לא מכיר הנחיות רפואיות לגבי מדידות
אתה יכול לדקור את עצמך בכל שעה שתרצה, לקרוא את התוצאות ולנסות להבין את פשרן.
מאחר ואתה (וגם אני) מטופלים במטפורמין ולא באינסולין, ובמינון יומי קבוע שלא קשור בתזונה או בפעילות הגופנית שאנו עושים, תוצאות מדידת הסוכר שאנחנו עורכים לעצמנו לא יגרמו לך או לי להזריק לעצמנו מנת אינסולין מיותרת או לשתות מנת גלוקוז מיותרת. הן רק בגדר אינדיקציה למעקב.
גם אני תמה לפעמים למה לפעמים שעתיים אחרי ארוחה אני מודד 110 ולפעמים ארבע שעות אחרי ארוחה אני מודד 130. אני מניח שלסוג האוכל שאכלתי יש השפעה, וגם לפעילות הגופני שעשיתי בין לבין. אבל בשורה התחתונה אני לא נותן לעניין הזה להדיר שינה מעיני.
לפני חודש וחצי "תפשו" אותי בבדיקת דם שגרתית עם ערך של 300. בדקו למחרת עוד פעם לוודא שזו לא טעות, וקיבלו 280. זו לא היתה טעות. זו היתה סוכרת... נתנו לי חבילה של מטפורמין 850 ואמרו לי "אחד ביום עם ארוחת ערב ובוא לבדיקה נוספת עוד שבוע".
אחרי שבוע של הכחשה וסרבנות (בעיקר הסעיף של "אין לצרוך משקאות אלכוהוליים בזמן השימוש בתרופה" שלא מצא חן בעיני) קיבלתי את הדין, בלעתי את הכבוד, והתחלתי לבלוע גם את הכדור. האמת? הטעם לא משהו... מזל שלא צריך ללעוס.
במקביל הוצאתי את האופניים המאובקים מהמחסן ולקחתי אותם ל"רוזן את מינץ" להשמשה. זה נגמר עם זוג אופניים חדש שעלה לא מעט, אבל ידעתי למה אני עושה את זה: עכשיו שהשקעתי כמעט את כל המשכורת החודשית בזוג אופניים, הם לא יצברו אבק במחסן אלא את אבק הגבעות ודרכי העפר של ארצנו.
אחרי שבוע של דיווש נמרץ, רישום קפדני של האוכל, דיאטה נטולת סוכר ופחמימות ריקות (רק דגנים מלאים ובטטה), וכמובן כדור אחד ביום, המדידה ירדה ל 180. אחרי שבועיים ל 150 ולפני שבועיים חגגתי את ההגעה ל 110. מאז אני על Roller-Coaster בין 110 ל 130.
אגב, לא רק המדידות ירדו. גם הכרס ירדה (בינתיים רק קצת, אבל אני ממשיך לעבוד על זה) וסגרתי חור אחד בחגורה.
בדיקות שתן הראו שאין נזק לכליות.
בדיקות עיניים הראו שאין נזק לרשתית.
בדיקת מאמץ ואקו לב מצאו שהלב בגודל תקין והכושר הגופני טוב (מה ששבועיים על האופניים יכולים לעשות...). דר' מחול אמר לי "קיבלת תעודה יפה".
היה לי מזל ש"נתפשתי" במועד לפי שהסוכר גרם לנזקים.
אז זהו, נשאר להמשיך להשיל עוד כמה קילוגרמים ולהמשיך לעקוב אחרי רמת הסוכר. ממה שהסביר לי הדוקטור הנכבד רופא המשפחה, אם היא לא תמשיך לרדת - הוא ישקול תוספת של עוד כדור מטפורמין אחד ביום. אם גם זה לא יעזור - אלך להתייעצות עם מומחה.
בינתיים אני מתחיל כבר לשלוח מבטים לעבר המדף העליון בחדר הארונות שם מאוחסנות החולצות מלפני כמה שנים ששמרתי ל"אחרי הדיאטה". זה נותן לי מוטיבציה להמשך.