באתי לבקר ולעדכן

Dave1972

New member
באתי לבקר ולעדכן

(יו, איך בא לי להיות טרול ולהגיד שאני אוכל הכל כמה שאני רוצה ומתי שאני רוצה...)

ראיתי שמשעמם לכם אז באתי לעדכן שאתמול רצתי לראשונה 10 ק"מ.
הסוכר שלי הבוקר היה 120.
הורדתי כבר 7 ק"ג. מחמאות מתחילות לזרום, והארנק צריך להיפתח בקרוב בשביל להחליף את הגרדרובה. התחושה היא שהורדתי 2 מידות.

מזכיר למי ששכח שהגעתי לפה כשאני מבסוט מסוכר של 175 בצום.
אתם לימדתם אותי איך לאכול, מה ומתי לאכול. ואין מה לעשות - התוצאות מרשימות.
אמנם עוד לא ראיתי תוצאות מתחת ל-100 כמו שtulkin ניבא, אבל תוצאות כמו 103, 105, 108 הן נהדרות מבחינתי.
לאחרונה אני גם לא דוקר את עצמי 5-6 פעמים ביום כמו שעשיתי כשהתחלתי את התהליך. הפנמתי את עניין האוכל והספורט ומספיק לי לבדוק פעם בכמה ימים לוודא שאין קפיצות וכדי לשמור על לב שקט.
אגב, מדדתי עכשיו (תוך כדי כתיבה) כי לוודא שאני לא מדבר שטויות. כעת אני 3 שעות אחרי האוכל (חזה עוף עם אורז בצימוקים וירקות מבושלים ומרק בצל+פטריות) ולמרות האורז, אני 122 (ובלי גלוקומין היום כי מסתבר שנגמרו לי ושכחתי להביא איתי). מבחינתי זה וואוו אחד גדול.
ולפני שתקפצו - אני יודע שהאורז זה לא בסדר, אבל אלו הפשרות שלמדתי לעשות. האורז היה במידה (וגם ככה הרגשתי מפוצץ באמצע הארוחה) ומתוך מודעות, פשוט בגלל שלא היה משהו אחר יותר טוב (פסטה על גווניה השונים).

אז זהו. מנצל את זה לאמירת תודה נוספת ושאני אוהב אתכם ואת הנתינה שלכם. הצלתם אותי!

deebeebee

New member
מי אמר שאורז זה לא בסדר?

אורז ופחמימות כמו פסטה, תפוחי אדמה וכו זה בסדר. כמובן שרצוי אורז מלא, אבל מה שחשוב זה הכמות. אני מגבילה את הכמות לחמש שש כפות לערך (בהנחית הדיאטנית שלי במרפאת הסכרת). אנחנו לא הצלנו אותך, אתה עשית את זה לבד. הנחישות שלך להוריד רמת סוכר ולשמור על משקל וכושר תקינים הם שעושים את זה.
אגב, עשרה קילומטר!!!!!!!!!!!!

Dave1972

New member
כן, 10 ק"מ...

אמנם בשעה ורבע, אבל בהתחשב בכך שרצתי בחוץ, והק"מ האחרון היה בעליה, והמהירות הממוצעת היתה 7.8 ק"מ לשעה - אני מרוצה.
מה שכן, המליצו ללכת ולבדוק איזה נעליים אני צריך. מסתבר שיש חנויות ספורט שבודקים את צורת הריצה שלך ומתאימות לך נעל שתמנע פציעות. לא ידעתי על זה.
&nbsp
לגבי האורז - את צודקת כמובן. כמו שאמרתי, העניין הוא הכמות. אבל האמת היא שלאחרונה צמצמתי אוכל ובעיקר פחמימות עד למינימום (עד כדי כך שמנהלת הפורום כעסה עלי). אבל עכשיו שאני מרגיש יחסית מאוזן (120, שלוש שעות לאחר האוכל, יכול להיקרא מאוזן?) אני גם מרשה לעצמי לפתוח את הפה לדברים שחסכתי מעצמי לאחרונה. אבל כמובן, הכל מבוקר ובמודע, ואם אני מרגיש שהגזמתי, אני בודק את רמת הסוכר כדי לראות מה הנזק (ואם יש) ולבצע פעולות מתקנות.
&nbsp
ואולי אני עשיתי את זה בפועל, אבל ההנחיות, ההוראות והסבלנות שליוו אותן - היו לגמרי מכם.

אני אוכלת 15 כפות אורז (עגול מלא עם עדשים שחורות)

שזה 5 מנות פחמימה ומזריקה לפני כן בהתאם וזה נקרא תפריט מאוזן
ולכן לא מקפיץ לי את הסוכר גבוה.

mrkorr

New member
גם לדעתי אין שום בעיה עם האורז. אבל למה צימוקים?

אלה "גלולות" מרוכזות של סוכר.
אני באופן אישי שונאאאאאא אותם באורז ולכן אם אין לי ברירה אחרת, באורז של העבודה אני בורר אותם החוצה.
בבית לעולם לא אכין אורז עם צימוקים או מתוקים אחרים.
צריכת פחמימות מיותרת - הם לא תורמים לשובע, זה רק כדי שתרגיש שהאורז מתוק ותירצה עוד.

Dave1972

New member
אני מסכים איתך לגמרי!

גם אני לא אוהב צימוקים (גם לא בחלה של שבת) ולא מבין את הצורך בהם מלבד עניין לעין.
ניסיתי לברור כמה שיותר את הצימוקים מתוך האורז, אבל אני מניח שהם השפיעו סוכרתית על האורז, בגלל זה ציינתי.

כל הכבוד ועוד על אורז

ראשית, כל הכבוד להשגים.

חשוב לציין שאורז זה בסדר אם לא מגזימים בכמות.
אגב, אורז בסמטי הינו הסוג המועדף.
אורז בסמטי לבן יותר טוב מאורז מלא רגיל שאינו שונה בהרבה אם בכלל מאורז לבן.
כמובן שאורז בסמטי מלא הטוב ביותר, אולם ניתן לקנות אותו רק באריזות ולא בתפזורת.

שים לב: מאחר ואתה רץ הרבה, חשוב לבדוק לפני והרבה הריצה.
מאד יכול להיות שעדיף לך ללכת 10 ק"מ ותוצאות יהיו יותר טובות.
אגב, ההתמדה חשובה מאד.

בהצלחה וכל הכבוד

Dave1972

New member
תודה איריס, אבל...

הליכה משעממת אותי. לא מאתגרת. לא מציבה לי יעד ומטרה. ריצה כן.
היום קיבלתי הזמנה מחברה לעבודה שמתכוננת לחצי מרתון, לרוץ איתה. את יודעת איזו גאווה הרגשתי?
ושתדעי לך שאני תמיד חושב על כך שהכל בזכותכם. כל הישג כזה - אני זוקף לכם. אולי אני לא פה כל יום כל היום בשביל להגיד את זה, כי בסוף זה יימאס אפילו עליכם - אבל ככה אני מרגיש. מבחינתי, הפורום הזה הציל אותי.
&nbsp
לגבי האורז - היות וזה היה בחדר האוכל של העבודה, אני מניח שמדובר באורז הנחות ביותר.
אבל אקח לתשומת ליבי את עניין האורז הבסמטי לטובת ארוחות השבת.
תוכלי להרחיב על ההבדל בין בסמטי לרגיל ובין מלא ללא מלא? איפה ההבדלים? מה ההשפעות?

deebeebee

New member
אני לא מתה על אורז

עניין של טעם, אבל אשמח גם אני להרחבה שביקשת.

אורז

כמו כל ה"מלאים" הם מכילים את כל החלקים ולכן קשים יותר לעיכול ולכן הספיגה שלהם איטית יותר והאיכות שלהם טובה יותר.
אם זה בחדר אוכל, תוסיף למנה סלט עם שמן זית או טחינה וזה ישפר את האיכות.

כל הכבוד.
בהצלחה במרתון

Dave1972

New member
זה מה שאני עושה תמיד - בצד סלט עם טחינה

היום הרשיתי לעצמי גם כף חומוס.
&nbsp
ולא, אני לא מתכוון להגיע למרתון (42 ק"מ!). זה קצת מטורף בשבילי.
10 ק"מ זה מספיק טוב. עכשיו להתמיד 3 פעמים בשבוע ריצה בין 5 ל-10 ק"מ כל פעם ואני מרוצה.

Dave1972

New member
חוזר עכשיו מקניות

וחייב לציין שאורז מלא (אפילו לא מצאתי בסמטי מלא) ב-16-18 ש"ח, זה קצת יותר מדי בשבילי כשאני קונה את האורז הפרסי הקלאסי של סוגת ב-7.50 ש"ח.
הסתכלתי במרכיבים ולא ראיתי שינוי כזה גדול. אולי בעיקר בנתרן (במלא יש 0 נתרן).

חבילה של בסמטי מלא עולה יותר

אי אפשר להתעלם מהמחיר.

אגב, אני מכינה את האורג עם קצת עדשים וזה משפר את האורז עוד יותר.

לי זה מצוין

shron17

New member
אורז בסמטי אכן מומלץ, רק שצריך לשים לב,,

ולדאוג לשטיפה יסודית של העמילן:
לפני הבישול יש לשטוף היטב את כוס האורז בסיר, עד שהמים יהיו צלולים:
כלומר,לשטוף ,לערבב ולסנן, בכלי עם מים,(כ -4 פעמים ,לבחוש ולסנן - עד להוצאת העמילן,)
ולבסוף כשהמים הופכים מצבע לבן לצלולים, השתחרר העמילן המיותר ,ואז לסנן.
אני הכנתי כך:
את כוס האורז השטוף, והמסונן מחממים בסיר יבש, ללא מים ,על להבה גדולה כ - דקה אחת ,לייבוש קל ,
(בסיר ללא מים). ואחרי דקה לערבב מעט ולהוסיף לאורז 2 כפות שמן -זית ולערבב עוד דקה,
ורק לאחר מכן, להוסיף מים בגובה כיסוי האורז שבסיר,ולהוסיף עוד 2 ס"מ מים ,מעליו.

ברגע הרתיחה ,מעבירים את האש ללהבה הכי קטנה ,ומכסים במכסה.
לאחר 20 דקות,מכבים את האש, משאירים בסיר המכוסה לעוד 10 דקות ,וזה מוכן.

(אפשר לגורר גזר אחד לשמירת עסיסיות האורז, (למי שאוהב ירק, יוסיף חופן נדיבה שמיר /פטרוזיליה /
כוסברה.)
&nbsp
כמות אורז -בסמטי בארוחה :
לפי ההנחיות שאני קיבלתי,מהדייאטנית: 4 כפות אורז בסמטי זו מנה, (ואפשר לשלב ביחד עם אפונה מבושלת או עדשים מבושלות, או שעועית ירוקה-קפואה.)

תומרונתם

New member
מנהל
באתי באיחור...

וואו!!! 10 ק"מ!!! תותח!!!

&nbsp
אגב, מה שמעניין ויפה מאוד לראות אצלך, זה שגם הכתיבה שלך הרבה יותר רגועה מפעם. אתה הרבה יותר שקול ופחות מתרגש מקפיצות ומ"תקלות" ביום יום, ויודע איך לצאת מהן מבלי ליפול לבור עמוק. שאפו!

Dave1972

New member
וואוו, איזה כיף של תגובה!

מעניין מה שאת אומרת על ה"הירגעות" שלי. זה נכון.
בפועל אני דוקר את עצמי לאחרונה אולי פעמיים בשבוע. לרוב - מרוצה מהתוצאות. אם כי, עדיין לא מתחת ל100.
משהו עם הנבואה של tulkin לא עובד...

tulkin

New member
(וגם חוטא בפחמימות מיותרות... אבל בינתיים נסלח לך על זה)

Dave1972

New member
מה? מי? מו? איפה? איך? מתי?

אתה מתכוון לאורז? קיבלתי רשות מהמנטוריות פה (אמנם העדיפו בסמטי, אבל היי...).
תגיד, אתה יודע מה מונח עכשיו על שולחן המטבח? מגש פיצה עם 3 משולשים. 1 עם תירס, 2 עם פטריות.
פעם (עד לפני חודשיים), היינו מזמינים שני מגשים. אחד לכולם (אישה + 4 ילדים), ואחד לי. ועוד הייתי מסיים לפני כולם.
אני חוזר שוב. כבר שעה וחצי שיושב לו מגש לא גמור על השולחן במטבח, ואני לא נוגע בו (טוב, הלכתי קצת מה"קשה" של הילדה).
אתה מבין את ההישג הפסיכולוגי??
במקום זה אכלתי צלחת אורז עם ירקות מבושלים. והתפוצצתי!

למעלה