תגובה להסברך
אם אתה מתכוון לקישורים שג'אסטין עשה למאמרים בלוח המאמרים של הפורום, בניגוד להודעות ששלחת לפורום, אז הפסקאות שציטטתי אכן לא רלוונטיות, ויש לך כל זכות לדרוש ממנהל הפורום למחוק את המאמרים מלוח המאמרים. לגבי מנועי חיפוש, הם לא עובדים כמו שאתה חושב, משתי סיבות בסיסיות: א. אין שום מנגנון של זיהוי האדם שלוחץ על הכפתור המורה להם להוסיף את תוכן האתר. אני יכול להכנס לאלטה-ויסטה או גוגל ממחשב בקפה אינטרנט ולהוסיף את האתר של ג'אסטין, ואף אחד לא ידע מי נתן למנוע החיפוש אישור להוסיף את האתר לאינדקס. בגוגל, לדוגמא, הם מבקשים בטופס URL + הערה - הם אפילו לא מתיימרים לשאול את הגולש מי הוא ובאיזה זכות הוא מוסיף את האתר למנוע. ב. מנועי חיפוש רבים עוברים לא רק על האתר שהוסף, אלא גם על כל הדפים שמקושרים ממנו, וכך הלאה. כך, אם אני מוסיף את האתר שלי לאינדקס, רבים ממנועי החיפוש יטיילו ממנו הלאה לכל אתר שאני מקשר אליו. תחת מסגרת זאת הוספתי לפני מספר שנים את הדפים של כל הסטודנטים לתואר ראשון בטכניון (שיושבים על t2.technion.ac.il) למנועי חיפוש - בניתי דף אינדקס אצלי, ושלחתי את הדפים שלי למנוע חיפוש. כולם ידעו, כולל אנשי מרכז המחשבים, ואף אחד לא צפצף. "אני לא זוכר את הפיסקאות המדוייקות וכ"ו (אני לא עורך דין), אך היה מקרה לפני זמן לא רב ובו קבעו כי קישור לתוכן ללא אישור של בעל התוכן אינו חוקי." למיטב ידיעתי היו פסקי דין בחו"ל לגבי קישורים עמוקים והכנסת דפים של אתר אחד ל frames של אתר אחר, כשהטיעונים לא היו של הפרת זכויות יוצרים אלא של אובדן הכנסה (מפרסומות שלא נצפו בדרך מהדף הראשי לדף הפנימי) ושל מצג שווא כאילו התוכן של האתר המקושר שייך לאתר המקשר (אחד המקרים הוא של אתרים של עיתוני חדשות, שאז זה לא אתי, לדוגמא, שבאתר של ידיעות תוצג כתבה מהאתר של מעריב בתוך פריים בצורה שעשוייה לבלבל את הקורא לחשוב שמדובר בכתבה שנכתבה על-ידי אחד הכתבים של ידיעות) בעיני להכניס קישור באתר א' שאומר משהו בסגנון "באתר ב' יש מאמר על נושא ג' שנכתב על-ידי ד', לחץ כאן כדי לקרוא אותו", לא שונה מהותית מרשימת קריאה מומלצת שנכללת בספר או קורס אקדמי - אני חושב שמדובר בהמלצה ופרסום, ולא בגניבה. [ואת זה אני כותב בתור מישהו שיכול להגיד בבטחון שרק אלוהים יודע כמה עותקים של דפים שלי הועלו לכל מיני אתרים פרטיים, למרות שאמרתי במפורש שבבקשה בבקשה יספקו קישור במקום להעתיק את כל הדף, כולל עותקים שמחקו את השם מהם והעלו אותו לאתר של מישהו אחר כאילו הוא כתב אותו.] לגבי ההיסטוריה של האתרים והאנשים, אני חושב שבמקרה הזה ignorance is bliss - אני מעדיף לא לדעת.