אם תרצי אין זו אגדה
אפשר גם להתקבל על סמך לימודים אקדמיים חלקיים, אבל זה לא פשוט, וצריך ממוצע די מפוצץ, ברוב המצבים. אולי לא כדאי לפסול ככה על הסף שיפור בגרויות, זה לא כ ז ה סיפור גדול, ואנחנו ילדים גדולים. לימודים בחו"ל זאת בהחלט אפשרות שגם אני בודק (רק שאח"כ צריך לעבור בחינות רישוי כדי לקבל רשיון רופא בארץ), ואפילו לא חייבים לזכות בלוטו בשביל זה. במרכז אירופה (מפולין דרך הונגריה וסלובקיה עד צ'כיה) יש לימודי רפואה באנגלית, אבל זה לא זול: שכ"ל של כ-8 אלף יורו בשנה, והוצאות המחיה שם במגמת עלייה. בעצם גם אם לא לומדים באנגלית, שכה"ל לזרים עדיין גבוה - אחרת הייתי בכיף נוסע ללמוד בצ'כית. באיטליה שכה"ל נמוך יותר - נדמה לי שבסביבות אלף יורו לשנה, אבל הלימודים באיטלקית, והוצאות המחיה בטח גבוהות יותר. במזרח אירופה יש בי"ס לרפואה בקאונס שבליטא, שעליו שמעתי דברים טובים, יש כמה ברוסיה, למשל במוסקבה יש אקדמיה רפואית שדווקא נחשבת ליוקרתית, יש גם במולדובה וברומניה, אבל שם אני כבר לא בטוח ברמת הלימודים - בכל אלה אפשר ללמוד באנגלית, עם שכ"ל של 2.5-4 אלף דולר בשנה. הלימודים נמשכים שש שנים. הוצאות המחיה נמוכות מאד, אולי פרט למוסקבה. בגדול בפורום לימודי רפואה של למה-רשת אפשר למצוא די הרבה מידע על לימודים בחו"ל, כי שם מתרועעים בעיקר סטודנטים מחו"ל. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.