techniquetechnique
New member
באיזה מאמרים משפטיים מצויה תשובותי?
ח ו ק ה מ ת נ ה 2. מתנה לאלתר: מתנה נגמרת
בהקניית דבר-המתנה על-ידי הנותן למקבל תוך הסכמה ביניהם שהדבר ניתן במתנה. 4. תנאים וחיובים: מתנה יכול שתהיה על תנאי ויכול שתחייב את המקבל לעשות מעשה בדבר-המתנה או
להימנע מעשותו; נותן המתנה רשאי לדרוש מהמקבל את מילוי החיוב, ורשאי לדרוש זאת מי שהחיוב הוא לזכותו, ואם היה בדבר ענין לציבור - היועץ המשפטי לממשלה או בא כוחו. 5. התחייבות לתת מתנה (א) התחייבות לתת מתנה בעתיד טעונה מסמך בכתב.
(ב) כל עוד מקבל המתנה לא שינה את מצבו בהסתמך על ההתחייבות, רשאי הנותן לחזור בו ממנה, זולת אם ויתר בכתב על רשות זו. (ג) מלבד האמור בסעיף קטן (ב),
רשאי הנותן לחזור בו מהתחייבותו אם היתה החזרה מוצדקת בהתנהגות מחפירה של מקבל המתנה כלפי הנותן או כלפי בן-משפחתו או בהרעה ניכרת שחלה במצבו הכלכלי של הנותן. באיזה מאמר משפטי, יש סיכוי גדול יותר שאמצא דוגמאות למצבים יוצאי דופן שבהם מקבל המתנה נחשב כמי ששינה מצבו לרעה באופנים הקושרים את התנהגותו המסתמכת להתחייבותו של נותן המתנה כשיקולים שגוברים על טענותיו של נותן המתנה המבקש לחזור בו מהתחייבותו[5(ג)], למרות שהמתנה לא נגמרה בהקנית דבר המתנה (2) ? היכן (באיזה מאמר, מאיזה חוברת ומי המחבר) יש סיכוי גדול יותר שאצליח להרחיב את הידע שלי לגבי מצבים אפשריים המהווים חריגים שרק בהם יוכר הקשר הסיבתי בין השינוי הגדול שעשה מקבל המתנה המעיד על עוצמת המצג של נותן ההבטחה לבין ההקרבות העצמיות שהקריב מקבל המתנה על סמך המצג של נותן המתנה (שגרם למקבל לחשוב שבתמורה להקרבות הוא יסיים את הקנית המתנה למקבל) המקימות למקבל זכויות לדרוש את גימורה של המתנה בהקנית המתנה וכגוברות על זכויותיו של הנותן על פי ס' 5(ג) ? אודה מקרב לב למי שיוכל להפנות אותי למקורות שירחיבו את ההיכרות שלי עם מגוון של מצבים בנושא ממוקד זה. 1. אם אף אחד לא יודע להפנות אותי, אז אבקש דוגמאות למצבים אלה, שאולי אצליח להיעזר בהם כדי לחפש בעצמי הפניות לספרות. 2. איזה התנהגויות (לא חתימות על מסמכים ולא פעולות ברשויות המס והטאבו) של נותן המתנה שהתנה את המתנה בתנאי שמקבל המתנה כבר מילא, סותרות את הכחשותיו להתחייבותו לגמור את המתנה בהקנייתה לידי המקבל שמילא כאמור את התנאי ? כאשר נותן המתנה מכחיש שההקרבה (השינוי לרעה במצבו של המקבל) קשורה להבטחה שנתן למקבל והוא מבסס את התכחשותו על מסמכי הרישום, שבא כוחו של המקבל צריך להפריכן בעדויות בעל פה (אפשר כי זה נכנס לחריגי ס' 82 לפרוצדורה..), אז איזה סוגים של הקרבות (שהמקבל הקריב מעצמו כתנאי לקבלת המתנה) מעצם טבען ומהותן מהוות תוצאה של התחייבות לתת לו מתנה ? אני אשמח אם תשיבו לי על השאלות האחרונות, אך אשמח עוד יותר אם תפנו אותי לספרות שתרחיב לי את ההיכרות שלי עם מיגוון רחב יותר של סיטואציות שנכללות בשאלות החריגות שלי. תודה מראש.
ח ו ק ה מ ת נ ה 2. מתנה לאלתר: מתנה נגמרת