בא לי לדבר על מראה האחות בישראל

בא לי לדבר על מראה האחות בישראל

אולי כי למדתי בחו"ל, חשוב היה לי ועדיין חשוב, דמותה של האחות. אני זוכרת עד כמה הופתעתי כשגיליתי שאחיות מגדלות צפרניים ארוכות לא די בזה גם שמות לק. השיער בזמן העבודה פזור הבגדים,, כל אחת לובשת מה שבא לה, מכנסיים שקופים חולצות מודרניות בחלקן שקופות. זאת לא ביקורת.. רק מחשבה, שהציקה לי בעבר ומציקה לי גם היום. אני לא מתייחסת לחוסר ההגיינה שנגרמת עקב שערה שנופלת לא עלינו על פצע פתוח.. או הצפרניים שלא יכולות להתנקות כראוי.. אני מתייחסת כרגע רק למראה החיצוני ולתדמית האחות בישראל. שבת שלום

../images/Emo24.gif ולי בא לענות לך ... ../images/Emo140.gif

ולדרוש, הזכרתי בעבר ואני חוזרת ומזכירה זאת היום: ביקשנו לנו להיות "פרופסיה" ואת כל כך צודקת. אולם אולי, באיזה שהוא מקום איבדנו את הכבוד של המקצוע... תחילה איבדנו את ה"קפ" אחר כך את התלבושת הלבנה... אחר כך את הסדר וההופעה... ואנו מופיעות ( לא, פורפור לא כולם/ן) להיכלי עבודתנו - ודמותינו מתמוססת בין הקהל הגדול... כן, גם אני עבדתי בחו"ל... אך, ובכל זאת - פורפור - אנחנו בארצנו שלנו, ויש כי יחלקו על דעתנו. פרופסיה, כוללת בתוכה גם את ההופעה החיצונית. פרופסיה - אינה רק תואר... אבל, איננו פרופסיה (עדיין) ואולי זו מין מחאה?

conni

New member
פעמיים לבשתי מדים - בהפגנות../images/Emo150.gif

אני מופיעה לעבודה בבגדים אזרחיים, לא במדי אחות. איני מבינה איך יכולות אחיות ללבוש אותו בגד וצבע 30 שנה, יום יום. אפשר להסתפק בתג על בגד, עם שם ותפקיד, וזה נוח, ייצוגי, ומבורך. אנחנו לא במאה ה-17. שופטים הסירו מזמן פאה נוכרית (קפוטה) מראשיהם, וכך נשר ונעלם לו גם קפ מראשים של אחיות. מדים נחוצים כפתרון לעבודה מלכלכת (חדר ניתוח, חדרי מיון, מחלקות אשפוז, בדיוק כמו במוסך או פינוי זבל וכד'). המדים מבטאים דרגה (צבא), התראה (איש ביטחון), או השתייכות (דיילות) אבל לתג על בגד יש את אותו אפקט ייצוגי. אגב, בנובמבר 2001, פסק בג"צ כי "אגד" רשאי לחייב נהגים ללבוש מדים, וכי אין בלבישת מדים אחידים משום ביזוי, השפלה, או אפליה בלתי צודקת (בין מי שעובד עם קהל ומי עובד בתפקיד אחר).

הלווווו באה....../images/Emo24.gif Wellcome..

ומה את אומרת על ה"הופעה" של האחות בישראל? תודה נפלאה שכמותך.

פפו

New member
אין לי מושג על מה את מדברת

היום בני עבר ניתוח במחלקה אורטופדית בבני ציון בחיפה. כל האחיות לבשו לבן נקי ומסודר. חלקן שיערן אסוף וחלקן פזור מה שלא נראה כמפגע. אבל העיקר הן הפגינו מקצועיות הן פיזרו לבביות והחשוב ביותר הן הקרינו חום אהבה וטוב שדי בהם לרומם רוחו של כל חולה או קרובו להרגיעם ולתת להם הרגשה שאינם לבדם. את זה לא ניתן לרכוש בחו"ל. שבת שלום

itaf10

New member
פפו כל מילה חקוקה בסלע...

האחיות של היום למרות שאולי שיערן מפוזר ו\או לובשות בגדים קצת מודרניים שבעבר לא היה מקובל, אך העיקר שהן מפגינות מקצועיות רבה, לבביות וכפי שכתבת הן מקרינות חום ואהבה שדי בהם לרומם רוחו של כל חולה או קרובו ולהרגיעו ולתת להם הרגשה שאינם לבדם"... שבת שלום

פרובוקציה מבוקרת פפו....

ידעתי... הרי ידעתי שתבוא ותחבק אותנו... לא.. אנחנו תוצרת הארץ - אותנו אי אפשר לייצא.

פפו

New member
שכחתי להזכיר את הרופא שמטפל בו

הוא גם המנתח. אין לי מושג אם זוהי מדיניות מוצהרת של שרותי הרפואה אך אני חייב לציין את גישתו הלא מתנשאת של הרופא בגישתו אלינו המאופיינת בסבלנות וסובלנות שאינם נתנים למדידה. הסביר לנו בפרוטרוט את התהליך ליפני וכשהקשנו היסביר שוב. בסיום יצא אלינו עם חיוך מרגיע ותיאר מה היה ,מה נעשה ומה צפוי.גם לאחר שהתעורר יצא הרופא ובישר לנו שהכל כשורה,ולמרות שהיה עמוס עבודה (כולם חיילים) קפץ למחלקה בין לבין לראות ליבדוק ולהרגיע,גם חיוך חברי לא חסך. אגב מדיו היו אפורים אם אינני טועה..... אני מצדיע לו ולכשכמותו עלו והצליחו

פורפורה אולי האחיות בטלנובלות

מגדלות\בונות ציפורניים ארוכות, לצערי ביקרתי הרבה בבתי חולים ולא פגשתי באחות שתלבושתה והופעתה החיצונית אינה הולמת.....אני מעריצה את האחיות על שבחרו במקצוע שדורש השקעה נפשית ופיזית כה רבה וממש מצדיעה להן!!! כיפאק לאחיות, לאחים ולרופאים ולכלל העוסקים בעבודות הסיעוד!

../images/Emo9.gif חונצ'ה...

הסמקת אותי... את יודעת מה זה ברבורה לבנה מוסמקת???? איך אני אלך לעבודה בנוצות אדומות ? הא????

LuNaL

New member
אומנם אני לא אחות ..... עדיין ../images/Emo13.gif

אבל ביקרתי מספיק בב"ח בחיי והתופעה שאת מספרת עליה לא זכורה לי, כל האחיות שבהן אני ניתקלתי או שהיו לבושות בלבן או בירוק ולפעמים אפילו בכחול (
) ובקשר לשיער הפזור אז האחיות מיון, שניתקלתי בהן, שהסתובבו עם שיער פזור ברגע שהגיע מקרה עם פציעות פתוחות הן תמיד אספו את השיער. ואולי זה לא באותה רמה אבל גם אני בתור מע"רית וחובשת במד"א כשהיה מקרה שהוא לא מקרה של פציעה גם אני לפעמים הייתי מגיעה עם שיער פזור. אני חושבת ששיער פזור, ציפורניים ארוכות וצבועות, בגדים מודרניים אינם מעידים על מקצועיות האחות. ברור שאחות לא צריכה להגיע במראה זנותי לעבודה אבל זה לא רק האחות כל אדם המכבד את עבודתו צריך להגיע במראה נאות. שבת שלום

../images/Emo140.gif בעיני לונל את...

אחות בפוטנציה עם פוטנציה של אחות. אז תפסיקי להתנצל ותלמדי אותנו דבר או שניים על החידושים וההמצאות.

cyst

New member
מייחלת לפתיחות וקידמה גם בעניין הזה

אולי כי למדתי בארץ. אולי משום שאני אחות צעירה. אני סבורה כי הגיע הזמן לחולל שינוי גם בתחום הזה של ההופעה- מבחינתי, האחות בלבן, במדים מעומלנים זה די פאסה, כמו גם עידן ה"פלורנס נייטינגל" (שכבודה במקומה מונח, כמובן). היום מה שנחשב בעבר כעוד מקצוע, אולי אפילו עיסוק... תופס תאוצה, התפתחנו לדיציפלינה ולטעמי- הלבן הוא כבר די פאסה. אנחנו יכולות להישאר רחמניות, להתפתח, לפתח, ללמוד ולתת טיפול נאות... גם בירוק, סגול או צהוב. ההבדל הוא בהרגשה. גם אנחנו לקוחות של מע' הבריאות, לא רק המטופלים- כדאי לזכור זאת, וכל עוד ואנו מפתחות, מתפתחות מתייעלות ונותנות טיפול הולם- אין סיבה שלא ניראה טוב.. גם בעבודה! ברבורה- מברוק ובהצלחה רבה לפתיחת הפורום!
שבת שלום!

תודה לך ציסט, ואכן...

בארה"ב למשל - ניתנת לאחיות הזכות לבחור את צבע מדיהן ובתנאי כמובן שהדגמים יעמדו בנורמות אתיות. לא תראי במחלקות ילדים - אחיות בלבן - המדים צבעוניים, מרנינים ובהחלט מעוררי רוגע ולא "חרדת החלוק הלבן" משום מה אני דבקה בשמרניות הלבנה (למעט הימים בם הירוק היה הצבע השולט במחלקות בן עבדתי) השאלה אינה האם הבגדים עושים את האדם או להיפך - השאלה (אם בכלל) היא עניין של מדיניות המקום. אגב, ציסט, אחיות צעירות הן העתיד שלנו - ובעצם הן אלה שסוללות את הדרך לשינוי, לקידמה, לפרופסיה. בהצלחה ותודה. החדר עם הנוף לים שמור לך.

itaf10

New member
מסכימה שמדי אחות צריכות להיות

מדי אח\ות צריכות להיות לבנות, כך היה מאז וכך ימשיך... העיקר שיהיו נקיים ומסודרים. לא בהכרח התלבושת חייבת להיות אחידה, העיקר שמה שמאפיין אותם זה הצבע הלבן המסורתי והיפה... אני קוראת להם\ן המלאכים בלבן, וזה מה שחשוב שנה טובה

למעלה