באווירת יום כיפור המתקרב

נעמי155

New member
אני מכירה

את המזכירה שלך וגם יודעת איפה אתה גר,למקרה שהתכוונת לפזר הבטחות באויר

פריאל 12

New member

נראה שמישהו כאן יזדקק ליעוץ משפטי, אבל תמורת 'דמי פרוטקשן' סימליים ביותר, אפשר יהיה לסדר הגנה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לאור האיום המפורש אני מתכוון לישון הלילה בממ"ד

על הבוקר אני מפטר את המזכירה ושוכר במקומה הומלסית.

לי בא

New member
אני לא מצפה לכלום איש כרצונו יעשה

אני משתדלת להקיף את עצמי באנשים שאומרים לי את האמת.
ברור לי שלא כולם עושים את זה ולצערי זה גורם לי להיות חשדנית בהרבה מקרים.
אתה צודק ויכול להיות שזו הסיבה שאין לי הרבה חברים, אבל על החברים שלי אני סומכת בעיניים עצומות, כי לא משנה מה, כמה כואבת האמת, היא תמיד תאמר.
שקרנים, מזויפים, אין לי בין החברים.
&nbsp

נעמי155

New member
איך אומרים

לרוב אני סולחת,אבל לא שוכחת

על מה לא אסלח לעולם? נראה לי שעל מעשים שברור לי שנעשו במכוון והסליחה היא זיוף,רק כדי "לצאת בסדר" ולהשקיט את המצפון.

לי בא

New member
ואיך

את יודעת שבקשת הסליחה אינה אמיתית?
איך את יודעת שהפגיעה נעשתה בזדון?

נעמי155

New member
כשאת מכירה את הנפשות...

נורא פשוט וקל לזהות את זה...בעיקר כשהן לא משנות את דרכיהן.

אני לא סלחנית מטבעי.

קשה לי לסלוח, אבל אני עובדת על זה כי חשוב לסלוח בחיים. אין דבר כזה ״לא אסלח בחיים״, גם אם פגעו בי, אני אנתק את האדם מחיי אבל עדיין אסלח לו בשביל השקט הנפשי שלי, מרמור וכעס מונעים שקט - עדיף לומר לאותו אדם שסולחים לו, אבל מאחר שאין דרך חזרה עדיף הנתק. ביני לבין עצמי אסלח לו, ואשחרר אותו לחופשי בשביל שאהיה אני נקיה מבפנים. דברים שיגרמו לי לנתק הם בגידות , שקרים, או יחס לא נעים. פעם הייתי מאד נוטרת טינה עד שהבנתי שזה לא משרת אותי כלל , לכן למדתי לנתק את מה שעושה רע, לסלוח ולשחרר. זה יותר בריא לנפש.

לי בא

New member
צודקת לחלוטין

איך עושים את השחרור הזה?!
כמה הייתי רוצה לשחרר כל מיני אנשים שרק מזיקים לי
ובכל זאת משהו מחבר אותי אליהם, משהו לא מוסבר.

תמיד משהו מחבר אותנו אליהם.

הרי מדובר באנשים אהובים ובגלל שהם אהובים, פגיעתם כואבת והניתוק קשה. זה מצריך הבנה ומודעות פשוטה שאותו אדם לא טוב לי בחיי ולמרות הכל עליי לשחרר אותו. אז יש כמה רגעים לא קלים, אבל לאחריהם הכל טוב יותר, מבינים שברגע שחזקים מספיק לנטרל את הבעיה, פתאום מתבהרים השמיים :)

פריאל 12

New member
הייתי רוצה לחשוב על עצמי כאדם סלחן

אבל אני ממש לא ממהרת לסלוח אם פוגעים בי.
גם כשאני יודעת שלא היתה כוונה לפגוע, זה כבר נעשה והדרך חזרה נעשית לכמעט בלתי אפשרית.

למעלה