אתר משיחי חדש, תהנו!!!

תודה עינת ../images/Emo45.gif אהבתי את הרעיון ואת

צורת הכתיבה המדעית! לא היה ברור לי מי עומד אחרי אתר זה?!

oferzak

New member
כמה זמן באמת לוקח לפחם להווצר?

למישהו יש תשובה טובה?

רפפם

New member
מה הקשר למדע?

שבעל האתר יכבד את עצמו ולפחות יאמר שהוא מציג את אמונתו, אף מדען לא יסכים שהוא מביא שם הוכחות בלי שום קשר לאמונה האישית שלו. קראתי על מה שהו כתב על חיים לאחר המוות: למה שאלהים ירצה לשים אנשים בגהינום? ועוד לשקר לאנשים ע"י כך שיתן לשדים לבוא בתור "ישויות של אור" בזמן חווית מוות קליני כדי שיטעו אותם בכוונה תחילה כשיאמרו להם שהם יכולים לחיות חיים ללא אמונה וקבלת ישועה? עוד אף משיחי לא סיפק תשובה הולמת: אם לאלהים שלטון על הכל אז למה בכלל הוא נותן למצב של גהינום ניצחי להתרחש? גם אם נניח שיש את עניין זכות הבחירה ולכן אנשים טועים ונענשים על כך, אלהים יכול בסופו של דבר אם הוא רוצה להוציא אותם מגהינום, אלא אם כן הוא סדיסט מושלם למה שהוא לא יושיע אותם? אם אנשים לפי שיטתכם יכולים לקבל את ישוע בחיים האלה למה הם לא יכולים לקבל אותו גם לאחר החיים?

Aeshma Daeva

New member
../images/Emo45.gif אין ממש קשר

העניין הוא, רפפם, שהאמונה באלוהים יש בה הרבה סתירות ודברים לא מובנים ומאמינים באופן כללי (לא רק משיחיים) יתקשו לספק תשובות הולמות ולוגיות.

רפפם

New member
אין בעיה, אבל שלא יטענו להוכחות מדעיות

הכרתי דתיים שאומרים שהם מאמינים מתוך אמונה ואותם אני יותר מעריך מאשר אנשים שבאים כביכול "להוכיח" לי דברים כאלו, יש גם מיסיונר שאמר לי פעם שאמנם הוא יכול להביא לי כל מיני ראיות בקשר לנבואות על ישוע אבל הכי טוב שאני אתפלל לבד ואבחר להאמין כי "הוכחות" לא ממש יעזרו כאן הוא לפחות מודה שזה מתוך אמונה ולא מנסה להוכיח לי מבחינה מדעית כביכול שהאמונה שלו היא הנכונה

נכון שהכל קשור לאמונה.לא תמצאו "הוכחה מדעית"

שישוע קם לתחייה ביום השלישי (לדוגמא..) זה כוחה של האמונה.. אני דיברתי על צורת הכתיבה, ממאמר אחד או שניים שקראתי אהבתי את צורת הכתיבה, הרצף, החיבור הלוגי בין הדברים וכו'... גם ב"מדעי החברה" לא ניתן להוכיח דברים באופן חד משמעי וזה עדיין נקרא מדעי החברה...

רפפם

New member
נכון

מה לגבי מה שהוא כתב על חיים לאחר המוות? הוא מודה שיש הרבה שעברו מוות קליני ולאו דווקא ראו את ישוע או קיבלו מסר שצריך לקבל את ישוע כמושיע, ובכל זאת הוא אומר שיכול להיות שאלו אשליות מהשטן או משהו כזה, למה? למה להניח שאלהים שהוא טוב ואוהב יתן לשטן להטעות במכוון בצורה כזו קיצונית אנשים? למה לא להודות פשוט שישנן דרכים שונות ברוחניות ולוותר על הרעיון המגוחך של גהינום ניצחי? זה בהנחה שהוא כן מקבל את המחקרים של אליזבת קובלר רוס וריימונד מודי כמו שהוא מודה

לא קראתי את המאמר הנ"ל אך באשר לגיהינום

הנצחי, אני אישית לא מאמינה בזה, ויכול שרבים כאן לא יסכימו איתי, אבל אני מאמינה כי רַחוּם וְחַנּוּן יְהוָה; אֶרֶךְ אַפַּיִם וְרַב־חָסֶד׃9 לֹא־לָנֶצַח יָרִיב; וְלֹא לְעוֹלָם יִטּוֹר׃ 10 לֹא כַחֲטָאֵינוּ עָשָׂה לָנוּ; וְלֹא כַעֲוֹנֹתֵינוּ, גָּמַל עָלֵינוּ׃11 כִּי כִגְבֹהַּ שָׁמַיִם עַל־הָאָרֶץ; גָּבַר חַסְדּוֹ, עַל־יְרֵאָיו׃12 כִּרְחֹק מִזְרָח מִמַּעֲרָב; הִרְחִיק מִמֶּנּוּ, אֶת־פְּשָׁעֵינוּ׃13 כְּרַחֵם אָב עַל־בָּנִים; רִחַם יְהוָה, עַל־יְרֵאָיו׃ 8 الرَّبُّ رَحِيمٌ وَرَؤُوفٌ، طَوِيلُ الرُّوحِ وَكَثِيرُ الرَّحْمَةِ. 9 لاَ يُحَاكِمُ إِلَى الأَبَدِ، وَلاَ يَحْقِدُ إِلَى الدَّهْرِ. 10 لَمْ يَصْنَعْ مَعَنَا حَسَبَ خَطَايَانَا، وَلَمْ يُجَازِنَا حَسَبَ آثامِنَا. 11 لأَنَّهُ مِثْلُ ارْتِفَاعِ السَّمَاوَاتِ فَوْقَ الأَرْضِ قَوِيَتْ رَحْمَتُهُ عَلَى خَائِفِيهِ. 12 كَبُعْدِ الْمَشْرِقِ مِنَ الْمَغْرِبِ أَبْعَدَ عَنَّا مَعَاصِيَنَا. 13 كَمَا يَتَرَأَفُ الأَبُ عَلَى الْبَنِينَ يَتَرَأَفُ الرَّبُّ عَلَى خَائِفِيهِ. תהילים 103:8-13

רפפם

New member
../images/Emo45.gif יפה שיש לך היגיון

אני לא מבין איך רוב הנוצרים שכן מאמינים בסבל ניצחי מסוגלים לעבוד ולאהוב אלהים כזה, נראה לי זה מעיד משהו על האישיות של אנשים כאלו שמסוגלים להאמין בכזה דבר.

לא הייתי מגיעה למסקנות מרחיקות לכת

על אישיותם של מה שכינית "אנשים כאלה" - יכול להיות שאני טועה, זאת האמונה האישית שלי. חוץ מזה, למיטב ידיעתי העניין הזה שנוי במחלוקת, זרמים רבים בנצרות לא מדברים על גיהונום ניצחי כך שזה לא מדוייק לומר שרוב הנוצרים כן מאמינים בסבל ניצחי...

רפפם

New member
טוב, דיברתי על אלו שיצא לי להכיר

ועל הזרמים העיקריים, היוניברסליסטים מכל זרמי הנצרות לא מקבלים שהגהינום ניצחי, חלק מהם אומרים שאין גהינום בכלל וחלק טוענים שהוא זמני, אבל הם מיעוט והם מותקפים ע"י הרבה נוצרים כאילו שהם רשעים ומטעים, בעיקר הקלווניסטים והקתולים מתקיפים אותם.

Aeshma Daeva

New member
מי אלה היוניברסליסטים?

בכל אופן, בזרמים העיקריים גם יש מעט חילוקי דעות. למשל האורתודוכסים ורוב הפרוטסטנטים מאמינים בגן עדן נצחי וגיהנום נצחי אבל הקתולים מאמינים גם במקום ביניים שנקרא purgatorium, שזה מן גיהנום זמני שבו החוטאים נמצאים לזמן מסוים ומכפרים על חטאיהם ובסוף הם עוברים לגן עדן. ה- purgatorium זו דוקטרינה תאולוגית שלמה אצל הקתולים והם אפילו מבססים אותה על פסוקים מתוך הברית הישנה והחדשה (כמובן שהוא לא נזכר מפורשות).

רפפם

New member
הפרוגטוריום הוא רק לקתולים חוטאים

הוא לא לאלו שלא קיבלו את הקתוליות. universalism אלו נוצרים שמאמינים שבסוף אלהים יגאל את כולם ולא יהיה גהינום לנצח

Aeshma Daeva

New member
נכון, הפורגטוריום הוא רק לקתולים החוטאים

לא התכוונתי לאחרים. אני חושב שאת הפורגטוריום מקבלים רק הקתולים והאנגליקנים. אגב, לפי הנצרות הקתולית, הפורגטוריום הוא רק לכפרת חטאים קלים שבעצם ניתן לכפר עליהם (לפי ההשקפה הקתולית). על חטאים כבדים העונש הוא גיהנום נצחי.

Aeshma Daeva

New member
הגיהנום נזכר בברית החדשה

כמקום סבל נצחי, זאת הסיבה למה הנוצרים מאמינים בזה. גם ביהדות ובאיסלאם מאמינים בזה (באיסלאם גיהנום נזכר בקוראן רבות כמקום סבל נצחי לעולמי עולמים ויש אפילו תיאורים שלו והוא כמובן מיועד לכופרים). מתוך הברית החדשה ניתן לצטט למשל את הפסוקים הבאים: חזון יוחנן כ 10- "וְהַשָׂטָן אֲשֶׁר הִדִּיחָם הֻשְׁלַךְ בַּאֲגַם־אֵשׁ וְגָפְרִית אֲשֶׁר־שָׁם גַּם־הַחַיָּה וּנְבִיא הַשָּׁקֶר וְיֻסְּרוּ יוֹמָם וָלַיְלָה לְעוֹלְמֵי עוֹלָמִים׃" חזון יוחנן כ 15- "וְכָל־אִישׁ אֲשֶׁר לֹא־נִמְצָא כָתוּב בְּסֵפֶר הַחַיִּים הֻשְׁלַךְ בַּאֲגַם הָאֵשׁ׃" חזון יוחנן כא 8- "אֲבָל רַכֵּי הַלֵּב וַאֲשֶׁר אֵינָם מַאֲמִינִים וְהַמְגֹאָלִים וְהַמְרַצְּחִים וְהַזֹּנִים וְהַמְכַשְּׁפִים וְעֹבְדֵי הָאֱלִילִים וְכָל־הַמְשַׁקְּרִים חֶלְקָם הָאֲגַם הַבֹּעֵר בְּאֵשׁ וְגָפְרִית אֲשֶׁר־הוּא הַמָּוֶת הַשֵּׁנִי׃" מפה הנוצרים מאמינים בגיהנום. בני שלושת הדתות המונותאיסטיות מאמינים בזה, היגיון זה כבר משהו אחר כי כמו שאמרתי האמונה באלוהים בכלל יש בה סתירות ודברים לא מובנים.

רפפם

New member
אבל זה לא אומר שהוא ממשיך לנצח

ביהדות דווקא לא מאמינים שהגהינום ניצחי, זה משהו שהומצא לראשונה ע"י הקתולים. והם יכולים להאמין שע"י העולם החדש שיבנה לפי אמונתם שם דווקא יתוקן או יתבטל הגהינום, אנשים שמאמינים בסבל ניצחי שלא נגמר ועוד מסוגלים לאהוב אלהים שנותן לדבר כזה לקרות... כי כל מה שקורה כאן בעולם ומזעזע לגמרי אפשר לפי הדת לתרץ ולהגיד שבעולם הבא יש לזה נחמה, אבל כשמאמינים בסבל שלא נגמר אף פעם זה כבר נטיה ל"סדיזם רוחני" בלי קשר עד כמה זה הגיוני או לא.

Aeshma Daeva

New member
תראה

לגבי היהדות האורתודוקסית אני מודה, אני לא לגמרי יודע אם זה נצחי או לא. אבל בנצרות ובאיסלאם הגיהנום הוא נצחי. באחד הפסוקים שציטטתי מתוך הברית החדשה כתוב "לעולמי עולמים"- והכוונה היא כמובן לנצח. באיסלאם זה עוד יותר מומחש בקוראן וגם בחדית' ויש יותר תיאורים של הגיהנום וכתוב הרבה פעמים שהנכנסים אליו יהיו בו לנצח. אני מסכים איתך, אבל ככה זה בדתות... שוב, הרבה היגיון לא תמצא.

נכון שהוזכר ולעולמי עולמים - אני מכירה את

הפסוקים הללו ואחרים... אבל שים לב למי זה מיועד, למשל השטן אשר מרד על אלוהים (לא רק במובן המילולי של "השטן" אלא זה כולל כל אותן בריאות אשר כוחות השטן גברה עליהם..) באשר לחוטאים שמודים בחטאיהם וחוזרים לדרכו של אלוהים, לא "יזכו" לגיהונום ניצחי...

למעלה