א גוט יאר אייך טייערע פריינד

פראזניק

New member
א גוט יאר אייך טייערע פריינד../images/Emo13.gif

איך פאר בע"ה זונטיג ביי נאכט קיין אומאן, איך האב נישט גהעאט קיין צייט כמעט צו שרייבן דא אדער אין אנדערע פארומ´ס. בכל אופן, איך האף צו צוריק קומען נאך סוכות בע"ה. וועל´ן מיר זיך זען דא דאמאלט. א גוט יאר, א געבענשט יאר, א פריילאכ´ן יאר. פראזניק

../images/Emo160.gif פארט געזונטערהייט !

און קומט צוריק געזונטערהייט. א גוט , און א פרייליכך יאר !

נאר געדענק

חבר טוב שלי, מומחה גדול לשפה הרוסית וליידיש, שמו מיצו, יפני מלידה! יהיה שם איתכם. הוא בחור נחמד, בטח תתקל בו בגלל מראהו האסייתי. מסור לו ד"ש. מאַכט אַ לעבן און טוט תּשובה
.

../images/Emo153.gif משוגעים עלינו

סליחה על היידיש: נאך המשוגענער. החסרים משוגעים אנחנו שצריך גם יבוא מבחוץ?

זה משוגע עם ערך. הבן אדם מומחה

רציני ביותר ליידיש, תרבותה וספרותה. יש, אגב עוד כאלה. פגשתי לפני שנתיים שלוש בחורה עם עינים מלוכסנות שדיברה יידיש שוטפת. היא צרפתיה ומשמשת כראש החוג ליידיש בסורבון. את היידיש שלה היא למדה בהרוורד. עולם מוזר.

../images/Emo121.gifאיזה טעם יש ליידיש שלהם?

דאס האט נישט קעיין טעם (סליחה על היידיש שלי). ללמוד יידיש בהרווארד? זה בערך כמו ללמוד לעשות סקס בבית ספר לרפואה.

אהבתי את הדוגמא

אני באמת לא אוהב את צליל היידיש שבפי ה"אויסגעלערנטע", אלה שאין להם למעשה מבטא, או שאולי אפשר להגיד שיש להם מבטא אוניברסיטאי. סע האט נישט קיין שום טעם, זיי רעדן ווי ראבאטן.

tamnuna

New member
נסי היחידה לקחת סיכונים../images/Emo110.gif

גדולים שהשוואה שלך, אבל אין כל ספק וכרגיל את מבריקה.

פראזניק

New member
אני חושב שכבר פגשתי אותו...

או שיש כמה "מלוכסני עיניים" (ואני משתמש בביטוי הזה, רק משום שאיני יודע אם הוא היה קוריאני, סיני, יפני, סינגפורי או משהו דומה) שדוברים יידיש. לצורך עבודתי, היתי פעם בדפוס השושנים, היה שם איזה בחור נחמד, די גבוה, שער שחור קצת ארוך, ציציות משתלשלות מחולצתו שדיבר עם בעל הדפוס. במקרה יצאנו מהדפוס יחד, וההוא פונה אלי ביידיש: "א וואו איז די פאסט אופיס?" (או שאלה דומה). ותמהתי מאין ל"מלוכסן עינים" יידיש:))) אז זה היה הוא?

ספרן

New member
אולי זה הוא

צוגויה סאסקי, יודע לפי עדות עצמו : יפנית, עברית, אידיש, אספרנטו ועוד. הפרטים כאן באתר שלו. מה שמזכיר לי אגב, שראיתי לאחרונה שני כרכים (!) של המילון אידיש אספרנטו. המחבר עבד על זה שלושים שנה. כשהתחיל בעבודה, בכלא בפולין, הוא היה בטוח שהוא כותב מילון לשפות העתיד. כשסיים (כך הוא כותב בהקדמה) , הוא הבין שטעה... יצא בתל אביב בשנות השבעים.

זה מישהו אחר

כנס ללינקים ותראה שהביבליוגרפיה של צוגויה נמצאת כבר מזמן שם
. אני מכיר את הבחור הזה אישית והיא חביב ביותר.

grinberg

New member
און איך פאָר מן-הסתם דינסטיג 5.9

און איך וועל אויך מן-הסתם זיין דאָרט אויף אַ קליין תקופה, אָבער איך גלויב אַז איך וועל שריַיבן דאָ אין פאָרום אויך פון אוקראינה. <אומן אומן ראש השנה...>

fanti

New member
פארט געזונטהרעיט אס זעטהויס אז

מיר ועלען דו בלאיבן און היטן אויפן פורום ..

ווי האסטו אין אוקריינע קאמפיוטער´ס

אין שערי ציון האט מען קונקעטעד מיט אינטרנט ? בכל מקרה א גרוס פאר אלעמען דארט. און זאלסט האבן געפויל´ט אלעס גוט´ס

מתנדב

New member
פראזניק, פאר געזונט הער הייט.....

און א גוט יאר, א געבענשט יאר, א פריילאכ´ן יאר.

איך פאר אויך צו אומאן

איז אפשר וועלן מיר מאכן דעם מפגש הפורום אין אומן דעם צוויטן טאג ראש השנה צווישן שחרית מיט די תקיעות וואס זאגט איר צו דעם פלאן ???

grinberg

New member
וואלה, דו אין אומאַן?

דו מוזט מיר מעדכן זיַין מער פרטים! שרייב מיר אין ´מסר אישי´ וועגן דעם...

../images/Emo22.gif../images/Emo36.gif../images/Emo24.gif../images/Emo26.gifטייערע ברודער

הארציגע ברודער ווען וועלען מיר זיך ווייטער זעהן, ווען וועלען מיר זיך ווידער זעהן, ווען ג-ט וועט געבען געזונט און לעבען, וועלען מיר זיך ווידער זעהן איך פאר אויכעט שששששש.... נישט אויסזאגן פאר קיינער

grinberg

New member
אומן אומן ראש השנה

אַ אַ אשרינו מה טוב חלקעעעינו שזכינו להתקרב לרבינו אַיי אומען אומען... אני מת על החרטה הזאת
קבענו, המפגש יהיה באוקראינה עיירת אומאַן רחוב בלינסקי פינת פושקיני בתאריך 8.9.2002 בשעה 4:00 שעה לפני מנחה-מעריב, משם נצא לרחוב קרול-מרקס לשתות קפה (הקפה לא משהו אבל האווירה מאד מזכירה את מאה ה-18) מצורף לכם מפה מחיר קפה 1 גריבנה

למעלה