בבקשה תקראו.. נחשפת קצת...

בבקשה תקראו.. נחשפת קצת...../images/Emo141.gif

לומר לכם את האמת, בהתחלה התכוונתי לעשות את התוכנית של יעל בלי לשתף אותכם פה בכלום. אני משתתפת בפורום אחר פה ב"תפוז"
ושם יודעים את כל הסיפור שלי בערך.. אבל חשבתי שאני אוכל לעשות את התוכנית פה בלי לשתף עוד אנשים בסיפור שלי, כי גם ככה זה די כואב לי, אבל עכשיו אני חושבת שהגיע הזמן לספר לכם. אתם קהילה נורא חמודה ותומכת, ואני כל הזמן קוראת פה את ההודעות, אבל רק מדי פעם מגניבה איזשהי הודעה. בכל מקרה, אני רוצה לספר לכם את הסיפור שלי ואני אנסה לעשות את זה ממש בקצרה כדי לא לשעמם אותכם יותר מדי. אז ככה:
אני בת 17. לפני בערך חצי שנה הרגשתי שמנה מדי והתחלתי לעשות דיאטה די קיצונית. אחרי שהגעתי פה לפורום בנושא, הסבירו לי את הנזקים ולאט-לאט חזרתי לאכול, נרגעתי קצת עם הספורט והתחלתי לנהל חיים פחות או יותר נורמליים מהבחינה הזאת.. הקפדתי על אכילה בריאה ופעילות גופנית, ולכאורה הכל היה בסדר.. אבל כל הזמן הרגשתי כל כך שמנה, כל כך לא יפה (ורק שתבינו, אין לי עודף משקל), והתחלתי פשוט לשנוא את עצמי.. הייתי מסתכלת במראה על הגוף שלי ובוכה, הייתי נשקלת כל הזמן, הרגשתי נורא חסרת ביטחון. במקביל, החבר שלי שנורא אהבתי ואני נפרדנו, וכל זה רק גרם לי להרגיש עוד יותר נורא.. ממש נכנסתי למעין שנאה עצמית כזאת, הייתי בוכה בגלל המשקל שלי, הייתי עושה המון ספורט, מדי פעם הייתי מנסה להקיא.. אחרי הפרידה התחלתי לצאת עם אנשים אחרים פה ושם וזה היה לי נחמד, כי הרגשתי שאנשים חושבים שאני שווה משהו.. אבל בפנים לא הרגשתי ככה.. כשאנשים התחילו איתי חשבתי שאין להם משהו יותר טוב, או שהם סתם אוהבים שמנות.. ואז יעל הגיעה עם הפורום הזה והתוכנית שלה והחלטתי שזה הזמן לעשות את השינוי
אני הרי לא יכולה להמשיך ככה לנצח, אני חייבת לחזור לאהוב את עצמי כמו שאני. הפסקתי עם הספירת קלוריות, ועברתי לתפריט של דיאטנית. מיתנתי את המינון של הספורט. החלטתי שאני מפסיקה עם כל השטויות שעשיתי. מתחילה מחדש
ואז התחלתי עם התוכנית שנורא עזרה לי ואני בטוחה שעוד תעזור לי בהמשך. המשימה השנייה: איפה אני רואה את עצמי בעוד 5 שנים
כתבתי בנושא של גוף ובריאות (פיזית ונפשית) שאני רוצה להרגיש טוב עם הגוף שלי, להגיע למשקל מסויים (משקל בטווח התקין, לא תת משקל) ולשמור עליו - ולאהוב את עצמי.. וזו המטרה שבחרתי לעבוד עליה השנה.. היו לי עוד מטרות גם בתחומים אחרים, אבל זו המטרה שאני חושבת שאני צריכה לשים עליה דגש השנה, כי אני לא יכולה להמשיך יותר ככה, ובגלל שאני יודעת שכשאני אשיג אותה אני גם אשיג את המטרות האחרות שלי. תודה
למי שקרא עד לפה. אני אשמח לשמוע ממכם תגובות

meshi4

New member
כל הכבוד לך ../images/Emo39.gif

שאת נחושה לחזור ולאהוב את עצמך.ואת תצליחי להשיג את המטרה שהצבת לך. זה דבר ידוע שהשינוי הוא בראש -מחשבות חיוביות.גם כאשר מגיעים למשקל הרצוי.בראש הדימוי נשאר-שמנה.לכן המטרה הדחופה היא לעבוד על השינוי שבחרת. בגיל ההתבגרות שלי-עליתי במשקל בצורה פתאומית.הייתי שמנה.הדימוי העצמי והבטחון שלי נפגעו.דווקא בגיל הפריחה ועיצוב האישיות.בשמינית הדיאטה הניבה תוצאות.מאז יש לי מודעות[תסביך]למשקל.אחרי לידות התאמצתי להוריד את העודפים.ומלבד שלא יצטברו עודפים שיהיה לי קשה אחכ' להוריד. בהצלחה.

תודה לכן על התגובות..+ הבהרה..

אבל לא נראה לי שהבנת.. המשקל שלי היה כל הזמן תקין.. וכל הזמן אני מרגישה שמנה, מסתכלת במראה ורואה מישהי שמנה.. מבינה
זאת בדיוק הבעייה, ועכשיו אני מבינה את זה.. אם באמת הייתי בעודף משקל, זה היה הגיוני שאני ארגיש שמנה, אבל אני לא.. וכל מה שעברתי וכל הדרכים שפגעתי בעצמי- פיזית ונפשית, היו בעצם תוצאה של מה שאני רואה ומרגישה ולא באמת מה שנכון... אני בטח ממש לא ברורה, יצא לי נורא מבולבל..

meshi4

New member
דווקא היית

מאוד ברורה.אני זאת שלא הבנתי-לכן המשפט שכתבת בסוגריים בלבל אותי. עכשיו הבנתי
בכל מקרה עשית בחירה נכונה .[מכירה מקרה של בחורה מאוד יפה-אבל היא לא חושבת כך] מאחלת לך הצלחה.

sobolina

New member
תותי ../images/Emo26.gif

אני חושבת שאני רוצה לשים דגש על משפט שכתבת "...כל מה שעברתי וכל הדרכים שפגעתי בעצמי- פיזית ונפשית, היו בעצם תוצאה של מה שאני רואה ומרגישה ולא באמת מה שנכון... ". את יודעת איזה משפט חזק זה
את יודעת שישנם הרבה אנשים שלא מבינים את זה
את מכירה בעובדה שהרגשות שלך,שהסבל שעברת - לא היה מוצדק
את נמצאת בדרך הנכונה תותי.. מאחלת לך שהדרך תהיה מוצפת בהרבה קרני אור נעימות.... הילה

תודה רבה לך../images/Emo39.gif

עכשיו אני מבינה את זה, אחרי חודשים של הבנתי.. אני עדיין מסתכלת על עצמי במראה וחושבת שאני נראית שמנה, אבל אני מנסה להכניס לעצמי לראש שזה לא נכון ושאני סתם הוזה כל מיני דברים.. אבל את יודעת איך זה, יש את הסביבה שמאוד לא תומכת ורק מקשה עליי לפעמים יותר..

אני יודעת..

אבל מאז שעשיתי את המשימה השלישית ובחרתי לנסות לצאת מזה, אני חושבת על זה קצת, ואני לא יודעת אם זה באמת יהיה לי טוב.. כי בכל התקופה הזאת הרבה מאוד פעמים דווקא זה עזר לי.. נראה לי שאני שוב לא ברורה כל כך.. אוף.. כל התקופה הזאת שאני מתעסקת עם משקל כל הזמן וכועסת על עצמי כשאני משמינה וכאלה עוזרת לי להתמודד עם דברים אחרים ולהתגבר עליהם, ואני מפחדת שאם אני כבר לא אתעסק בזה כל כך הרבה, אז לא רק שאני אשמין, אלא שגם אני לא אקבל את הכוח שכל זה נתן לי..

א ס י ת

New member
תותי גירל קראתי באיזשהו מקום

שנשים אנורקסיות חושבות שהן נורא שמנות, למרות שהן נורא רזות. נראה לי שדימוי הגוף שלהם משובש. המחשבה שאת מספרת עליה, היא מחשבה אובססיבית, היא לא יכולה סתם כך לעזוב אותך בגלל מחשבות חיוביות. צריך לעבור טיפול מיקצועי. רגיל או אלטרנטיבי. שינויים בדימוי גוף, זאת עבודה פסיכולוגית עמוקה. יש פער בין איך שאת נראית ואיך שאת מרגישה שאת נראית. זה משפיע על ההתנהגות שלך בתחומי חיים אחרים. בשנים האחרונות אני שמנתי בגלל בעיות רפואיות. אבל דימוי הגוף שלי נשאר חיובי. כי לי יש דימוי גוף מוצק מאז שאני ילדה. בגיל ההתבגרות הייתה לי קצת בעיה עם הישבן שנראה לי גדול מדי. אבל היום כשהוא באמת גדול אין לי בעיה איתו. לכן דימוי הגוף הוא משהו שאינו קשור ממש לאיך שנראים בפועל, אלא לאיך שחושבים שאנחנו ניראים. אם אדם מרגיש טוב לאיך שהוא נראה, הוא מתנהג בחופשיות לגבי החיים.

אני לא יודעת מה להגיד

כי אני יודעת שאת צודקת.. אבל עכשיו זה הרבה יותר טוב אצלי.. אני לא הולכת לטיפול ממש, אבל יש לי עם מי לדבר על זה.. ואני מדברת על זה. וזה עוזר לי. אני יודעת שאני בדרך הנכונה. תודה

רן בת

New member
הי תותי גירל

נשמע לי באמת כואב הסיפור שלך. מאוד קשה להסתכל במראה ורק לשנוא את מה שרואים, ושהכל סובב רק סביב המשקל והמראה. מעבר לכך שאת בטח בכלל לא סובלת מעודף משקל, אלא אולי השינויים שהגוף חווה עם הזמן פשוט נראים לך כאילו זו לא את, זה גם כל כך לא בריא וגורם לנזקים בקיבה, בחילוף החומרים ובטח גם בעוד דברים. אז אני רוצה לחזק את ידייך על השינוי שהתחלת. צריך הרבה כוח רצון וכל הכבוד. מאחלת לך בהצלחה.

תודה../images/Emo39.gif../images/Emo140.gif../images/Emo26.gif

זה נורא קשה לי פתאום להסתכל ולהחזיק את עצמי ולא להיות עצובה.. היום למשל הסתכלתי במראה אחרי שהתלבשתי.. ולא הייתי מרוצה.. אז אמרתי לעצמי שזה לא נורא ושאני בטח סתם מדמיינת..

../images/Emo50.gif

שיהיה בהצלחה אם את צריכה אותי אני פה בשבילך.. מקווה שזה תופס ל-2 הכיוונים ותהיי חזקה חמודה!!!

The big man

New member
../images/Emo39.gifתותי גירל

היקרה! אני בטוח שתשיגי את המטרות שלך. פשוט להתקדם צעד אחרי צעד, לאט ובביטחון. קודם כל את צריכה לאהוב את עצמך כמו שאת ובמשך הזמן את תתקדמי. בהצלחה וכל טוב!

תותי חמודה, נראה לי שאם את לא

אוהבת את עצמך, אין מי שיאהב אותך. אז ככה, אני מתנדבת לאהוב אותך, כי מאד מצאת חן בעיני, ויש לי די הרבה שאריות של אהבה, שאין לי מה לעשות איתן כרגע, והן יספיקו עד אותו רגע, שתביטי בראי ותגידי, וואלה, אם האם של איתי אוהבת אותי, זה כזה ביג דיל, גם אני יכולה. קחי לך את הזמן, כאמור מכל מה שקראתי, יש כל כך הרבה על מה ולמה לאהוב אותך, שאני מקדישה לך ממש את כל השאריות, רק אל תשכחי להודיע לי כשאת מרגישה שאת יכולה לאהוב את עצמך, כי אם שתינו נאהב אותך, ווי ווי ווי כמו שאומרים החברה בשכונה

יפתי המתוקה, תותי בטח תאהב את עצמה

הרבה יותר מהר ממה שהיא חושבת וישאר לך המון מהשאריות שלה בינתיים אני לוקחת קצת ממה שאני מוסרת כל יום לשני הכלבים (תאמיני לי זה המון אהבה) ושולחת לך, עם עוד המון חיבוקים שווים

למעלה