בא לי לדבר על מראה האחות בישראל

חן (*_*)

New member
מראה האחות בישראל-

אומר את האמת, ומקווה שלא יהרגו אותי כאן. אני מתגעגעת למראה האחות של לפני שנים- כשלבשנו מדים לבנים כשלג-שמלה או חליפת מכנסיים- מגוהצים למישעי, במידה הנכונה, מכופתרים, השיער היה מסודר ואסוף, ומעליו התנוסס ככתר ה"קייפ", ועל רגלינו היו נעולות נעלי אחות לבנות........ אחות נראתה אחות. כיום, רבות האחיות שזורקות מעל בגדיהן הצבעוניים, חלוק לבן מקומט, או אפילו חולצה בלבד,(לא מכופתרים כמובן), הנעליים נעלי ספורט או כפכפים בשלל צבעים, השיער פזור, ולולא התג על דש הבגד, (גם על כך לא תמיד יש הקפדה) לא ניתן היה לדעת שזו אחות. אם אנחנו לא מכבדות את המקצוע שלנו ואת הופעתינו, איך נדרוש זאת מאחרים?

שילה1

New member
אחורי שקאתי את דבריהן של אחיותי ,;-

שכאן,מבקשת להוסיף:לא הבגד,אלא הנשמה. ולכולכן יש,וזה עיקר העיקרים! שבת שלום אחיות ואחים!

../images/Emo24.gif שיוווווווווווווו אחותי.....

איזה כיף לראות אותך כאן !!!! אם מוחמד לא בא אל ההר ההר בא לאחותו...

שילה1

New member
../images/Emo51.gifוגם../images/Emo25.gif../images/Emo25.gifולי כף לבקר

כאן.. בגלל האוירה,העניין וה..אחיות חברות! ברבורתי-אחלה פורום לך!

slightly

New member
אצלנו אין כזה דבר

אצלנו המדים הם מדים, נעלי התעמלות\קפקפים של טבע\קפקפי אחות. מותר צפורניים , אך לא ארוכות מאד. לק לבן או ורוד, העיקר שיהיה שלם ללא קילופים (מניעת זיהומים). שיער אסוף תמיד. צבע המדים לא ממש משנה, מה שבית החולים מספק - לבן או ירוק. מכנסיים לבנות. אני אחות כבר 16 שנים ולא נתקלתי בתופעה שציינת. אם יש אחיות שלא מקפידות, חבל.

שמחתי לקרוא את תגובתכם

ואני חושבת ומרגישה שעל האחות גם בימינו ללבוש מדים נקיים ומגוהצים לנעול נעליים לבנות ואת הכייפ הייתי מחזירה בשמחה. באפן אישי אני תמיד לבושה כך ולא הייתי מסוגלת אחרת. כשאני רואה אחיות מרפאה שזורקות עליהן חלוק ולא תמיד הוא נקי,, מתקומם בי משהו ואייני מסוגלת לא להעיר. ואין קשר בן המיקצועיות והאהבה למקצוע ובן ההופעה זה נכון אך לי עדיף שתטפל בי אחות שמקפידה על תלבןשתה וההיגיינה האישית שלה כי לי זה תורם לתחושת הביטחון.

LuNaL

New member
לדעתי ומתוך ניסיון אישי

הלבן הסטרלי של האחיות דווקא די מאיים יש בו משהו המשרה אווירה מאוד סטרילית, קשה לי להסביר לך למה בדיוק אי מתכוונת אבל זה מה שהרגשתי בתור ילדה כשהייתי מאושפזת. לדעתי הגיוון בצבעים של מדי האחיות דווקא מוסיף חיות (לא להתבלבל, הכוונה מהשורש להחיות
) ונועם למחלקות וזה מסביר פנים הרבה יותר מהצבע הלבן. הדבר היחיד שאני יכולה להגיד על הכייפ ברוך שפטרנו מעול זה, הוא פשוט זוועתי.
שבוע טוב לכולנו

oudylan

New member
הוי אלו שטויות

הלוואי שאחיות כל העולם היו לומדות ולוא קצת מהאחיות בארצנו. ישר כוחן !!

night mistress

New member
חשבתי רבות..

אחרי שקראתי את כל התגובות תימצתתי את התשובה שלי: אני לא מסכימה עם נעליים לבנות, ידיים חשופות מלק וחוסר איפור.. ואני גם לא מתנצלת.. לדעתי על כל אחת ואחד ללבוש מה שנוח לו אבל לשמור על הופעה מסודרת ומכובדת.. לא חושבת שנעליים לבנות זה דבר יפה, אני בעד צבעוניות.. איפור מוסיף-אבל לא צבעי מלחמה.. לק-לא משנה באיזה צבע, גם שחור, זה דבר יפה ומגוון.. חולצה-תמיד מגוהצת ויצוגית-בדיוק כמו שאני יוצאת מהבית.. אני חושבת שצריך לצאת מהתדמית שיש לאנשים בדרך כלל על אחיות.. התדמית של "מלאכיות קטנות וחסודות" כי אני למשל ממש לא מלאך, ואני אוהבת להרגיש בנוח עם עצמי ולא למחוק את העצמיות שלי בגלל קו מחשבה או חוקים של אנשים..

oudylan

New member
תרשי לי לשאול אותך

למה עד עכשיו הצלחת לעלות רק נושא אחד מעניין? אולי תנסי לעלות עוד נושא אחד ולתרום להחייאתו של הפורום החשוב הזה שאין כמוהו.

למעלה