אתר הקהילה הפאגאנית הישראלית

Justin Angel

New member
אתר הקהילה הפאגאנית הישראלית

בלי שום הכבדה מיותרת במילים, אני גאה להציג לפניכם את אתר הקהילה הפאגאנית הישראלית, עם הגיליון הראשון של עיתון "האייל המקורנן". כמו כן לכל חובבי הפלאפונים עם אינטרנט למיניהם, ניתן לסחוב איתכם ממקום למקום את המאמרים אשר מופיעים באתר. כתובת לפאלפונים: http://wap.IsraPagan.com אם למישהו יש תגובות, שאלות, רעיונות, הצעות שיפור או כל דבר אחר שקשור, תשרשרו כאן ואני אשתדל לענות בזמן הקרוב. ברכות זוהרות

מזל טוב!

נכנסתי, הסתובבתי, עיינתי, נהניתי. עיצוב חביב ועם זאת פשוט (הכוונה - שלא מסבך את הקורא).

gwizard

New member
סוף סוף

קודם כל, מזל טוב. הגיע הזמן שהאתר יעלה סוף סוף. עכשיו אוכל להוסיף אותו לרשימת האתרים שלי באתר שלי. אגב, הייתי שמח אם היית מוסיף גם כן לינק אלי אצלך בקישורים. ועוד משהו שלא מצא חן בעיני. למרות שאני תרמתי אי אלו מאמרים לפורום הזה, לא נתתי לך או לאף אחד אחר רשות לשים לינק אליהם ללא אישור מפורש שלי. זה לא יפה. יאללה, נקווה כי כל האתרים הקשורים לפאגאניות יעלו ויצליחו

Justin Angel

New member
תגובות

1. "הגיע הזמן שהאתר יעלה סוף סוף" האתר, לרבות בנייתו מבחינת תוכנה, הקמתו מבחינת התוכן והכנתו להשקתו לציבור, בוצעו בהתנדבות והותנו במידת העזרה שאנשים הציעו. חבל להגיד שבמחינת התוכן של האתר העניין הופל כ80% על איילה ומבחינת הכנת האתר בגרסה הסופית לקהל אני גם עשיתי כ80% בזמן הפנוי המועט שיש לי לעיסוקים שכאלו. אם לוח הזמנים של הקמת האתר לא נראה לך, אתה תמיד יכול להתנדב לעשות תפקיד כלשהו, כגון לעשות סקירה לקישורים שאם אני לא טועה (ואיילה תתקן אותי אם אני טועה) נשארו כ1,000 מאמרים שדורשים קריאה, ביקורת ומיון. 2. ", הייתי שמח אם היית מוסיף גם כן לינק אלי אצלך בקישורים" אם יש לך מאמרים ספציפיים שאתה חושב שמתאימים לקטגוריית המופיעות באתר, שלח קישור אליהם ב"יצירת קשר" ואנחנו נוסיף אותם לרבבת המאמרים שעוד דורשים הוספה למערכת. אתר הקהילה הפאגאנית הישראלית, נכון ליום זה, אינו מפרסם קישורים לאתרים כלליים, אלא אך ורק למאמרים ספציפיים ברחבי הרשת הישראלית וזאת ממגוון סיבות שהוחלטו במקור. 3. "למרות שאני תרמתי אי אלו מאמרים לפורום הזה, לא נתתי לך או לאף אחד אחר רשות לשים לינק אליהם ללא אישור מפורש שלי. זה לא יפה." מבחינת חוקיות, כל תוכן שאדם מגיש בתפוז נשאר קניינו הרוחני, אך בד ובד נותן לתפוז אנשים את הזכות לעשות בתוכן זה כל מה שהם מוצאים מתאים. מנהל הפורום, ארי-אל, נתן את הסכמתו שמאתר הקהילה הפאגאנית הישראלית יהיו קישורים למאמרים. ולכן, זהו חוקי לחלוטין ליצור קישורים אלו. מבחינה הגיונית, ניתן לעשות קישורים ברשת לכל מקום בלי רשותו של כותב העמוד. לא ניתן להעתיק תוכן בלי רשותו, אך זהו עניין אחר. 4. " יאללה, נקווה כי כל האתרים הקשורים לפאגאניות יעלו ויצליחו " בהחלט. יום נעים

gwizard

New member
תגובות לתגובות

1. בהחלט כל הכבוד לאיילה, לך ולכל האנשים אשר תרמו בצורה זו או אחרת לפרוייקט. אחרי זמן ציפיה ארוך כל כך ניתן להבין את התלהבותי. 2. אם תרצה שהמאמרים שבאתרי יופיעו אצלך, תצטרך לשים לינק מרכזי אחד לאינדקס הראשי של האתר, אחרת אני לא מוכן כל פעם שאני מוסיף תוכן, לשלוח את הלינקים גם לך. זה מסורבל, לא נוח ולא הגיוני מבחינה טכנית. 3. אם אתה בא בגישה של עורך דין, אז אני רוצה להודיע לך כי קישור לתוכן ללא הסכמת בעל הקניין הרוחני הוא לא חוקי. אותי היה מספק אם היית שואל אותי קודם (כמו שאני עשיתי כאשר הוספתי תוכן לא שלי לאתרי), אך מכוון שלא כך עשית וגם לא טרחת לכפר על טעותך אחרי שהערתי לך, אני דורש מאריאל להסיר את כל מאמרי מפורום זה. כמו כן, כמנהל פורום וויקה, שאמאניזם ונאו-פאגאניות בוואלה, אני דורש ממך, מר יוסף אנג'ל, להסיר כל קישור למאמר או דבר תוכן אחר הנמצא על שרתי וואלה. 4. אגב, אם אני לא טועה, עוד מעט תסתיים השנה עליה שילמו חברי הפורום על אחסנת האתר. סתם נקודה למחשבה. יום טוב.

אורי רז

New member
זוג תהיות לגבי תגובותיך

א. "אם אתה בא בגישה של עורך דין, אז אני רוצה להודיע לך כי קישור לתוכן ללא הסכמת בעל הקניין הרוחני הוא לא חוקי." למיטב הבנתי ג'אסטין לא העתיק את התוכן לתוך האתר לא בפועל ולא למראית עין (לדוגמא על-ידי סגירת התוכן מתפוז בתוך Frame של האתר, מה שעשוי ליצור את הרושם כאילו התוכן נכתב במסגרת האתר), ולכן לא הפר את ה copyrights שלך. למיטב הבנתי הקישורים שג'אסטין יצר גם אינם פוגעים ב moral rights שלך, לדוגמא על-ידי נסיון להציג את המאמרים כאילו לא אתה כתבת אותם. כמו כן, מקובל לחלוטין לספק קישורים לתוכן ללא כל הסכמה מצד בעל הקניין הרוחני, וזה המקרה הנפוץ במנועי חיפוש ואינדקסים שונים. אעריך מאוד אם תפנה אותי לאותם סעיפים בחוקי ואמנות זכויות יוצרים בהם נאמר כי יש לקבל את הסכמת בעל הקניין הרוחני כדי לספק קישור לתוכן שיצר. ב. "אני דורש מאריאל להסיר את כל מאמרי מפורום זה." מתוך תקנון תפוז בנושא קניין רוחני - "זכויות הקנין הרוחני בתכנים שהועלו לאתר על ידי משתמש הינם בבעלותו ובאחריותו של אותו משתמש. בהעלאת התכנים לאתר המשתמשים מעניקים לתפוז אנשים את הרשיון ואת הזכות להשתמש בתכנים ובמידע המועבר בכל דרך שתמצא לנכון, על פי שיקול דעתה וללא צורך באישור או תמורה." מתוך תקנון תפוז בנושא זכויות יוצרים - "זכויות היוצרים בתכנים שהועלו לפורום על ידי משתמש שייכים לאותו משתמש ובאחריותו. עם זאת מובהר כי העלאת תכנים לפורומים הינה חשיפתם לקהל הרחב. המשתמשים מעניקים לתפוז אנשים את הרשיון ואת הזכות להשתמש בתכנים ובמידע המועבר בכל דרך שתמצא לנכון, על פי שיקול דעתה וללא צורך באישור או תמורה." אם אני מבין את הפסקה הזאת נכון, ברגע שהעלת מאמר לאחד מהפורומים של תפוז, הענקת לתפוז את הזכות לעשות מה שמתחשק להם במאמר, כל עוד הם לא מפרים את ה moral rights שלך, לדוגמא לאסוף את המאמרים שהעלת לתפוז ולהוציא אותם לאור בצורת ספר תחת הכותרת 'מאמרים שכתב gwizard בתפוז' בלי רשותך ובלי לשלם לך אגורה.

gwizard

New member
וזאת בדיוק הסיבה

אני מודע מה רשום בתקנון תפוז וכל שאר התקנונים למיניהם. זאת הסיבה שאני מפרסם מאמרים באתר שלי בלבד ולא שם אותם בפורום אלא כלינק. וזאת גם הסיבה שאני רוצה שאריאל ימחוק את כל המאמרים שלי, שלמי שהאגו כל כך מנופח שהוא לא יכל להראות נימוס בסיסי ולשאול אותי קודם לא מגיע להנות מפרי עמלי בצורה זו או אחרת. ובנוגע לקישורים, אני לא זוכר את הפיסקאות המדוייקות וכ"ו (אני לא עורך דין), אך היה מקרה לפני זמן לא רב ובו קבעו כי קישור לתוכן ללא אישור של בעל התוכן אינו חוקי. מנועי חיפוש מוסיפים אותך רק אחרי שאתה לוחץ על כפתור המורה להם להוסיף אותך, כך שזה נעשה באישורך. יוסף לא ביקש את אישורי ואני גם מאמין שאר האנשים אשר כתבו את המאמרים שבאתרו. זה לא יפה ואני מתנגד לזה, בעיני זה משול ללבוא אלי הביתה ולגנוב לי דיסקט. מעבר לכך, אורי, אתה לא יודע את ההיסטוריה של האתרים והאנשים העומדים מאחוריהם, אם היית יודע - היית מבין למה אני ציפיתי שמשהו כזה יקרה והייתי מוכן כבר.

אורי רז

New member
תגובה להסברך

אם אתה מתכוון לקישורים שג'אסטין עשה למאמרים בלוח המאמרים של הפורום, בניגוד להודעות ששלחת לפורום, אז הפסקאות שציטטתי אכן לא רלוונטיות, ויש לך כל זכות לדרוש ממנהל הפורום למחוק את המאמרים מלוח המאמרים. לגבי מנועי חיפוש, הם לא עובדים כמו שאתה חושב, משתי סיבות בסיסיות: א. אין שום מנגנון של זיהוי האדם שלוחץ על הכפתור המורה להם להוסיף את תוכן האתר. אני יכול להכנס לאלטה-ויסטה או גוגל ממחשב בקפה אינטרנט ולהוסיף את האתר של ג'אסטין, ואף אחד לא ידע מי נתן למנוע החיפוש אישור להוסיף את האתר לאינדקס. בגוגל, לדוגמא, הם מבקשים בטופס URL + הערה - הם אפילו לא מתיימרים לשאול את הגולש מי הוא ובאיזה זכות הוא מוסיף את האתר למנוע. ב. מנועי חיפוש רבים עוברים לא רק על האתר שהוסף, אלא גם על כל הדפים שמקושרים ממנו, וכך הלאה. כך, אם אני מוסיף את האתר שלי לאינדקס, רבים ממנועי החיפוש יטיילו ממנו הלאה לכל אתר שאני מקשר אליו. תחת מסגרת זאת הוספתי לפני מספר שנים את הדפים של כל הסטודנטים לתואר ראשון בטכניון (שיושבים על t2.technion.ac.il) למנועי חיפוש - בניתי דף אינדקס אצלי, ושלחתי את הדפים שלי למנוע חיפוש. כולם ידעו, כולל אנשי מרכז המחשבים, ואף אחד לא צפצף. "אני לא זוכר את הפיסקאות המדוייקות וכ"ו (אני לא עורך דין), אך היה מקרה לפני זמן לא רב ובו קבעו כי קישור לתוכן ללא אישור של בעל התוכן אינו חוקי." למיטב ידיעתי היו פסקי דין בחו"ל לגבי קישורים עמוקים והכנסת דפים של אתר אחד ל frames של אתר אחר, כשהטיעונים לא היו של הפרת זכויות יוצרים אלא של אובדן הכנסה (מפרסומות שלא נצפו בדרך מהדף הראשי לדף הפנימי) ושל מצג שווא כאילו התוכן של האתר המקושר שייך לאתר המקשר (אחד המקרים הוא של אתרים של עיתוני חדשות, שאז זה לא אתי, לדוגמא, שבאתר של ידיעות תוצג כתבה מהאתר של מעריב בתוך פריים בצורה שעשוייה לבלבל את הקורא לחשוב שמדובר בכתבה שנכתבה על-ידי אחד הכתבים של ידיעות) בעיני להכניס קישור באתר א' שאומר משהו בסגנון "באתר ב' יש מאמר על נושא ג' שנכתב על-ידי ד', לחץ כאן כדי לקרוא אותו", לא שונה מהותית מרשימת קריאה מומלצת שנכללת בספר או קורס אקדמי - אני חושב שמדובר בהמלצה ופרסום, ולא בגניבה. [ואת זה אני כותב בתור מישהו שיכול להגיד בבטחון שרק אלוהים יודע כמה עותקים של דפים שלי הועלו לכל מיני אתרים פרטיים, למרות שאמרתי במפורש שבבקשה בבקשה יספקו קישור במקום להעתיק את כל הדף, כולל עותקים שמחקו את השם מהם והעלו אותו לאתר של מישהו אחר כאילו הוא כתב אותו.] לגבי ההיסטוריה של האתרים והאנשים, אני חושב שבמקרה הזה ignorance is bliss - אני מעדיף לא לדעת.

SickBar

New member
חוקיות וקריאה לסדר לשני הצדדים.

ראשית אני מברך את האתר החדש ושמח לומר שנהניתי לעיין בו. לעניינו, עד היום האינטרנט נותר פרוץ ואין חוקים אותם ניתן לעקוף. אם ממש תרצה תוכל לקחת את ג'סטין לבית המשפט אבל ספק רב אם תצליח לקבל משהו מעבר להוצאת כספים על עורכי דין. ברמת המוסר, ג'סטין היה צריך לבקש רשות כאשר הוסיף קישורים למאמרים שנמצאים אצלך באתר. ברמה החוקית, כל עוד הוא שם קישור ולא העתיק הוא לא עבר על אף חוק. מנוע החיפוש של גוגל לא מבקש להוסיף כלום ויחד עם זאת תוכל למצוא לינקים ממנו לאתרים רבים, מה שגורם למה שכתבת להראות קצת מוזר. המשל שלך גם לא מדויק כי הוא לא גנב לך כלום, הוא מעניק לך קרדיט מלא שכן הוא שולח קישור, אלא אם אני טועה ויש מאמר שלך שהועתק אל העיתון או לכל חלק אחר באתרו של ג'סטין. לגבי הפרדיגמות האישיות שלך ושל ג'סטין, אין הן עניינם של אנשי הפורום. אתה אומר שציפית לדברים כאלו שיקרו ולכן הסתמכת על פרדיגמה אישית שלך על ג'סטין וזה הגיב לך באופן מתפרץ ומשתלח לאמירת ה"סופסוף" גם בגלל פרדיגמה אישית שלו עלייך. לגבי האמירה עצמה ,שהייתה עוקצנית או לא, דעתי האישית שהתפרצותו של ג'סטין הייתה טעות, זהו פורום כתוב ולכן אסור בתכלית האיסור על אדם הקורא בו להניח שדברים נאמרו כדי לפגוע בהסתמך על אינטונציה (שאינה קיימת). מדוע אסור? כדי שאנשי הפורום לא יאלצו לקרוא עמודים של השמצות והעלבות והתנצחויות אינסופיות שאין להם עניין למעט העניין המציצני.אין זה פותר אותך מלחסוך לכולנו הערות שאתה יודע שעלולות להרגיזו ולכתוב אותן רק כדי לשעשע את עצמך בקלות בה אתה מצית את פתילו הקצר. אני קורא לשניכם להפסיק מייד את המריבה הקטנונית הזו. יש דואל, יש מסרים אישיים ויש טלפון תודה לאל בו ניתן לסכם את הדברים. אם מי מכם רוצה לערוך הופעה מעל דפי הפורום בכדי לזכות לדעת קהל עזבו את הפאגאניות, הצטרפו לכנסת, שם לפחות תרוויחו כסף ותוכלו לבזבז את זמנם של אנשי הפורום תוך גיבוי חסינות שכנגדה לא נוכל לעשות לכם כלום. זיו

gwizard

New member
אני אסביר את הנקודה שלי

כל מה שביקשתי הוא שישאלו אותי, כמי שכתב את המאמרים, לרשותי לכלול אותם באתר ובכך להעשיר את תוכן האתר. הרי זה ברור לכל כי יוסף מנסה לבנות משהו מכלום, קרי לקחת מאמרים שאנשים אחרים כתבו, לשים לינק אליהם ולפתור את עצמו מהעבודה הבאמת קשה של לכתוב משהו בעצמו. כן, אני מודע שיש דברים שגם הוא כתב, אך הם מעטים ובעלי עניין מינימלי (לי לפחות). גם אני יכול ליצור אשלייה של אתר גדול ובעלי תחומי עניין מגוונים בכך שאשים לינקים לכל מיני מקומות. אך בחרתי שלא לעשות כך בגלל עניין מוסרי של "אל תעשה מה שלא תרצה שיעשו לך". לצערי יוסף בחר בדרך של המוסר הקלוקל אשר לו אני מתנגד ובגלל זה אני לא מעוניין שינצלו את פרי עבודתי או עבודתם של אנשים עליהם אני אחראי (פורום וואלה) ללא אישורי (ואישורם). אם לאה אביב שהתרגומים שלה יוסף לינקק מפורום וואלה הייתה נותנת את הסכמתה לכך, הייתי שותק, אך מכוון שלא ניתן להשיג אותה (ניסיתי), אני מעריך כי הלינקים נעשו ללא אישור מפורש שלה וכמנהל הפורום המדובר אני מרגיש כי זוהי חובתי המוסרית לאסור על יוסף כל קישור לעבודות שלה ושל אחרים בפורום המדובר. מה, קשה היה להתאמץ קצת ולהרים טלפון ?! אם זה היה נעשה בצורה הולמת אז בכלל לא הייתי מתנגד.

Raidho

New member
אולי די!

מישהו זרק פה רעיון, בהקשר של אלי אשד וה"קרוסייד" שלו נגד הפאגאנה, של להציע עיתונאי מטעמינו, שיכתוב עלינו. אבל איך נוכל לכתוב "החוצה", אם אנחנו רבים על כאלה שטויות קטנוניות ברגע שמישהו לוקח יוזמה ומנסה לעשות משהו "בפנים", למעננו! אני מסכים עם הרעיון של לבקש אישור קודם, ותומך בהצעה לכתוב שם מחבר, אבל "לבנות משהו מכלום"?! "לפתור את עצמו מהעבודה הבאמת קשה של לכתוב משהו בעצמו"?!!! או שאולי הוא מנסה לעשות אתר של "הקהילה הפאגאנית" הלא כ"כ מגובשת הישראלית שלנו, ולא אתר של "יוסף ואיילה"? מה אתה מנסה להראות בניתוק הזה של לינקים, שאתה לא שייך לקהילה הנ"ל, שאתה רוצה להקים קהילה משלך? אז קדימה, ריבו, התפלגו, התחרו, היכן זה יביא אותנו בסופו של דבר אני לא יודע, אבל קהילה משגשגת לא נהיה! אולי דווקא עכשיו אני אברך שלום, ולא Wassail

gwizard

New member
לא, לא די

אם לך היו לוקחים משהו שעשית ושמים באתר כלשהו היית מסכים ? בעיני זו גניבה לכל דבר, ואני לא מסכים לזה. בגלל שאני יודע כי יוסף יזרוק ז**ן ולא ינקוף אצבע כדי לפתור את הבעיה בצורה תרבותית, אני דורש שהמאמרים שלי יורדו מתפוז. ואם הוא יעז לשים לינק לאתר הפרטי שלי (ששם יש חומר מקורי ולא לינקים), אני אחסום אותו בפיירוול. בעיני כל העסק נראה ככה: (מטאפורית לאוויר) אתה רוצה להשתייך לקהילה פאגאנית ? תתחיל להתנהג כמו בן אדם תרבותי ולא חיה.

Nizzan Cohen

New member
ואו כמה זמן שלא ראינו את זה בפורום.

...היתגעגעתי
די כבר לריב. אם אתה כותב מאמר, זה כמו מקור מידע. אם הייתי מסכם מהמאמר שלך לבית הספר, הייתי כותב למטה את שם המאמר, את שמך, ואת הכתובת. מה שאתה מפרסם לאנטרנט הוא חומר מידע... לא צריך לבקש את רשותך על מנת לקרוא אותו - או להמליץ עליו בפורומים (או באתרים) בעזרת לינק. אני כן מסכים איתך ששימך צריך להופיע ליד הלינק.

gwizard

New member
ואני עוד פעם מסביר

זה לא עניין השם שבאמת אמור להופיע ליד, זה עניין של להשתמש ביצירה ללא רשות ועוד לעשות רושם שהיצירה שלו. חוץ מזה, על כללי נימוס שמעת ?

Nizzan Cohen

New member
כשאני מסכם מהאינטרנט לבית הספר...

אני לא מבקש רשות. אם העלתה טקסט לרשת הוא ברשות הרבים. אבל אני כן כותב את שם המחבר.

למעלה