באיזה גיל

../images/Emo69.gifקשישים

אני לא מכיר קשישים שלומדים איתי רפואה (למרות שיש אדם אחד בן איזה 60 שנכנס להרצאות שלנו) והכי מבוגרים אצלנו (אני עכשיו מתחיל שנה שלישית הם בני 31. מספיק קשיש?
 
טל!

אנחנו מכירים מהקורס חובשים אני ג'ניה הטכניוני אם אתה זוכר מה שלומך? יש קורס קצינים השנה?
 
ג'ניה

אל תהפוך אותי לסנילי. עדיין לא. כמובן שאני מכיר אותך!!! גם מפורום עתודה (בימים שעוד ביקרתי שם...) אני לא עושה הקצינים הקיץ - מועדי ב'. לא נורא - שנה הבאה ברעל!!! אבל ממש בא לי להיות שם. טוב נו... מה איתך? למה אתה לא בהכנה?
 
אני עכשיו במועדי א'

כמו כל הטכניונים ולא בא לי לעשות הכנה ואז מועדי ב'. עדיף לסיים את הסיפור הזה כמה שיותר מהר בעזרת השם קורס קצינים שנה הבאה לאחר הכנה מקוצרת. כמה מועדי ב' נותרו?
 
../images/Emo6.gifנגמרו!!!

אז בהחלט נתראה בשנה הבאה בהכנה המקוצרת... המון בהצלחה במבחנים.
 

dafmic

New member
איתנו לומד רפואה

בחור שהתחיל חודשיים לפני יומולדת 35, שזה הגיל העליון בארץ, למיטב ידיעתי. אבל גם הוא לא קשיש!.. :)
 

יעלד12

New member
אני קשישה וגאה בזה.

אני אהיה בת 28 כשיתחילו הלימודים, הראיה שלי כבר לא ממש טובה והרגליים לא חטובות כמו פעם, אבל אני מנסה לאזור את כל הכוח במותניי! (שגם הן, אחרי הלידה, לא משהו אם נודה על האמת). יעל
 

סמיילי31

New member
אז אני בת

32, עם ילד בן שנה וחצי ועוד אחד בדרך... האם בני 30 פלוס גם צריכים בגרות בשמיים או שמספיק ציון פסיכומטרי גבוה? אני יודעת שבהרבה פקולטות לא צריך בגרות מעולה אם אתה "קשיש"..
 
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

בקבלה לרפואה אין הקלות לבני 30 ומעלה. הם נדרשים לעמוד באותן דרישות כמו כל שאר המועמדים, מה שאומר ממוצע בגרות גבוה, ציון פסיכומטרי גבוה והצלחה במיונים השונים.
 

יעלד12

New member
לצערי,

מה שאושרית אמרה נכון, צריך גם פסיכומטרי בשמיים, וגם בגרות גבוהה. ואגב, מזל טוב! שיהיה בהצלחה : )
 
יש כאן קשיש גריאטרי ונרגן

(כמעט חודש אחרי החלפת קידומת שלישית, רק אל תספרי לאפאחד!), שעדיין לא לגמרי איבד תקווה - בין היתר בזכות עזרתן האדיבה של שוכני ושוכנות הפורום כמו אושרית ודורין, ואולי אפילו ינסה (שוב) להתקבל בשנה הבאה, כשיהיה בן לא רוצה לדעת כמה. אמנם לא רואים, והראייה טובה מתמיד, והרגליים די חטובות, אבל שנת הלידה מופיעה בכל המסמכים... אם זכרוני הקשיש אינו מטעני, יש כאן לפחות שתי קשישות נוספות בקבוצת גיל זהה. ואותו הזכרון (שבאופן מפתיע לא רע בכלל) מזכיר שאלבט שווייצר התחיל ללמוד רפואה בגיל 35. לא שזה מנחם במיוחד, אבל יותר טוב מכלום. אהה, גם על רמב"ם שמעתי שהתחיל ללמוד רפואה בגיל מבוגר יחסית, אפילו יחסית למושגים שלנו. יש כמה אילנות גבוהים להיתלות בהם... רוצה להקים קבוצת תמיכה?
 

סמיילי31

New member
האמת שעניין הבגרות

דיי מוציא לי את הרוח מהמפרשים, פסיכומטרי נו מילא, עומדת ברף אבל בגרות יש לי מתאימה אולי לבי"ס לבניית ציפורניים.אין מצב שאני עושה בגרויות עכשיו. נקווה לזכות בלוטו וללכת ללמוד בחו"ל....
 

dafmic

New member
אופציות אחרות

1. אם אני לא טועה (ויתקנו אותי בעלי הניסיון) - לפחות בחלק מהאוניברסיטאות ניתן להתקבל ע"ס ממוצע אקדמי (אפילו חלקי) + פסיכו', ללא שילוב של ממוצע בגרות. באחרות משקללים את שלושת הציונים. 2. אופציה נוספת - שאותה אני יותר מכירה - ניתן לעשות שנה מכינה + פסיכו' ולהתקבל. לא קל בכלל, אבל כנראה קל וזול יותר מלימודים בחו"ל, ואני מכירה כמה "קשישים" יותר ופחות שעשו זאת. לא להתיאש כ"כ מהר...
 
אם תרצי אין זו אגדה

אפשר גם להתקבל על סמך לימודים אקדמיים חלקיים, אבל זה לא פשוט, וצריך ממוצע די מפוצץ, ברוב המצבים. אולי לא כדאי לפסול ככה על הסף שיפור בגרויות, זה לא כ ז ה סיפור גדול, ואנחנו ילדים גדולים. לימודים בחו"ל זאת בהחלט אפשרות שגם אני בודק (רק שאח"כ צריך לעבור בחינות רישוי כדי לקבל רשיון רופא בארץ), ואפילו לא חייבים לזכות בלוטו בשביל זה. במרכז אירופה (מפולין דרך הונגריה וסלובקיה עד צ'כיה) יש לימודי רפואה באנגלית, אבל זה לא זול: שכ"ל של כ-8 אלף יורו בשנה, והוצאות המחיה שם במגמת עלייה. בעצם גם אם לא לומדים באנגלית, שכה"ל לזרים עדיין גבוה - אחרת הייתי בכיף נוסע ללמוד בצ'כית. באיטליה שכה"ל נמוך יותר - נדמה לי שבסביבות אלף יורו לשנה, אבל הלימודים באיטלקית, והוצאות המחיה בטח גבוהות יותר. במזרח אירופה יש בי"ס לרפואה בקאונס שבליטא, שעליו שמעתי דברים טובים, יש כמה ברוסיה, למשל במוסקבה יש אקדמיה רפואית שדווקא נחשבת ליוקרתית, יש גם במולדובה וברומניה, אבל שם אני כבר לא בטוח ברמת הלימודים - בכל אלה אפשר ללמוד באנגלית, עם שכ"ל של 2.5-4 אלף דולר בשנה. הלימודים נמשכים שש שנים. הוצאות המחיה נמוכות מאד, אולי פרט למוסקבה. בגדול בפורום לימודי רפואה של למה-רשת אפשר למצוא די הרבה מידע על לימודים בחו"ל, כי שם מתרועעים בעיקר סטודנטים מחו"ל. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.
 
מכינה - לא ממש כדאי, עוד פחות

מלימודים אקדמיים. מבחינת היעילות (השקעת זמן וכסף מול השפעה על הממוצע) אני מאמין ששיפור בגרויות עדיין שולתתת. כמה אנשים, כמוני וכמו אושרית, סתם בזבזו שנה על מכינה. היה פה מישהו שהגיע לממוצע מפוצץ במכינה וזה כנראה עזר לו, אבל שמעתי הרבה יותר על מקרים הפוכים. ושנת מכינה עולה כמו שנת לימוד באוניברסיטה. חוצמזה אני לא בטוח שהטכניון, למשל, מוכן לקבל על סמך ממוצע של מכינת אונ' ת"א, או כל אוניברסיטה אחרת. את זה צריך לבדוק, אבל בכל מקרה יותר משתלם לשפר בגרויות ולקוות להפגיז בפסיכומטרי.
 

dafmic

New member
טוב...

הרבה אנשים מצליחים בהרבה דרכים, ואנשים אחרים נכשלים באותן דרכים בדיוק (נכון לקבלה לרפואה כמו לדברים אחרים בחיים). גם לדעתי הדרך היעילה ביותר היא שיפור בגרויות, אבל היא כתבה במפורש ש"אין מצב שהיא עושה בגרויות עכשו", וסיבותיה עימה. איתי בירושלים לומדים משהו כמו 10% בוגרי מכינה. זה לא הרבה אבל זה לא אפסי. מה שכן, אתה צודק שיש בעיה עם זה שזה מצמצם אפשרויות. עם זאת, העברית, למשל, מקבלת תעודת מכינה שלה ושל ת"א, ומשקללת ציוני מכינה של השאר יחד עם הבגרויות (ופסיכו', כמובן).
 
מכינה טובה לקבלה לעברית

ולא למקומות אחרים כמעט באופן מוחלט. לא תמצאי כזה אחוז של בוגרי מכינה בתל אביב ובטח ובטח שלא בטכניון או בבן גוריון.
 
למעלה