בא לשכונה גאון חדש - פסיכולוג שמודיע לנו

תודה על הקישור

אני באמת ממליצה לקרוא את הפרק הראשון והשני. אני קראתי אותם אתמול על מיטת הטיפולים. כמעט נחנקתי. לא ידעתי אם להתעצבןאו לומר לעצמי שובושוב "איזה אידיוט". וסליחה על זה שלא שמרתי על לשון נקייה. זה לא קורה לי בד"כ.

נימ 1

New member
הוא פשוט אדיוט. ואני מאחל לכל

רופא כאבים כאלה רצופים שיש לי . אולי אז עולם הרפואה והתרופות היה נראה אחרת (כן . תתבעו אותי). ולגבי עבודה , אני חושב שעברתי את השלב כבר של להיות מסוגל לעבוד. עבדתי שנה וחצי רצוף , לא חיפשתי תרוצים לא לעבוד. ורוצה לעבוד. כבר לא יכול. כואב לי לדבר. אי אפשר להיות בחברה ולא לדבר, להגיב, לענות לאנשים ,לחייך. כואב וכעוס לי אפילו לענות על הודעות . וכבר אין לי תשובות "יפות" לענות לכל מיני חכמולוגים (כגון אותו סופר/רופא) .היו לי. כבר אין. וזה חבל ,כי באמת צריך להתנסח ולענות יפה , ולהסביר את הכאב לאלה מבחוץ , כי זה ה"מראה" שלנו. הכאב הוא אמיתי, והזוי וקשה להסביר (נכון שיש דרגות שונות של סובלים מכאבים שונים, וחלק נסבלים יותר , וחלק נסבלים פחות, וחלק בכלל לא נסבלים, אפילו שאנחנו ממשיכים "לחיות". רק חבל שבאמת במצבים שהכי צריך להסביר את הכאב, מרוב כאב וייאוש משתתקים ומתכנסים יותר)

נימ 1

New member
אגב, אם הכאב במהותו "נפשי" ואפשר לחיות אם זה

אזי, הברכה שלי שאני מאחל לכל רופא שמפקפק או לא מתייחס באנושיות שייפול עליו כאב כזה - הרי זו לא באמת קללה. אם הכאב הוא בר סבל, וסתם פינוק - הרי הרופאים בנקל יתמודדו עם כאב שכזה.

11161

New member
מזדהה עם כל מילה

כלנית תודה

גם על זה שהגבת, וגם על מה שאמרת. אני אשמח מאוד אם תסכימי שאעביר את תגובתך למערכת התכנית (או אם תרצי להעביר בעצמך). כמו שכתבה כאן ענתר - ביום ראשון מתכוונים להעלות את האיש שוב לשידור,ולתת לו להתמודד עם השאלות והאמירות שלנו.אני חושבת שהאמירה שלך על כאבים מגיל 10 ועל ההישגים שלך - יכולים להראות , כמושכתבוכאן כבראחרים- שיש הבדל בין להתמודד עם הכאב, לבין להפחית אותו. להתמודד - זהבאמת עניין, אולי , קצת פסיכולוגי, וקצת אישיותי, וגם תלוי בהרבה גורמים אחרים, אבל .. להפחית אותו. זה לאנראהלי מותרות. לא מכירה הרבה אנשים שיכולים לחיות עם כאב לאורך זמן, והאמת, גם לא חושבת שזה צריך להיות ככה. איכות חיים היא לא מותרות בעיניי. ואת זה כנראה לא מבין הד"ר המכובד.

ממש ממש בכיף.

חשבתי להעביר ואם רק היית יודעת כמה פעמים כבר העברתי תגובות - אף אחד לא מתייחס ברצינות. אבל את מוזמנת להעביר. באמת בשמחה.

אם חשבת להעביר:

אני מבקשת שתעשי את זה אני אעביר גם,אבל .. יהיה טוב אם יהיו כמה אימיילים שונים. אני מבטיחה לך שהפעם - אנחנו אל נופלים על אוזניים ערלות. וזו הזדמנות של ממש.

ספיכיאטר=פסיכי....

תמיד צריך לבדוק עוד דברים לפניחי שמכריזים ,על בעיה נפשית לא??? ולא ישר לקבוע פסיכוסומטיות. לא להיתרגש במדינה שלנו,יש עוד הרבה אנשים בורים שכאלה.

נימ 1

New member
"יש הטוענים כי פיברומיאלגיה אינה מאובחנת כמעט

"יש הטוענים כי פיברומיאלגיה אינה מאובחנת כמעט בתרבות המזרח ובמיוחד לא באזורים כפריים, שבהם תרבות הפיצויים הכספיים בגין תביעות אינה קיימת כלל". לדעתי צריך להכין תביעה נוספת.... נגד אותו ד"ר שכתב את הכתבה. אגב, מישהו/י מכם רוצה ללכת אליו לאבחון במחלקה הנוירולוגית בהדסה עין כרם ?

אבל.. אלה דבריו של רכס, לא?

אתה "מערבב" כאן את שני האנשים. החדש הוא "רק" פסיכולוג... תודה לאל שלא צריך להגיע אליו לאבחונים, אפילו בטעות...

נימ 1

New member
העיקר שהכוונה הובנה :) כוונתי הייתה

נגד מי שאמר את הדברים המקוממים .מודה שלא קראתי כל פסקה ופסקה. במיוחד במאמר שלא ממש ראוי לכך. הוא על גדר ההתפלספותי בלבד , ובתור מי שסובל מכאב אמיתי ממשי והזוי , אני חושב שאם מישהו צריך לכתוב את המאמר זה אני, ולא אדם שיושב בבריאותו ומנסה להתפלסף אקדמית על דברים. אקדמית - אני יכול לקשור את מה שקרה לי למשק כנפי הפרפר בטוקיו וזה יהיה חומר מופלא לכתבה . מעשית - זה יהיה רחוק מהאמת.

ענתר

New member
מעניין, פרפ' בוסקילה אמר

הפוך, שבקרב עובדים בצווארון כחול יש יותר מאשר בקרב מקצועות הי טק. ואולי הרופאים שם עדיין לא שמעו על פיברו? כמה רופאים פה אומרים שאין דבר כזה?

נימ 1

New member
לא יודע. אבל הסטטיסטיקות האלה לא מזיזות לי

את קצה השורשים בשיער. אני יודע שהכאב שלי אמיתי. לא מעניין אותי באיזה פלח של האוכלוסיה יגלו ויחקרו. ונכון שיש אנשים שבוודאי מנצלים מצבים כאלה לתביעות רפואיות. אני יודע שאחרי כמעט 100 רופאים שהייתי אצלם , צילומי רנטגן בכמות כזו שבטוח יהיה לי סרטן עוד כמה שנים (4 סי טי + 2 מיפויי עצמות בשנה) , פעולות פולשניות לעצב, ורצון לעקור חצי פה - אף אחד לא יגיד לי שאני עושה שום דבר בשביל תביעה. ועצם הקריאה במאמר כזה מביאה אותי לידי שאט נפש. אני מבין את הרצון בהתפלספות של אנשים בריאים . יש דברים שלא צוחקים עליהם וזה כאב של אנשים. עד כאן. ומה שעצוב , שכל מי שמכיר אותי מהפורומים כאן ,לא יודע איזה בחור רגוע ושלו הייתי, ללא כל הכעסים הללו בעבר .וכעת אני פשוט יצור ממורמר וכעוס.

גמרתי לקרוא את הספר

אינ לא יודעת איך ללומר את זה. קראתי, ולא האמנתי.זו לא היתה רק התרשמות שלי מדבריו, מתברר, ו.. לצערי, גם הבנתי אותו ממש נכון, כמו שגם אתם הבנתם מהריאיון איתו. הא באמת חושב שהכול פסיכולוגי, שהכול נובע מחסכים בילדות, בנערות, בחיים. זוגיות לא טובה, רווקות לא ובה, יותר מדיי אחים, או סתם טראומה בילדות. סליחה על ההפשטה וההכללה שאינ נוקטת כאן,אבל .. זה ממש שערוריה. ספר שלם שמביא דוגמאות מהפסיכולוגיה הדינמית, ומוציא את כל הדעות הקדומות, כולל אמירהשפיצוי כספי שמקבלים אנשים על הכאב שלהם הוא אחד החיזוקים החיוביים שגורמים לאדם להמשיך להיות כואב. והשיא- שהוא אומר שכמעט כל מי שיש לו כאב כרוני, סבל מהפרעות פסיכיאטריות עוד לפני שהתחיל הכאב. והפרקהאחרון- ממש מתאר את כל המחלות הנפשיות האפשריות שבגינן אנשים יכולים לדווח על כאבים. ואף מילה על מקרים שיש בהם ממצא פתולוגי אמתי. נניח, שאת כל מי שלא מוצאים לו משהו שרואים בבדיקות מכניסים לקטגוריית ה"דרוש טיפול נפשי" (וגם זה לא משהו שאני יכולה לחיות איתו, כי אולי יש כאלה, אבל .. כולם? כל חולי פיברו? כל מי שיש לו כאב שעדיין לא יודעים ממה הוא נובע? ומה עם דברים שעוד אין לנו כלים לגלות?). אבל .. מה על מי שיש לו פגיעות אמתיות? פתולוגיות שרואים בכל בדיקת הדמיה. מה אז? בקיצור, הוא טוען באמת, שאם נלך לפסיכולוג, ונגלה מה הטראומות של הילדות שלנו, ובמיוחד אם יש לנו 11 אחים, או חלילה אבא שלנו מת בגיל צעיר- ונעבד את זה - אז יפחתו לנו הכאבים, ונוכל.. לצאת לעבוד. כן, זו המטרה. לצאת לעבוד. אינ לא יודעת איך לצעוק עליו, אבל.. נראה לי שהייתי רוצה.

11161

New member
איפה אפשר להשיג את הספר?

התאוריה שלו לא מרגשת אותי. שכל אחד יחשוב מה שטוב לו לחשוב. אבל יש משהו קטן שאפשר אולי ללמוד/חומר למחשבה ברמת כלים פרקטיים להתמודדות מהספר? (חוץ מלעבוד. זה כבר הבנתי לבד)

לא!

ואתה יכול להתרשם ממה שהוא אומר שם בקישור שהביאה ענתר למעלה. יש שם קישור לשני הפרקים הראשונים. אתה מוזמן

למעלה