באמת מה הקטע הזה של לתת?

גריני

New member
הדוגמא ברורה

וזה אולי ירגיז אותך... אבל ברורה לי גם ההתנהגות של החברים... כי הם כ"כ רגילים שאת נותנת.... שפשוט לא עולה להם בראש שאת גם רוצה לקבל! אז אם הם באמת חברים - אני חושבת שזה צריך להיות לא קשה מידי להגיד בפשטות - בחושומור הנפלא שלך - היי! האלו! גם אני כאן.... רוצה לקבל!! כך - פשוט, נקי... בלי כעס - בקטע של להביא למודעות שלהם שאת רוצה...

ש ו נ י

New member
נורא יפתיע אותך לגלות שגם את זה אני

ניסיתי? זה החזיק בדיוק יום אחד משו בי... אנשים סביבי מקבלים את השדר שאני איזו באר מים שאפשר לשאוב ממנה בלי סוף והמים לא ייגמרו גמני רוצה לשתות התייבשתי! אין לי ממש הסבר לזה שלא שומעים את זעקותיי יש אנשים שאפילו אחרי שהם המשיכו אתי ככה התרחקתי מהם אבל זה גם לא פתרון להישאר כ"כ לבד אני אוהבת את הלבד שלי אבל גמני זקוקה לחברת אנשים וליחסים הוגנים

גריני

New member
../images/Emo26.gif לבדות

הנה הקלף ושוב:
לך, גילי.

בדידות ולבד אלו שני דברים שונים

בדידות זה מצב שבו אדם הוא כלי ריק שלא יודע איך להעסיק את עצמו ומפחד מחברת עצמו. זה אדם שמנותק מבוראו. אדם לבד לא חייב להיות בודד. יכול להיות מלא ומאושר כשהוא יודע שהוא בעצם עולם ומלואו ומלא בבוראו. הוא לעולם לא ירגיש בודד. יש לו את עצמו. עצה טובה ממני לכל מי שמרגיש בודד. תתחילו להתבונן פנימה, להכיר את עצמכם, דרך עצמכם תכירו את בוראכם ותרגישו שלא רק שאינכם בודדים, להיפך, תהנו מחברת עצמכם יותר מאשר לו התחלקתם בעצמכם עם אדם נוסף. אדם שהוא כלי ריק ירגיש בודד גם במערכת יחסים.

גריני

New member
../images/Emo24.gif והמון המון תודה, גילי

על הנתינה, על ההעשרה. אני קצת לחוצה כרגע בזמן, אז רק ריפרפתי. מבטיחה לקרוא בעיון רב מאוחר יותר. אל תברחי לי בינתיים, אני אחזור

seeyou

New member
שוני ../images/Emo140.gif-הרגשתך מובנת!

ישנם הרבה אנשים באותו מצב-במיוחד נשים! מה לעשות-תפקיד של אישה הוא קשה ומאוד מורכב. אם אנו מבינים שמזוג נרים תוולד נמר ומזוג כבשים כבש אנו לא מבינים למה מזוג הוריים(בני אדם) יכולים להיוולד ילד בדמות "נמר" ואחר בדמות "כבש" בכול מערכת יחסים יש "מעמדות"-שנבנים עוד בתחילת הקשר לאחר זמן מה קשה לשנות את החוקיים... כאשר "מתרגלים" לסטטוס מסויים לא תמיד יכולים לשנותו!( אני כל הזמן מוצאת את עצמי ביחסים בהם אני נותנת כל הזמן ולא מקבלת כלום)

ש ו נ י

New member
זהו, אז איך משנים את זה? כבר כמה

אנשים פה אמרו לי שגם הם ממלאים תפקיד כזה במערכות יחסים בד"כ והם לא לגמרי תמיד מרוצים מהקטע הזה של להיות היחיד/הזה שבעיקר נותן/נת בקשר ולא מקבל/ת גם המממממממ מה אפשר לעשות כדי בכל זאת לאזן? תודה על התגוביות

seeyou

New member
לאזן?-../images/Emo103.gif

זה שונה ממצב למצב זה קשור כמה זה חשוב לך איםה הגבול שלך מה את מוכנה להקריב עבור העקרונות שלך אין נוסחה מטמטית זה כמו תרופות מה שטוב לאחד יכול להיות קטלני לאחר עוד דבר חשוב לא מתחילים עם בעיות קשות ומורכבות!

ש ו נ י

New member
זה כמו להגיד לא בא לי לענות לך או

לחילופין - אין לי תשובה תודה על ההתיחסות אבל אני לא מרגישה שנאמר פו משו או שפספסתי?

רשף כשף

New member
לדעתי הנתינה

הנצינה מהנשמה, מהלב, היא זאת שממלאת אותנו מחדש. כי עצם הנתינה עושה לנו טוב. האם זה מה שאת חשה כשאת נותנת? לתת / בעז שרעבי לתת, את הנשמה ואת הלב לתת, לתת כשאתה אוהב. ואיך, מוצאים את ההבדל שבין לקחת ולקבל? עוד תלמד לתת, לתת. לגלות סודות בסתר להתיר את סבך הקשר כשהלב בך נצבט מכל חיוך מכל מבט. אתה נזהר אתה יודע וחוץ ממך איש לא שומע פוסע בין הדקויות וממלא שעות פנויות. לתת, את הנשמה ואת הלב לתת, כשאתה אוהב עוד תלמד לתת, לתת אתה לומד עם השנים לבנות ביחד בנינים לחיות עם כל השינויים לרקום איתה סיפור חיים. ולעבור ימים קשים במצוקות וריגושים תמיד לדעת לוותר ואת הטעם לשמר. לתת, את הנשמה ואת הלב לתת, כשאתה אוהב עוד תלמד לתת, לתת. לתת, את הנשמה ואת הלב לתת, כשאתה אוהב עוד תלמד לתת, לתת. לראות בתוך הנפילה שיש מקום למחילה תמיד אפשר שוב להתחיל כמו יום חדש, כמו כרגיל. לתת, את הנשמה ואת הלב לתת, כשאתה אוהב עוד תלמד לתת, לתת.

קרנוש21

New member
רוצה לקבל?

תלכי תיקחי.... כל מי שרצה לקבל ממך בא לקחת עכשיו מה איתך?

קרנוש21

New member
למה הם לא מסכימים?

צריך ללמוד איך לבקש איך לקחת וגם אם הם לא מסכימים אז הם לא באמת חברים טובים לפי עניות דעתי

ש ו נ י

New member
זה נעשה פתאום "לא כיף" "לא זורם"

"לא נוח"... עד עכשיו לא הבנתי מאיפה מביאים חברים טובים כאלה שלא רק מחפשים לקבל אלא גם לתת כאלה שלא רק הם מעניינים את עצמם אלא גם האחר/ת אני יודעת שכדי למשוך חברים טובים עליי להיות כזאת אבל גם כשאני כזאת אני מוצאת שיותר "נוח" ו"כיף" לאנשים רבים פשוט לקחת וזהו נכון שאני מסכימה לזה נכון שבלעדיי כל זה לא היה קורה אבל זה מעין תנאי כזה להמשך הקשר אני לא איזו מסכונה שבסבבה שלה שינצלו אותה והם לא ממש עושים את זה בכוונה אבל אפילו כשאני מעירה או מבקשת זה לא מועיל כלום לאורך זמן הממממממממ אוף

קרנוש21

New member
"ואהבת לרעך כמוך"

אהבה לא אמורה להיות עם תנאים כלשהם אלא היא אמורה ללהיות אהבה ללא תנאים ומעטים מאוד זוכים לאהבה כזו ואם את רוצה גם לזכות לאהבה הזו תצטרכי ללמוד למלא את המקום ממנו את גם נותנת כי כבר לא נשאר לך לתת
גם את זה לומדים אל תתיאשי

sovlanit

New member
ש ו נ י

מה דעתך להתחיל קודם להעניק לעצמך??? מה דעתך להתאמן להגיד "לא"-ולסרב לבקשתו של האחר. נראה לי שתדמית הקורבן/פרייאר/מנוצל כבר לא מתאימה לך. אם תתחילי לאהוב את עצמך ולבטא זאת במעשים ובמילים השינוי בוא יבוא. וגם כאן כמו בדיאטה התמדה מביאה לתוצאות רצויות בפרק זמן זה לא בא בצורת אינסטנט... SLOWLY BUT SURELY בטוחה שתצליחי ו ב ג ד ו ל...

ש ו נ י

New member
יש לי רעיון! נפתח שרשור חדש בשביל

תרגול כל פעם שמישי/ו י/תבקש ממני משו אני אגיב בצרחה רמה לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא HOW ABOUT THAT?

ש ו נ י

New member
אולי כדאי שבכמה שבועות הקודמים אני

אפסיק להגיד "כן" בכלל ואומר על הכל לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא? חחחחחחח

sovlanit

New member
זה אימון טוב מאוד

אלא אם את רעבה ומציעים לך אוכל...
הכי חשוב- הדרך הכי ארוכה בחיים מתחילה מצעד ראשון, לעיתים מהוסס לעיתים בוטח ובכל מקרה זו ההתחלה ותראי לאן אפשר להגיע בזכותו...

למעלה