בא לי רק לבכות

אפרת**

New member
בא לי רק לבכות ../images/Emo10.gif

היום היתה לי שאיבה. באולטרסאונדים שעשיתי (האחרון יום לפני הכוריגון) ראו 15 זקיקים. 13 מהם בגודל די אחיד 16-20 מ"מ. עוד שניים שאפשר לומר שהם די לא במשחק - 14 מ"מ. בקיצור היום שאבו רק 9 בייציות
לא יודעת מה היה בחלק מהזקיקים - אבל זה לא היה בייציות
ל- 5 עשו איקסי. ואז הסתבר שאחת מהם קצת גבולית ביחס לבשלות שלה. 4 השאירו ל- IVF רגיל. במחשבה שאולי נלמד הפעם אם האיקסי נדרש או לא (בפעם הקודמת עשו להכל איקסי. בפעם הראשונה כל הבייציות היו צעירות וה-IVF הרגיל עבד חלש מאד). זה נראה לי כך לא מוצלח - כאילו כל התהליך הוא ב- 30% תפוקה. לבנות יוצאים 20 בייציות בטיפול מ\נורמלי - ולי יוצאות בקושי 9 וגם הם על העוקם. אפרתוש שעכשיו כבר פסימית לחלוטין. ממש על סף יאוש

מרב.

New member
אפרתיונת,

רוב הבנות לא מפיקות 20 ביציות בכל טיפול- אלו יחידות סגולה מעטות שמעוררות את קנאת כולנו. אין מה לעשות נגד העובדה שכל סיבוב הוא ניסוי וטעיה, ורק אחרי כמה מחזורים (שאין לנו יכולת וסבלנות לחכות שיגיעו) יש מושג יותר טוב על הגוף ותגובותיו (וגן שם, מן הסתם, טמונות להן הפתעות רבות, לא תמיד נעימות). גם לי בטיפול האחרון שאבו 9 ביציות, והחלוקה היתה דומה: 4 ל-IVF רגיל, 5 קבלו טיפול ICSI. מהרגילות לא היו הפריות (בכל אופן לא תקינות), מה-ICSI הופרו 4 מה-5, אך לחצין לא היתה התחלקות תקינה, ומסתבר שגם אולי לשתיים שהוחזרו... קטונתי מלנחם, אני יודעת שהתקווה קיימת, והאפשרויות פתוחות. אוליכדאי לנסות IVF רגיל, אם כי מדובר בפירוש בסיכון והקטנת ההפריות, וגם בסטירה מצלצלת וכואבת בפנים אם לא נוצרו הפריות, אבל צריך להתמודד עם זה. ה-9 שיצאו לך אינן על העוקם, ומספיק אחת נחמודת שתשתרש לך ברירית כדי להביא אושר גדול מאוד. הלוואי ויהיה זה הסיבוב האחרון- לא עוד לתרום את גופינו למדע!! מחבקת, ומנסה לנטוע קצת אמונה ותקווה, מרב

עמית@

New member
אפרת-

כואב לי לקרוא מבין השורות שלך (וגם לא בין- סתם בגלוי) את הכאב והייאוש, אוף, לו רק יכולתי לחזק אותך באיזשהיא דרך. לא לכולם יוצאות כ"כ הרבה ביציות, זה תלוי באדם, בגילו, במצבו, שחלות פוליציסטיות נוטות לייצר יותר זקיקים- לפתח גירוי יתר וכן הלאה. 9 ביציות זה בכלל לא רע, ואם יהיו עוברים טבעיים זה בכלל שיחוק. לי שאבו אמנם 20 (לכאורה הכל טוב ויפה) אבל לא יכולות להיות הפריות טבעיות ואז נוצרו רק 3 עוברים. זה לא משחק של "של מי גדול יותר" לכל אחד צרותיו הוא ו"אין התחלפויות" *בטון של ילד מעצבן* זה לא נשמע לי 30% תפוקה- כל אחד והדפקטים של השאיבה שלו- וכמובן הדפקט הגדול מכולם- הכשלון. אז אחד מ9 זה בכל זאת תינוק. והייאוש כל כך מובן- כל כך הגיוני, אבל חייבים להפעיל את ההגיון הזה גם על שאר חלקי הגוף והנפש (קל להגיד, כמעט בלתי אפשרי לבצע) בכל זאת אני חושבת שדי שיחקת אותה- נחכה לראות הפריות- לפני שתצללי למעמקי הייאוש. עמית *שדי התבלבלה אבל מקווה שהנקודה עברה*

אפרת**

New member
עמית,

אני פוליציסטית... כמו רב הפורום בתקופה הנוכחית
אבל מה, יש דימום כל חודש - לפעמים קצת איחורים. (לכן לפני שניסינו שנה כמעט מלאה באופן טיבעי אף רופא לא הסכים לשמוע ממני בכלל על טיפולים) מסתבר שעם כל הפוליציסטיות שלי - אין לי יותר מידי בייציות. בפעם הקודמת הוציאו 12 בפעם הראשונה 15. הפעם 9 - מרגישה ממש נורא. אני כל כך רוצה כבר להיות אחרי הטיפולים האילו. והאמת שאני חושבת לפעמים - שעכשיו אנחנו בילד הראשון. אבל מי רוצה רק ילד אחד? כל פעם נעבור את הסבל הנורא הזה?? רק מהמחשבות האילו אני מתייאשת. מזלי שיש לידי איש יותר אופטימי ממני. אפרת

עמית@

New member
ובכל זאת אני חושבת שהמצב לא

איום ונורא, אפילו רחוק מכך. גם אני חושבת על הילד הבא, (אם לא חושבים עד הבטא, אז מה יבוא אחר כך..) אבל זו באמת שאלה. טוב שהאיש אופטימי, ואני מקווה ומאמינה שאחרי שתתאוששי מהאכזבה הראשונית תתגאי ותאהבי את התאים היפהפיים שיווצרו לך. עמית

יעל@

New member
אפרתוש

את צריכה לזכור שלא תמיד מ- 20 ביציות יוצא עובר. מה שחשוב זה שגם ממה ששאבו, ו-9 זה יופי. צריך רק עובר אחד יפה שיגדל וישתרש, זה מה שחשוב. אל תתיאשי, פעם אמרו לי שמה שמתחיל קשה נגמר בסוף טוב. אז לחשוב חיובי, אוהבת, יעל

אפרתי,

במילים שלך יש עצב גדול, אבל אני חושבת שזה קצת מוקדם כדי להספיד את הטיפול הנוכחי. את צריכה להתרכז כעת בלחשוב חיובי למען ההפריות שכן נוצרו, אפילו אם כולן יהיו מאיקסי. אני יודעת שזה קשה, אבל אין דרך אחרת. לי היו סה"כ 6 ביציות והרגשתי כמו תרנגולת גאה. אין כאן תחרות מי מצליח למלא תבנית ביצים. לכאורה נדמה כאילו חבל ל"בזבז" 4 ביציות על ניסיון להפריה טבעית, אבל זה יכול לתת תשובה לסימן שאלה מאוד חשוב. אפרתי, את חייבת להאמין שזה יצליח, כי זה חייב להצליח. חבל שאנחנו צריכות לעבור את הסבל הזה עד שנזכה לאושר הגדול. מחזקת את ידייך ומקווה איתך מרב

אני לא חושבת שיש סיבה לבכות

לי היו טיפולים עם 20-22 ביציות ובכולם אחוז ההפריות היה נמוך (3 מתוך 20, 6 מתוך 21 וכד´). דווקא בטיפול שבו היו פחות ביציות - היה אחוז הפריה גבוה יותר ועוברים יפים יותר. אני לא אומרת שמספר ביציות נמוך הוא מפתח להצלחה, אבל לפעמים הכמות באה על חשבון האיכות. אני כל הזמן נזכרת במיכל@ שרק 2 עוברים התפתחו לה ומתוכם היא בהריון עם תאומים אז אף פעם אי אפשר לדעת... אני מקווה שיצאו כמה עוברים יפים מתוך 9 הביציות ומתוכם - צריך רק אחד או שניים שישתרשו. לא? מחזיקה לך אצבעות חזק חזק. חנה

TWEETY =^.^= 6

New member
אויש אפרת בא לי לבכות איתך

בגלל ההודעה והתוכן העצוב,,,אני לא יכולה ממש לעודד אותך בקטע של תוצאות, כי אני ממש לא מבינה ב-IVF (עדין לא העלו אותי כיתה), אבל אני קולטת את התיסכול שלך מבין השורות וזה מספיק לי כדי להזיל דמעה ביחד איתך. כל שנותר לי לעשות זה לשלוח לך המון חיבוקים ולהציע לך כתף. אופפפ אפילו פרצופונים אני לא יכולה להסיף כי קיבלתי דף שגיעה :( אז קבלי טון של חיבוקים והמון אהבה TWEETY

אפרת יקרה

בדיוק הבוקר כתבתי לGALITDOL תגובה בנושא הזה. אני כל כך מבינה אותך. אחרי השאיבה שלי פרצתי בבכי קורע לב על "מר גורלי" איך ייתכן שניצפו 20 זקיקים אבל נשאבו רק 4 ביציות (ומתוכן רק שתיים הופרו)??? מה שחשוב באמת זה שתזכרי תמיד הסטטיסטיקות האלה לא אומרות כלום כי כשהתבשרתי על כך שאני בהיריון לא עניין אותי כמה נשאבו כמה הופרו וכו´. הסטטסטיקה היא רק סטטיסטיקה ו-9 ביציות זה ה-מ-ו-ן !!! מחזיקה לך אצבעות חזק חזק בהצלחה

מיכל @

New member
אפרת, אין מה להתעצבן ../images/Emo13.gif

בטיפול האחרון שלי, שהיה אמור להוציא לפחות 15 ביציות (לפי הרופא שלי) נשאבו רק 8, מתוכן 2 היו דגנרטיביות ונשארו 6. מתוך ה-6 הופרו רק 2, ואחת מהן אפילו לא הצליחה להגיע ל-8 תאים (בכל ההפריות הקודמות הוחזרו לי עוברים של 8 תאים). הוחזרו לי 2 עוברים של 8 ו-6 תאים, והייתי נורא מדוכאת מהתפוקה וכבר התחלתי להספיד את הטיפול. היום אני בחודש שמיני עם תאומים מההפריה האומללה הזאת. אז כמו שהרופא שלי אומר - הכי חשוב זה לא הכמות אלא האיכות. מספיק שיוציאו הפריה אחת באיכות טובה מהביציות האלה ואת מסודרת.

אפרת**

New member
שאלה לי

אופטלגין או אקמול משפיע על השתרשות?? אני כבר צופה את כאבי ההיפר שיהיו לי עוד יומיים שלושה. ואני ממש שוקלת בחיוב לקחת משהו. רק השאלה מה זה עושה לתהליך ההשתרשות. מישהו יודע משהו על זה?

מיכל @

New member
לגבי אקמול - אני בטוחה שאין בעיה

באופטלגין אני לא כ"כ משתמשת, אז אני לא בטוחה, אבל את יכולה להרים טלפון לרופא ולשאול.

yaelhul

New member
אפרת, אל יאוש !!!

גם אני התאכזבתי קשות מתוצאות ההפריה האחרונה: באולטרסאונד האחרון היו כ-12-10 זקיקים יפים, אך בשאיבה נשאבו רק 6 מהם, ומתוכם הופרו רק 3. הפרופסור אמר לי שרק אחרי ששואבים את הזקיקים ניתן לדעת האם יש בתוכם ביצית או לא, ושאחוז ההפריות התקין נע סביב 60%. גם אני הזדעזעתי מהעובדה שלבנות אחרות יש בין 15-20 ביציות בשאיבה וזה מספיק לכמה וכמה הריונות עם מוקפאים, ואני - את כל התהליך עשיתי בשביל השלושה שהחזירו לי. לעומת זאת, אם זה מצליח - זה 100% הצלחה ואושר
חוץ מזה, תחשבי לבד- הרי במציאות, התהליך הזה הולך עוד יותר על העוקם כשהגוף שלנו מנסה לעשות אותו ללא עזרה, וכך פתאום ה-30% תפוקה של ביה"ח הופכים להמון בשבילנו... מקווה שמחר תשמעו שהכל הלך נפלא בלילה במעבדה, ושמהאכזבה שלך יצמח הריון נפלא. בהצלחה יעל

אפרת**

New member
תודה על העידוד הנפלא ../images/Emo23.gif

זה באמת מרגיע. עכשיו רק נשאר לחכות למחר - איזה מורט עצבים שזה
אפרת נ.ב. איפה רשימת ההתפקדות? תהיתי לעצמי קודם..

yaelhul

New member
תיקון טעות ../images/Emo22.gif

נשאבו כל הזקיקים כמובן, אך נמצאו בתוכם רק 6 ביציות שמתוכן הופרו רק 3. זהו, עכשיו הפולניה יכולה לנוח...

נועם@בת

New member
לא לבכות נשמה ../images/Emo25.gif

למה מה קרה? מודדים את האמהות שלך בכמות הביציות? יש לך תשע ביציות ראויות להפריה. עושים גם איקסי וגם בוגי בוגי בצלחת. יש לך אפשרות לתשעה עוברים יפים וחכמים. אם זאת לא סיבה למסיבה אז אני לא יודעת מה כן סיבה
לא לכל הבנות יוצאות 20 ביציות בטיפול, ולא כל מי שיוצאות לה 20 ביציות אכן נכנסת מזה להריון. אני יכולה להבין את תחושת האכזבה שלך. אחרי שעוברים את כל החודש המרגיז הזה רוצים קבלות. את הקבלות תבקשי כבר מהילדים. את תגיעי איתם לטיפת חלב, והאחות תגיד לך בשמחה שהם עלו יפה במשקל, ואת כבר לא תזכרי שהם יצאו מתשע ביציות על העוקם
ו
מאוזן לאוזן את הולכת להיות אמא אפרתוש אז אין טעם להתייאש עכשיו עוד מאמץ קטן וגמרנו
נועם

טלי2

New member
לפעמים הבכי משחרר....

אפרת יקרה, אל יאוש , אצטט לך את שלמה ארצי בשירו "תבכי לי ילדה תבכי אני אומר זה כואב זה יכאב אבל בסוף זה יסתדר" לבכות לפעמים זה דבר חיובי, זה משחרר ומנקה, להתעלם מהסטטיסטיקות זה גם דבר חיובי לפעמים, עדיף להתמקד במה שיש ובמקרה שלך יש, כך שבאמת אין מה להתייאש. קשה לשמור על האופטימיות כשנמצאים בלב התהליך, אבל כשמביטים על זה לרגע מהצד,(ובין היתר לשם כך אנו כאן , כדי לתת אחת לשניה את נקודת ראות נוספת ),אפשר בהחלט לראות את הסיכוי ולהתמלא בתקווה.

אולה *

New member
אפשרתי, לא נראה לי שכדאי לבכות

התוצאות ממש טובות. יש לך מספיק ביציות, ונקווה שתהינה הרבה הפריות. 20 ביציות - זה לא טיפול נורמלי. בד"כ מדובר בבנות פוליציסטיות עם היפרסטימולציות קשות. אני מקווה, שההחזרה תביא את ההריון המיוחל, ולא תחשבי יותר על ענייני הסטטיסטיקות בשאיבות.
אולה.

אפרתי מקווה שעשיתי לך קצת מצברוח

ב...
אך בנתיים תישמרי על עצמך את צריכה את זה בשביל התינוק שבדרך ..

למעלה