בגדים ואופנתיות...

מעיןבר

New member
בגדים ואופנתיות...

הרהורים לשעת לילה מאוחרת האמת - זה עלה לי עוד בצהריים באוטובוס בדרך לאוניברסיטה. מעולם לא הייתי "אופנתית" בכל מה שקשור ללבוש ובהחלט לא אשת מותגים. כנערה צעירה אפילו סבלתי קצת הצקות מ"מלכת הכיתה"... אחרי הצבא ובתקופה הסטודנטיאלית הראשונה שלי האופנה היתה כזאת שהתמודדתי איתה וגם היה לי תקציב כלשהו לשמור על ארון בגדים סביר. אח"כ כזו"צ עם שתי משכורות אפילו הצלחתי להיפתר מכמה תלבושות ישנות במיוחד. מאז שהתחלתי בלימודי התואר השני, ובמיוחד מאז שאדוה נולדה וטרם השלתי את 6 הק"ג העודפים, הארון שלי מזעזע. אני ממש על סף המוזנחת, גם מסיבות כלכליות. פרט להריון וקצת אחריו, שבו לא היתה ברירה, לא קניתי בגדים בשנים האחרונות מעבר לטי-שירטים. קיבלתי קצת, אבל באמת שהכל ממש ישן (וזה בולט במיוחד בחורף שבו לא לובשים טישרטים
). אני מרגישה בזה במיוחד כשאני רואה סטודנטיות צעירות באוטובוס או ברחבי הקמפוס. פתאום אני מרגישה שאני "זקנה" או "לא cool", משהו שמעולם לא הרגשתי... זה משתלב עם משקל גבוה במיוחד בהשוואה לעצמי (לא חזרתי למכנסיים של טרום ההריון). איך אתן מרגישות
נראה לכן שעברנו לשלב הזה של אמהות מוזנחת

sugerbabe1

New member
אגב, התוכנית הזו עכשיו הולכת להיות

בגירסה ישארלית ע"י איה ושירלי .

Arfilit

New member
אז ככה -

בבגדים אני ממש לא שם. כנראה שבגלל העבודה שלי - שבה אני חייבת להקפיד להתלבש כמו שצריך (ויש לי אפילו כמה "חליפות הפחדה"...). מצד שני - יש לי הרבה פחות אנרגיה להתאפר - ושם אני מרגישה כאילו חזרתי להיות בת 16 (רק בלי עור הפנים המצוין...).

ayush

New member
עניין של תקופות..שבעיקר תלויות משקל

בד"כ אני משתדלת להתלבש "נורמלי" לא אוהבת להראות מוזנחת, למרות שיש ימים (כמו היום למשל..) שאני מרגישה כל כך רע עם עצמי, שאני אפילו לא טורחת להתסכל במראה (מהפחד
) לקנות בגדים אף פעם לא היה תחביב שלי, אבל אני מקפידה לרענן את המלתחה בפריט חדש לפחות בעונה (העונה קניתי 6-7...) מה שעושה בעיניי את ההבדל הם פחות הבגדים ויותר האיפור, שיער והטיפוח הכללי. בתקופה האחרונה (יותר נכון מאז ההריון הנוכחי) אני חסרת אנרגיות וחשק להתאפר ולהתייפייף ונראית בהתאם. מקווה שאחרי שינה טובה וכשתעבור התקופה האיכסית אחזור לעצמי.

גורבי

New member
אני מאוד אוהבת את איך שאת מתלבשת

ומבינה בדיוק על מה מעין מדברת. גם לי אין כסף לחידוש הגרדרובה, וכל בגדי החורף שלי פשוט ישנים, ולצערי, לא ממש עוברים כ-vintage. היי, לפחות הסתפרתי, וגם זה משהו, לא?

ayush

New member
../images/Emo9.gif הסתפרת? שנים שלא התראינו...

גם אני חייבת רענון תספורת בדחיפות...

אדר שלי

New member
בגדים../images/Emo141.gif

כסף לבגדים אין לי וגם חוש אופנתי לא מי יודע מה, אבל קצת מזל בחיים יש. אני אסביר. חזרתי למידה שלי מלפני ההריון ובעצם המידה שלי היא אותה מידה כבר מאז י"ב, ככה שיש לי המון בגדים שהולכים איתי שנים. למרבה המזל, אחותי התאומה הייתה במידה שלי עד לפני כמה שנים ואז הורישה לי כמעט את כולם והיא פשוט אלופה באופנה. הכל אצלה ממותג ואיכותי והבגדים אצלה תמיד נשמרים ללא רבב ואז עוברים אליי. כל פעם שהיא נכנסת להריון או עולה 2 ק"ג, אני מחליפה את כל הקולקציה בארון. והמזל האחרון - החצי שלי, שעובד בחברת ספורט-אופנה מהגדולות בעולם, מפנק אותי בהמון בגדים כיפיים ושווים. קצת מזל, כבר אמרתי?

ליצה

New member
איזה כיף לך

אפשר להיות גם אשתו של עדו? חברה שווה במיוחד. אהובה עליי ביותר.

שִירָה

New member
המממ... תמיד הקפדתי

ואני עדיין מקפידה. מייד לאחר הלידה חזרתי לעצמי, כי מאד לא רציתי להרגיש מוזנחת - ולהיראות כמו אימהות אחרות שראיתי מסביבי. אני לא לובשת חליפות ליום-יום כמו ערפילית, כי זה לא הסגנון שלי - אולי בגלל שאני צעירה מידי, ואני נמשכת לסגנון ספורטיבי או ספורט-אלגנט - ולא אלגנטי, אבל אני מקפידה באובססיביות-מה על הלבוש שלי - שהוא לאו דווקא ממותג, אבל יקר למדיי... אני חושבת שאם המראה שלך משפיע כך על ההרגשה שלך - כדאי שתשקיעי יותר. אפשר לקנות בגדים יפים ולא יקרים בקצת מאמץ, ונראה לי שאם יש למראה כזו חשיבות בעינייך, כדאי לך להשקיע. בהצלחה!

cookie1

New member
לי יש חוש ל"מציאות"

יש לי ארון מלא חליפות שלצערי מאז הלידה לא ממש עולות עלי כי טרם חזרתי למידותי טרום... את הבגדים שלי אני תמיד מוצאת במקרה ב סיילים למינהם, וחלקם בהחלט ממותג (למרות שזה לא קריטי עבורי). לאחרונה אני די מוזנחת, בעיקר כי פשוט אין לי בגדים, אבל שבתי להקפיד על מייק אפ ואיפור קל, כך שאני משתדלת למתן את המוזנחות. חשוב לי להראות טוב ולהתלבש כראוי, וזה ממש מתסכל שזה לא כל כך הולך, או שאין ממש אנרגיות.

אפרת12

New member
אני משתדלת לא להיראות מוזנחת

הענין הוא שאני חושבת שכבר שכחתי את הקריטריונים. להתאפר אני כבר שנים לא מתאפרת - אצלי יש תלות ישירה בין איפור לבין עדשות מגע. אם אני בלי עדשות (עם משקפים) אני לא מתאפרת, וזה לא קשור להריון. הענין הוא שאני לא כל כך מוצאת את הבגדים שהיו לי פעם (אמיתי - מאז שעברנו לבית הזה המון בגדים נעלמו לי), לא כל כך בא לי לקנות בגדים ואם אני כבר קונה אז מאוד חשוב שהם יהיו כאלו שאפשר לזרוק למכונה ומשם למיבש, ואין הרבה כאלה. וחוץ מזה אני ממש לא יודעת מה עדכני מבחינת לבוש (ומדובר על מישהי שהיתה מובילת אופנה בעבר
) בקיצור - גם אם לא מוזנחת, אני פשוט לא מעודכנת (והצבע על הראש...
בושה וחרפה
אבל זה היה בעייתי עוד לפני ההריון)

lulyK

New member
דווקא אוהת את הלוק האורבני-מוזנח...

כמובן שזהב לא המוזנח עליו את מדברת
. לצערי מה שאני אוהבת ללבוש לא מתאים לאיך שאני נראית וגם לגיל שלי באופן כללי (לא לנצח אפשר להתלבש כמו מלצרית או ברמנית). לשמחתי, אם לובשים רק שחור-לבן-אפור-בג'-ג'ינס, אי אפשר לטעות יותר מדי. אז אולי לא מוזנחת, אבל בטח לא כזאת שמסתכלים עליה ברחוב.

רות י

New member
לי יש בעיה אחרת. אני נתקעתי בראש עם

אימאג' של עצמי בגיל 16, ומייחלת להתלבש בהתאם. הווה אומר, בגדים צמודים, שלא ממש עולים בקנה אחד עם הגיל שלי ויותר נכון עם שיפולי השומן וסימני הצלוליטיס שדרים באורח קבע על ירכיי. למזלי, יש לי בעל סופר תומך ומפרגן, שדואג לעשות לי WAKE-UP CALLS ומכוון אותי ללבוש שהולם אותי. בהשראתו עשיתי רכישות רציניות ביותר ב- COMME IL FAUT במקום בכל החנויות של הכוסיות למיניהן, שרק הייתי יוצאת מהן מתוסכלת ועצבנית. אבל שלא תטעי, עדיין היתי שמחה להראות כמו שנראיתי בגיל 16. מעניין עד מתי זה יימשך. כמו שאני מכירה את עצמי, גם בגיל 60 אני אייחל לכך. דווקא בצעירותי - ימי התיכון העליזים - נהגתי להתאפר ולהתגנדר. עם הגיל זה הלך ודעך, וכיום אני כמעט ולא מתאפרת. אולי רק קונסילר להסוות מפגעים בפנים, ומדי פעם אודם (כשאני זוכרת). למזלי אני עובדת במקצוע שדורש הופעה מכובדת, וגם המשרד עצמו מאד מפואר ויוקרתי, כך שאני לא מסוגלת ולא רוצה להתלבש כמו שלוכית ו/או באופן מוזנח ולא מחוויר פנים. ואיך שהוא גיליתי שכשאני מתלבשת יפה ומתאפרת קלות, זה עושה UPGRADINDG נפלא למצב הרוח שלי, ממש מרומם אותו.

עמית@

New member
הממ.. מעולם לא הייתי מי יודע מה

אפונתית, אבל מאז העבודה החדשה (כללי משרד מחייבים הופעת הייטק) קניתי בגדים, לא הרבה אבל טובים ומתאימים (אמרה עמית שיושבת בבית מול המחשב בסוודר מהוה וג'ינס מימי אלוהים יודע מתי..) כדאי לחשוב טוב מה מתאים לך ועם מה תלכי, ולבנות "קו" פשוט יחסית (אני אדם פשוט
ומחוייט אבל נוח) שירגיש לך טוב.

מעיןבר

New member
המצוקה שלי...

נובעת מכך שממש אין לי תקציב להשקיע בזה היום (יש לנו דירה לצייד
). גם הסביבה שבה אני מצויה לא ממש מעודדת לבוש (מה זה משנה מתחת לכפפות וללחלוק
). אני תמיד מתלבשת נקי ומסודר ומשתדלת לארגן את השיער (מעולם לא התאפרתי על בסיס קבוע) אבל בנסיבות העבודה בבית והשיער הארוך מדי אני פשוט הכי מוזנחת שהייתי אי פעם ולא רואה שיפור בעתיד הקרוב...

עדידס77

New member
יני, בואי איתי ונעשה סיבוב

shopping רציני...
החוכמה היא לקנות בזול ולהראות מיליון דולר. צריך למצוא את המקומות הלא נורא יקרים ולקנות אחלה בגדים (במיוחד במבצעי סוף עונה שכבר התחילו). חוצמזה, חלק מההרגשה הכללית הוא טיפוח השיער וקצת איפור. תאמיני לי תספורת טובה תחולל נפלאות להרגשה הכללית. אני יודעת!

בלינקה

New member
אף פעם לא הייתי אופנתית במיוחד

ודווקא לאחרונה אני מרגישה טוב עם הבגדים שלי. אני לא קונה בגדים אופנתיים, אלא בגדים שאני אוהבת, ואני חושבת שבהתחשב בנתונים ההתחלתיים, אני יכולה להתלבש באופן שיחמיא לי. אבל בימים שבהם אני לא מרגישה טוב עם עצמי, אני גם יכולה למצוא את עצמי בשפל המדרגה, עם מכנס שחור וחולצת פלנל משובצת

למעלה