אתר הקהילה הפאגאנית הישראלית

Nizzan Cohen

New member
ברוך השב ../images/Emo13.gif.

לגבי האתר... אני לא מוצא איך אפשר להיכנס לעיתון ולשאר החלקים של האתר דרך הדף הראשי...

Raidho

New member
דרך הכתובות בצד ימין.

רק תלחץ על המילים עצמם, לא על המסגרות...

Nizzan Cohen

New member
יש שם -רק- מסגרות....

אני רואה שם רק מקביליות בצבעים שונים...
אין שם מילים

gwizard

New member
הסבר טכני

גם אצלי זה ככה ואני משתמש באקספלורר 6 הכי מעודכן שיש. לעומת זאת, באקספולרר 5.5 זה מופיע בצורה תקינה. מסקנה ? לא לסמוך יותר מדי על DHTML ולהתחיל לכתוב ב-JAVASCRIPT שמתאים לכל הדפדפנים. וגם לעשות בדיקה לפני שמעלים את האתר לאוויר, במיוחד למי שמתיימר להיות תכנת אתרים.

Justin Angel

New member
תודה על דיווח הבעיה.

במקור חשבנו גם על אופציה שניתן יהיה להחליף בין תפריט טקסטואלי לתפריט מאוייר-דינמי, אבל זה נפל בשלב הבדיקה בצורה מאוד מכאיבה וגם לא הנחנו שזה משהו חשוב אז וויתרנו על זה. אם יהיה לי זמן אני אחזור לעבוד על האופציה של תפריט טקסטואלי. ברכות זוהרות

Vendetta

New member
יפה מאוד

אני תרמתי ביקורת על ספר, אני שאמקווה נשים ימצאו אותה שימושית.

Justin Angel

New member
תודה רבה

הביקורת לספר Nordic Gods and heroes הצטרפה לרשימת המלצות הספרים. כמו כן ניתן לרכוש ספר זה דרך קישור שנמצא בתחתית ההמלצה. ברכות זוהרות ותודה רבה.

אורי רז

New member
מספר הערות

התפריט בצד ימין לא עובד אצלי כראוי לא באקספלורר ולא באופרה. באופרה התפריטים תחת 'פאגאנים' ו'מאמרים' לא נפתחים בכלל, ובאקספלורר הפריטים מתחת ל'קישורים' לא מופיעים, וכשאני מזיז את הסמן לכיוון התפריטים הם נעלמים מיד. כך נאלצתי לפתוח את קוד ה HTML כדי לגלות לאן התפריטים מובילים. לגבי המאמרים, אני מסכים חלקית עם אלון - באתר שלך לא מופיע קרדיט לכותב המאמר. יש תיאור, יש ציון, יש URL שממנו ניתן להסיק שהמאמר נמצא באתר אחר, אבל שם המחבר לא מופיע, ואני חושב שיש בזה טעם לפגם - לדעתי היית צריך להוסיף את שם המחבר ליד שם המאמר ותיאורו.

Justin Angel

New member
אהלן.

בוקר טוב ושלום רב גם לך (זאת הייתה הערה קלה שאפשר גם להגיד שלום, אבל חפיף) :) האתר עצמו בנוי ונבדק תחת כל גרסאות האקספלורר מ4+. האתר אינו מיועד לפעול תחת דפדפנים שונים כגון אופרה, מוזילה או נטסקייפ, מכיוון והתאמת האתר הנ"ל לכל כך הרבה דרישות משתנות היה לוקח זמן רב מדי בשלב התכנות. כל מחשב בעל ווינדוס מכיל בתוכו גם אקספלורר ולכן הוא הדפדפן הנבחר לצורכי האתר ועליו ניתנה התחשבות מקסימלית (אך לא בלעדית). עניין התפריטים הבעייתים הובא לתשומת ליבי עוד בשלב הבדיקות המאוד מוקדמות של האתר, אך מטעמי לוגיסטיים ותכנים כאחד הוחלט לשמור על התפריטים כפי שהם. בעניין האתר "שלי", אין האתר שלי ואין אני אחד ממנהליו. אני אדם אחד שהוא חלק מפרוייקט גדול, נכון להיום אני מספק תמיכה טכנית ואני בלית-ברירה לקחתי על עצמי את התפקיד של לראות שהאתר ישוגר כהלכה. הבעיה בנושא הוספת שם כותב המאמר לא נראה במקור שאמור להוות בעיה, אך אם הדבר אכן כן סוגיה שדורשת התייחסות הוא התווסף לרשימת הדברים שצריך לשפר באתר בגרסתו הבאה. יש לציין שנכון להיום אין מועד יעד לשחרור הגרסה הבאה של האתר, אך במידה ותהיה אחת כזאת אני מבטיח לך אישית שאם ניתן מבחינת משאבים טכניים ואנושיים לטפל בסוגיה היא תיפתר על הצד הטוב ביותר. תודה רבה על ההערות :) ואני מצפה לשמוע הערות מאירות שכאלו לעיתים קרובות!

אורי רז

New member
גלשתי לאתר עם אקפלורר 6 על XP

וכאמור התפריטים לא עובדים עבורי. לאור העובדה שיש עוד מישהו בשרשור שאמר שהתפריטים עובדים עבורו באקספלורר 5.5 אבל לא ב 6, ולאור העובדה שטעמים לוגיסטיים ותכנים כאחד הוחלט לשמור על התפריטים כפי שהם, אני מבין שאני - כמי שגולש עם אקספלורר 6 על XP - נכנס לקטגוריה של persona non grata באתר, ואתייחס אליו ולבעליו ברצינות המתאימה.

Justin Angel

New member
דבריי הובנו לא נכונה

האתר נבדק על שלושה מחשבים פרטיים שונים בעלי הפירוט שהזכרת (חלונות XP עם ie6) ולא נמצאה שום תקלה. כמו כן נכון להיום אני עצמי משתמש באקספלורר 6, ללא שום תקלה. בנוסף לכך, כמתכנת מוכשר די והותר אני יכול להגיד שהקוד הנ"ל אמור לפעול ואכן כן פועל על פירוט המערכת שהזכרת. ייתכן והבעיה אצלך במערכת, אך המערכת עברה בדיקה מקיפה וכוללת ושום בעיה כמצויינת למעלה לא נמצאה. כנאמר, אם יהיה אפשר, נשתדל שהתפריטים גם יהיו טקסטואלים. ברכות זוהרות

אורי רז

New member
נראה שהפגנתי אופטימיות בפירוש דבריך

שים לב לחלק זה של השרשור - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=337&msgid=25263210 מצורף בזאת צילום מסך של התפריט מהאתר (התפריט לא נמצא ממש לצידו של המילה 'קישורים' ולכן נסגר ברגע שמזיזים ממנו את הסמן, וכמו כן חסרות מילים, המעויינים נחתכים ואינם חופפים למילים) פלוס צילום מסך של גרסת האקספלורר שלי. יש שלושה אנשים (ניצן כהן, אלון, ואני) שמדווחים לך על בעייה בדיוק באותו מקום באתר, ואתה מעדיף לטעון שיש בעיות במחשבים שלנו ? התשובה שלך רק משכנעת אותי עוד יותר לא לקחת אותך ברצינות.

Justin Angel

New member
הבעיה הנ"ל ידועה וקלה לטיפול.

גודל הטקסט שלך אינו תקני, ולכן לא ניתן לבנות לפיו אתר. גודל הטקסט הסטנדרטי הוא "Medium", מכיוון והוא נבחר כברירת מחדל על ידיי מיקרוסופט, ולפיו בלבד נבנה ונבדק האתר. אם ברצונך לראות בצורה תקנית את האתר, באופן הבא משנים את גודל הטקסט באקספלורר 6: View --> Text Size ---> Medium להסבר נוסף על פונקציה זאת ניתן לקרוא כאן. ברכות זוהרות ויום נעים נטול-תקלות! :)

אורי רז

New member
שינוי גודל הפונט פתר את הבעיה, אבל

הרשה לי להציע לך כמה נקודות למחשבה: - האם בחרת במודע לחסום את האתר שלך בפני משתמשים עם קשיי ראייה, שרוצים להגדיל את הגופן כדי להקל על קריאת הדף ? במקומות מסויימים (בארה"ב, ואני חושב שגם בארץ) יש חוק שמחייב לתכנן אתרים תוך התחשבות באנשים עם מוגבליות, כמו עיוורון צבעים וכבידות ראייה. - ברירת המחדל איננה תקן או סטנדרט. בהרחבה, אתה לא יכול להניח בעת תכנון אתר שאנשים יבחרו בברירת המחדל של הדפדפן שלהם. כל הרעיון ביכולת לשנות פרמטרים הוא שמשתמשים יוכלו לבחור בערכים אחרים בהתאם לרצונם, טעמם, והקפריזות שלהם. לדוגמא אנשים כבדי ראייה עשויים לרצות להגדיל את הגופן כדי שיוכלו לקרוא ביתר קלות את הטקסט. לאמר לאנשים שהם יכולים לגלוש באתר עם דפדפן בקונפיגורציה מסויימת או לא לגלוש בו בכלל, זה לא חכם במיוחד. - אם אתה בונה על כך שהדף יוצג בגודל גופן מסויים, קבע זאת ב CSS. אם אי אפשר לקבוע את זה ב CSS, לפחות תציין באתר שהוא 'מיועד לגלישה באקספלורר בקונפיגורציה הדיפולטיבית שלו בלבד'.

Justin Angel

New member
על לא דבר גם לך.

זהו נושא שכבר לא נוגע לפורום ואם יש לך קובלנה או הצעת ייעול\שיפור כלשהי, אני או המנהל הקבוע של האתר נשמח להתייחס באופן פרטי דרך מערכת יצירת הקשר המצוייה באתר הקהילה. יום נעים ונטול תקלות פונטיות! :)

Nizzan Cohen

New member
תודה רבה ג'סטין ../images/Emo13.gif

אם כי עדיין התפריט לא עובד אצלי. המעויינים מופיעים... המילים פשוט לא
.

Dia Leoghann

New member
אורי

אני גולש עם אקספלורר 6 על XP והתפריטים עובדים אצלי מצויין, אז אולי במקום לעשות עוד ברוגז (לא חסרים לנו כאלו כמו שאתה רואה), כך את מילתו של ג'סטין ותנסה להבין שבימים אלו הוא כבר חייל ואין לו זמן רב לטפל בכל הבעיות בזמן קצר. אם הוא יוכל לטפל בזה אני בטוח שהוא יעשה זאת. בינתיים אני גם אבדוק עם חבר שלי שהוא מעצב אתרים במקצועו אם הבעיה הנ"ל מוכרת לו וכיצד ניתן לטפל בה.

למעלה