחוג צילום סטילס (דווקא נחמד) וקראתי ספרים (דבר שמזמן לא עשיתי)... אבל נראה לי שהדבר שהכי הכי ימלא לי את החלל הזה בחיים בקרוב זה.... (לא להתעצבן עלי - מדברת בשם עצמי) ילדון קטנטון וחמוד!!!! ואז הרגשתי שאני מוכנה ושוב פעם - אני מדברת בשם עצמי בלבד....

Ronnie*

New member
מכירה ../images/Emo10.gif

למרות שמבחינת שעמום, מה שמפריע לי זה בעיקר העבודה. בחיים שמחוץ לעבודה, מה שמפריע לי זה שאין לי זמן לכלום, פשוט לכלום (בגלל הלימודים). אני כבר מייחלת ליום שתהיה לי רק עבודה, ואז אולי יהיה לי דבר כזה שנקרא "זמן פנוי"
ואני אוכל ללכת לחוגים, לקרוא ספרים, לא יודעת... אבל אז אולי כבר יהיו לי ילדים, ושוב לא יהיה לי זמן לעצמי... אולי אחרי שאני אצא לפנסיה
אבל אני מגזימה, אולי בגלל שאתמול ישבתי כל הערב לעשות שיעורים בצרפתית (ואפילו לא סיימתי אותם) אז בגלל זה אני יותר קוטרית מהרגיל. וביחס לעבודה, אני בהחלט מזדהה עם תחושת השעמום...

switch

New member
מוכר...ממש מוכר

גם לי יש הרגשה כזו בזמן האחרון (הזמן האחרון זה כבר די הרבה זמן), והאמת, גם בעלי מרגיש כך. אז בשביל לשבור את השיעמום של היומ-יום אנחנו משתדלים לבלות קצת יותר מבעבר - אם בעבר כמעט ולא היינו יוצאים באמצע שבוע "כי מחר עובדים" אז זה השתנה. אנחנו הולכים לסרט, או לשבת בפאב, אפילו רק שנינו, או למסעדה, או לבית קפה, או להסתובב בפארק או בקניון (גם בלי לקנות כלום...). ובנוסף נרשמתי לקורס צילום ואני ממש נהנת ממנו וגם בעלי נהנה כי לימדתי אותו את היסודות והוא גם אוהב לצלם. כמעט כל יום בעלי שואל אותי - נו...מה התוכניות להיום בערב? כי זה נורא כיף כשיש תוכניות, הציפייה לבילוי של הערב היא כיפית. ובקשר לזה שמשעמם לי בעבודה (אבל ממש משעמם, הגעתי למיצוי טוטאלי) אני עדיין לא יודעת מה לעשות. משתדלת לגלוש בפורום כמה שיותר

סימנים ראשונים של חורף. ..לפעמים

נדמה כאילו מיד אחרי החגים לקראתסוף הסתיו ותחילתו של החורף, כשהשעון פתאום משתנה והלילה יורד מוקדם.. בדיוק אז יש תחושה של ריקנות. אולי זה הזמן לחפש איזשהו קורס/חוג מעניין? משהו שאפשר למצות בזמן קצר, אולי משהו שקשור לבית ולדירה, כך שתוצאותיו יבואו לידי ביטוי גם בסביבה ולא רק לעצמך. אם למשל תקחי איזשהו קורס בעיצוב זה יבוא לידי ביטוי בבית, קורס בבישול גורמה(סדנא), יגרום לך לרצות לארח ולפנק, אורחים בבית סביב שולחן תמיד גורמים לאינטרקציות מעניינות וכך מגוונים את החיים.. לפחות עד שיגיעו הזוועטוטים שגוזלים את כל האנרגיות ומשרים אושר וחום מחודש בבית.

daldan

New member
מזדהה מאד עם ההרגשה

אצלי זה מתבטא בזה שאני כל הזמן יוצרת לעצמי פרויקטים. כשהאחרון שבהם היה ארגון החתונה, וכשהכל הסתיים נוצר לי ריק גדול כזה. עכשיו אני מתכננת ללכת להתקבל לתואר שני כך שאני צריכה להבחן בGMAT אז הנה לי פרויקט חדש, וגם התוכניות לחיפוש בית לקנייה ולמעבר אליו זה עוד פרויקט. ובין לבין אני ממלאה את הזמן בחדר כושר ובחוגים אירוביים למיניהם בקאנטרי. הקטע הוא שבגלל העבודה אני לא מוצאת זמן לכל ה´פרויקטים´ שלי וזה מה שבאמת מתסכל אותי.

Hadar p

New member
כן מוכר אבל...אולי באמת צריך לחשוב

על איזה קורס מעניין.... את אוהבת בישול אם אני לא טועה והצלחתי "לקלוט" אותך....אז אולי תלמדי איזה קורס קצר (יש אפילו לאוניברסיטה הפתוחה קורסים של 10 שיעורים-תפנית קוראים זZה אם אני לא טועה..) או כל דבר אחר שמעניין.... אולי תשפצי משהו בדירה.... ואולי באמת תנסו לצאת קצר יותר במשך השבוע..... מקווה שאולי קצת עזרתי..

אתי@

New member
תודה לכם על העידוד

אני מבינה שאני לא לבד בהרגשה הזאת. (צרת רבים - נחמת טפשים?) כמובן שלא עולה על דעתי לחפש עבודה אחרת בימים טרופים אלה. קשה לי כי רונן דוקא מאוד עסוק - בבוקר הולך לקאנטרי, אח"כ לעבודה, חוזר מאוחר. כמעט כל ערב יש איזה משחק כדורגל או כדורסל, וחוץ מזה הוא לומד. לא משעמם לו. אנחנו דוקא מארחים הרבה, וזה מעביר את הזמן ממש בכיף, אבל זה לא ממלא את הריקנות. אולי כן, אבל רק באופן זמני. אתי - קורס בעיצוב זה משהו שחשבתי עליו הרבה. אני דווקא מתעסקת בזה קצת בשעות הפנאי שלי, ונהנית מאוד. אבל אני לא סגורה על איזו רמה של לימודים אני רוצה. זה דווקא תחום שממש מעניין אותי, רק שכרגיל אני לא מאופסת על מה שאני באמת רוצה. מה שאני יודעת שאני חייבת לעשות זה להירשם לאיזה חוג התעמלות. אני דוחה את זה כבר זמן מה כי אני מתלבטת נורא. בהתחלה רציתי סטודיו C, אבל עכשיו אני חושבת שעדיף משהו אירובי (שאני בטח לא אוהב), או אולי פילאטיס, שזה הרבה יותר בריא. בקיצור מרוב התלבטויות לא עשיתי כלום. הדר - חוג בישול זה רעיון מעולה שאני לא יכולה ליישם כי: א. אם אני אתחיל לבשל יותר מידי אז שנינו נשמין
ב. אנחנו אוכלים בבית מעט מאוד (אבל לקראת החורף בטח זה ישתנה) ושוב לאתי - חום ואושר יש לי בשפע בבית
אני באמת מאושרת, אבל אי אפשר לחיות רק מאהבה
בכל אופן מה שאני מנסה לומר, זה שחוגים, ובילויים, ואירוח של חברים - זה כיף וזה ממלא את הזמן, אבל אני לא סגורה שזה מה שיכניס תוכן אמיתי לחיי. אני לא יודעת מה, אבל חסר לי משהו אחר, ואני מנסה למצוא ואתו כבר זמן מה, ללא הצלחה.

ממה שנראה לי, ואני אומרת את זה

בזהירות, את צריכה דווקא לעשות שינוי בעבודה, ולא מסביב

אתי@

New member
אולי - אבל מי יכול להרשות לעצמו

לעשות שינוי בעבודה בימים אלה?

יעלי2

New member
.........

הבאסה האמיתי היא שאין ממש חיים אחרי העבודה כי יש מיתון והמצב הבטחוני מגביל את מקומות היציאה שלנו (אני לשוק לא הלכתי המון זמן). לו החלק השני של היום היה מדליק היינו מתפשרים על העבודה. בכל אופן, צרת רבים חצי נחמה

dorlim

New member
אתי יקרה ../images/Emo24.gif

הרגשה כ"כ מוכרת שתוקפת אותי מפעם לפעם ובאמת כמו שכבר אמרו כאן הפתרון שלי הוא באמת למצוא "פרוייקט" כלשהו (כל האופציות שהועלו - חוגים, ארגון חתונה, רכישת דירה, ילד וכו´) , שאמנם נותן פתרון זמני בלבד ובכל זאת פתרון... לדעתי, הבעיה העיקרית שלך (כמו שלי
) היא חוסר שביעות בעבודה ואם בעבודה שלך יש אפשרות לשפר את המצב (קידום פנימי, שינוי תפקיד וכו´) זה יכול לתת פתרון די טוב. בנתיים קחי
ים גדולים והרבה
ות

אתי@

New member
../images/Emo24.gif תודה לימור

דוקא את מקום העבודה אני לא רוצה לשנות. טוב לי עם סוג העבודה ואופייה, טוב לי עם המיקום ועם הבוסים. באמת שלא הייתי רוצה להחליף את העבודה שלי! מה שלא טוב לי זה הקצב של העבודה. הייתי רוצה עבודה קצת יותר אינטנסיבית, טיפה יותר לחוצה. אבל לא יותר מידי, כי אני לא חושבת שהעבודה צריכה להיות מרכז חיינו. העבודה היא אמצעי פרנסה (שרצוי להנות ממנו, להשקיע ולהתקדם), ולא המטרה שלשמה אנחנו חיים. משפחה, חברים, ולימודים הם אלו שצריכים להיות מרכז החיים. אבל זה כבר דיון לשירשור אחר

הילית*

New member
את בטוחה שאת רוצה יותר אינטנסיביות

? בואי אלי לשעה ביום לחוץ במיוחד.... בשבועיים האחרונים היתה לי רגיעה קצת בעבודה (לאחר 3 חודשים של לחץ נוראי) וזה דוקא עושה לי נורא טוב אז אני חושבת שלחץ מדי פעם זה לא נורא אבל לחיות כל הזמן בהרגשה שלא מספיקים כלום זה נורא

אתי@

New member
לא לזה התכוונתי

התכוונתי שאני רוצה קצת יותר אינטנסיביות, אבל בלי שהעבודה תהפוך למרכז החיים שלי. כי כמו שאני רואה את זה, עבודה זה אמצעי ולא מטרה. מרכז החיים זה המשפחה
העבודה - רצוי להנות ממנה, להשקיע ולהתקדם, אבל תמיד לזכור אנחנו לא חיים בשביל העבודה.

kisses

New member
אני מסכימה גם אני אישית כבר

מרגישה שעמום בעבודה, זה כבר לא מה שהיה פעם, כבר אין את הלחץ אין את הטלפונים , הכל יותר רגוע מה שגורם לי לחשוב שאולי כדאי לחפש משהוא אחר אבל מצד שני אני עובדת מהבית (טוב של חמותי) והמשכורת לא רעה בכלל. עדיין יש את הדיכאון ששוב צריך לקום בבוקר וללכת לעבודה למשך 9 שעות ובעצם כמעט לא לעשות כלום כל היום.

הילית*

New member
אני יודעת שלא התכוונת לזה

אבל ילד זה לא פרוייקט. זה מחויבות לכל החיים. לא נכנסים לזה בגלל שמרגישים שרוצים למלא איזה חלל בחיים אלא רק כשמוכנים לזה ! אתי, אני במקומך הייתי לומדת משהו. מפתחת את עצמי לקראת העתיד. לא ידוע מתי המצב במדינה יהיה יותר טוב אבל תכיני לך בינתיים חלופות. אפשר ללמוד שפה, אפשר ללמוד חוגים אבל אין כמו השקעה בביסוס מקצועי.

dorlim

New member
ברור שילד זה לא פרויקט ../images/Emo3.gif

וזו מחוייבות לכל החיים !!!! אבל אני בהחלט מכירה הרבה מאד זוגות שהרגישו ש"חסר להם משהו" (כמו שרונה הגדירה את זה) והחליטו להביא ילד . אין ספק שלילד צריך להיות מוכנים מכל הבחינות !!!! ואין להקל בזה ראש!!! אבל בהחלט ילד ממלא המון בחיי ההורים ומעניק לחיים משמעויות נוספות. לכן, למלא את "החלל החסר" באמצעות תינוק היא אפשרות ממש לא שלילית בעיני, בתנאי כמובן(!!!!!!), שמוכנים לעניין .

למעלה