את זה קראתם?

kikona126

New member
שימו לב שיש דיון למטה

ולא ממש איכפת לי אם הנבואה שלה תתגשם או לא...
לדיון שיש שם יש חשיבות

Critical Thinking

Well-known member
מה פירוש "למטה" ?!

המיקום של אשכולות משתנה מדי פעם בהתאם לפעילות שבהם.
צייני קישור, במקום להשתמש ב"למטה", "למעלה", "משמאל", או "מימין"...

Critical Thinking

Well-known member
kikona126, יקירתי, כתבת

"קריטיקל הנה הוכחה למתקשרת שדברים שהיא חזתה התממשו...".
אני נוכח לדעת כי ,למרבה הצער, אין המונח "הוכחה" נהיר לך, אך אין זה מעכב בעדך ולו לרגע להשתמש בו בחפשיות.
אין משמעות למעשיה הטוענת לאחר זמן, כי מיסטיקן חזה דברים מסוימים מבעוד מועד, זאת מכיוון שלא עולה לספר מעשיות, שלא לדבר על כך שאין כלל הוכחות בכל הנוגע לטענות על המציאות, שכן הוכחות זה משהו הקיים רק בענפי מתמטיקה.

כדי שאשתכנע כי למיסטיקן יש כישורים נבואיים, אני צריך לראות פרסום של הנבואה לפני התאריך בו כביכול התממשה.
לדוגמא:
אם המעשיה המתוקה טוענת כי המכשפה הנדונה חזתה כבר ב- 1989 את אסון התאומים, אני צריך שיוצג בפני צילום עיתון משנת 1989 המצטט את נבואתה, ושתאריך ההוצאה לאור של העיתון יראה בבירור בצילום.
אם המעשיה המתוקה טוענת כי המכשפה הנדונה חזתה כבר ב- 1980 את אסון טביעת הקורסק, אני צריך שיוצג בפני צילום עיתון משנת 1980 המצטט את נבואתה, ושתאריך ההוצאה לאור של העיתון יראה בבירור בצילום.
כל זאת לא עשית, ולכן, מבחינתי, אתר walla המסכן הנלחם על rating לקיומו, סתם פרסם בדיה, המלהיבה את דמיונם של פתאים, ובכאלה - אין מחסור...

kikona126

New member
האמת אתמול ראיתי פרסום מלפני מספר שנים

אבל לך תמצא את זה...
&nbsp
&nbsp
בקשר לדיון בהמשך, כניראה שכולם נכנסו ללינק ולא דיברו על הדיון... שדווקא יכול היה להיות מעניין...
כי הדיון שם מדבר קצת על הנבואה בתנ"ך שדרך אגב כבר שם אנחנו רואים שגם הנביאים הנבחרים של האל לא תמיד צדקו...

לפי מה שהבנתי על נבואות ישראל הנבואות הטובות תמיד

יתקיימו והנבואות הרעות לא חייבות להתקיים בנבואות ישראל תמיד התנו את זה בתנאי של חזרה בתשובה וכדומה.
גם גוג ומגוג תיאורתית לא חייבת להתקיים ( למרות שאובמה בהחלט הוכיח שהוא אנטי ישראל).
אבל הגאולה חייבת לקרות גם אם היא תתעכב ( כלומר העם יכול להחיש את הגאולה אבל היא תקרה בסוף גם אם מאוחר יותר)
לגבי סיפור המבול אומרים שאומנם הגורל היה מוות לכל השאר אבל אם נוח היה מתפלל ומבקש מהאל רחמים על הברואים יתכן שהגזרה הייתה מתבטלת וסיפרו לי שהוא ידע ולא התפלל תמיד אפשר להמתיק גזירות בתפילות תחנונים בקשות

kikona126

New member
עם ישראל מעל המזל?

עם ישראל הוא עם שורד. מזל לא הייתי אומרת שיש לו, אחד העמים שעברו הכי הרבה זוועות בהיסטוריה.
אם זאת יש משהו יפה באמונה שיש לנו, גם בתקופות הכי קשות העם שלנו מאמין. באמונה הזאת, ברצון הזה של ההגשמה, יש אפקט רוחני מאוד חזק.
מי שלקח את הרעיון הזה, וגם עשה עליו הרבה כסף, היה מי שכתב את הספר ה"סוד" הרי כל הספר הזה מדבר על האמונה, מדבר על הבקשה של משהו מאמונה שזה אפשרי. ואני לא אשקר, זה מצליח, כי האמונה מוציאה מאיתנו חוזק מסויים.
&nbsp
האדם הוא כמו האלוהים, הבורא, גם לאדם יש יכולת יצירה, שהוא לא בהכרח יודע להשתמש בה. יכולת היצירה הזאת מקורה "באותות ובמופטים" באותיות ובמילים שאנחנו נותנים לדברים. אני מכירה מישהו שכל החברים שלו היו קוראים לו ילד, או הילד, יש לנו ממש ניירות של תחרויות שהשם שלו כתוב עליהם כ"ילד", אותו הילד תמיד ישאר ילד כי הוא נהרג לפני קצת יותר משנה במבצע צבאי. במקרה הזה אפשר להגיד שהסביבה יצרה מציאות. (זה ניראה משהו קטן, אבל זה ממש לא, בן אדם שכל הזמן יגיד שאין לו מזל, לא יהיה לו מזל, כי זאת המציאות שהוא יוצר לעצמו...)

Critical Thinking

Well-known member
"מזל לא הייתי אומרת שיש לו"?

"מזל" כאן פרושו "כוכבים".
"אין מזל לישראל" (שבת קנו א) פירושו שישראל אינם תלויים במזלות...

זה נכון שכל הזמן יש גזירות חדשות על עם ישראל אבל הרבה

גם התבטלו. כל הזמן צריך לאפס את השעון מחדש
לכן הוא מעל המזל.
והוא גם נצחי. כי אלוהים לא ירשה לעם ישראל להכחד לעולם למרות שכפי שאת רואה כל העולם מנסה להכחיד אותו בערך כל הזמן
אלוהים תמיד ישמור על שארית הפליטה לכן אנחנו פה כדי להשאר. וארץ ישראל שייכת לעם ישראל ולכן כל מי שינסה לקרוע את הארץ מעליו יענש

kikona126

New member
כן ולא...

פילוג בעם הביא על העם מלחמות. וניראה שבימים אלו הפילוג רק גובר והמלחמות הן פנימיות ביננו.
וזה לא טוב, אנחנו צריכים לשמור על האגו שלנו ולדעת לקבל את האחר.
&nbsp
אני אמשיך עם התשובה יותר מאוחר

kikona126

New member
ופה השאלה היא "מהי תפילה"

מהו כוחה של תפילה ולמה?
&nbsp
&nbsp

כוחה של תפילה

אומרים שאם מגיעים לתדר תטא אז כוחה של תפילה/בקשה להתגשם, בפנייה כמובן לבורא.
יש איזה מרפא בארהב שמגיע לאנשים סופניים, יושב איתם כמה שעות וכל מה שהם עושים זה להתפלל לרפואה שלמה, ואנשים נרפאים. בגלל התחברות לתדר הזה.
אבל מה דעתכם קורה, אם מתקיימות תפילות מנוגדות?
כלומר אם אדם אחד מתחבר לתדר הבריאה ומתפלל לדבר אחד, ומהצד האחר יש אדם אחר שמתפלל לדבר המנוגד. .למי לדעתכם נעשית ההגשמה?

kikona126

New member
נכון

לתפילה יש כח חזק.
&nbsp
למי נעשת הגשמה? למי שידע לבקש את מה שהוא באמת צריך וידע לבקש את זה ממקום טהור.
&nbsp
אולי השאלה צריכה להיות מהו הקו הדק שבין יצירה לתפילה? הרי גם בתפילה אני יוצרת, אבל ביצירה ללא תפילה אפשר לצור גם רע.

מה בין יצירה לתפילה

בתפילה אנו מתחברים לאנרגיית הבריאה, ולמעשה מבקשים מהבורא ליצור, לא אנחנו אלה המגשימים, אלא הבורא בעצמו.

Critical Thinking

Well-known member
"סיפרו לי שהוא ידע ולא התפלל"?

האם את "מתחזקת" והולכת להרצאות של ארגוני החזרה בתשובה?

חחח.. לא לזה היתה הכוונה

אבל לא ממש הבנתי את הכותרת שכתבת..
הכוונה היתה שהתחברות לתדר הבריאה בהכרח יוצרת הגשמה מעצם הבקשה, אם כמובן אין חסמים שמונעים זאת.

למעלה