בבקשה כמה שיותר אינפורמציה

תודה. אם כך, לא ניתן בדיוק לומר שאפשר

לאמץ מאל-סלבדור. חבל. נותרו, אם כך,רק שתי עמותות פעילות.
 

משתפרת

New member
כי-

בערך 3 שנים או משהו כזה אנחנו שומעים על כך שהומניקט מארגנים אימוצים משם. כבר כמה שנים אנחנו שומעים שאוטוטו הנה בקרוב יתחילו להגיע משם ילדים. רק לפני כמה חדשים שמענו שסוף סוף הגיעה הילדה הראשונה משם, ומאז- כלום. לאחרונה טף קיבלה על עצמה לטפל באימוצים משם, התוצאות בשטח עדיין לא נראות.
כן, הגיעה ילדה אחת. לא, זה לא מאפשר להגיד שהאימוצים משם אפשריים. אפילו לא מקרטעים.
 


 

אבי351

New member
מאז שהילדה הגיעה היה תהליך ארוך שבתוכו

הומניקט נסגרו ואל סלבדור נתנו לטף את הרשיון לאמץ משם בניהולה של עירית.לפני כמה שבועות נשלחו לשם התיקים הראשונים.כפי שאנו יודעים התהליך בדרום אמריקה לוקח יותר זמן ממדינה אחרת
 

משתפרת

New member
בשורה התחתונה-

פעילות של הומניקט במשך כשלוש שנים הניבה אימוץ אחד...
כעת טף מתחילה שוב מההתחלה. אני מקווה שיקח להם פחות זמן להשיג את האימוץ הראשון, ושיהיו יותר הצלחות. עד אז לא ניתן לומר שיש אימוצים מאל סלבאדור, ניתן לומר שיש נסיונות לאמץ משם.
 


התפנית של השירשור מביאה אותי שוב למחשבה כללית- כמה לא תקין שבארץ פועלות היום רק שתי עמותות לאימוץ חו"ל .[אולי יש עוד קטנות אבל לא שומעים עליהן בזמן האחרון].
בשעתו אפשר היה לבחור בין עמותות שמביאות יחסית מעט לעמותות שמביאות יחסית הרבה [כי יתרונות וחסרונות יש בכל מצב מהשניים],אפשר היה ליצור יותר דרגות חופש לגבי החוזה ,אפשר היה לעבור מעמותה אחת לאחרת באמצע תהליך[כשהודעתי שאני עומדת לעשות כן וקבעתי תאריך-החלה ההתקדמות המיוחלת בתהליך שלי], ואני חושבת שכשיש תחרות יש גם הרבה יותר מוטיבציה במספקי השירות לעשות את מיטבם לטובת ההורים.
קבוצת הורים טרום אימוץ אם תוקם באמצעות כלי כמו פייסבוק אולי תוכל להתחיל ליצור קשרים.
המשך דאגה לעניין האישי [בלבד] תטה לשמר את המצב הקיים.
 

KallaGLP

New member
כדי שיהיו הרבה עמותות

צריכים להיות מספיק עבודה ומספיק רווחים לכולן. העובדה שכל כך הרבה עמותות קרסו או נסגרו מצביעה על כך שזה ככל הנראה לא המצב. בהתחשב בעובדה שמרבית המדינות סגרו את שעריהן לאימוץ מישראל או לאימוץ בינלאומי בכלל, ושגם המדינות הפתוחות מאיימות בשינוי מדיניות ו/או שהאימוץ מהן כרוך בביורוקטריה ממושכת אינה מעודדת לחשוב שקיימים תנאים לפתיחת עמותות חדשות.
 
לא חושבת שישראל פנתה ברצינות

לכל הארצות שייתכן משם אימוץ.
לא חושבת שיש דגש במשרד החוץ היום על הרחבת האופק.
ולדעתי לו היה דגש כזה- העיניינים היו נראים אחרת.

ביורוקרטיה ממושכת היא שם המשחק לפי מה שאני רואה בכל ההליך של אימוץ בין ארצי גם כשהאימוץ במדינות אחרות.
 

KallaGLP

New member
אני לא יודעת מה קורה מאחורי הקלעים

אבל למיטב ידיעתי בשנים האחרונות נסגרו לאימוץ בינלאומי הרבה מדינות שלא באשמתה של ישראל, ובניהן ברזיל, ויטנאם, גואטמלה, רומניה, אוקראינה ועוד. כמו כן, נעשו ניסיונות להביא ילדים ממדינות כמו הודו, קזחסטן, ועכשיו אל סלבדור, שכשלו או שלוקח להם המון זמן להתרומם. להקים תהליך אימוץ זה עסק יקר וחסר הודאות היא רבה, ובינתיים מישהו חייב לשאת בהוצאות.
שוב, אני לא יודעת איך בדיוק מתפקדת המדינה, ואולי ידועים לך דברים על כך שאינם ידועים לי, אך אני חושבת שהעניין הרבה יותר מורכב ומסובך ממה שאפשר לחשוב. גם אם יש מדינות, מטבע הדברים מדינות עולם שלילשי, שתאורטית יש משם אימוצים, עדיין לא תמיד ההתנהלות במדינות האלה היא כזאת שמצדיקה "הכנסת ראש בריא למיטה חולה" ועלולה רק לסבך את ישראל שמעמדה הבינלאומי גם כך לא הכי יציב (לראיה הסרט על אימוץ על ידי הזוג הדני שמסתובב ברשת ובכל מקום אפשרי).
 
אכן המורכבות רבה מאד

יחד עם זה,בעיני מבחינת ישראל הדברים מתחילים בכך שתקצוב טיפולי פוריות קודם להשקעה בקשרים עם מדינות אחרות לשם אימוץ משם.
 

KallaGLP

New member
אני חושבת שסדר העדיפות מוכתב גם על ידי

העדפות הציבור ומוסכמות חברתיות. אני בטוחה שרוב האנשים מעדיפים קודם לנסות טיפולים, ואפילו הרבה טיפולים, ורק אחר כך לאמץ, אם בכלל. עדיין החברה ככלל מחשיבה הריון ולידה כדרך הטבעית והמובנת מאליה להרחבת המשפחה. פרט לכך, איזה אינטרס יש למדינה להעדיף אימוץ חו"ל, עם כל הבעייתיות של להתעסק עם מדינות המתנהלות כמדינות עולם שלישי ועם כל הסחבת הביורוקרטית והמקלות בגלגלים על ימין ועל שמאל, על פני לאפשר טיפולי פוריות ובכך גם לספק עבודה לצוות הרפואי המקומי? (וזה לא שאני אישית בעד טיפולים על פני אימוץ, ממש להפך, אך אני מנסה להיות מציאותית).
 
את צודקת

וגם עדיין לא ממש ברור לכולם שהסיכון הסרטני אחרי קבלת דוזות של הורמונים בפאזות הטיפולים- הוא רציני. כדי להיות אמא לילד קטן,רצוי להיות עם תוחלת חיים סבירה יחסית.
הסברים מעין אלה טוב להאיר בהם את עיני אלה שיכולים לפתח את האימוץ הבין ארצי.
 

KallaGLP

New member
הבעיה היא שהנשים עצמן,

אפילו אם הן מודעות לסיכונים (ועזבי אפילו הסיכונים לטווח הארוך, כמו סרטן, אלא עצם הסבל הפיזי והנפשי הכרוך בטיפולים, ועוד טיפולים רבים וממושכים), בכל זאת מעדיפות טיפולים. רופאים גם מעלימים עין כל עוד אין הוכחות חד משמעיות של קשר ישיר בין טיפולים לסרטן. ישראל היא מדינה המעודדת ילודה בכל מחיר כמעט, וזו בעיה גדולה מאוד.
 
אני מסכימה

ודווקא כן התפרסמו כבר מזמן קשרים בין הורמונים לבין סרטן.
העניין הוא שרופאים בדרך כלל מתחברים למשאלה"מהרחם הזה יצא תינוק ויהי מה",ולא תמיד משרטטים לקליינטית שלהם תמונה מלאה של בעד ונגד.
אני מודה היום מאד לאותו רופא יוצא דופן שכן סיפר לי בהרחבה על הסיכון .
 

Daria34

New member
שמגלים שחיתות ופעילות לא מוסרית וחוקית

וחטיפות ,ושיכנוע הורים למסור ילדים לאימוץ שזה מוגדר בחוק שאסור לנהוג כך,וכול זה קורה בגלל
הכספיים הגדולים שמשלמים לאנשים שמתווכים את האימוץ.כמעט כול יום נסגרת סוכנות אימוץ,
וכך קרה גם עם הסוכנות שתיווכה את האימוץ של הילדה מאיתיופיה.

לא מזמן מצאו חווה שלמה של בנות צעירות שבחור אחד הכניס את
כולן להיריון בניגוד לרצונם כדי לקחת את התינוקות שלהן לאימוץ ומטרות
אחרות.


ויש עוד הרבה דוגמאות..
ישראל לא רוצה להיות מעורבת בזה ובצדק יותר מידי "בלאגן"

גם רוסיה עובדת על לסגור את שערייה בקרוב לאימוץ.
 

בוחרת13

New member
תוהה מה את רוצה לומר?

זה כמעט מרגיש שיש לך אידיאולוגיה ומטרה בסגנון הזה.
 
למעלה