באיחור קל:
אמר
אמרה

HyPeR SoNiC

New member
באיחור קל: ../images/Emo150.gif אמר ../images/Emo68.gif אמרה

והנושא השבוע: ה-צ-ב-א!!!
כמו שידוע לכולנו היום, נושא הצבא נורא בעייתי כשהוא נוגע למינים שונים. בנים, למשל, ברוב המקרים מגוייסים לתפקידים קרביים להיות לוחמים גם אם זה בניגוד לרצונם...... אם הם לא רוצים קרבי והם בריאים - הם צריכים להתחיל להוריד פרופיל
, ולעשות לרופאים הצגות שיש להם כאבים ב***
ומה לא!!!
לעומת זאת, בנות, מגוייסות ברוב המקרים לתפקידים... בואו נגדיר את זה ככה כדי לא להעליב אף אחת..... תומכי לחימה..... גם אם יש להן קב"א 56 ופרופיל 97!!! למה מה קרה!?!?!?
אם אנחנו לא רוצים קרבי, אנחנו צריכים לקחת סיכונים בגלל שאנחנו בנים!? למה שלא יגייסו בנות לקרבי בניגוד לרצונן? הרי אומרים שצריכים כמה שיותר לוחמים...... אז למה שלא יצתרכו לוחמות? אה?
ולא רק שהם, ברוב חוצפתם, עושים לנו סלקציה ע"פ מין ולא ע"פ רצונות, אלא שרוב הבנות משרתות שנתיים או אפילו שנה ו-9 חודשים, בעוד הבנים, אפילו באותם תפקידים שבהן הבנות משרתות שנה ו-9 או שנתיים - משרתים 3 שנים
סליחה, אבל מה זאת האלפיה הזאת
אה
אה

pain is MY love

New member
אהם הם...

על אפליה דיברת?!?!?! ההפליה כולה לטובתכם!!!!! למה אתה יוצא מנוקדת הנחה שכל הבנות נהנות מהישיבה במשרד והכנת הקפה?! אבל לנו לא נותנים אפילו את האפשרות לבחור!!!!!!! לפני מספר חודשים היו לנו מפר הרצאות בנושא ההכנה לצבא חיקו אותנו לקבוצות של בנים ובנות ובעוד שלבנים נתנו הרצאות על עידוד רוח הלחימה והמוטיבציה לשרת בצה"ל לבנים הביאו חתיך מסוקס שהסביר לנו במשך שעה וחצי את כ-ל היתרונות שיש בתפקידים פקידותיים. בנו לא החדירו פטריוטיות וציונות. לנו אמרו "תהנו מהפקידות זה כולה שנתיים..." ואז הוסיפו כל מני טיפים להגנה על עצמנו מפני הטרדה מינית של המפקדים
בעוד שלכם ניתנת האפשרות להילחם או להתקמבן על תפקיד של עובד רסר בצריפין לנו בכלל לא נותנים לבחור! בברכת "בשנה הבאה במשרד בקרייה" מרינה מלש"בית מתוסכלת.

למה?! כובע...

עם כל ההתפתחות בשנים האחרונות, ועלייה במעמדה של האישה.. שוויון הזכויות השורר בין גברים לנשים ברוב הנושאים המעסיקים את האוכלוסייה.. עדין, ישנם נושאים, מקצועות ואלוהים יודע מה, שיוצרים אפליה טוטאלית. קבל דוגמית: בחור לא יכול לעבוד במרכז קניות כמשווק טיטולים לתינוקות, כי הוא בחור! {למרות שיש בנים נפלאים עם תינוקות} בחורה לא יכול הלעבוד במוסך, למרות תעודות המוכיחות כי היא מבינה 100% ברכבים, כי היא בחורה.. ואלו רק דוגמאות מחיי היום יום. אז למה להתחיל לדבר על צבא בכלל.. לבנות לא נותנים קרבי מתוך בחירה כי בנות אמורות להמשיך את הדור, אבל אם לבנים כן נותנים, אז עם מי נמשיך את הדור?! {ואנחנו לצערינו חווים את החוויות המצערות לאחרונה}. לבנים יש יותר כוח פיזי, ולדעת הממשלה כוח פיזי עולה על כוח המוח, האומנם?! טוב אני חולקת על כך, כי זה לא תמיד נכון.. מה שכן, בנות פקידות, כי בתוך הכיאוס שבלשכות גיוס או בכל מקום שיש משרד ללא אישה, יש בלאגן. ועל כן אנחנו הבנות אכלנו אותה, ואנחנו צריכות לסדר ת'בלגן אחריכם. ויש בנות שתגייסות לקרבי, אבל זה אחרי מאבקים אין סופיים עם צה"ל, שעצם הלחימה בהם, כבר מוציאה ת'חשק להתגייס בכלל.. והגיוס חובה הוא כי..אם בארצנו היה גיוס רשות..אף לא אחד היה מתגייס.

HyPeR SoNiC

New member
תראי....

קודם כל, למה שגבר לא ישווק תיתולים? ולמה שאישה לא תעבוד במוסך? זה בכלל לא קשור למין!!! מנהלי מוסכים וחברות תיתולים לא יעשו סלקציה ע"פ מין, אלא ע"פ כישורים כלכליים..... זה שאין הרבה בנים שמבינים בצרכים של תינוקות ובנות שמבינות בכלי רכב זה סיפור אחר..... דבר שני..... בקשר להמשך הדור, הוא ימשיך גם אם יגייסו בנות לתפקידים קרביים.... זה לא קשור בכלל!!! נכון, זה יותר קשור לכוח פיזי, אבל עדיין! זה לא אומר שבן שרוצה להיות פקיד צריך להיות לוחם בניגוד לרצונו, ובת שרוצה להיות לוחמת צריכה להיות פקידה בניגוד לרצונה.... על זה אני דיברתי.... דבר שלישי: כישרון בלסדר בלאגן ממש לא קשור למין!!! את סתם מכלילה את זה!!! ואל תגידי "טוב, אז לרוב..." כי זה גם לא לרוב.... פקידים יכולים לעשות עבודה טובה בדיוק כמו פקידות.... מה, לא ככה? חוץ מזה שגם בנות עושות בלאגן.... ומישהו צריך לסדר אחריהן...... דבר רביעי: אני אצטט מההודעה שלך..... "ויש בנות שתגייסות לקרבי, אבל זה אחרי מאבקים אין סופיים עם צה"ל, שעצם הלחימה בהם, כבר מוציאה ת'חשק להתגייס בכלל.." נכון מאוד! ועל זה אני מדבר כאן! אני שמח שאת מסכימה איתי.... למרות שבהודעה שלך זה לא כל כך ברור... ודבר אחרון: אממממ..... אני לא מתלונן על זה שהגיוס הוא חובה... דיברתי על משהו אחר לגמרי..... קראת את ההודעה שלי עד הסוף???

בהחלט קראתי אותה עד הסוף..

פשוט ניסיתי להראות לך השקפה משלי.. לגביי הטיטולים, בוא נגיד מניסיון, במו עייני ראיתי ובמו אוזניי שמעתי, תשובה שלילית שקיבל בחור על העבודה לגביי טיטולים. "אתה זכר, לזכרים אין מגע טוב עם תינוקות"...וואט דה פאק?! אז לגביי העניין הזה, ממש לא דיברתי סתם. תסיק את אותה המסקנה לגביי מוסכנקיות. לגביי העניין של רצונות..בן לפקידות, בת לקרבי. לצערי לא בדיוק שואלים אותנו, מדייסים אותנו לתפקידים כאלו ואחרים על פי כושר הבריאות והמין. וזאת עובדה, כי הסכמנו כבר שכדי שבת תתקבל לשירות קרבי היא צריכה להילחם בצה"ל. וכדי שבן ישתחרר משירות קרבי ויהיה ג'ובניק, הוא צריך להתאמץ כפליים כדי להוריד פרופיל ולעשות צרות בלשכת גיוס. וגם זה הוכח כבר ולא פעם. לא זילזלתי שבן יכול לסדר ת'בלאגן לא פחות טוב מבנים, אבל זאת הקלישאה שרצה..שהבנות פקידות כדי לסדר ארי המפקדים, ולהגיש להם קפה..הלוואי והיום היינו מחליפים תפקידים, אתם תגישו קפה, ואנחנו נעשה משהו מועיל יותר. כשעשו לנו ימי צבא, החיילים האלה בשיא הזילזול והחוצפה אמרו לנו שאם נדמה לנו שלהגיש קפה זה פחות חשוב מלשרת בקרבי, אז טעינו..כי עלינו הבנות לשמור על חיילנו עירניים! מאיפה לכל הרוחות הם הפליצו את זה?! אני היית בהלם כששמעתי את זה. והמנילה שכביכול ממלאת את רצונו של כל הבא להיות חייל, בולשיט אחד גדול! תודה:) ואם תקרא טוב טוב, תבין שאני לא באה לזלזל במין הגברי חס וחסה, מתה עליכם בנים. אבל האפליות לא נעלמות, הן מחמירות.

יקיריי ויקירותיי...

בתור אחת שעוד לא היה לה צו ראשון אפילו ישלי הרבה הרבה מה להגיד.. טוב, אז ככה.. בנים, יקיריי, יש הרבה בנות שהיו שמחות להיות במצב הזה.. בנות אחיותיי, אין מה לעשות.. נדפקנו...
ובקשר אליי->>אני בכלל סיפור מיוחד.. אני חולה במחלה שבגללה אני אקבל פרופיל 21 (קוראים לזה צליאק אם זה אומר משהו למישהו..) מה שאומר שאני אקבל פטור אני מתכוונת להתנדב וזה תהליך לא פשוט.. אז יש צרות אחרות חוצ מ"שיבצו אותי כלוחם\פקידה" בכל מקרה שיהיה בהצלחה לכולם

נ.ב.

מישהי מהשכבה שלי מחתימה עצומה שהמטרה שלה היא קידום מעמד האישה בצה"ל ואיוש יותר בנות בתפקידי לוחמה. לא חושבת שזה יעזור אבל שיהיה לה לבריאות.

pain is MY love

New member
הקטע הוא

שבנות צריכות להילחם כדי להתגייס לשירות קרבי! בעוד שאלפי בנים שוברים לעצמם עצמות ברגליים ובאיברי המין (במידה ויש שם כאלה חחח) כדי לא להתגייס לקרבי. איפה ההיגיון?!?!?!

ת י י מ ס

New member
תגובה:

היי אני חדשה פה טוב אז רק רציתי לאמר שרוב הבנות יועילו פחות לצבא בתור קרביות ולכן הצבא עושה בעיות. חוץ מזה שקראתי איפשהו שהצבא רוצה להקטין את מספר הלוחמים ובכךך לייעל את הצבא אז יהיה צריך פחות בנות... וחוץ מזה שלמרות כל השוויון זכויות יש דברים שאי אפשר לעשות בהם שוויון לדעתי זה אחד מהם! גם יש קטע בעייתי נגיד בנות בשבי זה הרבה יותר גרוע מאשר לבנים

שטויות

את חושבת שמגייסים כל שנה עשרות אלפי בנות רק לתפקיד אחד? מוצעים לבנות המון תפקידים חשובים ומענינים,ואם הם לא היו חשובים לצה"ל פשוט לא היו מגייסים בנות(דרך אגב,ישראל היא המדינה היחידה בעולם עם גיוס חובה לנשים). תפקידים עורפיים הם הכרחיים ! ודרך אגב,כמעט לכל הבנות עם הפרופיל המתאים מוצעת במנילה אפשרות לגיבוש ליחידות קרביות יש היום לוחמות אב"כ,נ"מ,תותחנים,קרקל ועוד..וגם חובלות ואיזה טייסת קרב אחת ועוד כמה שבאמת כל הכבוד להן.. ועכשיו אני שואלת אותך-את באמת חושבת שכל בחורה ממוצעת שנגיד נכנסת לכושר יכולה לעשות מסע של 90 קילומטר?

ת י י מ ס

New member
אם לא שמת לב-

דברתי על קרבי לא על שאר התפקידים! ברור שהצבא צריך בנות אבל בתפקיד קרבי עדיף גברים! זה שיש כאלה בקרבי זה ברור - כל הכבוד להם אבל אני עדין לא חושבת שקרבי זה טוב לבנות! מן הסתם כל בחורה יכולה אבל מה נגיד במצב של מלחמה היית רוצה שיוציאו בנות? לי זה לא ממש נראה! חוץ מזה יש לבנים בעניין הזה יכולת נפשית יותר גבוהה(אמור להיות) לדוג' אם בת הורגת זה הרבה יותר נורא בשבילה למצפון(בד"כ) ולבנים פחותגם יש את הקטע של "מחזור" בת במצב מלחמה נגיד הרבה יותר קשה לה להסתדר ! למשל - במלחמת יום כיפור היו כאלה שהיו בטנק שבוע להם זה קשה ולבנות - בטוח יותר וגם שאשה פחות בנויה לדברים כאלו !

BugaBuga

New member
הקטע של להסתדר בטנק . יותר בא

מהחינוך . את הבנות בדרך כלל יותר מפנקים מאשר בנים (שוב, בדרך כלל) ויותר מצפים מבן להסתדר במצבים קשים. מצפון אותו דבר..חינוך. בן "אמור" להיות יותר קשוח מבנות ופחות להחצין רגשות.

ת י י מ ס

New member
לא דווקא-

גם בלי קשר לחינוך בנים מסתדרים יותר בקלות בקטעים האלה - בן יכול להשתין בקלות הרבה יותר מאשר בת! ובקטע של מצפון-זה ההבדלים שבין בנים לבנות שבד"כ בנות יותר רגישות אז יותר קשה להם גם אם גברים פחות מחצינים הכל!

black side

New member
../images/Emo45.gif

עדיין יש איזה אי צדק בין המינים, אבל יש דברים יותר גרועים בעולם ויותר מפלים, שכדאי להתעסק בהם

BugaBuga

New member
השאלה שצריך לשאול היא

האם בת תצליח לסיים מסלול קרבי אפילו אם היא לא רוצה? בת שרוצה להתנדב לקרבי לא עושים לה בעיות. היא עושה גיבושון קטן ואז אם היא לא עגלה היא גם עוברת אותו ומתגייסת לקרבי.

מי בעצם הוכיח אי פעם שהיא לא..

תצליח לסיים מסלול קרבי?! האפליות הן מלמעלה, בהתייחס ליכולתה של האישה. אבל מסתבר שלא חסר גם כאן זילזול בבנות.

BugaBuga

New member
אני מוכנה לקרוא מה שכתבתי?

אם לא אז אני יעזור לך , כתבתי שלדעתי נשים שלא רוצות לסיים מסלול קרבי לא יסיימו. בנות שכן! רוצות את זה מקבלות קרבי אחרי גיבושון קטן, ואני בטוח שהן מצליחות במסלולים האלה אחרת לא היו ממשיכים. אין פה שום זילזול ביכולות האשה. את נלחמת פה על ה"זכות" לגייס נשים שלא רוצות לקרבי.. למה את עושה את זה? אני חושב שגם אצל בנים זה לא צריך להיות אבל עושים את זה. ולמה עושים את זה? הצבא צריך לוחמים ובגלל שאחוזי הצלחה של הבן !הממוצע! הם יותר גבוהים מאשר האחוזים של הבת !הממוצעת! אז מגייסים את הבנים. את המוטיביציה של הבנות לקרבי אנחנו יכולים לראות באחוזים הקטנים מאוד מאוד שמבקשות את זה. ומקרב אלו שמבקשות, אחוזי הצלחה גבוהים יותר כי יש להם את המוטיביציה הזאת שדוחפת קדימה. בכל מקרה רציתי רק להגיד שלדעתי אצל בנים הרבה פעמים מה שדוחף אותך לעשות את מה שצריך לעשות בקרבי זה האגו. לא לצאת אפס ליד החברים ליחידה. אצל בנות האגו משחק תפקיד הרבה יותר קטן. ובמיוחד אצל בנות שלא רוצות את זה בכלל.

למעלה