המשך
עלילה גרועה,מסע בין כוכבים חלל עמוק 9,חלק א : אני לא יודע מה יש לכם מDS9 אבל הסדרה התחילה טוב עד להריסה טוטאלית של כל היקום של מסע בין כוכבים. אני לא יודע, אבל תמיד במיוחד בזכות הדור הבא למדתי להעריך את דרג הפיקוד בכרונוס ובאימפריה הקלינגנית. מה שהם עשו לגאורון, ובמיוחד בעונה האחרונה זה פשוט בושה. למה מי זה ססיקו שהוא יפגש עם גאורון בכזאת קלות? מה קרה לגאווה של הקלינגונים שלמדנו להכיר עם השהות של Number 1 בדור הבא על ספינת קילנגונים תוך אכילת גאח, שתיית יין דם ושאר חטיפים? למה מה זה DS9? יש מאות תחנות חלל בפדרציה ודווקא זו תתנהג כמרכז היקום? הם פשוט דפקו את הכל. הקלות שגזע שלם כמו הברין פשוט חודרים את כל הפדרציה ומגיע עד כדור הארץ ופשוט משמיד את פיקוד Starfleet על הכוכב זה בדיחה או משהו? מה זה הקרבות הללו עם עשרות אלפי ספינות בחלל? בקרב על כדור הארץ נגד הבורג הם בקושי גירדו 41 ספינות להגן על כדור הארץ ובכלל על שאר הפדרציה. איפה לעזאזל הם החביאו את כל העשרות מיליוני ספינות הללו? מה זו בכלל הקלות הזאת שספינה מושמדת בחלל. פוטון אחד וגמרנו? בדור הבא היו קרבות שנמשכו פרקים שלמים עד שמשהו היה שם מתפוצץ. פשוט בדיחה כל הקטע. ססיקו, קצין זותר כמלך היקום עשו אותו שם, אני לא מבין איך אנשים לא מתלוננים על זה? עם כל הכבוד למסע בין כוכבים יש להם דבר אחד במשותף לכל סדרה וסדרה במהלך השנים אין עקביות בין רצף עלילתי. לראות את הסדרות הללו זה פשוט סתירה לא מן העולם הזה. קצינים שהופכים להיות מנהיגים של כל היקום, גזעים שנחשבו בסדרה אחת לאכזריים המחזיקים שוט ביד ורוצחים בלי הכר כמו פראנגים הפכו להיות חתולים קטנטניים עם אוזניים גדולות. עם כל הכבוד למסע בין כוכבים בבילון 5 בכל הקשור לרצף עלתה עליה דבר ודבר. עונות 3-4 של בבילון 5. בכלל כל הקטע עד מותו של מרקוס הם אולי הדברים המדהימים ביותר שראיתי מעודי בטלויזיה. כל לילה בשנת 1997 הייתי פשוט מחכה שסיינפילד יסתיים בשעה 23:30 בשביל עוד פרק מותח בבילון 5. זה פשוט היה עושה לי את כל היום. כל המלחמה עם הצללים שם, המהלך של שרידאן נגד זהדום, ובכלל הריאליסטיות שהם הכניסו לסיפור היו מדהימים. אתם צוחקים על האפקטים בבאבילון? עם כל הכבוד, אם משהו מכם ראה את הסרט הראשון בשנת 197X משהו של מסע בין כוכבים, ואת ספינות הקלינגונים העשויות לגו שהיו שם, ולראות שהם עדיין ממשיכים עם אותה שיטה כבר שני עשורים היה לומד להעריך מה שעשו בבילון 5. כשחבר שלי ממשיך לטעון שDS9 היא סדרה עדיפה על פני בבילון 5 אני פשוט צוחק לו בפנים, אין בכלל השוואה, לא בעומק, לא בריאליזם, ובכלל בערכים. מבני אדם הפכנו להיות בסדרות של מסע בין כוכבים כאנשים מושלמים. לפחות בדור הבא היה את אלמנט המוסר כראוי לדור של שנות ה80 לאחר מלחמת ויאטנם (קיטצ´י, אבל לפחות נכון לגבי הטלויזיה) כל מה שקרה לאחר מכן, ובמיוחד בDS9 זה פשוט בדיחה. למען האמת האלמנט הטוב ביותר שראיתי במסע בין כוכבים כבר שנים הוא עצם הרעיון של הכנסת כלב לחללית באנטפרייז. לפחות להראות פן של אנושיות והיגיון בסדרות הללו. לפחות בבילון 5 השאירו את בני האדם כמו שהם, קופים שרוצחים, אונסים ומתנהגים כמו שאנחנו יודעים להתנהג כל יום ויום. עלילה עלובה חלק ב : נראה לכם הגיוני שאם באמת כזה אובייקט היה כל כך חשוב כמו חור תולעת היו מציבים תחנת חלל אחת להגן עליו? אפילו צה"ל היה יודע למגן את האיזור יותר טוב ממה שהם עשו שם. איך לעזאזל תחנת חלל מורידה ספינה, ואני מתכוון כל ספינה ביריה אחת? הקרב של הקלינגונים כנגד התחנה ובכלל כל הקרבות עם הדומיניון זה פשוט בדיחה, איפה ההיגיון? לבנות ספינה לוקח עשרות שנים על פי היקום של מסע בין כוכבים, אז שנים הם החביאו מיליוני ספינות רק בשביל לפתוח במלחמה עם הדומיניון ובשביל לפוצץ אותן ביריה אחת? מה קרה זה מלחמת העולם השנייה, מטוסים מבד ומנייר? שלושה אנשים שישנו את גורל היקום? תגיד לי, זה נשמע לכם הגיוני? להגיד שקצין זותר הוא מלך היקום ועוד להצדיק את זה? גם כיום אם ג´רג´ בוש יחליט להתעטש אני מבטיח לכם שלא מעט מקומות בעולם לא ישמעו את זה. הקלות שתחנת חלל עלובה הופכת להיות מרכז הפדרציה בה כולם מקימים את המטות המשולבים שלהם ומתרפסים בפני קצין זותר פשוט מגעילה. הם פשוט מחקו את כל מה שהיקום של מסע בין כוכבים יצר במשך 30 שנה קודם לכן. אין לי בעייה עם זה שהסדרה סובבת סביב תחנה ואותם שלושה אנשים. אבל לפחות לשמור הכל בפרופורציה. אף פעם לא ראית את פיקארד מוביל משהו למעט 2000 האיש בספינה שלו לקרב על גורל היקום, ובטח שלא ראיתי אותו גורם לכל אישיות בחירה ביקום להתרפס לרגליו. הוא ראה רק פעם בחיו את הפיקוד הקלינגוני כשהוא יצא להגן על ווארף, הוא דיבר עם המפקדים דרגה מעליו רק דרך הקשר בספינה שלו, והוא לא חילק הוראות למנהיג זה או אחר. הם ידעו שם לשמור על גבולות הסדר הפיקודי, קפטן הוא קפטן, קפטן הוא לא אלוהים. והדמות של האדמיראל רוס היא אולי תודות לשחקן שמשחק אותה, הסקריפט שלו ובכלל כל הסיטואציה, הדמות הכי עלובה שראיתי מעודי בסדרה מז´אנר זה. נ.ב בכדור הארץ יש מושל מטעם הפדרציה שאחראי על הכוכב, בטח גם הוא מקבל הוראות מסיסקו. עלילה עלובה,כללי : תגידו,זה נראה לכם הגיוני שכל גזע שהם פוגשים נושם חמצן ? ואל כל כוכב לכת שהם מגיעים גם עליו יש חמצן ? בבילון 5 יש אזור שלם של גזעים שלא נושמים חמצן.אבל הבעיה העיקרית של הסדרה הזאת זה חוסר רצף עלילתי ! כמו הקלינונגים שהצמיחו בליטות על הראש,גזעים אכזריים הופכים להיות לגזעים מעורר רחמים ועוד... בבילון 5 לדוגמא,התחנה פורשת מברית כדור הארץ,על פני כדור הארץ שוררת דיקטוטורה אכזרית,אזרחים חפים מפשע מוצאים להורג,אחד הדמויות ראשיות מתגלות כרעה,והדמויות ראשיות מתים.גזעים שונים של חייזרים מתגלים כחלאות שרוצים לנצל את המצב.מצטער מעריצי מסע בין כוכבים,בבילון 5 השאירה אותם מאחור. משגרים-היי,המשגרים יכולים להפוך את הגיל שלך,הם יכולים להחזיק אותך בחיים במשך מאות שנים,אתה יכול לנוע איתם דרך זמן.פששש הגיון... הדבר המצחיק הוא,שהבמאים אמרו שהמשגרים לעולם לא יהפכו להיות חלק מהעלילה. הקרבות-האפקטים בבילון 5,אולי לא מרשימים למדי,אבל הקרבות עצמם נראים הרבה יותר טוב.ספינות נפגעות ורואים את הנזק.חלקי מתכת שעפים בחלל,חלקי גופות,טקטיקות לחימה שונות ועוד.. עכשיו נראה את מסע בין כוכבים : ספינות שנבנות במשך 30 שנה מושמדות תוך יריה אחד,חצי מהזמן הספינות הללו לא זזות בכלל,דיאולוגים עלובים בזמן הקרבות,הנזק מעובר בצורה פשוט מעוררת רחמים,והכי גרוע אלו ספינות עשויות לגו ! Paramount-אני באמת צריך להוסיף ? החברה הזאת מתייחסת למעריצים כמו אל זבל,מנסה לחלוב כסף מהסדרות ההמשך,מנסה לרמוס סדרות מדע בדיוני מתחרות,ועושים הכל כדי להרוס את הסדרה.