באיזה אלבום התחלתם?

oneman2

New member
מצטער, אבל אין דבר כזה

(אני מדבר גם למורד העור)- אין דבר כזה אדם נקי מלחץ חברתי. גם אם אתם לא מתחילים לעשן כי כולם אומרים שזה מגניב, אתם מושפעים מדברים שאתם בכלל לא שמים לב אליהם- העובדה שאתם מתלבשים כמו שאתם מתלבשים, השפה שבה אתם מדברים. אין אדם נקי מהשפעות של הסביבה.

LEATHER REBEL

New member
מצטער, יש דבר כזה.

שכחתי גם לספר, שבעקבות העובדה שלא נכנעתי מעולם ללחץ חברתי, היו גם שהאשימו אותי בכך שאני בכלל מהחלל החיצון. לי אישית זה לא ממש הפריע... שהרי כידוע, המרחק בין לדבר לבין לבצע הוא גדול מאוד. מה כן אמרתי להם? שאם בידיהם להוכיח את טענתם, רצוי שיעשו זאת. לגבי השאר: ראה את החתימה שלי. אין אדם נקי מהשפעת לחץ חברתי? אז אולי אני בכלל לא בן אדם?

The Walrus

New member
בוא נתחיל מזה -

אתה לובש בגדים ברחוב? ודאי שכן. למה? בגלל לחץ חברתי... לחץ חברתי זה גם בעצם הנורמות החברתיות, כמו להתנהג ככה ולהתלבש ככה וכו'.

לפני שהשרשור מתדרדר אני רוצה להבהיר

את דבריי ממקודם. לא התכוונתי ל"לחץ חברתי" מהסוג שבגללו אנחנו לובשים בגדים (מה גם שזו לא הסיבה ללבישת בגדים). התכוונתי לתופעה שהיא טיפוסית לגיל של הנערים והנערות שהוזכרו בתחילת השרשור. בגיל הזה, הלחץ הוא כבד במיוחד. זה לא אומר שכולם "נכנעים" ללחץ חברתי, אבל אין מי שאיננו חווה אותו - מלבד בני נוער שנמצאים מחוץ למסגרת בית הספר, ולמסגרת בני גילם בכלל. דהיינו, כולנו נפגשנו עם זה: כאשר כל דבר בנו, החל מסוג הלבוש שאנו לובשים (בגדים טרנדיים או לא, בגדים המזוהים עם תת-תרבות מסויימת וכד'), דרך ההתנהגות שלנו במצבים שונים, ואפילו המוסיקה שאנו שומעים, נשפט ע"י חברינו או לפחות בני גילנו עמם אנו נמצאים, ולדעתם זו יש חשיבות גדולה בעינינו. מה אנחנו בוחרים לעשות בעקבות לחץ זה, זה כבר סיפור אחר.

לחץ חברתי הוא חלק מהסיבות שעזבתי

את מסגרת הלימודים הרגילה ועברתי לאקסטרני, ואני יודע שיש עוד הרבה כמוני שנמאס להם להיות עם אידיוטים בגילם שעושים שטויות כל היום. אני ממליץ גם לאחרים לעבור במקום לסבול שנים של אידיוטיזם. מאז שעברתי אני לא מצטער אפילו לרגע, אני לומד יותר מהר בהתאם לקצב שלי. בלימודים הרגילים פשוט נתקעים על חומר מסויים הרבה מאד זמן, וחצי מהשיעור מבוזבז על שטויות. זאת אחת הבעיות המרכזיות של החינוך בארץ, חוסר יעילות. ממליץ לכל אחד שמרגיש תקוע ו"נופל בין הכסאות" במערכת החינוך הקונבציונלית לא להסס ולעשות בדיוק מה שאני עשיתי, אין שום סיבה להיכנע ללחץ החברתי, במיוחד שיש אלטרנטיבות יותר טובות.

שכחת לציין משהו

אקסטרני עולה קצת יותר כסף מלמידה במערכת החינוך הרגילה. לפעמים שווה לעשות תמאמץ ולהשקיע כדי לחסוך להורים שלך קצת כסף. בעצם זה בכלל לא קצת.

LEATHER REBEL

New member
אתה צודק +

אני את הבגרויות שלי עשיתי באקסטרני, אבל מסיבה אחרת. באקסטרני המורים פשוט משתדלים יותר מאשר בתיכון רגיל... ומי שלא עובר מקבל קורס נוסף בחינם! יחד עם זאת, גם באקסטרני היו לא מעט חבר'ה שלימודים היו מהם והלאה... ושהמורים תמיד ציוו עליהם לצאת מהשיעור אם אינם יכולים לשבת וללמוד... ושבסופו של דבר נכשלו בבגרות. אקסטרני זה אחלה דבר!

LEATHER REBEL

New member
אבל לא בגלל לחץ חברתי

לא בהכרח. אני עושה את מה שאני רואה לנכון. לפעמים זה מיישר קו עם מה שהאחרים עושים, אבל לא כי הם עושים ככה או ככה, אלא בגלל שאני ראיתי לנכון לעשות את מה שאני עושה... והייתי עושה זאת בין כה וכה. לידיעתך: יצא לי לעשות בחיי גם כמה דברים ש-אינם מקובלים- על החברה, אבל לא היתה לאיש עילה לתבוע אותי. פשוט, מה שעשיתי אולי עיצבן וקומם אנשים מסויימים, אבל את החוק זה לא עיצבן. האם עשיתי את שעשיתי מתוך התחשבות בחוק? לא ממש... אבל העובדה שכמה אנשים שהתעצבנו, מבחינת החוק לא בוצעה פה כל עבירה. חוץ מזה גם עשיתי כמה דברים שבעקבותיהם, אנשים פשוט חיכו שיבוא ברק מהשמים לפגוע בי. מן הסתם הוא לא בא... וזה עיצבן אותם אפילו יותר. כפי שאמרתי בהודעתי לציףציף... אני, מר LEATHER REBEL, הוא מין תופעה ששום -פסיכולוג- לא הצליח להסביר. היו כאלה שניסו להסביר, אבל ההסבר שלהם לא הניח את הדעת של שומעיהם, כי הם פשוט ראו שאני ממשיך במעשיי ולא קורה שום דבר ממה שהפסיכולוגים אמרו. פסיכולוגיה אינה מדע מדוייק - ואני ההוכחה הראשית לכך! יותר מדי דברים שפרופסורים טענו שחייבים לקרות... פשוט לא מתקיימים כשאני באזור. ואין לי מושג מדוע זה ככה. וזה לא עושה אותי יותר חברותי או פחות חברותי.

ואני בא' ראיתי את זה...

האמת שאהבתי את הסצינה של הרכבת כי הייתי אובססיבי לרכבות אז חיכיתי כל הסרט לזה חחח

aviechoes

New member
dark side

אבא שלי גם אוהב פינק פלויד וכשהייתי קטן אבא שלי היה שם לי קסטה בווקמן של אחד האלבומים של פינק פלויד וככה הייתי נרדם בערך בגיל 13 (היום אני בן 16) הייתי בסינמטק בחיפה בערב רוקלנוע לד זפלין נגד פינק פלויד משהו מטורף , בתחילת הערב ישר אקהוס ואז 2 קליפים מאני וטיים ביחד (אני נדהמתי משני השירים) לאחר מכן שחזרתי שמעתי את כל הדארק סייד והתאהבתי כמובן שזה התפתח לכל האלבומים .

dor557

New member
החומה

אבא שלי השמיע לי שהיתי די קטן ותרגם לי את המילים (גם אם התרגום ממש לא הבנתי ) לא התחברתי כולכך (אולי רק לmother )מאוחר יותר שמעתי שוב את החומה ואת הצד האפל של הירח ומשם המשחתי לאחרים

Silvernaor

New member
דארק סייד

לא היה לי מושג מי אלה פינק פלויד, ובן דוד שלי שהגיע לארץ אמר שזה לא הגיוני אז הוא לקח אותי לחדר, כיבה את האור, ושם את זה... ומאז הכל הסטוריה

new revolution1

New member
הממממ זה מורכב

פייי כמה זמן לא הייתי בפורום... מה שלום כולם? אני די הושפעתי מהאחים שלי ששמעו הרבה את פינק פלויד וזכור לי במיוחד את החומה וגם שיר אחד מהאלבום של דיוויז'ן בל- השיר עם הפעמונים בהתחלה. וכששמעתי את השיר בגיל יותר מאוחר עלו לי פלאשבקים. אבל זה לא העיקר. האלבום הראשון שלי היה Wish you were here, שמתי לב שאין הרבה אנשים ששמעו אותו כאלבום ראשון אלא יותר את החומה- מה שכן, אני מאמינה שהצלילים הראשונים ששמעתי מהלהקה הזאת (שאגב, לא ידעתי שזה היה הם- כשגיליתי זאת הייתי בשוק) הם מהחומה, וזה היה ללא מודעות לכך. אז כן, וויש.

אני התחלתי בצורה לא ייחודית במיוחד

מורה שלי לגיטרה הביאה לי את החומה ואחרי שתי שמיעות נדלקתי ישר. לא משנה לי מה יגידו עליו. אולי הוא לא אלבום מדהים ובהחלט לא הכי טוב שלהם אבל הוא כל פעם מרגש מחדש. אולי אפילו רק בגלל שהוא הראשון שהכרתי. אחריו שמעתי את הפייפר שאחרי שוק לא קצר התחלתי לאהוב. ומשם לכל השאר...

.....

האלבום הראשון ששמעתי היה dark side of the moon (סתם כי זה הדיסק הראשון של הפינק פלויד שראיתי במגירה של אבא שלי.) לא זה לא השפיע על האלבומים האחרים לפחות לא בנתיים... אגב, אני חדשה.

למעלה