באסה למי שעוד אין לו רישיון

כן, 21 + בעליו של אופנוע 500 סמ"ק.

מבחינת רמות רישוי עדיין יהיו 3 רמות. הקיימות היום הן: *עד 50 סמ"ק. *עד 500 סמ"ק. *בלתי מוגבל נפח. מה שיהיה אח"כ: *עד 13 כ"ס. (נדמה לי אני לא זוכר מדוייק). *עד 33 כ"ס. *בלתי מוגבל כוח. מבחינת תנאים זה נראה לי ישאר בדיוק אותו דבר. כדי להיות לא מוגבל בנפח תצטרך להיות בן 21 עם שנה ותק על דרגה קודמת. מה שיהיה עם אנשים שהם בני יותר מ21 ובעלי רישיון "עד 500" - תינתן להם תקופה של נדמה לי שנה אחת להפוך את הרישיון שלהם לבלתי מוגבל נפח(כי תאורתית הם כבר נהגו עם אופנועים מעל 33 כ"ס) ובעצם מה שהם ידרשו לעשות זה מבחן טסט קצר כזה. אם לא יעשו את המבחן הזה תוך פרק שמן קבוע(שוב, נדמה לי שנה) הרישיון שלהם יהפוך לרישיון "עד 33 כוח סוס". מבין?

ellulli

New member
איכס שונאת כל

מי שקשור לחוקים בנהיגה.. למרות שתודה לאל יש לי רשיון, אבל נדפקתי עם השני אנשים עד גיל מאה בערך. מישהו עוד שמע שמבטלים את החוק הזה? כי כבר כמה אנשים אמרו לי על זה וזה יהיה אחת הבשורות המשמחות בעולם!

וואלה איפה שמעת את זה??

גם אני נדפקתי בחוק הזה, הוצאתי כמה ימים אחרי שהחוק נכנס...באסה..:( אני יודעת מהכנסת שאם החוק לא יוכיח את עצמו הוא יחוקקו חוק חדש שיבטל את החוק-אבל זה יקרה בעוד שנתיים בערך

the matkalist

New member
פחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחח דפקו אותכם חזק גם שלושה חודשים מלווה , גם טסט לילה סתם סתם , תאמינו לי זה חיוני

סעמק! עכשיו זה יהיה עוד יותר יקר!

עכשיו המורי נהיגה יעשו שיעורי לילה במחיר כפול ומשלוש.... על טסט משלמים פעמיים ויותר (בלילה טסט יעלה הרבה יותר)... במילה אחת : סמעק! אני אתרושש לגמרי לפני שאני אשיג רישיון לפני צבא... :(

orcka

New member
מוזר

זה נראה יותר כמו סחיטת כסף של המדינה מאשר אמצעי בטיחות. לי אישית כבר אין ממש הבדל במתי אני נוהג אבל אני זוכר שפעם הייתי מחשיב את הלילה לקל יותר בגלל שיש פחות תנועה... החיים של החברה הצעירים הולכים להיות קשים, עוד מעט ימציאו טסט קיץ/טסט חורף/טסט בגשם איזה כיף זה שאני צריך לנהוג לפי החוק החדש הזה...

10GaZ

New member
זהו? אין יותר מאבק בתאונות דרכים?

כל התלונות שלכם לא שוות הרוגים על הכביש.. יש אנשים שקיבלו רשיון ולא נהגו עם המורה שלהם פעם אחת בלילה. נהיגה בלילה היא שונה מנהיגה ביום ודורשת התייחסות שונה. המטרה פה היא לא לסחוט כסף, אלא להוציא לכביש נהגים טובים ומיומנים יותר, ביום ובלילה. אני מקווה שהצעד הבא של משרד הרישוי זה החובה בהתנסות במגרשי החלקה וכבר היו דיבורים על זה. למרות שזה ייקר את מחיר הרשיון, אין דבר שמלמד טוב יותר נהיגה במצבי חירום חוץ ממגרש החלקה. הדבר הזה מציל חיים, וגם מאוד כיף.

למעלה