אף אחד לא מתעלם משום דבר. לא התעלמתי מהאמירה המוכרת של סמוטריץ' ואני מצטער אם זה לא בא לך בטוב, אבל אין לי גם כל כוונה להתעלם ממנה במיוחד לכבודך
. אני פשוט מאלה שבוחן את האמירה בתוך ההקשר בו נאמרה. אילו גם אתה היית טורח לעשות זאת, יש מצב שהיית מפסיק מתישהו לרוץ עם הדחקה המפגרת וחסרת המשמעות הזאת. כן, אני יודע, אתה תטען כעת שהקשבת ובדקת ובכל זאת... הרי אין כל חדש תחת השמש
.
בכל מקרה יקירי, אני באמת מצטער לאכזבך, אבל לא רק שאין לי שום בעיה עם אמירתו הנ"ל של סמוטריץ', אלא שהיא לכתחילה לא רלוונטית במיוחד לענייננו ולמה שכתבתי למעלה. דיברנו על "הימין הקיצוני". לא הגדרנו אותו. לא נכנסתי לשמות של אישים ולא אעשה זאת גם עכשיו. זה פשוט לא רלוונטי לשום דבר. אנחנו מדברים על הלך רוח מסוים, השקפת עולם מסוימת. תרצה להתייחס לעניין באופן ענייני, בוודאי שבכוחך לעשות כן ואם זה נורא קשה, הילד של השכנים ישמח לעזור. חשוב לך יותר להביא רבע ציטוט של פוליטיקאי מסוים שאולי משתייך לקבוצה עליה אנחנו מדברים ואולי לא, רבע ציטוט של אמירה בודדת מתוך אלפי אמירות שלו בסוגיה שבכולן ללא יוצא מן הכלל הוא אמר את ההיפך ממה שאתה מייחס לו? זכותך המלאה. אבל אותי למקרה שלא היה ברור לך מקודם, זה רק מעייף.
אתה ממש בקטע של הרצת הדחקות השחוקות והישנות היום הא
? מה קרה, נחת בשבת ולא ייצרת חומרים חדשים? דפי המסרים המעודכנים טרם נכנסו אחרי שב"ק? בחייך ספי. במלוא הרצינות וללא טיפת ציניות, גם כשאתה מנסה בכל מאודך להיות משעמם רצח וחסר כל ענייניות, נסה לעשות זאת ברמה מינימלית שתאפשר הימנעות מהירדמות באמצע הקריאה. אתה הרי מסוגל לכך (ובעבר הרחוק כזכור...).
תודה מראש.
ומאחר וגילית דעתך שאין בכוונתך לעבור לדיון ענייני או להתייחס עניינית לדברים עליהם אתה מתיימר להגיב, הרי שמיצינו סופית את תת-השרשור הזה ואיני רואה עוד צורך לקרוא את המשך הגיגיך בו או להגיב עליהם.
הרבה בריאות וכרגיל, אם בכל זאת תצליח מתישהו להתגבר ולהתבגר, מאוד אשמח לשמוע.