בגדי ים לכולם - לא רק לדוגמניות!

Maldini Girl

New member
נו באמת

זה דיון כדי להגיד את המילה האחרונה או דיון אמיתי? יש נשים שמתעניינות באופנה. יש גם גברים שמתעניינים באופנה. כמו שיש נשים שמתעניינות בתכשיטים או אוכל או בע״ח וכל אחד מוציא את הכסף על מה שנראה לו. אני לא באמת חושבת שצריך להסביר למה אנשים מוציאים כסף על בגדים שיפים לטעמם.

האלה שלי היתה קצת אחרת...

ובהחלט נועדה להמשיך את הדיון.

קחי לדוגמא את נושא הדיאטות וההרזיה: יש הרבה אנשים (גם גברים וגם נשים) שחושבים שחייבים להיות "רזים" - לא במובן הבריאותי של זה (BMI בטווח תקין), אלא ברמה של ללבוש אך ורק מידות "רזות" כמו 36 - 38. ויש כיום תעשייה שלמה של דיאטות שמנסה למכור לנו שאם רק נבחר במוצר הנכון (כלומר בדיאטה שלהם) - נוכל בקלות ו"בלי להרגיש אפילו" לרדת במשקל במהירות וקלילות להגיע למידה 36. אבל עם השנים גילינו בתור נשים שמנות שאפשר להיות גם שמנה וגם יפה וגם בטוחה בעצמך - ושמצד שני לתעשייה הזו של הדיאטות יש אינטרס לגרום לנשים להרגיש רע ככל עוד הן "שמנות" כי מישהי שמרוצה מעצמה הרי לא תקנה חברות בשומרי משקל או לנוי לחדר הכושר...

אז אני אומרת שתעשיית האופנה עובדת באופן דומה. כאילו משכנעים אותנו ש"ברור מאליו" שנשים צריכות להתעניין באופנה (ובשנים האחרונות גם גברים) כי רק כך אנחנו יכולים "להראות טוב" ברמה שהיא מקובלת חברתית. אבל יש הרבה גורמים שפשוט מרוויחים הרבה כסף מהלחץ הזה - ספרים שדורשים הון תועפות לכל "יצירת אומנות" שלהם (כי זה כבר לא תספורת, וספרים הם כבר בעצם כבר "מעצבי שיער"), וחנויות בגדים שמרוויחות הון מכך שהטרנדים העונתיים משתנים כל כמה חודשים והבגדים הטרנדיים שקנית בקיץ שעבר הם כבר "פאסה" בקיץ הזה. שלא לדבר על טרנדים בצורת הגבות (ושיש מורטות מקצועיות כיום) או בצבעי האיפור או בכמה האיפור מעושן או נקי או וואטאבר...

יש אפילו תיאוריה פמיניסטית שאומרת שהחברה הפטריכיאלית גורמת לנשים "להיות חייבות" להתעניין באופנה כדי להחליש אותן בכך שהן מבזבזות אנרגיה וכסף בפיתוח המראה ולא בפיתוח כלכלי (מבחינת השקעות וכו') ומקצועי (מבחינת קריירה).

האם את חושבת שעצם הרצון שלך ושל שאר הנשים הוא לחלוטין חופשי - או אולי חלק מאיך החברה הסובבת עיצבה אותך?

Maldini Girl

New member
אז אני אומרת

שאם הגענו למסקנה שאפשר להיות שמנה ויפה- לא רק הגיוני שגם נשים שמנות יתעניינו באופנה ובבגדים שמחמיאים להן, מדגישים חזה, קימורים, מחמיאים לצבע השיער והעיניים וכו׳.

האם רק הבגדים מדגישים את זה?

אני זוכרת שלפני כמה שנים היתה הריאליטי האמריקני הזה על מעצבים שמנחה היידי קלום, ואחת המשימות היתה עיצוב של בגדים תחתונים סקסיים. ואחד המתחרים שם שהיה בתחתית אמר להיידי משהו בסגנון של "אלו בסה"כ לבנים, כשהשאיפה הם שהם יוסרו כמה שיותר מהר"....

PantherettePitz

New member
אבל צלמת,

בתור מישהי שמסכימה איתך ונוטה ללבוש בבוקר שילוב פריטים שהמשותף להם הוא שיצאו ראשונים מהארון

את רוצה לומר שבאותם בגדים שאת לא משקיעה בהם זמן וכסף, אבל כן נקנו מתישהו, אפילו לא קצת עניין אותך איך את נראית בהם? גם אני לא מוכנה להשקיע בזה הון או להשתעבד לעניין הזה, אבל עדיין יש דברים שאני אמדוד לפני הקנייה ולא רק כדי לבדוק אם נוח לי אלא גם איך זה נראה.
אני די בספק שאת תלבשי כל מה שאתן לך בתנאי היחיד שזה נוח וללא קשר למראה. וזה נאמר ממי שנחשבת במשפחה שלה לזו שהכי משקיעה, כי אני מסתכלת במראה לפני שאני יוצאת מהבית

תראי, ברור שאני מסתכלת במראה...

אבל אני לא אוותר על בגד נוח רק כי הגזרה שלו כביכול גורמת לי להראות שמנה (אני נראית שמנה כי אני שמנה, ואין מכנסיים שיגרמו לי להראות רזה), או אקנה בגד שלא נוח לי רק כי הוא "נראה טוב".

PantherettePitz

New member
כמובן שיש איזון

אני למשל לא מסוגלת ללכת במכנסיים שמשהו בהם לא נוח לי, אפילו ממש קצת. בדרך-כלל זה בדרך, אבל אם למשל כואבת לי הבטן אני אלבש מכנסיים שגדולים עלי במידה-שתיים שלא נראים עלי טוב כי אני לא יכולה ששום דבר ירגיש לי לוחץ. אז ברור שאני לא מקריבה את הנוחות שלי כדי להיראות יותר טוב (אני אפילו לא מקריבה את 10 הדקות של התעצלות בבוקר כדי לבחור בגדים בצורה יותר מושקעת).

אבל אני רוצה לומר שיש הבדל בין האמירה שהמטרה היא לא ללבוש משהו שבו לא תהיי שמנה כי זה לא יקרה (משהו נכון בהחלט) לאמירה שאין טעם להשקיע שום מחשבה במה שמחמיא לך כל עוד זה נוח. אני לא הולכת לבריכה או לים אז אין לי בגד ים, ואם יהיה לי אין ספק שאני אבחר מה שנוח לי, אבל אני גם אבחר משהו שאני ארגיש שאני נראית בו טוב ומחמיא לגוף שלי (והרבה פעמים לדעתי יש בזה חפיפה).

לא בדיוק...

אני יכולה לתת לך המון מקרים שבהם מה שהפך את הבגד ל"מחמיא" בעצם הופך אותו ללא נוח בעליל - כמו למשל בגדי ים שהגזרה ה"מחמיאה" הופכת אותם ללא נוחים לשחיה, או מכנסיים שגורמים שפשפת כי יש להם טקסטורה של פסים לאורך שאמורה להפוך אותם ל"מרזים".

PantherettePitz

New member
אבל

יש גם המון דוגמאות שזה לא ככה.
אני לא אומרת שלא קיימים בגדי ים או בגדים שהם מאוד יפים אבל לא נוחים בכלל וברור שמי שעיצב אותם בכלל לא חשב על האספקט הזה כי כל מה שעניין אותו זה המראה.
אני אומרת שגם אם מצטמצמים מראש רק לבגדים נוחים, עדיין יש בחירה שמתבססת גם על המראה ולא אך ורק על נוחות. כלומר, אם לחזור למה ש-Maldini girl כתבה למעלה, בהחלט הגיוני שאם אני אחפש בגד ים אני אתמקד במדידת גזרות שמחמיאות לי לפי מבנה גוף ומתוכן אבחר מה שנוח לי.

אם אנחנו מתמקדות בבגדי ים...

אז בגד הים הנוכחי שלי הוא ספידו הכי פשוט שיש - אפילו בלי חזיה פנימית מלבד אולי עוד שכבת בד דקה נוספת באיזור החזה. העיקר שלא יהיו הפרעות לשחיה. אז למשל אין בבגד הים הזה חזיה כי היא יכולה בקלות לזוז מהמקום בזמן שחיה ולהפריע (שלא לדבר על חוסר הנעימות בצורך להחזיר אותה למקום). במובן מסוים, אני חושבת שבגדי ים מחמיאים נועדו בעיקר להנות מהם בחוף ואילו ה"מקצועיים" נועדו בעיקר לאלו שרוצות פשוט לשחות בהם...

למען האמת, אני לא סומכת על מידות בעיתונים

מאז שיעל רגב סיפרה כל הזמן שהיא לובשת מידה 48 - ואז בראיון מאוחר יותר היא הודתה שהיא לובשת כמה מידות יותר...

למעלה