אתר משיחי חדש, תהנו!!!

Aeshma Daeva

New member
יש עוד פסוקים בברית החדשה שמעידים עונש נצחי

בגיהנום לחוטאים: מתי כה 41- "וְאָז יֹאמַר גַּם אֶל־הַנִּצָּבִים לִשְׂמֹאלוֹ לְכוּ מֵעָלַי אֲרוּרִים אֶל־אֵשׁ עוֹלָם הַמּוּכָנָה לַשָּׂטָן וּלְמַלְאָכָיו׃" - כתוב "אש עולם", משמע האש נצחית והכוונה בפסוק היא לא לשטן ולמלאכיו אלא ל"נצבים לשמאלו". תקראי גם את פסוקים 43-48 של פרק ט' במרקוס, שם נאמר כמה פעמים "וְתֻשְׁלַךְ לְגֵיהִנֹּם אֶל־הָאֵשׁ אֲשֶׁר לֹא תִכְבֶּה: אֲשֶׁר־שָׁם תּוֹלַעְתָּם לֹא תָמוּת וְאִשָּׁם לֹא תִכְבֶּה׃" - ברור שהכוונה לגהינום נצחי והכוונה פה היא לחוטאים ולא לשטן. חוץ מזה, ישוע בעצמו אמר: "המאמין והנטבל הוא יוושע", כלומר הישועה היא רק למאמינים בו ולנטבלים. אני חושב שגם בכתבי אבות הכנסיה קיים הגיהנום הנצחי, אבל אני לא מכיר את הכתבים שלהם אז אני לא יודע. בקיצור, בנצרות הגיהנום הוא נצחי, זה שאת בוחרת להאמין שהוא זמני זאת אמונתך ולא העמדה הרשמית של הנצרות.

salt of earth

New member
"עוד אף משיחי לא סיפק תשובה הולמת"

ומה אתה קורא לזה? http://www.newadvent.org/cathen/07207a.htm http://www.christiancourier.com/articles/95-the-doctrine-of-eternal-punishment http://www.christiancourier.com/articles/617-romans-9-22-is-eternal-punishment-fair וזה רק מהדף הראשון של גוגל. וזה מסכם ועונה על התהיות:
God is not only infinitely good, He is infinitely wise, just, and holy. No one is cast into hell unless he has fully and entirely deserved it. The sinner perseveres forever in his evil disposition. We must not consider the eternal punishment of hell as a series of separate of distinct terms of punishment, as if God were forever again and again pronouncing a new sentence and inflicting new penalties, and as if He could never satisfy His desire of vengeance. Hell is, especially in the eyes of God, one and indivisible in its entirety; it is but one sentence and one penalty. We may represent to ourselves a punishment of indescribable intensity as in a certain sense the equivalent of an eternal punishment; this may help us to see better how God permits the sinner to fall into hell -- how a man who sets at naught all Divine warnings, who fails to profit by all the patient forbearance God has shown him, and who in wanton disobedience is absolutely bent on rushing into eternal punishment, can be finally permitted by God's just indignation to fall into hell.​
כפי שאתה בטח שם לב, אני כמעט ולא נמצאת בפורום בשל עיסוקים רבים שיש לי, אבל כשראיתי את ההודעה שלך לא יכולתי להתעלם למרות שאני מאוד עסוקה.

רפפם

New member
נו, זה מצדיק גהינום ניצחי?

זה לא תשובה, כי אם הנשמה ניצחית אז לא צריכה להיות שום מניעה שמבחן האמונה ימשך גם מעבר למוות הפיזי, מה עם אנשים שגדלו בלי לשמוע על ישוע כמו שאת שמעת, אולי שמעו פה ושם אבל גדלו במקום מאוד קשה? ומה עם יהודים שנרצחו בשואה?

salt of earth

New member
לגבי אנשים שגדלו מבלי לשמוע על ישוע יש

התייחסות מקלה יותר, כמובן שזה לא אנחנו קובעים אלא רק אלוהים. אני חושבת שהבאתי בפורום טקסט שמסביר זאת.

רפפם

New member
בכל מקרה, מה שמסקרן אותי עם התפיסה הזו

בעיקר זו הבעיה הבאה: אם אתם מאמינים שאלהים בלבד הוא כל יכול אז הוא גם אחראי על הגהינום, אז מילא אתם מקבלים שזו המציאות שיש אנשים שילכו לגהינום לנצח... אבל! למה אתם אומרים שאתם אוהבים אותו? ז"א אם אני רואה את היקום בצורה טכנית: מי שהולך לפי א' מגיע לגן עדן ניצחי ומי שהולך לפי ב' הולך לסבל ניצחי אז זה יקום מאוד רע ואכזר אבל אני מבין שפועלים בו כוחות רע וטוב ואלך לפי א' כדי להימנע מסבל, אבל איך אפשר לאהוב אלהים כזה שנותן לאנשים ללכת לגהינום ניצחי? אלא אם כן אתם אוהבים אותו רק מתוך פחד מהגהינום

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא רק אוהבת אלא חולת אהבה../images/Emo9.gif

אנשים לאתמימים ולא מובלים לגיהנום בכוח אלא מרצונם החופשי, אין אפור במלכות אלוהים, יש את השטן ואת אלוהים, את הטוב והרע, לפי האמונתי הכל מוסבר בספר הקדוש, וכל אחד עושה את הבחירות שלו, ואחראי עליהם. הגיהנום נועד מלכתחילה לשטן ועוזריו שהם משחיתים את פני העולם עם ההרג והאלימות והמלחמות והסבל- אם תרצה להיכנס יותר להגיון אז תהיה עוד איש פילוסופיה שיחפש את חקר האמת לפי השכל האנושי בלבד, וכאלו לא ימצאו את אלוהים אלא יגיעו לאלוהים הפרטי שלהם, שירצו שיתאים לאגו שלהם, לבחירות שלהם ולטבע הבסיסי שהאדם נולד איתו, החוטא. אבל כמובן לא אני אשפוט מי חוטא ומי לא אלא רק אלוהים, אני רק מציגה איך זה נתפס. ובסוף, ישוע אמר לאלו שחיפשו הגיון והסבר " אם על ענייני עולם אני מדבר ואתם לא מסוגלים לעכל ולקבל אז איך אם הייתי מדבר על ענייני שמיים? הסודות ביבדי אלוהים ויום יבוא והכל יתגלה, אך את האמת הבסיסית, מלאה הטוב והאהבה אני כבר מכירה ומאמצת שלמה וחווה את אמיתותה בחיי יום יום, ולכן רק יכולה להעיד על זה שאלוהים הוא אהבה.. אך הוא גם אש שאוכלת את מי שבוחר בשטן. כמו שכל אדם היה מרגיש כמו אש שתוכל את כל מי שינסה להוליך שולל את בניו ולהרוג אותם.

רפפם

New member
יהודים שנרצחו בשואה ואנשים באפריקה

שנרצחים באכזריות, אלו ואלו בקושי שמעו על ישוע וגם אם שמעו לא היתה להם ממש זכות בחירה, את מאמינה שהם מרצונם הולכים לסבול בגהינום ניצחי? ואלו רק דוגמאות קטנות, יש גם פלשתינים מוסלמים שגדלים בעוני ועם שטיפת מח מצד מטיפים מוסלמים קיצונים, ואז מתים בגיל צעיר, איזו בחירה היתה להם?

לא נאמר ולא נטען שאלו אשר הזכרת

הולכים לגיהונום ניצחי!!!!! להפך: "אַשְׁרֵי עֲנִיֵּי הָרוּחַ, כִּי לָהֶם מַלְכוּת הַשָּׁמַיִם. 4 אַשְׁרֵי הָאֲבֵלִים, כִּי הֵם יְנֻחָמוּ. 5 אַשְׁרֵי הָעֲנָוִים, כִּי הֵם יִירְשׁוּ אֶת הָאָרֶץ. 6 אַשְׁרֵי הָרְעֵבִים וְהַצְּמֵאִים לְצֶדֶק, כִּי הֵם יִשְׂבָּעוּ. 7 אַשְׁרֵי הָרַחֲמָנִים, כִּי הֵם יְרֻחָמוּ. 8 אַשְׁרֵי בָּרֵי לֵבָב, כִּי הֵם יִרְאוּ אֶת אֱלֹהִים. 9 אַשְׁרֵי רוֹדְפֵי שָׁלוֹם, כִּי בְּנֵי אֱלֹהִים יִקָּרֵאוּ. 10 אַשְׁרֵי הַנִּרְדָּפִים בִּגְלַל הַצֶּדֶק, כִּי לָהֶם מַלְכוּת הַשָּׁמַיִם. 3 «طُوبَى لِلْمَسَاكِينِ بِالرُّوحِ، لأَنَّ لَهُمْ مَلَكُوتَ السَّمَاوَاتِ. 4 طُوبَى لِلْحَزَانَى، لأَنَّهُمْ يَتَعَزَّوْنَ. 5 طُوبَى لِلْوُدَعَاءِ، لأَنَّهُمْ يَرِثُونَ الأَرْضَ. 6 طُوبَى لِلْجِيَاعِ وَالْعِطَاشِ إِلَى الْبِرِّ، لأَنَّهُمْ يُشْبَعُونَ. 7 طُوبَى لِلرُّحَمَاءِ، لأَنَّهُمْ يُرْحَمُونَ. 8 طُوبَى لِلأَنْقِيَاءِ الْقَلْبِ، لأَنَّهُمْ يُعَايِنُونَ اللهَ. 9 طُوبَى لِصَانِعِي السَّلاَمِ، لأَنَّهُمْ أَبْنَاءَ اللهِ يُدْعَوْنَ. 10 طُوبَى لِلْمَطْرُودِينَ مِنْ أَجْلِ الْبِرِّ، لأَنَّ لَهُمْ مَلَكُوتَ السَّمَاوَاتِ. מתי 5: 3-10

למעלה