מרשים,בהחלט מרשים.
אבל.....ישנם מ"ס נק´ ששווה להיתעקב עליהם. א.הדבר החשוב ביותר והקודם לכל ואותו לא ציינת,סטר טרק קיימת כבר למעלה מ30 שנה!תתכחש לזה ואתה יכול למחוק את כל שאמרת לעיל.קיימת 30 שנה הווה אומר, אם לא היתה מצוינות בסידרה וכו´ לא הייתה שורדת כל אותה תקופה.מספיק לעיין בכמות הסדרות שעלו ונפלו כל אותה תקופה, זה לא יאמן.וסדרות מוצלחות עלו ונפלו!לא נתייחס לכושלות. ב. לאור האמור לעיל אין יכולת להשוות כלל בין כל סדרה בטרק.הראשונה נעשתה ברוח שנות ה60 ולכן האפקטים הסאונד והעלילה.דיי אם נסתכל בסרטי הטרק נבחין בשינוי הטכנולוגי והתקופתי בסרטים.היה סוג של תמימות ונאיביות בסרטי ופרטי הטרק הראשונים.מעין חלוציות. ג. היתלוננת על מציאותיות וניגודים. ממש לא לענין.זה מהות המדע בדיוני.מה שקורה היום ישתנה מחר.מה שאתה יודע היום מחר יתברר כלא נכון, ומופרך לחלוטין.להזכירך בעבר חשבו שכדור הארץ שטוח.זה מהות המדע בדיוני.דמיון, דמיון, ועוד המון דמיון, גם אם זה בא על חשבון אמינות בעלילה. ג. אני נאלץ להסכים עם דברי טעם שאמרת על DS9 סיסקו וגאורון וכו´, כמו גם על הקרבות,,,,,,,.אין לזה סוף. אפשר למצוא טיעון בכל פרק.אתה רוצה דוגמא מצויינת, אודו!! למה הוא צריך להיתאמץ ולתפוס אדם.מספיק שישנה צורה על אותו אדם, או שיהלום בו לדוגמא כפטיש. זכור לנו הפרק שבו משתנה הרג בקלות מדהימה קלינגון,כשדקר אותו.סצינה מועתקת משליחות קטלנית 2.או הבורג(שים לב איך קצת סטיתי מהנושא),למה לא היתה להם היתקלות עם הדומיניון ומשנה הצורה? זה היה יכול להיות מענין.או כל היצורים העילאיים שבני האנוש נתקלו בהם וכמעט אף פעם לא באו לעזרתם. ועוד ועוד ועוד.אין לזה סוף. ד. אתה רוצה דוגמא מבבילון, קבל. אם התחנה חשובה כלכך למלחמה נגד הצללים.מדוע אף פעם הצללים לא ניסו להשמיד אותה על אמת? ואל תמכור לי את הפרק ששרידן הלך לזהדום! כן ממש הפתעה ברגע האמת הצללים נסוגו בלי אף ירייה!!היתאמצו להשמיד עולמות שלמים,הצליחו לעשות זאת בדקה וחצי, ולהשמיד תחנת חלל עלובה ובלתי מוגנת לא ניסו ברצינות להשמיד. מוגנת עי´ טייסות עלובות של חלליות ועי´ מ"ס ספינות קרב מינבריות!ההא עשה לי טובה. לא היתה אפילו ספינה וורלונית אחת. אחת. !! למעט המחליף של קוש שנרצח. ומה הקטע של לוריאן? אם הוא החזיר את שרידן, למה רק 20 שנה? עוסקים במטפיזיקה ובתאולוגיה ניהיינו? בכלל בבילון שואבת ומעתיקה המון משר הטבעות! כן כן תתפלא. לדוגמא בשר הטבעות יש את קהזד-דום בתחתית מכרות מוריה. ובבילון יש את קזהדום עולם הצללים. מקרי לא? בשר הטבעות הרוע עולה מן הצללים, שמתחיל לזוז ברגע שסאורון מתחזק. ובבליון הפלא ופלא הרעים הם הצללים. לא שם אחר אלא צללים.פשוט וקל.ויש עוד דוגמאות פשוט אני לא זוכר. אבל אל תטען למקוריות של בבילון ולהעתק´ של טרק. הצללים הרגו את קוש בקלילות, כאילו לא היה יצור של אנרגיה ויצור על, אבל את שרידן? מה פתאום! למה שנהרוג אותו.הוא בסה"כ מוביל את המלחמה נגדנו . המכונה הגדולה...מה כלכך גדול בא?לא מבין. מילאה את יעודה פעם אחת כששלחה את סינקלייר לעבר.וזהו.חשבתי שהמכונה תילחם,,, משהו,, תעזור לשמור על התחנה...(היה איזה פרק כזה אבל שוב זניח),נאדה. כל וורלון יכול לאיים על התחנה. שלא לדבר על העונות 1-2 של הסדרה.עד שהצללים הגיעו ...חבל על הזמן.הסידרה בארה"ב זכתה לקיטונות של בוז.ממש כמו הבורג, הדומיניון ו7-9 בטרקם המקבילים שהופיעו והצילו את הסדרות. ה.בבילון מאפילה על טקר בכל מה שקשור בקרבות ויפה ציינת זאת.הקרבות בבבילון מעוררות היתפעלות והישתממות . תשמע מדהים מה שראינו בקרבת בין הוורלון לצללים ובין חלליות הכוכב הלבן לצללים ועוד ועוד. בזה אין וויכוח.בבילון העלתה את הרף קדימה קדימה, ואף פרק בטקר לא מיתקרב לרמה הנ"ל. לכן ראית קרבות עצומים בDS9 ,לדעתי יוצרי טרק נלחצו וניבהלו מהאכויות הנ"ל שבבילון הפגינה וניסו להרים את הכפפה. כפי שציינת ללא הצלחה. אבל היי, זה מהות המדע בדיוני.מי אמר לך בסדרה מתי שהוא שהם לא הצליחו ללמוד איך לייצר חללית בפרק זמן קצר יותר? כמו כן ציינת בצדק את גזע 8472 שהם באמת חיקוי מדוייק של הוורלון. החללית הכי מרשימה שהייתה בטרק.אבל מה שהכי מרגיז אותי בחליות ובקרבות של הטרק הוא התמרון המזעזע שלהם. ואותו תמרון מעצבן דלתא אלפא ח´רטה ומה שלא יהיה.תמיד חוטפים מטח, ותמיד גיצים, ולא מושמדים וכו´.אין לזה סוף.שעה אני אכתוב ולא אספיק. בבבילון התמרון של כוכב לבן הוא מדהים! אין מילים.חלליות הצללים הם היתגלמות הכוח הברוטלי.יתרה מזו כשחללית צללים עטה על טרפה היא משמיעה צרחה מקפיאת דם. פשוט חללית מדהימה.תאר לך חללית כזו לבני האנוש...מרשים לא? והוורלון, החלליות שאפשר לתאר רק בצורה אחת : "שירה בתנועה". חללית עילאית ויפה, חללית סימביוטית אתה חלק ממנה והיא חלק ממך! על דבר כזה ניתן לומר שבבבילון סדרה מרשימה יותר מטרק. לא על העלילה!!! עשה לי טובה. אם אתה חובב מדע בדיוני אמיתי, אתה אוהב את הסדרה בשל הדברים שציינתי ולא בגלל התסריט טוב ככל שיהיה. ו. ראה המשך לבבילון אגדת הסיירים....או משהוא כזה. אם אתה לא יודע אז קיימת סידרת המשך לבבילון.ואם אתה לא יודע תישאר כך.פשוט עלבון לאינטילגנציה. גועל נפש. בעעה...מה זה? יותר דבילי מזה אין! ואתה מעז להיתלונן על טרק? עשה לי טובה. ומה עם קרוסייד? נתתי לה צ´אנס, אמרתי אולי כמו בבילון ואנטרפרייז לאחר 2 עונות היא תשתפר......אפילו מפיקי הסדרה לא נתנו לה צ´אנס. אז תירגע לפני שאתה מלכלך על טרק. לפחות היא שרדה בעוד שההמשכונים של בבילון...." זיקנתה מביישת את בחרותה".והעונה המיותרת של בבילון? עונה מ"ס 5? הפרק היחידי היפה שהיה היה עם אדם שנהפך לוורלון. דמות של אור. מה שמרמז שהאנושות הגיעה לרמת הוורלון. ח. הסיבה היחידה שאני ממשיך לראות את האנטרפרייז למרות קפטן ארצ´ר האיום , מורכבת משתיים: 1)צריך לתת צא´נס לכל סדרה חדשה שעולה, לפחות 3-4 עונות.עד שהשחקן חש את הדמות ויוצר אותה, תלכיד הצוות, שינויים שהסדרה עוברת, ועוד. 2) יותר חשוב האותנטיות של הסדרה הנ"ל מרשימה.ציינת כבר את הכלב. מאוד נכון.למשל המזון,, הקשר,, המתרגם האוניברסלי,,יושי ,, ועוד המון. יוצרי הסדרה הפעם החליטו(לפחות בהתחלה עד שהרייטינג שלהם ירד מן הסתם), להשקיע ממש בדברים הקטנים. איך האנושות מגיבה למשל לנוש´ השיגור, לפייזרים, להיתישבות, לחיות בספינה, להבדלי המנטליות מאזורים שונים בכדור הארץ, ועוד. דבר זה מתאפשר רק עם תקציב גדול ביותר לכל פרק, היתקדמות טכנולוגי בת ימינו, והפקת לקחים מסדרות קודמות. ניתן לומר שהאנטפרייז הנוכחית היא כמו יין.משתבחת עם הגיל תרתי משמע. ז. Q, Q ,Q ועוד פעם אחרונה Q!!!! לא היה ולא תהיה עוד דמות כמו Q!ובזאת אסיים לגביי Q. טוב אולי לא....
לא הייתה דמות מצחיקה ומדהימה כמו Q באף סדרה.אין מילים . וכל המוסיף גורע. זהו יש לי עוד המון אבל אין לזה סוף.אסכם ואומר לכל סדרה יש יתרונות וחסרונות.פה זאת חזקה יותר, פה השנייה חלשה יותר. על דבר אחד אין עוררין: שתיהן סדרות מצוינות, שתיהן מושכות קהל נלהב של אנשים דיי אכותיים. בשתיהן מחפשים ושואפים לעתיד טוב יותר. ושתיהן דמיוניות! למעט האנטפרייז שכבר קראו על שמה מעבורת חלל ונושאת מטוסים.
המשך יום טוב לכולם.