"באמצעות מחשבותינו אנו יוצרים את העולם" - בודהה

ינוקא1

New member
הנחש מציאותי ,

העולם מציאותי , מחלות , עוני , כאב , מלחמות , מוות ושאר סוגי הסבל הם מציאותיים.

להכחיש את קיומם לא יביא אותך לשום מקום , ובטח שלא להקלה שלהם.

אך אם תקבל אותם בברכה כפי שהם , מבלי להכחישם , אתה תראה כיצד הם ישפיעו עליך פחות ופחות.
כדי להשתחרר מהם באמת , צריך לראותם כפי שהם ואפילו לכבד אותם

הרצון להכחיש ולהגיד "הם אשליה , הם לא קיימים" , נובע מפחד.
וכל עוד אתה מפחד , אתה סובל.
אך כאשר אתה מכיר בכך שאי אפשר להימלט מהם , ואתה מקבל אותם בברכה וללא פחד , אינך סובל מהם יותר.

מודטחדש

New member
בהחלט

"
העולם מציאותי , מחלות , עוני , כאב , מלחמות , מוות ושאר סוגי הסבל הם מציאותיים
". מסכים. מה שאיננו מציאותי זה הנחש. אין שם נחש! יש שם בסך הכל חבל. הסיבה ל-"
מחלות , עוני , כאב , מלחמות , מוות ושאר סוגי הסבל הם מציאותיים
", היא בערות. חוסר הידיעה וחוסר הטכניקה להפוך את הידיעה הזו למציאות, שהכל BLISS - אושר-עילאי. לא אקבל בברכה או בצורה אחרת שום צורה של בערות. בטח ובטח שלא אכבד בערות. אם תקרא את דברי, מעולם לא אמרתי ש-"
הם אשליה , הם לא קיימים
". הם קיימים לחלוטין. הסיבה לקיום שלהם היא פשוט חוסר היכולת לחיות את המציאות הממשית. אני מסכים איתך ב-100% ש-"
כל עוד אתה מפחד , אתה סובל
". הפרנואיד פוחד מכל דבר. מרגיש שהוא נרדף כל הזמן ע (על ידי משהו שלא קיים), ולכן הוא סובל. אין שום סיבה שיפחד, שיסבול. אף אחד לא רודף אחריו! הוא צריך את התרופה הנכונה שתרפא את המחלה שלו. הכל הוא ראייה מעוותת של המציאות האמתית. "
להימלט מהם
"??? ממי? מחבל שמונח על הארץ? מזה אני צריך להימלט? כמה חבל פשוט יכול לאיים עלי? לגרום לי לפחד. קרא בבקשה את מה שהמורה שלי כתב בבלוג שלו בדיוק על הנושא הזה.

מודטחדש

New member
במאה אחוז אין נחש.

יש רק הפחד מנחשים. אני מדבר על האנלוגיה שהוזכרה. על הארץ מונח חבל. שום דבר אחר. רק חבל. לא נחש. לא נמר. לא עכבר. רק חבל. אבל, בייחוד כשהתאורה לא מספיק טובה, הוא נראה כמו נחש. אין שם נחש. זו רק הראייה הדפוקה של המתבונן שרואה בחבל התמים נחש. שוב. התוצאה של ההבנה שיש שם נחש גורמת להמון צרות. הצרות האלה מיותרות. הן נובעות פשוט מראייה לא חדה של המציאות. האם האנלוגיה הזו מרמזת שאין בכלל נחשים בעולם - ודאי שלא. יש נחשים, חלקם כל כך ארסיים שיכולים להרוג בשניות. זה שאתה "
פתוח לראות הכל
", יכול להיות שהאשליה הזו היא גם מהות החיים שלך, היא לראות נחשים בכל חבל.

מודטחדש

New member
לא יודע לגבי הציטוט של בודהה

הציטוט של ראמנה מהרישי נהדר. הוא מדבר על 4 מצבי התודעה. היחסיים - ערנות, שינה וחלימה ועל המצב המוחלט, הרביעי, הטרנסנדנטלי. הוא גם מתאר בצורה נפלאה כיצד כשאנחנו במצב הרביעי של התודעה - המצב הטרנסנדנטלי - העולם חדל מלהתקיים. רק זה קיים. וכשאנחנו מחוץ לטרנסנדנטלי, זה נעלם ונשאר היחסי בלבד. לכן, להבנתי, הדרך הנפלאה להארה, היא להרגיל את המערכת, יותר ויותר, להתנסות בטרנסנדנטלי. לחוות אותו ולחזור ליום-יום. שוב לחוות ושוב לחזור. אז הוא מתחיל ללוות אותנו יותר ויותר ב-3 מצבי התודעה היחסיים. עד שיום אחד, אנחנו מורגלים לגמרי. 24/7 אנחנו בטרנסנדנטלי - זוהי הארה.

lightflake

New member
הבעיה היחידה בדרך הנפלאה שלך להארה

היא שמאות אלפים ברחבי העולם הלכו והולכים באותה דרך,
אף לא אחד מהם עד היום - התעורר. זו עובדה.
ומכל העובדות והמחקרים על המ"ט זו מבחינתי העובדה היחידה שחשובה.

Mist2

New member
יש פתגם רוסי

המתייחס למשהו שאף פעם לא יקרה או שיקרה בעוד הרבה מאוד זמן, ואני אשתמש בו כעת:
אתה תוכל לדעת האם פלוני התעורר או לא, רק כאשר סרטן ישרוק על הר...
&nbsp

lightflake

New member
אני מעדיף את הפתגם הגרוזיני

שאומר: לעולם אין לסמוך על פתגמים רוסיים

Mist2

New member
אתה בטח מתכוון לפתגם הגאורגי

רגע רגע, נדמה לי ששמעתי כרגע סרטן גאורגי שורק על פסגת הר גבוה...

Mist2

New member
לא מעודכן

כניראה שהדף בנושא לא ממש פופולרי מספיק ולא מעדכנים אותו....

Mist2

New member
צודק, כאשר מדובר בך, אתה צודק לגמרי

ובטוח שכולם מתנהלים כמוך...

lightflake

New member
אתה ממשיך להגן על הטעות שלך מכל משמר...

אם אתה כל כך מודע כמו שאתה מנסה לטעון פה כבר כעשור, תחשוב שניה למה כל כך קשה לך להודות שטעית במקום רק לענות ברמת ילד בגן חובה

Mist2

New member
כי אנשים מודעים הם כמו ילדים, לא?

אבל בעצם הפרויקט שלי זה אתה.
אני כותב עליך עבודת מחקר מתמשכת.
עד כה אתה מספק חומר משובח במיוחד.
&nbsp
...שלא יגמר לעולם...
&nbsp

למעלה