אתר אינטרנט כפטנט

אתר אינטרנט כפטנט

חשבתי על פתיחת אתר אינטרנט בעל תוכן ייחודי. לאחר מכן חיפשתי באינטרנט ומצאתי שכבר קיים אתר אחד דומה מאוד. האם עדיין אני יכולה לפתוח את האתר שרציתי מבלי להסתכן בתביעה?

תוכן לעומת המצאה

שלום סוכ היחידה, אם הדבר הייחודי היחיד באתר הוא סוג התוכן שבו, אז סביר מאוד להניח שלא ניתן להגן עליו בפטנט. אולם, פטנט אינו הכלי המשפטי היחיד - ישנם גם זכויות יוצרים, סימני מסחר וכדומה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

לפיכך

האם אפשר לתבוע אותי על תוכן האתר במקרה שתיארתי? איך אני אדע האם קיימים לאתר הקיים זכויות יוצרים כלשהם?

ייעוץ משפטי

ברור לחלוטין שלא ניתן לתת ייעוץ משפטי פרטני על גבי הפורום ולכן אי אפשר לענות לשאלתך הראשונה. לגבי פטנטים, יש לבחון את העניין בצורה מעמיקה. לגבי זכויות יוצרים, הכלל המשפטי בנוגע לזכויות יוצרים קובע כי לכל יצירה "מודרנית" יש בעל זכויות ויש לקבל ממנו את רשות השימוש. יש לודא שהתוכן באתר שלך מקורי ולא מועתק ממקורות אחרים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

סנטימנט

New member
תוכן ייחודי

שאלתך נוגעת יותר לתחום זכויות היוצרים מאשר לתחום הפטנטים. זאת משום שתוכן של אתר עשוי להיות מוגן בזכויות יוצרים אך בד"כ לא בפטנט. פטנט מגן על המצאות ולא על תוכן. יש צורך לבדוק מה מקור התוכן שאת מעוניינת להציג באתר. האם הוא מקורי שלך? האם העתקת אותו ממקום כלשהו? האם העתקת אותו מהאתר הקיים? כדאי להתייעץ בנושא עם עו"ד העוסק בזכויות יוצרים.

למעלה