בבילון 5

preacher

New member
נו, בוא נראה:

מחנות ריכוז, רצח עם, ניסויים בבני אדם, עבודות כפויות, סרטי תעמולה. את כל זה עשו אנשים בזמן מלחמה. דברים כמו זכויות האשה, שיוויון להומוסקסואלים, לשחורים, דאגה לסביבה, הפרדת דת מהמדינה, דמוקרטיה, רכוש פרטי, אומנות - את זה לא תמצא במלחמה. לזה אתה חייב שלום. תסתכל מסביבך, תראה איך המדינה שלנו נראית כי אף אחד לא מטפל ברצינות בכל דבר פרט לסכסוך, ותבין.

Ergil

New member
דבר קטן

דמוקרטיה? בעיתות שלום? על המהפכה הצרפתית שמעת?

preacher

New member
שמעתי.

אולי "זכויות האדם" היה ניסוח מתאים יותר. הכוונה, כך או כך, היתה לכל הערכים הליברליים, כמו חופש דיבור והזכות לבחור את מנהיגיך, זכויות שמתבטלות בזמן מלחמה.

הייזל

New member
עזוב התפתחות נפשית

בוא נתחיל בהתפתחות חברתית או תרבותית. קולומבוס גילה את איי הודו המערבית רק בגלל שלספרדים נגמרו השווקים באירופה והם נאלצו לחפש מקומות חדשים. מסחר פורח בזמן שלום (ראה שערי הבורסה בתל אביב). מסחר משגשג מוביל לפריחה מדעית ואמנותית כי לאנשים יש כסף וזמן להוציא על בגדים מפוארים, על תמונות על פסלים. יש להם זמן להקשיב לקונצרטים ומצברוח ללכת להנות מאיזו קומדיה או אפילו טרגדיה. תור הזהב של אנגליה (שקספיר וחבר מרעיו) הגיע לאחר שאליזבת הביאה את אנגליה ליציבות מסויימת. יש ביטוי שאומר: "כשהתותחים רועמים המוזות שותקות". אני חושבת שזה ממצה את הנושא.

Ergil

New member
כולכם לא הבנתם את הנקודה!

הנקודה היא שבעיקבות המלחמות, בגלל המלחמות, נוצרים דברים חדשים. אם לא מלחמת האזרחים של ארה"ב, אפרו-אמריקאים היו נקראים כושונים(לא שזה לא קורה היום) והיו עבדים. בעיקבות השואה, כמה שזה נורא, אפשר לומר שנוצרה מדינת ישראל. כמו שלא במהלך הקרב האווירי על בריטניה המציאו את הראדר כך גם לא במהלך המלחמה האדם התפתח, אבל כתוצאה.

sheril_79

New member
במידה מסויימת אתה צודק!

ברור שמלחמות ואירועים משמעותיים ישפיעו והשפיעו על התפתחות האנושות. אבל האם ללא אירועים אלו בטוח היה הדבר שהאנושות היתה מתפתחת באופן שונה לגמרי?

Ergil

New member
מכיוון

שנדרשה מלחמה כדאי שדברים אלה יקרו בכלל לא בטוח שכך היה קורה בלי מלחמה, וגם אם כן מתי הדברים היו קורים.

דרגורן

New member
אני יודע שאני נכנס קצת מאוחר לדיון,

אבל יש לי מספר דברים להוסיף: התפתחות תהיה עם מלחמה או בלי!, הדבר היחידי שטוב במלחמה זה שהיא שיטה אבוליציונית נהדרת להפטר מאנשים מלחמתיים מדי!! תחשבו על זה רגע, כל המעצמות שהיו בעבר ונלחמו, מתישהוא נעלמו!! ע"ע ברית המועצות, ומעצמות ישנות יותר כגון יוון, רומא ועוד.... מלחמה היא שיטה מצוינת להפטר מ"
" (זבל) גנטי!!! וכמו כן אני מזכיר את תקופת הרנסנס, שבה היתה פריחה במדע ואומנות, ללא מלחמה....

Ergil

New member
ברוך הבא לדיון

בטח שתמיד יש התפתחות טכנולוגית. בטח שברנסנס העולם פרח. אבל כמה דברים: קודם כל ההתפתחות מהירה הרבה יותר בתקופת מלחמה או לפחות תחרותיות קשה. חוץ מזה, העולם השתנה טיפ טיפה מאז הרנסנס. ובתור אדם שלא הכיר את סבא שלו כי הוא נהרג במילחמה התיחסות למלחמה כ"שיטה מצוינת להיפטר מזבל גנטי" קצת פוגעת בי.

דרגורן

New member
אז שוב ../images/Emo52.gif (אין לי מזל היום)

אבל אתה חייב להודות בהגיון מאחורי הטיעון! מלחמה היא דבר פסול מיסודו, מכוון שהיא לעולם לא מסתיימת כמו שמצפים שהיא תסתיים, יש הרבה יותר מדי מתים משני הצדדים ועוד.... כמה אנשים מתו במלחמות שיכלו להמציא דברים חדשים ולתרום למדע? תחרות, בניגוד למלחמה היא צורה טובה יותר להתפתחות, מכוון שכך אתה מרכז את כל המאמצים ויש לך יעד ומוטיבציה מצד אחד ומצד שני אין לך את כל הבעיות של מלחמה....

דרגורן

New member
לא, זאת לא האבולוציה....

האבולוציה היא הישרדות הטוב ביותר, לפעמים הוא חזק יותר לפעמים חכם יותר לפעמים מהיר יותר ולפעמים פחדן יותר!!! מלחמה פנימית בתוך הגזע שגורמת למותם של יחידים או רבים מהגזע תגרום להעלמות הגזע!!!

Ergil

New member
נראה לי שאתה לא שם לב למה שאתה כותב

כשיש מלחמה פנימית מי שורד? לא החזק יותר? לא המהיר יותר? לא החכם יותר? במילים שלך, הטוב ביותר שורד.

הייזל

New member
אבולוציה יותר דומה לתחרות

מאשר למלחמה. והתחרות היא כמובן גם באותו המין אבל בעיקר בין מינים שונים.

דרגורן

New member
הייזל ?!?!?!?!?!?!?

זה בדיוק רוח הדברים שכתבתי פעמים אבל בגלל שזה לא עבר התיאשתי.... בתחרות המפסיד לא בהכרח מת.... כמו כן בתחרות אחת אתה יכול להפסיד ובבאה לנצח, אבל במלחמה מתים, ומוות מחליש את כל הגזע! לדוגמא אם כל האנשים שמתו במלחמות המטופשות שלנו בעולם לא היו מתים, האם יתכן שכבר היינו מתיישבים בחלל? לך תדע איזה כשרונות הפסדנו בגלל שהם הלכו למלחמה ומתו......

הופאק

New member
שלום ארוך גורם להתנוונות

ברנסנס התרבות פרחה אבל לבסוף הכל התנוון כי לא היה מדרבן. וגם רומא אחרי שנצחה פחות או יותר את האויבים שלה דווקא אז התפרקה

Ergil

New member
אם מותר לי להיות קצת ציני

אלה שהיו להם איזשהם כישרונות שאיכשהו היו יכולים לעזור למין האנושי לא היו נלחמים פשוט כי הצבא שלהם היה לוקח אותם לאיזו מעבדה בעומק 500 מטר והם לא היו מתים.

Ergil

New member
אם האבולוציה היא תחרות

אז היא מורטל קומבט. כל הסוגים השונים של האדם שהיו פעם קימים כבר לא, ואנחנו במקומם. 99% מהמינים שאי פעם היו קיימים נכחדו, כי הם לא עמדו בתחרות.

למעלה