מוכר ....
אני מוצאת שהתקופות הפחות משעממות והיותר מלאות חיות הן אלו שבהן אני "צוללת" לעבודה ועושה את הדברים כמו שצריך. אז אני מספיקה ומרוצה מההספק שלי, אז יש לי גם זמן לדברים אחרים, אז אני מלאת עניין ומרגישה פרודוקטיבית, אז יש לי כוח להכל ויש לי חשק לקום בבוקר וכו´... נכון שזו תשובה מעצבנת, וגם קשה ליישום (קצת כמו - "את בדיכאון? קחי את עצמך לבילויים. יופי. אבל לא בא לי... מעגל כזה), אבל זה (באופן כללי) נראה לי הכיוון. סה"כ אני מסכימה עם הדר (?) שהבעיה יותר קשורה לעבודה מאשר לדברים אחרים, אבל הפתרון הוא לא לחפש עבודה אחרת (אלא מצבים באמת קיצוניים), אלא לנסות להיזכר מה אהבת בה מלכתחילה ... בגדול - וסליחה שזה נשמע פלצני אבל זו המסקנה שלי, מניסיוני : השעמום הוא לא מצב אובייקטיבי אלא תחושה פנימית (או בעברית צחה : "זה בראש שלי"), ולכן הדרך היחידה להתמודד היא לא לנסות לשנות את המצב האובייקטיבי דווקא אלא יותר את התחושה הפנימית. איך עושים את זה ? או. זה כבר יותר קשה. קודם צריך להחליט בראש ש"יוצאים מזה". בד"כ שיחה טובה ועניינית (בניגוד ל"לשפוך ת´לב" - מה שבסדר אבל לא מועיל בד"כ לטווח הארוך), יכולה לשמש "סולם". (למשל במצב דומה למה שאת מתארת תפס אותי אחי שגם עובד איתי באותו המשרד, חיטט טיפה - לא יותר מדי, הרי הדברים עמדו לי על קצה הלשון, ו...ניסה להציע כל מיני רעיונות להפיג את השעמום וליצור עניין. וזה אפילו עזר. לא ב"סנפ וגמרנו "אלא יותר ברמת כיוון ואופטימיות) אח"כ צריך להחליט שמתמסרים לזה, למרות המאמץ שצריך להשקיע. זה קצת דומה למה שאומרים על זוגיות - שצריך להשקיע בה כדי לא תידעך וכו´?, ככה לגבי כל דבר, לדעתי. צריך להשקיע ולעורר עניין בכל מישור, ולא לחכות שפתאום יעשה מעניין יותר או כייפי יותר וכו´.. אז נכון שיש ימים טובים יותר ויש ימים טובים פחות, יש ימים שקל לעשות לעצמי "שיחת מוטיבציה" ולהרגיש איך האופטימיות עושה את שלה, ויש ימים שממש אבל ממש אין חשק, אבל זה בסדר. כל עוד לא מתמסרים לתחושה ה"דאונית" של "משעמם לי מה אני יעשה כדי לברוח מפה הכי מהר...", יש לצפות שיהיו גם ימים טובים. ואפילו לא מעט. ג´י. קי. רולינג כתבה (או צוטטה) שהסוהרסנים בספריה הם הדיכאון בכבודו ובעצמו. כוחם של הסוהרסנים משתק עד לרמות הדרמטיות של מוות (זה בספר - כן?), והדרך להתמודד איתם כתובה, לטעמי, בצורה מופתית בספר. אז לא צריך לקחת את המצב שתיארנו (והרי כולן כאן הסכימו שזה לא מצב חריג במיוחד) לקיצוניות של דיכאון קליני ממש, אבל את הדוגמא של הסוהרסנים אני מוצאת מאלפת ומתאימה גם לרמות הרבה הרבה יותר קלות (הארי פוטר והאסיר מאזקבאן). אני מקווה שהצלחתי להעביר את הרעיון, ואני לא אומרת שאצלי זה מצליח כמו קסם. יש ימים שזה עובד, ויש ימים שלא.. בהצלחה שרית נ.ב. לעניין תינוק - ממליצה על הספר "הדרמה של הילד המחונן" . ספר חובה- ומי שתקרא תבין.