בבקשה תנו לי הסבר לגבי המאבק על הדת

בבקשה תנו לי הסבר לגבי המאבק על הדת

קודם כל , אני חושבת שהאשה מוצגת באור לא מחמיא בלא מעט הזדמנויות בטקסטים דתיים . אני לא מצפה לשיוויון שיצוץ מדת שהתחילה לפני כמה אלפי שנים , ואם מישהו ישאל מה יקר לי בה אז זו תבנית נוף ילדותי (זאת אומרת שהאמונה שלי לא שואבת ממנה לגיטימציה ולא כבולה אליה).

יש משהו שאני לא מבינה בעיקר בהקשר לריטואלים שהעלו פה, קודם כל אם יש מקום שלדעתי לא סובל מחוסר שיוויון זה קיום המצוות . זה שיש מצוות שונות לגבר ולאישה לא אומרות שיש חוסר שיוויון . כתבתי מקודם , אין לי שום רצון או סקרנות שגבר ישמור נידה, יפריש חלה או ידליק נרות שבת.

אני לא מרגישה פגיעה אישית בזה שאני (ואגב גם לא אבא שלי שהוא לא כוהן) לא יכולים לברך ברכת כוהנים , אין לי רצון מיוחד לעשות ברית מילה לעצמי, אני לא מוצאת שטלית, ציצית , כיפה ותפילין זו משאת חיי ואני לא חשה שאהיה שלמה יותר אם אוכל לומר תיקון חצות (אגב פה לא בדקתי אולי נשים יכולות לומר).

זאת אומרת אני לא סבורה שאם יש מצוות כאלה וכאלה לנשים וכאלה וכאלה לגברים פירושו חוסר שיוויון , אני גם חושבת שזה מאוד נחמד להתפלל יחד אבל אין לי תחושה של פגיעה או עלבון כשהתפילה בנפרד . מה מעליב בזה?.

אני אקבל טיעונים כמו "הם לוקחים חלק יותר מרכזי בתפילה, יש למעמדים האלה יותר כוח וכו'" אבל חוץ מזה (וזה הרי נובע בעצם מרצון בקבלת הפרקטיקה ותשומת הלב שמופנית לטקסיות מסוימת של גברים ולא לעבודה עצמה בקודש).

איך בדיוק ברכת כוהנות אמורה לקדם את האמונה ועבודת הקודש של אשה בהנחה והיא רוצה קשר לדת היהודית?
ומה מעליב בזה...

אני גם לא חושבת שיש מניעה שאדם שמקיים אורח חיים דתי ושומר מצוות יוכל לחיות בשיוויון עם אשתו. לא רואה מניעה שלא יעזור בעבודות הבית , יעזור עם הילדים , יאמין בה וירצה בעבודתה ולימודיה וכו'.
אולי אוכל לומר שהייתי שמחה לראות יותר שאין בעיה לאישה ללמוד ספרי קודש מכל סוג שתחפץ ובאותה אינטנסיביות של גבר (וזה מטעמים אנוכיים למדי. אני אוהבת ללמוד) אבל חוץ מזה...

מה זה משנה? אם מישהי תוכל להסביר לי למה זה חשוב לה אני אשמח להכיר צד חדש.

אני אנסח את זה אחרת

(מסתבר שיש לי הרבה שאלות בפורום הזה)
אוקי,

עד כמה שאני מבינה המטרה העיקרית של דת , בהקשר הזה הדת שלי (לפי הלאום בכל מקרה) היא לעבוד את אלוהים ולנסות להתקרב אליו מצידך,
לכן אני לא מוצאת חשיבות רבה באימוץ ובכיוונון של העבודה הזו לדרכים שיהלמו שיוויון פולחן זהה (זה בעצם לא שוויון זה רצון שכולם יעסקו באותם מצוות וזה מצב שמעולם לא התקיים בין אם אתה זכר או נקבה , אין אף אדם שיכול לקיים תרי"ג)
וסה"כ כל הניסיונות האלה (שדווקא חביבים עלי לא אשקר) נראים לי יותר כמירכוז תשומת הלב בהפיכת דת למכשיר פוליטי או בבחירת אידאל שוויון במובן שתיארתי ולא בעבודה של אלוהים בשבילך ולעצמך.

ובמקרה כזה שחשוב יותר המסר מאשר הניסיון להתקרב אליו בדרך כזו (כך נראה לי) אני לא מוצאת חשיבות אם בחרת לקיים יהדות , נצרות, איסלם או בכלל אם אינך מקיים כל דת מוכרת.

בסופו של דבר הרעיון באמונה הוא לקבל את רצונו עליך שיעשה, זו המשמעות , כניעה , ענווה , התפתחות למה שמישהו אחר מייעד לך ולמה שאתה יכול לתרום היום לזה. אז למה כל ה... מסביב חשוב?

אגב ברור לי שאמונה או קיום מצוות לא צריך לסתור ערך שחשוב לך כמו למשל מעמד האישה, או במקרה של אחר סוציאליזם, הומניות, חשיבה ביקורתית וכן הלאה אבל אם אתה שם את זה במקום שיותר חשוב מההתקרבות אליו אז כאילו...
לא עדיף כבר לוותר על צורה מסוימת וטעם מסוים לדברים?

וזה לא שאני פוסלת את הדת , או את הצורך בסגידה , בהודיה
יש בה דברים אפלים רבים (למשל ההנחה שאם לא אשמור שבת אז יצאתי מכלל ישראל על כל המשתמע)
ויש בה דברים מפתיעים , למשל נתקלתי במקרה של בחורה שנולדה כהטרוזיגוט אך גדלה וחונכה כילדה לכל דבר (הצורה החיצונית הייתה של אישה) והיא חשה צורך לעבור ניתוח לשינוי מין ובתומו מכיוון שהייתה כוהנת ונולדה זכר גנטית היא קיבלה היתר מהרב שלה לומר את ברכת הכוהנים והפכה לזכר לכל דבר ועניין (כלומר יש לזכור שהיו לה שדיים ואיבר מין נשי בתחילה) . זה מפתיע ומרגש

אבל זה לא גורם לי לרצות לשנות, למרק , ולחתוך את הדת לטעמי האישי
וגם לא נראה לי שאם הייתי רוצה היה בזה הרבה טעם אם מטרתה לקרב אותי לבורא שלי... (מי שנוח לו שיבחר בלשון נקבה לאלוהים ,סה"כ רבים לא?)

בקיצור, חשבתי בעיקר מתוך מה שקראתי שגאיה מגדירה את עצמה פמניסטית רדיקלית וכאחת שתומכת בשינויים האלה שהיא אחרות ואחרים תוכלנה ויוכלו להסביר לי מה בדיוק חשוב בכל זה. תודה!

גאיה1323

New member
בגדול אפשר להגיד את זה על האנושות כולה

שהיא זרם פטריארכלי ברובו ומה הצורך לשנות.
הניסיון לנשים להכנס לפולחנים הדתיים הוא ניסיון להגדיל את חופש הבחירה של נשים.
כאשר פעם היו מוגבלות בעבודת האל כיוון שהיו קניין, ונדרשו להיות עבד בביתן כי קנו אותן למטרה הזו, כיום יש ניסיון להגדיל את החופש, כלומר את מגוון הדרכים בו נשים יכולות לעבוד את האל.
אם היהדות שמה כאידיאל את התפילה או התפילין בתור עבודת האל, ברור למה נשים שרואות את עצמן כשוות לגברים מבחינת האופן שבו האל מסתכל עליהן תרצנה לעבוד את האל גם באופן הזה.
שוב, כיום אין מחויבות לנשים להניח תפילין, המטרה היא רק שתוכלנה לעשות את זה אם זו הצורה שבה הן מרגישות בנוח לעבוד את האל.
אגב הדת משתנה לפי צרכים שונים של המציאות. פעם הדת היהודית הייתה דת שמתרכזת בהעלאת קורבן, כיום היא דת שמתרכזת בעיקר בכתבים. היה צורך במציאות שגרם לה להשתנות.
(אגב למען ישור קו, הגישה הזו היא גישה ״ליברלית״ ולא ״רדיקלית״, אם את מאמינה בהגדרות, כיוון שהיא מתרכזת במידת החופש שיש למגדרים לעסוק באותם התחומים בדומה לסופרג׳יסטיות או ל1325)

מצא חן בעיני הטיעון על זבח שפתיים

אבל זה קצת מבלבל כי הרי בתפילה קוראים את סדר הקורבנות , זאת אומרת ביינתים זבח השפתיים הוא העיקר אבל לעתיד לבוא אנחנו שואפים לחזור למצב "בראשיתי" בו בית המקדש בנוי והשבנו את עבודת הכהונה והקורבנות לקודש

זה בעצם שינוי אבל סוג של שימור המהות הישנה ב"פורמלין" קפוא עד לביאת ... משיח כלשהו . אם אדם מאמין בזה.

אולי באמת חוץ ממה שאת תומכת בו אפשר גם לעשות שינוי יותר נוקב שלאו דווקא ישמר דברים שלא רוצים בדת חדשה כזו.

אני חושבת שהיהדות רואה כאידאל את עבודת השם בכללותה, זה יכול להיות בלהביא ילדים , זה יכול להיות בללמוד תורה וזה יכול להיות בלעשות צדקה ומעשים טובים. המהות שלו זה מה שהוא ביקש ממך כאדם, אני מניחה שאיזשהו אידאל . אולי בגלל זה כל השאר פחות חשוב.

בכל מקרה אני בעד ! אני גם זוכרת שהיה לי מאוד נחמד להתפלל בבית כנסת רפורמי בו כולם ישבו זה לצד זה.

אגב זה מוזר שבארץ מה ששולט לרוב זה האורתודוכסי , יש לי למשל ידידה שהיא דתיה ולס' והיא לא מוכנה לשמוע על בית כנסת רפורמי אפילו רק בשביל "מראית עין".

כאילו . זה די מוזר , למה שלא תתמוך באלה שתומכים בך

Berethor

New member
למרות שכבר פתחו שרשור על הנושא הזה בדיון בנוגע לנשות הכותל

את לא מצפה לשיוויון שיצוץ מדת שהתחילה לפני כמה אלפי שנים? אז מה את מציעה, להמציא דת חדשה שתהיה יותר מודרנית/שוויונית? כמובן שיש קשר בין העובדה שהיהדות היא דת עתיקה/דת מתקופה הרבה יותר פטריארכלית לבין הסקסיזם שיש ביהדות, ולא במקרה שהחברה הדתית היא החברה הכי פחות פמיניסטית, להבדיל מהחברה החילונית, ולכן גם אי אפשר לטעון שהסקסיזם ביהדות קשור רק "למצוות" ולא לגבי יחסי גברים ונשים באופן כללי, האחד קשור בשני. את לא חושבת שיש חוסר שוויון בקיום "מצוות"? מלבד העובדה שההפרדה המגדרית בדת היהודית היא לא מוצדקת לדעתי, במיוחד בהתחשב בכך שדתיות באופן כללי ובמקומות תפילה בפרט מתלבשות צנוע, יש את העובדה שגברים במרכז בית הכנסת, קוראים את התפילות בקול, בעוד שנשים נשארות בשוליים ונאסר עליהן להוציא קול, משום, משום שמבחינת הרבנים "קול באישה ערווה", ללא ספק זה תיאור של מצב מאוד "פמיניסטי". טכנית גברים דתיים כן "שומרים נידה", חוץ מאלו מהם שהולכים לזונה בזמן שהאישה שלהם "שומרת נידה", וזאת דוגמה טובה לכך לאיך שמירה על "מצווה" של יהדות יכולה לדרבן אנשים לנהוג באופן יותר מפוקפק, כנ"ל לגבי האיסור על אוננות, שהוא אחד הסיבות העיקריות לכך שלגברים דתיים/חרדים רבים קשה לשלוט על היצר, ובעקבות כך הם עושים דברים הרבה יותר בעייתים מאשר לספק את עצמם. no shit, כמובן שאת לא מעוניינת לעבור מילה נשית, גם חלק גדול מהגברים לא באמת מעוניינים לעבור את זה, ולכן כופים את זה עליהם כאשר הם תינוקות חסרי ישע, שלא יכולים להתנהג פיזית ולא יכולים אפילו לדבר(וזאת הסיבה האמיתית לכך שעושים את זה לתינוקות). מילה זאת הכפייה הדתית הכי נוראה שקיימת ביהדות.

כן , אני לא מצפה לשיוויון מדת

שלא הכירה במושג של סקסיזם , שובניזם ועצם העובדה שהיו לה חוקי עבדות שונים יחסית באיזור המזרח הקדום וגם חוקי מלוכה שונים די מעוררת תמיהה על זה שהיא התקדמה לזמנה.

לנשים מותר להוציא קול וגם לגברים חוץ מבחלק מסוים בתפילה (ונדמה לי שזה הופיע מאז שחנה התפללה לאלוהים שיתן לה פרי בטן)

לא חשבתי על הרעיון שהגבר גם נמנע ממגע במהלך ספירת הנקיים. ת'כלס מגניב.

נשים וגברים מתלבשים שניהם בצנעה, עד כמה שידוע לי . עוד לא ראיתי גבר שהולך עם (מה בעצם האפשרויות לביגוד פרובקטיבי אצל גבר? חריץ תוכעס של אינסטלטור? ח )

הפרדה היא לא חוסר שיוויון , אלא אם אתה ממש שואף שזה ילך בכיוון של אפרטהייד , יש מקום בו נשים מתפללות ומקום בו גברים. זה לא חוסר שוויון .

אוננות? יאפ. לפחות יש לך תירוץ טוב למה לא לשמוע אישה שרה .

למה באמת לא לבנות דת חדשה, ממילא בעיני לשנות נוסח של אורייתא ומה שברור שמשם זה סוג של דת חדשה.

אז ת'כלס למה לא, מי אמר שהיהדות של היום זו דרך הכי טובה לעבוד את מי שאתה מאמין בו?.

חוץ מזה אם דת כל הזמן משתנה כמו שגאיה כתבה אז למה לא לבנות דת חדשה שמבוססת ושואבת השראה מהיהדות של היום. נשמע רעיון נחמד.

Berethor

New member
כבר קיימת דת יותר שוויונית ששואבת השראה מהיהדות, קוראים לה

נצרות. בנצרות אין הפרדה בין גברים ונשים בכנסייה(רק במנזרים יש הפרדה מגדרית אבל רוב הנוצרים הם לא נזירים, אז אין סיבה שהם ישחקו אותה נזירים), וגם טקס החתונה הנוצרי הוא הרבה יותר שוויוני, הגבר לא "קונה" את האישה, והאישה והגבר מקבלים על עצמם את אותן מחויביות בטקס, ושניהם נשאלים אם הם מסכימים לזה וכו. אני לא חושב שאפשר להצדיק את הסקסיזם ביהדות רק בזה שהיא דת עתיקה, גם הנצרות היא דת די עתיקה(אם כי היהדות יותר עתיקה), והאסלאם זאת דת יותר "חדשה" מאשר היהדות והנצרות, ובכל זאת היא הכי שוביניסטית(גם כלפי נשים וגם כלפי הומוסקסואלים).

אמרתי לבנות דת חדשה

זה לא אומר שמשתמע מכך שכל דת שיותר חדשה מזו הישנה עליה הצבעתי צריכה להכיל ערכים כמו שוויון בין גבר לאישה (אגב גם האיסלם לא נוצר בזמן שהמושג סקסיסט היה קיים ... )

חוץ מזה יש גם הרבה דברים יפים באיסלם , למשל שיחרור העבד בילאל שהיה שחור , היחסים בין מוחמד לאשתו הראשונה שהייתה מבוגרת ממנו ולזו הצעירה ממנו אעישה שהייתה בלי ספק חכמה ממנו.

ויש גם משלים יפים, למשל באחד שואלים את מי יש לכבד יותר ואלוהים עונה 3 פעמים אמא ורק אחר כך אבא .

שזה מראה משהו על כבוד לאם במשפחה .

מניחה שכמו בכל מקום לקחו את הרע ואת הטוב ומפרשיה נתנו לה את הצורה שיש לה היום (דת האיסלם).

למה לא נצרות?
כי אני מחוברת יותר ליהדות , וכי אני מעדיפה אותה על פני דתות אחרות וגם כי אני לא מצליחה להבין כל כך את הקונספט שלאלוהים יש ילד והילד הוא אלוהים :I

Berethor

New member
עאישה הייתה בת 6 כאשר חיתנו אותה עם מוחמד, מה יפה בזה בדיוק?

מה יפה בגבר מבוגר שמנצל ילדה מינית? כן כבוד גדול יש לנשים באסלאם, ולכן רצח של נשים "על חילול כבוד המשפחה" הוא כל כך נפוץ בחברה המוסלמית, חוץ מהעובדה שמוחמד היה רוצח המונים.

"רצח על רקע חילול כבוד המשפחה (בערבית: جرائم الشرف أو القتل بدعوى الشرف) הוא רצח של אדם על ידי בני משפחתו, וזאת עקב האמונה של מבצעי הרצח כי הקורבן פגע בכבודה של משפחתם. רצח מסוג זה נפוץ בעיקר בחברות מוסלמיות במזרח התיכון."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A6%D7%97_%D7%A2%D7%9C_%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9C_%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%93_%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94[/URL]

"בשנת 627 שבטו של מוחמד, קורייש, צר על העיר עם בעלי בריתו, בקרב שנקרא "קרב השוחה" (غزوة الخندق, The Battle of the Trench). בני שבט בנו קוריט'ה קיימו משא ומתן עם מקימי המצור, ללא תועלת, ובסופו של דבר הם נאלצו להיכנע למוסלמים. המוסלמים, תחת פיקודו של מוחמד, הרגו כמעט את כל הגברים בעריפה, מלבד כמה מן הגברים, שהתאסלמו. הנשים והילדים של השבט נשבו, אולצו להתאסלם ונמכרו לעבדות."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%98_%D7%91%D7%A0%D7%99_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%98%27%D7%94[/URL]

לחתן בגיל הזה

בזמנו היה מקובל , בדרך כלל אף אחד לא היה מצפה שמעבר לטקסיות יהיה מגע מיני בין ילד למבוגר עד שהילדה לא תגיע לבגרות מינית.

זה בערך כמו שלפעמים משדכים אצל חרדים ממש ילד וילדה, זה לא אומר שהם יעשו עכשיו חופה (אין בזה גם היגיון הם לא יוכלו להביא ילדים).

אני מניחה שפעם היה הגיוני לחתן גבר ואשה בגיל צעיר, לא חיו הרבה שנים כמו היום ובכל מקרה - לשאלתך על אעישה :

היא נחשבה או נחשבת כאחת מהנשים היותר חכמות באיסלם וגם הדעתניות שבהן. אגב יש הרבה דברים משונים , למשל לבישת הבד שמכסה את פניהן של נשים מזרחיות מקורו בכלל מגינוני מלוכה (אינני זוכרת בדיוק מהיכן) וכשהתקבל מעבר לצניעות הוא יצג סוג של סממן אצולה לנשים מוסלמיות.

דוגמא לאיך משהו מתחרבש. על כל פנים , כן לדעתי יש בזה גם טוב וגם רע - במקרה של האיסלם , לדעתי בעיקר הרע התקבע ותפס שלטון בעזרת מפרשיו.
(באותה מידה היום יכולנו להאבק בסקילה של הומואים למוות והרג של מי שמחלל שבת בפומבי אם זה היה מתפתח ככה).

אין לי חיבה מיוחדת לאיסלם , אני פשוט חושבת שנכון לומר שבכל דת ודת יש מה שאני אגדיר בערכים שלי כטוב או רע והמפרשים שלה מושכים אותה לכאן ולכאן ומדגישים יותר צד כזה או אחר. לא מוצא חן בעיני הצד שהם הדגישו באיסלם.

Berethor

New member
המגע המיני התרחש כאשר היא הייתה בת 9, זה לא הופך את

זה להרבה פחות גרוע, ויש הבדל גדול בין לשדך בין ילדים בני אותו גיל לבין לשדך פדופיל מעל לגיל 40 לילדה. גם כיום לפי החוק, גיל ההסכמה תקף במיוחד לגבי מבוגר עם קטין מאשר בין שני קטינים(במיוחד אם הם באותו גיל), משום שהחוקים בנושא נועדו קודם כל כדי להגן על ילדים/קטינים מפני ניצול מיני של מבוגרים. לא רואה מה בדיוק "התחרבש" שם, לדעתי האסלאם היה גרוע מתחילת דרכו, המעשים של מוחמד ושל הטליבאן ודאעש(המדינה האיסלאמית) הם מאוד דומים, והתירוצים של ברק חוסיין אובמה לא ישנו את העובדה הזאת.

[URL]https://www.thereligionofpeace.com/pages/muhammad/WWMD.aspx[/URL]

תראה יש בעייתיות בלהכיל ערכים מודרנים

על העולם העתיק שלא הכיר בהם וזה לא נחשב בו כמשהו שהוא מגונה או לכל הפחות אסור.

התרבות המערבית יונקת לא מעט מהבסיס שלה מהתרבות של יוון ורומא, ואם ניזכר ביוון אפשר לומר שפדופילים לא היו דבר מוקצה, גבר מבוגר ונער צעיר ופחות מזה היה דבר מקובל.

אתה לא פוסל את תרבותך כי היא יונקת ממקומות שלאו דווקא יתאמו את מה שאתה מאמין בו. אני לא יודעת אם אסור לשפוט כלל אבל בהחלט לא בטוח שזה יתגלה כאפקטיבי...

האמת? אין לי דעה בנושא, אני מניחה שאם הייתי נולדת במרוקו כמו סבתא רבא שלי אז כנראה שלא הייתי מוצאת בזה דבר נורא אם בגיל 10 הייתי מביאה את הילד הראשון שלי. חוץ מזה שכל דבר יש לו גורמים, למשל אם חוטפים במקרה של יהודים ילדים ומחתנים אותם עם מוסלמים לא תרצה כאב להשיא את בתך בגיל צעיר ולוודא שלא תחטף?

וחוץ מזה כשאתה חושב שמצב כזה וכל חייך גדלת לתוכו - שלהתחתן בגיל צעיר זה נורמלי והגיוני ובנוסף נאמר תוחלת חייך היא נמוכה יותר מהיום (50 שנה בטופ? מקווה שזו לא תפיסה שגויה שלי) אז למה שאמצא את זה כדבר נורא אז?

אל תשכח שזה לא ביטא דחף מיני חריג לתקופתו , זה היה הנוהג ולא נבע בגלל משיכה לילד אלא ממגוון סיבות אחרות. פדופיליה לאו דווקא הייתה אחד מהם

Berethor

New member
איך לחתן ילדים בגיל צעיר מוודא שהם לא יחטפו? הרי אצל

מוסלמים, מימי מוחמד ועד ימי דאעש מקובל להרוג את הבעלים ולהפוך את הנשים שלהם לשפחות מין. הדבר היחיד שיכול להגן על יהודים מפני חטיפה על ידי מוסלמים זה צה"ל. התרבות המערבית הייתה הרבה יותר מתקדמת מאשר התרבות האסלאמית, אפילו בעת העתיקה(לדוגמה ביוון הייתה דמוקרטיה עוד מהעת העתיקה), למרות שזה נכון שגם במערב היו כמה מנהגים שנחשבים ללא מקובלים כיום, אבל ההבדל הוא שמדינות מערביות התקדמו רבות במהלך השנים, בעוד שמדינות מוסלמיות כמעט ולא מתקדמות מבחינה תרבותית, מאז ימי קדם. הנה לדוגמה מעשים שמוסלמים אחראים עליהם בזמן המודרני, ולא רק בעת העתיקה.

אני יכולה להבטיח לך שהתרבות המערבית

לא הייתה לאורך כל ההיסטוריה מתקדמת מהתרבות המוסלמית.
למען האמת הראשונים ששימרו ותרגמו את כתבי יוון העתיקה היו ערבים ומוסלמים
ולפני כמה מאות הם שהעבירו רעיונות וסחורות חדשות ברחבי אימפריה שהשתרעה עד אירופה.

רצח? שפחות מין? אין לי מושג,
כרגע זה בהחלט קרה עם היזדים . לא מתחשק לי לצאת אהבלה לגבי דברים אחרים. אני גם אומרת שוב, כמו בכל דת אני יכולה להבטיח לך שלא כולם ולא הרוב חוטפים נשים שיהיו שפחות מין ... :I

צה"ל לא היה אז והן היו נחטפות צעירות וכדי שלא יכפו (או אולי היו כאלה שמרצון אין לי מושג) עליהן להתחתן עם מישהו לא מבן דתן , בגיל צעיר חיתנו אותן וברגע שילדה לבושה כנשואה או שיש לה ילד מה שמראה שהיא כבר אשת איש הסיכוי שתחטף ויארסו אותה קטן בהרבה.

למה אב (ואם) לא רוצה שבתו תצא מהדת שלה ותגדל משפחה אצל אדם אחר לא מעמו? נו אני בטוחה שגם אם תשים את הטיעון הדתי בצד אף אחד לא היה רוצה שפתאום היא תלקח למקום אחר ואז הייתה תרבות אחרת בה המשפחה ומעמד האישה היה שונה.

אני לא מתכוונת לשפוך פה מעשיות , אני יודעת שזו אחת מהסיבות. זה בטח לא מייצג אף אחד היום או מישהו מתון בדתו ביחס לדאעש למשל ואין לי כוונה להשליך מזה על מישהו או משהו אחר. שאלת ענית :I ,
אפשר להפסיק לדון בזה עכשיו ברט'?
כיף לדבר איתך , אבל זה כזה גורם לי לזוז בחוסר נוחות בכיסא.

Berethor

New member
כדי לא להמשיך להעמיק בנושא אני אגיב לך רק הנקודה הכי בעייתית

המוסלמים הברברים השמידו 90 אחוז מדברים שהם גזלו מהתרבות של יוון העתיקה והאימפריה הביזנטית. "תור הזהב" של האסלאם זה מיתוס, האסלאם מביא בעיקר צרות לעולם, בעבר ובהווה.

הפה שלי הגיע לסף ביזוי הפוליטקלי קורקט

שהוא יכול, מכאן והלאה אני הולכת לזמר אינטרנציונל בכל פעם שתזכיר איסלם, צבע עור או פרקטיקות של דת.

התעייפתי והאמת אם אתחיל לקפצץ ולנסות להגיב על נושא שלא נוגע לי או בי רק לצורך אישרור תחושתי בנושא כבוד הזר לי כבר אזייף מילים (אגב שים לב למילים שלך אתה מתקרב לחוסר סובלנות וגזענות , אז אני מניחה שתוכל להבין את המניעה שלי כאן מתגובה)

ת'כלס לא נוח לי , זה הגבול שלי בתגובות סורי.
כאילו אתה מוזמן להמשיך להגיב, אני פשוט כבר לא יכולה.

מירי,

New member
פיזיקה, אלגברה, כימיה....

זה בערך כמו להגיד שהיותנו מדינת סטרטאפ זה מיתוס.

ת'כלס גלשנו מהנושא המרכזי

לא נראה לי שלמישהו מאיתנו אכפת מה הדת של אדם אחר או מה נחשב לדת טובה או לא טובה ,
ולא נראה לי שמישהו מאיתנו חושב שסקס עם ילדים זה דבר לגיטימי .
אם נרצה להמשיך לקשקש - צריך להתמרכז לדיון חזרה

Berethor

New member
קשה שלא לגלוש לדתות אחרות, ברגע שמתחילים לדבר על הדת היהודית

האמת שכן אכפת לי מה הדת של אדם אחר, במיוחד אם אותו אדם רוצה לכפות את הדת הזאת על כולם.

חוץ מזה יש די הרבה נוצרים

שלא מקבלים כלל הומואים או לסביות,
מתנגדים להפלות ומקדמים חינוך בריאתני.

אתה מציג את זה בצורה אידאלית וזה לא ככה, יש ויש ויש

ושוב, אני לא מתחברת לרעיון שאל יהיה בשר ודם. יהיה לי קל יותר להתחבר ליהודי משיחי מאשר לנוצרי הארד קור.

אבל אם לדעתך זו דת כזו ואם אתה שואף לקיים דת כלשהי, למה באמת אתה לא בוחר להתנצר (לא נשאל מביקורת , סקרנות?)

למעלה