בא לי להצטרף

meshigene1

New member
בא לי להצטרף

למרות שיש שיגידו שאני כבר לא ממש קשורה לשמנות...בראש תמיד אהיה שמנה

חייבת לשתף אתכם/ן במשהו.
לפני שנה בדיוק הצטרפתי לשומרי משקל, ירדתי במהלך השנה הזו 22 ק"ג, כאשר קבעתי די מתחילת התהליך כמה אני רוצה
לשקול מול המדריכה וסיכמנו. כשהגעתי ליעד, אמרתי לה שאני לא בדיוק כמו שרציתי ובקשתי לרדת עוד 3 ק"ג ולסגור את היעד מחדש.
סיכמנו וירדתי עוד 3 ק"ג והגעתי למצב שאני ממש מרוצה מעצמי - בין מידה 42 ל 44 (תלוי בגזרה). עשיתי את שביל הזהב - 6 מפגשים
בתשלום לקראת קבלת חבר כבוד - מקנה לי את הזכות להמשיך להגיע למפגשים ולהישקל ללא תשלום כל עוד אני עומדת בחוקים כמובן,
לא יורדת יותר מ 2 ק"ג מתחת ליעד ולא עולה יותר מקילו מעליו. פתאום עכשיו, כשאני צריכה לקבל את חבר הכבוד קבלתי טלפון מהמדריכה
שבחברה לא מאפשרים לה לתת לי את חבר הכבוד כי אני צריכה לרדת עוד 10 ק"ג לפי הטבלאות (ביחס לגובה שלי)! חוצפה שכזו!
הם רוצים להחליט לי כמה לשקול! הם רוצים להחליט עבורי איך נכון להראות ומה מתאים לגוף שלי!! אני ממש מאוכזבת וכתבתי להם מכתב
ובו אני מפרטת כל מה שחשבתי וכרגע הנושא בבדיקה, אולי עוד יחליטו "לוותר" לי ולתת לי חבר כבוד. אבל כרגע אני ממש מאוכזבת.
שימשתי כשגרירה שלהם בכל מקום שהגעתי אליו, ייצגתי בכבוד את החברה, אני מקבלת מחמאות מפה ועד הודעה חדשה ותמיד מציינת
איך ירדתי במשקל וממליצה עליהם, ועכשיו אני מרגישה שפשוט רוצים לסחוט ממני עוד כסף...כי לפי הטבלאות אני צריכה להיות רזה יותר.
אוף...

מרים 882

New member
אני לא רוצה לבאס אותך

אבל ידוע שמשקל הכבוד בשומרי משקל/חלי ממן
זה המשקל שמקביל ל BMI 25.
זה לא חדש ולא סוד.

meshigene1

New member
לי זה לא היה ידוע ולא

שמעתי על זה שנה שלמה. מעבר לזה גם הייתי בשומרי משקל כמה שנים לפני כן כשרציתי לרדת במשקל לפני הריון וירדתי 10 ק"ג - מעולם לא שמעתי על הדבר הזה והפעם המדריכה גם לא אמרה לי כלום וקבעה איתי ביחד את המשקל - כשאני מלכתחילה אמרתי לה שאני לא באתי במטרה להיות רזה רזה, רק רציתי להגיע למידה 42 שאליה הגעתי. היא טעתה בחישובים וכנראה גם רשמה אותי גבוהה יותר ממה שאני, אבל זו לא בעיה שלי.

תלוי איפה...

אני חושבת שבישראל זה כך, אבל במקומות אחרים בעולם (למשל אוסטרליה אם הבנתי נכון) קובעים לפי ירידה סבירה במשקל (ממישהי שהתחילה במשקל של 160 ק"ג יקבלו BMI של 27 - 28, או מישהי שרוצה לרדת כמה ק"ג מ BMI של 25 יקבעו יעד של 22 - 23).

ברוכה הבאה

אני מסכימה איתך, ואני מודה שאני תמיד גם חשבתי שחלק מהלחץ לרזות נובע מהרצון שלהם שבעולם בחוץ ייצגו אותן רק נשים מאוד רזות. אני הייתי בקבוצות של 3 מדריכות, ושתיים מתוכן היו מאוד מאוד מאוד רזות.

meshigene1

New member
המדריכה הנוכחית

שלי רזה, לא שחיף, אבל בהחלט רזה וחטובה גם כי היא עושה המון פעילות גופנית. המדריכה הקודמת לא היתה רזה, היה לה ישבן לא קטן וקצת בטן - לא ברור לי מה ההבדל חוץ מהגיל...אני חושבת שהם צריכים להתייחס גם להריונות - אני חושבת שזה ממש מכובד שאשה אחרי 2 הריונות תלבש מידה 42, אני ממש גאה בעצמי על העבודה שעשיתי ועל הדרך ועל זה שלא עשיתי דיאטת כסאח ולמדתי לשנות הרגלים והנה הם באים עם הטבלאות שלהם והורסים לי הכל. דורכים לי על הגאווה. אוף. מה אכפת לי מהטבלאות. אני בן אדם, לא נתון סטטיסטי. ותודה, שמחה להיות פה.

למה זה חשוב לך להחשב לחברת כבוד?

כלומר - את רוצה את זה בשביל להמשיך ולהגיע למפגשים בחינם כדי לתחזק את ההרזיה - או שמבחינת הגעת ליעד ומעכשיו כבר אין לך מה לחפש במפגשים?

meshigene1

New member
תכננתי

להגיע ליעד ולהמשיך להגיע להישקל בחינם. אני מעריכה שיותר קל לשמור כשיודעים שיש כל שבוע שקילה שמישהו אחר חוץ ממני שוקל אותי. אני הרי יכולה להישקל לבד בבית, אבל זה לא אותו דבר כמו שיש את הרצון לעמוד ביעד מול מדריכה. מבאס. היא התקשרה אלי מוקדם יותר. הם לא מאפשרים. יחזירו לי את הכסף עבור שביל הזהב. אני כמובן מפסיקה ללכת. אף אחד לא יכריח אותי לעשות דיאטה כשאני לא רוצה ולא חושבת שאני צריכה.

כל הכבוד!

ותראי, אם חשובה לך המחויבות, את יכולה למצוא מישהו או מישהי שאת סומכת עליו - ואת יכולה להתחייב לדווח לו או לה על המשקל כשאת נשקלת פעם בשבוע. זו יכולה להיות אמא / חברה טובה למשל. זה יהיה אותו אפקט ממש כמו המדריכה. במיוחד כשעברת כבר את מסלול הזהב ולמדת ממנו את מה שצריך.

שיהיה לך בהצלחה עם זה.

anati43

New member
לא הבנתי - את רוצה להחליט מה יהיה משקל הכבוד

שלך? יש קריטריונים אובייקטיביים.

meshigene1

New member
כן אני רוצה

להחליט מה מתאים לי ואיך להראות. לא ירדתי 3 ק"ג והחלטתי שמתאים לי, ירדתי 22 ק"ג - אני נראית מצוין ומקבלת מחמאות מכל כיוון, אני יכולה להיכנס לחנויות "רגילות" ולקנות בגדים במידות רגילות, לא אקסטרא וכאלה, אז כן - אני חושבת שזכותו של אדם להחליט כמה הוא רוצה לשקול. הקריטריונים האלה, ה BMI זו שטות אחת גדולה והיום כבר מבינים שאסור להתייחס לזה כמרכיב בודד אלא כמכוון. לכל אדם יש משקל גוף שמתאים לו (לא רק חיצונית) וצריך להתייחס לזה. מעבר לזה - שהמדריכה עשתה טעות, אז החברה צריכה לבלוע את הגלולה ולהתמודד - קחו אחריות! היא המייצגת מבחינתי את החברה ואם היא טעתה אני לא צריכה לשאת באחריות. אם הייתי יודעת מלכתחילה שמכוונים אותי ל 32 ק"ג פחות לא הייתי ממשיכה. הייתי יורדת לבד כמו שעשיתי פעמים רבות בחיי.

למעלה