בבילון 5

הייזל

New member
בבילון 5

עלה בדעתי (תאמינו או לא כששטפתי את החדר) שכדור הארץ בעולם של בבילון זכה לביקורים תכופים גם מהוורלונים וגם מהצללים. חוץ מזה לאלו שחושבים שהתיאוריה של הצללים נכונה, ובכן, אני לא מסכימה לגמרי. לדעתי התיאוריה נכונה לחיים תבוניים בתחילת דרכם ולמרות כל העדויות האחרות שמראות שבזמן מלחמה זכינו להשיגנו הגדולים ביותרץ אני חושבת שהסיבה לכך היא הרתמות למאמץ חברתי משותף. נכון, פרוייקט מנהטן לא היה קורם עור וגידים בכזו מהירות ללא מלחמת העולם השניה אבל החיסון של הפוליו הושג ללא מלחמה ברקע ובעיקר בעזרת "מצעד הפרוטות" והירתמות של מדענים למאמץ.

moses

New member
מזכיר לי משהו

נראה לי שגם אייזק אסימוב כתב משהו שמזכיר את זה בספר שלו קץ כלזמן הגיבור גורם למלחמה אטומית על מנת לגרום לאנשים בכדור הארץ לדחוף את עצמם לחקירה של כוכבים כדי שבני האדם יתפשטו ביקום אני לא זוכר בדיוק למה כי קראתי את זה מזמן ספר טוב מאוד בכל אופן זה דומה למה שאמרת על המלחמה(למרות שאת מעדיפה את הדרך השניה)

נראה לי שחיסול כדור הארץ

כדי לאלץ את בני האדם לחקור את החלל זה מוטיב חוזר אצל אסימוב. הוא כנראה לא העריך אותנו רבות.

גם אני שטפתי היום את הבית, שזה מד"ב

בפני עצמו
... אבל אני דווקא חשבתי איפה לשים את סדרת אמבר החדשה שלי. איך אפשר למצוא מקום לכל הספרים האלו, תגידו ? ובעניין פיתוח של חיים על פני כוכבים אחרים ומחקר שלהם... אני גמרתי לא מזמן את "נערה בנוף" של לת´ם, ואצלו חוזר המוטיב של אוכלוסיות שעוברות מכוכב לכוכב, ומשאירות כוכב הרוס לגמרי. זה קיים בגירסא צחוקיונית גם ב"החיים היקום וכל השאר". כך שלפעמים יוצאים לדרך מכדוה"א ומגלים שבעצם פה הכי טוב וגם זה איזה מוטיב שקיים בספרות מד"ב. לא?

moses

New member
סופרים ומוטיבים

לא שמתי לב למוטיב הזה של אסימוב אבל שמתי לב לדוגמא שאצל סילברברג יש חזרה על קריאת מחשבות או שיתוף רגשות זה חוזר אצלו בכמה ספרים כמו עת התמורות כתום החורף והספר על ההוא שקורא מחשבות ששכחתי איך קוראים לו אצל אסימוב יש אולי את המוטיב של תודעה קולקטיבית שמופיעה אצלו בכמה ספרים לפעמים כרעיון צדדי

preacher

New member
עוד סילברברג

על פני מיליארד שנה - כל התקשורת הבינכוכבית היא באמצעות קריאת מחשבות. לאסימוב באמת יש את תיאוריית גאיה בהרבה ספרים.

epitaph

New member
אם כבר מוטיב אז אצל סילברברג

זה דווקא התיאורים שהוא מביא בספרים שלו

או העובדה

שהוא נסחף אחרי כל טרנד חולף. זלאזני כתב על מיתולגיות אז גם הוא כתב ("גלגמש המלך") מישהו כתב על חזון אפקולפטי אז גם הוא כתב("טום המשוגע") אחד אחר כתב על הנדסה גנטית אז גם הוא כתב ("כנפי לילה) וכן הלאה וכן הלאה...

Ergil

New member
תגוביינא:

1) זה היה המצאת פצצת האטום במקום המצאת הנסיעה בזמן 2) את יכולה להאשים אותו שהוא לא העריך את בני האדם? :)

הייזל

New member
רגע, שאני אבין

אתה מעדיף את הדרך של הצללים? התפתחות מתוך מאבק?

moses

New member
לא ,אבל.....

אני לא מעדיף אף דרך אבל אי אפשר להתעלם מזה שמלחמות גרמו להתפתחות מואצת של האנשות מצד שני מי לעזאזל אוהב מלחמות???????

Ergil

New member
הנה משהו שכדי לשקול בימים אלה:

"מלחמה עדיפה על שלום רע" איזה יווני עתיק אמר את זה. תסכימו איתי יש לו נקודה. רואים את זה כל יום.

היזל היזל יש אמת לכאן ולכאן

...לדעתי המלחמה מאיצה את הפיתוח כיון שהרבה כסף וכ"א איכותי מופנה למאמץ הפיתוחים הנ"ל מוצאים את דרכם אח"כ לאזרחות גם לפתח תרופה נגד מגפה, זאת מלחמה נגד הזמן והמצב ולא נגד מישהו אנושי אחר. דרך אגב, פרוייקט מנהטן היה מרוץ נגד הרוסים, מי יזרוק פצה ראשון ויקבע עובדה בשטח לגבי שליטה בנשק גרעיני, יפן נבחרה כ"שפן נסיונות", לא גרמניה למשל, כי גרמניה היא אירופאית, המדענים היו גרמנים שעבדו בארה"ב "מלוכסני העיניים" כביכול "רחוקים" תרבותית וגאוגרפית, מי יבכה עליהם בכלל, לדעתי ככה חשבו האמריקאים. תראי את תחנת החלל החדשה שנבנת ע"י ארה"ב ועוד מדינות, אין מלחמה, נכון? אבל תאמיני לי שיש איזה תרוץ של גנרלים למה צריך אותה ולמה מהר!!!

preacher

New member
אהההממממ.....

הפצצה הוטלה על יפן בגלל שעד שגמרו לפתח אותה גרמניה כבר נכנעה. תחנת החלל למי שלא יודע, נאסא עובדים עליה מאז תחילת שנות השמונים. ולא היו מלחמות בינתיים. אם היו צריכים אותה באמת היא היתה מוכנה לפני שנים. אין מה לעשות, מלחמות מאיצות התפתחות טכנולוגית. רק תראו את העולם לפני מלחה"ע השניה והעולם אחריו - מחשבים, טילים, מנועי סילון, פצצה אטומית, רדאר, הכל הומצא בשנות המלחמה. ולכל המצאה מצאו שימוש אזרחי. אבל מה? התפתחות טכנולוגית זה לא הכל בחיים. קצת התפתחות נפשית לא תזיק למין האנושי. ואת זה לא משיגים במלחמה.

Ergil

New member
קודם כל,

איך אתה מגדיר "התפתחות נפשית"? איך שלא יהיה. לדעתי אם יש משהו שמפתח את בני האדם נפשית זה מלחמה. תסתכל על מלחמת האזרחים של ארה"ב. תסתכל על מלחמת העולם השניה ועל השואה אם אתה לא מכיר את מלחמת האזרחים. בכל מקרה בעירבות המלחמות האלה בני האדם יצאו בלי ספק(?) יותר "נאורים" "מתקדמים" וכן הלאה. תחשוב על זה.

למעלה