בבוקר אני מקבל תוצאה גבוהה בלפחות 20 אחוז אם

IrisPeleg

New member
עדין בצום

גם אם אתה עדין בצום כנראה שזה עושה משהו לפעילות הכבד.
נכון שבד"כ זה ממשיך לעלות ולא לרדת.

IrisPeleg

New member
אפשרות נוספת: שינוי בתנגודת אנסולין

מניסיוני האישי שלי ושל אחרים יתכן שיש שינוי בתנגודת האינסולין בבוקר.
יתכן שהיא יותר נמוכה יחסית לבוקר או לפנות בוקר ולכן הרמה יורדת גם בלי אוכל.

אצלי זה הפוך. בשעות הבוקר אני מפתחת תנגודת גבוהה והרמה עולה ואני צריכה יותר יחידות אינסולין למנת פחמימה וערך התיקון יותר נמוך (1:10 במקום 1:40).

לא בטוח שזה קשור לקימה אלא בשלב ביום.
יתכן שהערך היה יותר גבוה לפני ההתעוררות.

mrkorr

New member
התשובות שאתה מקבל הן של אנשים שמתמודדים

עם אותן בעיות כמוך.
שם הפורום: פורום סוכרת (ולא פורום אנדוקרינולוגים).
מתוך המידע על הפורום: |"הפורום הינו פורום תמיכה, המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי."

אל לך לכעוס ולרטון על התשובות שאתה מקבל, רובן (פרט לשרלטנים שמידי פעם קופצים לכאן כדי לנסות להוציא מאיתנו כסף) הן תגובות של אנשים כמוך שמתמודדים עם הסוכרת בדרכם.
הפורום נועד כדי להחליף מידע על שיטות טיפול, על מזונות, על חוויות וכו'.
גם אם הייתי מביא לך תשובה סופר מנומקת מתוך איזה ספר לימוד, זה לא אומר שאצלך זה בדיוק המצב שמתואר.

תגיד יפה תודה לאלו שהתייחסו לשאלה שלך וניסו לעזור, קבע תור לאנדורינולוג, שאל את כל השאלות ואח"כ תחזור לספר לנו מה נאמר לך כדי שלא נישאר עם חור בהשכלה.
בהצלחה!

ולריו

New member
אז אני אומר תודה, ולמרות הכל נראה לי שחלק

מהתשובות הן חלקיות ואפילו ברמת רכילות. ספר לי מה קרה לך מניסיונך שלך ואל תפזר רכילות או ספקולציות למינהם או תשובות שתואמות לאינטרסים אישיים שלך.

ואני מבטיח לך שאמצא תשובה

אבו זקן

New member
כדאי לך לנשום עמוק

לאף אחד מאלה שענו לך אין אינטרסים אישיים. מישהו הציע לך לקנות ממנו משהו? אנשים רוצים לעזור לך מתוך רצון טוב, ואתה מצווה: "אל תפזר רכילות או ספקולציות למינהם או תשובות שתואמות לאינטרסים אישיים שלך".

לי אין שום חשק לנהל איתך דיאלוג. תהיה בריא.

ולריו צודק ...

כולם מנסים להסביר לו את התופעה, שבעצם היא הפוכה...
אני לא בטוח שאנדוקרינולוג ידע להסביר את התופעה, אבל חייבים לנסות.
חשוב שעלית על התופעה, כי אצל הרוב זה הפוך. ב ה צ ל ח ה .

אבו זקן

New member
מה שמדאיג בתופעה

הוא שבדיקת סוכר לאחר תום לילה עלולה להראות ערכים נמוכים מדי (אני בודק רק במרפאה, ועובר לא מעט זמן בין ההתעוררות שלי לבין נטילת הדם). המממ.

אז כנראה הגיע הזמן לרכוש קלוקומטר...

כולו כמה שקלים..

אבו זקן

New member
אכן, הגיע הזמן

יש הבדל מהותי בין גלוקומטר פשוט ב 70 ש"ח לבין כזה שעולה 400 ש"ח? אני לא זקוק לכל מיני פונקציות מתוחכמות אלא למדידה אמינה בלבד (יש לי זמן פנוי בשפע, כך שאני יכול להקליד את הנתונים לחשב בעצמי).

אם אתה חבר זהב/כסף בקופת חולים,אז מגיע לך פעם

בשנתיים מכשיר כמעט בחינם.

ולריו

New member
והנה תשובה מסומכת של רופא שהוא מנהל מחלקה

מחלקה פנימית בבית חולים ומומחה למחלת הסכרת

ומנהל המחלקה הפנימית בביה"ח

בזמן יקיצה נמצאים בגופנו כל הורמוני הסטרס (אדרנלין, קורטיזון, הורמון הגדילה ) אשר דוחפים את ערכי הסוכר כלפי מעלה (באופן טלאולוגי במטרה להגביר את כמות האנרגיה בגוף לקראת היום) ואילו לאחר שעה ההורמונים יורדים ואז ערכי הסוכר יורדים גם הם. תופעת אלו מהוות חלק ממה שקרוי "תסמונת השחר"

מסתבר שגם באנשים ללא הפרעה במשק הסוכר, השינויים האלו מתרחשים, אלה שהם קיימים בתחום התקין של הסוכר, בעוד שבאנשים שיש להם אי סבילות לסוכר הערכים בשעות הבוקר עשויים להיות גבוהים מהנורמה ובתחום של טרום סוכרת

כמה פשוט כשמי שיודע מסביר.

תומרונתם

New member
מנהל
המממ....

כמה הערות:
1. ברור שהכי כדאי וטוב לפנות ישירות לרופא. הוא כמובן צודק, למרות שלא נראה לי שזה המצב שאתה מתאר.
2. הוספת פרט מאוד "שולי" בתשובה שלך לשאלה שלי, הוא שאתה בעצם לקוח תרופה באותה חצי שעה. מאוד ייתכן (אם כי לא באופן מובהק) שלקיחת התרופה היא זו שעוזרת בהורדת הערכים.
3. הפרש בין 130 ל-110 הוא די שולי, לא הייתי מתרגשת ממנו. באותה הצלחה זה היה יכול להיות הפוך.
4. ההנחיה הברורה היא למדוד מיד עם היקיצה (לשאלתך מלמעלה). אפשר כמובן ללכת לשרותים (וכן, גם לצחצח שיניים) אבל לא להתחיל את היום ולמדוד אחרי זמן מה.
5. מצטרפת לכל מי שכתב לך על מהות הפורום, והעובדה שלא קיבלת תשובה ישירה היא שמה שתיארת הוא הפוך למה שרובנו חווים.

ולריו

New member
תרשי לי לתקן אי הבנה. אני לא לוקח שום תרופה,

לא שותה כלום ולא אוכל כלום לפני שאני מודד את הסוכר

לגבי ההפרש, אז הבוקר היה הפרש בין 135 בהשכמה ושעה לאחר מכן 102 ואני מאד מתרגש מזה

ולגבי הפורום, כנראה שטעיתי והיו לי ציפיות קצת גבוהות לקבלת תשובה מהיימנת ומדוייקת.

תודה על התיחסותך

תומרונתם

New member
מנהל
אם כך אז כנראה שאתה נופל בקבוצת האנשים

שמצבם הוא לפי ה-text book שעליו דיבר המומחה אותו שאלת.
להרבה סכרתיים טייפ 2 זה לא המצב, ואם לא אוכלים עם הקימה בבוקר הערכים עולים - ולפיכך אלו גם התשובות שקיבלת כאן.

אני מצטערת שהתאכזבת מאיכות התשובות שקיבלת כאן, או מהפורום בכלל. אם היה ביננו רופא, ייתכן והתשובות היו מקבלות פן אחר, אבל כאמור זהו פורום תמיכה ולא פורום מקצועי, ולא יכול להחליף יעוץ מקצועי.

למעלה