|א-ט|

ailag

New member
הפציפיזם שלו היה מצוין

ודרך טובה להבדיל אותו מאחרים. אני לא אוהבת שכל הרעיונות והפואנטות בסיפורים הם אותו הדבר. כל הסרטים בהוליווד למשל משתמשים בהנחה שעל אלימות יש להגיב במוות ("יופי, הרע מת" - טריויאלי לנו לשמוח על מוות? באמת?) וזה טוב שבא מישהו וסותר את ההנחה הזאת.

(גם אם בחלק מהמקרים בסוף מישהו אחר הורג את הרע וכולם שמחים. דוג' unicorn & the wasp כשדונה זורקת את הזה למים.. "הוא לא יכול היה לשלוט בעצמו!" "כן? גם אני!")

והסוף של Family of Blood לא אכזרי? לא חייבים לרצוח כדי להיות אכזריים, יש הרבה אנשים שהם אכזריים בלי טיפת דם על הידיים.

Lhuna1

New member
אוהבת את החשיבה שלך

בנוסף, למרות שגם עבורי הפציפיזם שלו היה לפעמים מופרז ומעצבן, הוא לא היה בלתי מוצדק מבחינת הנרטיב של הסידרה.
לדוקטור יש נקודת השקפה שונה, כאדם (או חייזר) שחי מאות שנים והכיר מאות עולמות וגזעים ומלחמות ביניהם.
הוא למד שרוב האכזריות של גזע אחד כלפי אחר היא לא מתוך רוע, אלא מתוך צרכים טבעיים מולדים או אפילו הכרח הישרדותי, כל גזע בסה"כ פועל כמו שהטבע מכתיב לו, ועושה מה שהוא חייב כדי לשרוד (מה שבאמת נכון לגבי רוב בעלי החיים בטבע. היחידים שחורגים מהכלל הזה הם בני האדם.)
ולכן אם יש דרך למנוע את הפגיעה מבלי להרוג את הפוגע זה הדבר הנכון לעשות.

shaharEB

New member
אכזרי ?הוא היה הדוקטור הכי פחות אכזרי מהשלושה

כן היו לו רגעים כמו.. בFAMILY OF BLOOD שהוא היה די אכזרי..אבל בצדק.
לא זכור לי משהו נורא..

limors2

Active member
גם אני תהיתי למה הוא אמר את זה.

אבל לא רציתי לחקור יותר מדי, שהוא לא יפלוט שהוא לא סובל את ריבר או משהו כזה. אני בכלזאת צריכה להמשיך לעבוד איתו

shaharEB

New member
הוא לא היה אכזרי בהגדרה..אבל רוב הפעמים

כשהוא היה צריך להציל את המצב
הוא לא היה שוקל פעמיים להקריב מישהו בשביל להציל את מי שאיתו.
נגיד בTHE UNQUITE DEAD ,הוא הקריב את העוזרת ששכחתי את שמה :0 [השחקנית של גוון] בשביל להציל את כולם..
ואם רוז לא הייתה איתו ,ברוב הפעמים, הוא היה ...יותר רע חח :]
כמו שבDALEK ,נשאר הדאלק האחרון, שגסס, ואם לא רוז , הוא היה יורה בו בלי לחשוב פעמיים.

ailag

New member
-=-=-

ב UNQUIET DEAD היא היתה מתה כבר כמה זמן.. אני לא זוכרת אם הוא היה מודע לזה שיצטרכו להקריב מישהו לפני שהיא מתה או לא.

ב DALEK זאת הפגישה הראשונה שלו עם נציג האויבים הכי אכזריים שלו, לא הרבה אחרי שנאלץ להרוג את כל העם שלו בגלל מלחמה איתם. הוא היה קצת עצבני..

shaharEB

New member
אני לא מוצאת אולי ממש דוגמאות
אבל

באופן כללי, אקלסטון היה דוקטור שנחשב יותר כוחני.
שאומרים דוקטור אכזרי האחרון שעולה לי בראש הוא דיוויד..

ailag

New member
נראה לי שאומרים כוחני ומתכוונים למשהו אחר

הוא יותר קשוח - כי כל הזמן "ברקע" הוא מישהו שהרגע יצא ממלחמה. רוז מרככת אותו אבל זה עדיין נשאר שם, עד הסיפור הסופי שגורם לשינוי (פנימי וחיצוני) ורק אחרי זה הוא מצליח להתייחס למלחמה בתור זיכרון רחוק. הREGENERATION אמור להיות, לדעתי, גם סוג של נקיון רוחני מאותם דברים שהכבידו עליו וגרמו לו להיות כזה.

למעלה