בגידות

inbardaf

New member
בגידות

הגעתי להודעה הבאה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=909&MessageId=126981285 דרך הדף הראשי של הפורומים. Xylophone - זוכרת את העיצה שלך, שמעבר לעובדה שלא הבנתי אותה כ"כ, פשוט חיפשתי משהו) מעבר ל'קץ התמימות' וההרגשה שאנחנו חיים בחברה באמת חולה, לענייננו, רציתי לשאול האם אתם חושבים שבגידה היא בהכרח קיום יחסים אם מישהוא אחר או שזה משהו הרבה יותר ברובד של הנפש? ומכאן, האם זוג א-מיני (סוג א' א'
) יכול לבגוד? קיצר, האם תתכן בגידה גם ללא קיום יחסים והאם יתכן קיום יחסים ללא בגידה? (ואני לא מתכוונת לקיום יחסים בידיעת בן-הזוג)

Berethor

New member
בוגדים וחיות אחרות

בגידה היא דבר פיזי בדיוק כמו ההחלטה לבגוד שבאה לא מראש ולא מהנפש. בגידה היא קיום יחסי מין עם מישהו אחר, לפעמיים גם מגע ונשיקה יכולים לחשב לבגידה, בגידה נפשית יכולה להיות כאשר הבוגד מנהל 'קשר זוגי' כלשהו מחוץ לקשר הזוגי, במקרה הזה זה יכולה גם להיות בגידה כפולה וניהול חיים כפולים. כן זוג א-מיני א' יכולים לבגוד, בגידה נפשית וגם בגידה גופנית, נכון שהם לא "צריכים" את זה, אבל גם בוגדים מיניים לא צריכים יחסי מין עם שני אנשים, הבגידה היא דבר נפשי ולא פיזי, בעוד שרק הרצון למין הוא פיזי. תתכן בגידה ללא יחסי מין, שזה למעשה להיות עם מישהו אחר בקשר זוגי כלשהו במקביל. ולא יתכן קיום יחסים ללא בגידה, גם לא חד פעמיים, זה הבגידה הטיפוסית. אם בני הזוג לא קבעו מראש שזה יחסים "פתוחים" או ששניהם חולים שמקיימים יחסי בידיעה ואפילו מול הבן זוג השני. באופן רגיל וללא אישור מיוחד והסכמה זה בגידה א' א'. וכמו שאת יודעת יש גם אנשים שבהסכמה לא יבגדו. ההבדל פה זה כמו הרג בהסכמה של הקורבן או בלי. עדיין זה סוג של הרג. אז יש שיבגדו בסתר ויש שבגלוי, עדיין בגידה פיזית או נפשית היא בגידה.

Berethor

New member
טוב יצא כאילו אני סותר את עצמי

דברתי על שני סוגי הבגידה ופה הבעיה. ההחלטה לבגידה הפיזית ניטו באותו הרגע היא דבר פיזי ובאה מחוסר חשיבה וריסון. בעוד שהרצון לבגוד נפשית ולהיות עם שני אנשים במקביל היא בעיה פסיכולוגית ולא סיבה ביולוגית. בשניהם יש גם חוסר אחריות ואנוכיות גמורה. זה ההסבר שלי לבגידות.

snoopytush

New member
זה מעניין...

בגידה זה נושא המקבל הגדרה שונה בתרבויות שונות. יש תרבויות בהן מותרת חתונה עם 4 נשים ( נשמע לי כאב ראש רציני אבל שיהיה.), יש בסין מושג שנקרא "נישואי הליכה" שהגברים באים לשכב עם הנשים בללילה אבל הם ללא מתחתנים והאישה, אחיותיה ויללדיה מסייעים ללה לגדלל את הילדים והבחירה אם לשמור אמונים לגבר או לא תלויה באישה ואינה מחייבת. יש כלל כך הרבה סוגי אנשים יש כאללו המקיימים זוגיות פתוחה ושלמים עם זה ועוד שלל צורות אפילו ראיתי בטלויזיה אישה שהתחתנה עם שני גברים( רק אישה חזקה לטעמי יכולה לעשות זאת ). אני חושבת שהנושא המיני פרוץ וזהו קץ התמימות בגלל שכמו הזכירו פה פעמים רבות אנו מתעסקים רבות עם סקס,בתקשורת ובכלל...אצל אמיניים זה יותר מסובך. דבר ראשון לא ראיתי עדיין זוג אמיני , אם יהיה אני רוצה לתעד את האירוע (חח), אני חשבתי שבתור אמינית עדיף שהחבר שלי יבגוד בי ולא חשבתי שאעלב כי הרי נושא המין מקבל אצלי משמעות פחותה, אבלל כשנפרדנו החללו רגשות קינאה לבעבע בי מספיק רק שהוא דיבר עם משהי אחרת אוף המחשבות... זה טבעי שנפזולל לצדדים השאללה היא איפה עובר הגבול. אני מעדיפה לצטט שוב מהמורה שלי לסוציולוגיה כי לדעתי הפעם הזאת הוא די קלע למטרה. אנו חיים בתרבות אינסטנט, הכל מהיר אנו רגילים לקבל לאת הכול ומיד . יש לנו זוגיות ואנו לא מאושרים כמו שאנ חושבים שאנו צריכים להיות? אז הפיתרון המהיר שעולה ללראש היא בגידה.למרות שבמציאות לא הכול מושלם, אין דבר כזה זוגיות מושלמת , זוגיות זו עבודה קשה, היא יכולה להיות מאוד משתלמת אבל צריך להזיע בשביל לקטוף מפירותיה ואני לא מדברת על שלב ההתאהבות אלא על השלב שאחרי.

Berethor

New member
אנחנו מדברים על בגידה ואת מדברת על פוליגמיה

את מבינה שהדברים שאת אומרת לא רלוונטים לנושא. בגידה יכולה לתקיים רק כאשר הצד הבוגד מחוייב לנאמנות. אני בכל זאת יגיב על הטענות שלך, "נישואי הליכה" האלה הם נישואים פיקטיביים , לא צריך "נישואים" כדי שגבר יבוא רק לשכב עם אישה בלילה והיא תחיה לבדה בלי מחוייבות ותגדל את הילדים, כל מה שצריך בחברה שלנו זה הזמנה. בנוגע לזוגיות "פתוחה" או במילים אחרות זוגיות לא מחייבת וסתמית, בזוגיות פתוחה יש בגידה בסכמה אבל בוגד/ת בזוגיות רגילה לא יכולה לתרץ שהוא חשב שזה זוגיות תפתוחה, ב"זוגיות" הזאת שני הצדדים צריכים להסכים מראש שמותר להם לבגוד זה בזו, ב"ברירת מחדל" ובמצב הרגיל בלי הסכמה מפורשת זאת בגידה רגילה. פוליגמיה קיימת בחברות ועמים הכי ברברים בעולם, בעיקר אצל מוסלמים, הגבר לא מחוייב לנשים בכלום, מלבד אוכל ומקום לישון, הן הרכוש שלו, בחברה הזאת הזכיות של אישה הן בערך כמו הזכות של כבש. יחסים של האדון והשפחות. את בעלת אותם השקפות עולם כמו הבהמות האלה "רק אישה חזקה לטעמי יכולה לעשות זאת", זה בדיוק הסיבה שהם עושים את זה, הסטטוס, ניצול וביסוס הכוח שזה נותן להם על הנשים. גבר שחיי עם מספר נשים לעולם לא היה קרוב עליהן נפשית, הן לא יותר מאובייקט ורכוש בשבילו. בלי שאכפת להם משום אישה הם מצליחים ככה לשמור על המצב הזה של כוח עליהן. הנושא המיני הפרוץ זה לא קיץ התמימות, זה קיץ התרבות, זה הפקרות גמורה. תמימות היא חוסר ידע ולא חוסר גבולות. לא-מיניים זה לא מסובך, א-מיניים פשוט לא "מתעסקים רבות עם סקס". אם זה "טבעי" או לא שיפזלו לצדדים זה לא רלוונטי ולא התווכח על זה, כל עוד הם לא עושים מעשה, לא קרה כלום. אני לא חושב שחוסר האכפתיות שלך והסלחנות נובעת מזה שאת א-מינית, נכון שהמין לא חשוב לא-מיניים, זה עדיין לא אומר שמוכנים שיבגדו בהם. אם את לא נפגעת מזה אז בעיה שלך, בכיף שהיה לך. אני רק לא מבין למה אדם שאינו בוגד 'מטבעו' יחיה עם אשה אחת וישכב עם אחרת, למה שיפגע בעצמו ובערכים שהוא מאמין בהם אם הוא יכול למצוא "שניים באחת", גם אשה שהיה איתה בזוגיות וגם פרטנרית למין. אז יופי שלא אכפת לך, כנראה שלו אכפת והוא צודק לגמרי.

Xylophone

New member
העצה שלי?

העצה לא לקרוא בדף הפורומים הראשיים? כי יוצא שאת קוראת מה שלא רצית מלכתחילה ונגררת לעלילות ולקריאת בעיות של אנשים אחרים וסוטה מהסדר של קריאת הפורומים שאת בדר"כ משתתפת בהם. את נגררת...בנאדם צריך להיות ממוקד. בעיות של אנשים אחרים שאת לא מכירה לא צריכים לעניין אותך בכלל. זה נתקע בראש ומסתובב שם ולא מותיר מקום למחשבות יותר עמוקות. ברור? אני תמיד משתדלת לשמור על סדר כשאני באינטרנט ולקרוא רק בפורומים שמעניינים אותי ולא מעבר! שמתי לב שאם נכנסים לYNET או דף בלוגים ראשי או דף פורומים ראשי, נגררים לקריאה מאוד ממושכת ולבזבוז שעות שלמות על דברים שלא התכוונת לעשות מלכתחילה. הישאבות לעולם הוירטואלי. בקשר לבגידה, אין לי מושג, אני מניחה שאני יסכים עם מה שBERETHOR כתב.

snoopytush

New member
אבל אני תמיד מתעניינת בצרות של אחרים...

הרי אני רוצה להיות פסיכולוגית חח בתקווה

inbardaf

New member
מבינה על מה את מדבר ב'פיזור' הזה.

למען האמת אני ממש לא נכנסת לדף הפורומים הראשי, כי זה לא עניין אותי אף פעם. חיפשתי משהו, וזה לכד את עיני, ונושא הבגידות היה נושא שחשבתי עליו לפני כן, אז זה רק עזר לי להביא אותו. אניחושבת שהתפתח פה דיון מעניין...

מקמיקא

New member
זאת שאלה די מעניינת

אני מדמיין בראשי זוג של שני אנשים א-מיניים באמת (כלומר - אין מחשבות על מין אצל אף אחד מהם, או אפילו התנשקות). איזה מעשה ייחשב כבגידה? אני חושב שזוגיות עם עוד בן אדם זה כבר לא בגידה, זה כבר רצון ביחסים אחרים, זה מה שבא אחרי הבגידה. כמו שהגבר ששוכב עם המזכירה שלו פתאום מתחיל לחשוב על לעזוב את אשתו למענה. בגידה היא אקט אימפולסיבי, כמו שסנופי אמרה, זה חלק מתרבות ה'עכשיו': לא טוב לי במערכת היחסים (מסיבה שיכולה להיות זמנית או טיפשית). מופיעה לי הזדמנות לתחליף למערכת היחסים בה הייתי, ואני אקח אותה, כי אני אימפולסיבי ורוצה יותר טוב עכשיו. אצל אנשים מיניים, זה מסתדר טוב, כי מיניות היא משהו מאוד אימפולסיבי, במיוחד אצל גברים: הם רואים בחורה סקסית במיוחד והם רוצים סקס איתה, עכשיו, בלי יותר מדי מחשבה על השלכות למיניהן. לכן כשהזוגיות של מישהו מיני במצוקה, והוא רואה סיכוי עם בחורה, יש שילוב של תרבות ה'עכשיו' ורצון האימפולסיבי, והוא עושה דברים שנחשבים ללא ספק לבגידה. אבל אצל אדם א-מיני, אין חלק אימפולסיבי בזוגיות, אין איזה משהו שהוא 'צורך' באופן קבוע ממערכת היחסים מלבד אהבה וקרבה, ואלה דברים שלא ניתן לקבל באופן מידי מזר. ואם אתה מקבל את זה ממישהו שאתה מכיר - זאת בגידה? הדבר הכי קרוב לבגידה אצל א-מיניים שאני מצליח לחשוב עליו, זה אם בלילה מסויים הבחורה הולכת לישון במיטתו של חבר טוב שלה, בגלל שהיא זקוקה לחום ולקרבה (אם הייתה מריבה, או שהבן זוג רחוק וכו'). אבל גם זה נמצא קצת על הגדר, אני מכיר בעצמי זוגות, שלצדדים לא מפריע אם בן הזוג יישן בלילה עם מישהו\י אחרת (כל עוד זה לא יתפתח ליותר מזה
). ומצד שני, ישנם גם אנשים שיקנאו בבני הזוג שלהם אפילו אם הם יפתחו רגשית לאנשים אחרים, או אפילו אם יש להם חברים טובים. סה"כ, אני חושב שבגידה זה די תלוי בעיני המסתכל. לבגוד זה לעשות משהו שאתה יודע שלא מקובל על בן הזוג שלך. אצל א-מיניים, יש פחות דברים כאלה, כי רוב הדברים שאדם א-מיני רוצה לעשות הם לא הרסניים במיוחד למערכת היחסים

האמת שחשבתי על הנושא כבר לפני כמה שנים

ואין לי תשובה מספקת. אני מניחה שבשביל לענות על זה צריך קודם להגדיר קשר א-מיני. וזה כבר מסובך. למה הכוונה? אצל אנשים מיניים קל [יותר, לפחות] לדעת מה הגבולות שמגדירים קשר, בגלל החלק הפיזי. אבל אצל זוגות א-מיניים זה יותר מסובך. נכון, אני יודעת שברור שיש הבדל בין האהבה לחבר/ה ממש ממש טוב/ה לבין האהבה לבן/בת זוג. וברור מאליו שאם שני הצדדים בקשר מאוהבים, קל יותר להגדיר את הקשר. אבל רוב הקשרים לא מתחילים מאהבה גדולה. הם מתחילים מגישושים. מלחבב אחד את השני ולאט-לאט להכיר. אהבה לא מתקיימת בקשר מהשניה הראשונה, בד"כ, אלא מתפתחת עם הזמן. וכשמדובר בבגידה, אחת שהיא לא ממושכת אלא חד-פעמית או מאוד קצרה, סביר שאהבה גדולה, שני הבוגדים לא חולקים ביניהם. ואם כולם א-מיניים [נניח לרגע. ז"א, גם שני הצדדים בקשר וגם האדם הפוטנציאלי איתו נעשית הבגידה], איפה בדיוק עובר הקו בקשר בין שני הבוגדים שבו אפשר להגדיר שזו בגידה, ולא חברות מאוד טובה? הרי אין תחימה פיזית שמבהירה הכל. באיזה שלב של ההתחבבות אחד-על-השני, של ההתקרבות שלהם, אפשר למתוח את הקו ולומר - זהו, מכאן זו כבר בגידה. מכאן הדרך של הרגשות זה לקראת התאהבות, זה כבר לא ידידותי נטו. כי קל ויפה לבוא ולומר - ברור שיש הבדל בין רגשות ידידותיים לרגשות רומנטיים! אבל האם באמת עד כדי כך קל להבדיל בהם בחיי היום-יום? בעיקר אם מדובר על מישהו שבקשר. ש~לא~ רוצה פתאום להתאהב בעוד מישהו, שיודע שזה סתם ידפוק את מה שיש לו עכשיו, שיעדיף לשכנע את עצמו שהוא רק מחבב את הצד השלישי המדובר באופן ידידותי. קשה לדעת בדיוק מתי הרגשות האלה הופכים לרומנטיים. ולגבי האקט שמסמל את הבגידה באופן ממשי [מעבר לרצון, לרגשות שעשויים להתעורר] - עוד יותר קשה לקבוע איפה הגבול עובר בין ידידות לרומנטיות [שבעולם הא-מיני שהרגע יצרתי, היא כבגידה]. ושוב זה חוזר לאיך אדם תופס את הקשר הא-מיני שהוא בו. אני יכולה לדבר רק מקרב העולם המוכר לי, אז מבחינתי - קשר א-מיני "מושלם" יגמר, מהבחינה הפיזית, בהתכרבלויות. אבל אני גם מתכרבלת עם ידידים שלי לפעמים, באופן הכי לא-רומנטי והכי-חברי בעולם. מכיוון שמדובר ברומנטיקה, ולא במיניות, יש הרבה מעשים שיכולים להיות חופפים גם לעולם הידידותי וגם לעולם הרומנטי. לכן, כל אדם שאתכרבל איתו מחוץ לקשר הזוגי שאהיה בו ייחשב לבגידה? ברור שלא! אני מניחה שבגידה תהיה התכרבלות עם אדם כאשר מאחוריי זה יש רגשות רומנטיים. אבל אז, שוב, זה מביא אותי לנקודת ההתחלה - כמה קשה לדעת אם באמת מדובר ברגשות רומנטיים ולא ידידותיים. בקיצור, אני חושבת שברמה התיאורטית - כן, אפשר לבגוד. ברמה המעשית - קשה מאוד לדעת בדיוק איפה עובר הגבול של בגידה, הן מבחינת הרגשות והן מבחינת המעשים.

זכוכיות

New member
כאן במקרה

(מתפזרת כפי שהגדיר זאת Xylophone) אבל לדעתי, למושג בגידה ולמיניות אין שום קשר. ע"פ מילון אבן שושן בגידה היא: "מעילה, הפרת אמון" ואת המושג "בוגד" כ"מפר אמון, אדם הפועל נגד חבריו, או נגד עמו וארצו", איך הגענו מזה לסקס? אני מרגישה נבגדת בזוגיות אם מרמים אותי, אם מקיימים יחסי מין עם אדם אחר בניגוד להבטחה כזאת או אחרת שהבטחנו זה לזו- זוהי בגידה, אך לא רק זו בגידה. לפני זמן לא רב חבר טוב שלי אמר לידידה מסויימת שלו שהוא רוצה אותה, מעוניין בה- הוא היה במערכת יחסים. כלום לא קרה, הוא גם לא התכוון שיקרה דבר- זוהי, לא בגידה? כשאתה מרגיש שעמוק בלב אתה עם אדם שהוא לא בן זוגך, ללא ידיעת בן זוגך- זוהי בגידה. כשאתה משקר ומסתיר שיחות או מפגשים עם אדם נוסף, גם אם אין בהם זיק של מיניות- זוהי בגידה. כאשר אתה משקר, או מסלף עובדות אל מול אדם שבוטח בך, שנשבעת לו אמונים- זוהי בגידה. ולכן כן, כמובן שבגידה יכולה להתקיים במערכת זוגית א-מינית.

Berethor

New member
למה התחכמויות האלה

גם לפי מה שאמרת יש משותף בין הבגידות השונות "בגידה היא: "מעילה, הפרת אמון" ואת המושג "בוגד" כ"מפר אמון, אדם הפועל נגד חבריו, או נגד עמו וארצו". איך הגענו מזה לסקס ? מי דבר על סקס, מה לעשות שבניגוד עליך רוב האנשים רואים בזוגיות יותר מסתם קשר לסקס. בשיח הציבורי משתמשים במילים נאמנות, בגידה ובוגד גם לגבי זוגיות, אם לא נראה לך אז בעיה שלך, מבחינתי בגידה בזוגיות היא בגידה לכל דבר. למה את חושבת שקשר, מחוייבות ונאמנות לחברים חשובה יותר מקשר, מחוייבות ונאמנות לבן זוג, במה הבגידה הזאת פחותה. מבחינתי זה לא משנה אם הצד הנבגד מרגיש נבגד או לא, הבגידה היא בעצם המעשה, בגידה היא בהחלט פעולה נגד הבן זוג שפוגעת בו, זה תקיעת סכין בגב. הבגידה היא הרבה יותר 'מסתם' רמאות ויחסי מין. אבל הדברים שציינת הם לא בגידה הם סתם הסתרת מידע כלשהוא שלא קשור לזוגיות ונאמנות מבן הזוג. את פשוט מצפה שישתף בהכל, וייחס חשיבות לכל רגש חולף. תיאוריית הבגידה הנפשית היא רק אובססיביות. הבגידה של אמיניים יכולה להיות רק בגידה כמו אצל מיניים, הא-מיניות לא רלוונטית לדבר הזה. מה שכן הסיכוי שא-מיני יבגוד נמוך מאוד, כי זה רק יכול לנבוע מרצון נפשי ולא רצון פיזי. אמינים יכולים לשכב עם משהו מחוץ לקשר או להיות בקשר זוגי כפול ורק זו בגידה אמיתית.

מקמיקא

New member
אני חושב שההגדרה המילונית היא מצויינת

והדוגמא שהבאת היא עוד יותר מצויינת. אם אדם - מיני או א-מיני - יצא לדייט עם מישהי בזמן שהוא במערכת יחסים עם מישהי אחרת, זה לא משנה אם זה התפתח משם לחיבוק, נשיקה, סקס, או סטירה, זאת כבר בגידה. הוא מעל באמון של החברה שלו, בכך שהוא עבר על ההסכם הבלתי הכתוב של מערכות יחסים: הן מונוגמיות, ועד שמישהו לא מפסיק אותן, הן נמשכות. לצאת לדייט עם מישהו זה מן הסתם בכוונה להכנס איתה למערכת יחסים רומנטית או מינית. ובאותה המידה, כמו שילדת הסוכר המרחף דיברה על התכרבלות, אני דווקא חושב שאם היא הייתה מתכרבלת עם מישהו אחר בזמן שהיא במערכת יחסים, זה עשוי להחשב כבגידה. זאת רק שאלה של איפה מניח כל צד במערכת היחסים את הגבולות. במערכת יחסים פתוחה, גבול המונוגמיה מוסר, ומבחינתם של הצדדים זה לא מפריע למערכת (ולא נכנס לכמה זה בריא או לא בריא למערכת היחסים או לנפש
). במערכת יחסים א-מינית, ה'חוזה הבלתי כתוב' של מערכות יחסים הוא יותר ערטליאי, אף אחד לא באמת יודע מה מותר ומה אסור לעשות, כי אין הרבה מערכות יחסים כאלה, ועל אלה שיש אנחנו כמעט ולא יודעים כלום, כי אין מוסכמה חברתית בנושא. לכן אני חושב שהחוזה הבלתי כתוב של מערכות יחסים א-מיניות צריך להפוך להיות כתוב (באופן מטאפורי, כמובן), כלומר, שני הצדדים צריכים לדעת מה מקובל על השני ומה לא, ומתוך כבוד, לא לעשות דברים שהם לא בטוחים שיהיו בסדר מבחינת הצד השני לפני שהם מבררים את זה.

inbardaf

New member
אני מסכימה איתך

מערכת היחסים שלי עם הגרוש שלי גרמה לי לחשוב הרבה על הנושא. בשלב שהיחסים שלנו כבר היו גמורים ומה שהחזיק אותם היה הרצון שלי לא לפגוע בבנות שלנו, הרגשתי שאני יותר מידי 'משחקת' על התחום האפור. התקרבתי מאוד למישהוא מעבודה. הקשר היה קשר של ידידות בלבד (למרות שכבר התחילו לזרוק לנו הערות כאלו ואחרות..). היינו מאוד קרובים. יום אחד נתקעתי (בערך..) ונשארתי לישון אצלו. ישנו באותה מיטה. לא נגענו אפילו אחד בשני ולכל אחד היה שמיכה משלו. דיברנו כל הלילה (פתאום גילינו שיש אור בחוץ והבנו שהגיע בוקר..) בבוקר ביקשתי ממנו שלא יספר לאף אחד שהייתי אצלו. הרגשתי שזה 'חצה קו', אפילו שלא היה ביננו שום דבר פיזי. הלילה הזה, היה הסיבה העיקרית לזה ששבועות ספורים אח"כ עזבתי את הבית. הבנתי שכבר אין ביני לבין מי שהיה אז בין זוגי הרשמי כלום. והחלל הזה מתמלא ועלול להתמלא בעתיד גם יותר, ע"י אנשים אחרים. היה לי ברור, שאם הייתי באמת אוהבת את בן-זוגי, מה שקרה אותו לילה בחיים לא היה קורה. וזו אולי דוגמא שיותר קל להזדהות איתה ולחוש את הבגידה. אבל האמת שחשתי את זה קצת קודם. יש מישהוא גדול שמלווה אותי כבר שנים, בעיקר דרך מיילים. סוג של אבא, דמות בוגרת, מאין 'ימי שלישי עם מורי' (הוא גם היה מרצה שלי). שום דבר רומנטי בטח לא מיני. נעזרת בו, מתיעצת איתו מקטרת לו - כאלה. קיצר, בשלב מסויים, כתבתי לו דברים שידעתי שאסור שבן-זוגי יראה (הם התיחסו אליו ולמה שקורה ביננו..) זה כבר גרם לי להרגיש סוג של בגידה. ורציתי לדעת, אם זו רק אני שרואה בבגידה משהו הרבה יותר בנפש - בכוונות והרבה פחות בפיזי. כי אם בגידה במערכת זוגית = לשכב עם מישהוא אחר, אז זה לא מכניס תחת זה את אותם מקרים אפורים (כמו שספרת על ידיד שלך) וכן מכליל מקרים של קיום יחסים בהסכמת בן הזוג השני (על כל צורותיה של הסכמה זו - כמו סקס בשלישיה..)

Xylophone

New member
ולא נשארת עם הגבר הזה בידידות?

נשמע שהוא הגבר המתאים בשבילך אם הוא דיבר איתך לילה שלם ולא נגע בך. ממש לא כמו שאר הגברים שתיארת. למרות שאם תצאי איתו הוא בטח ירצה סקס בסופו של דבר. עדיין הלילה הזה מעיד על רמה מאוד גבוהה מצידו. מי יודע, אולי הוא א-מיני?

inbardaf

New member
הוא לא א-מיני - בוודאות.

והוא יצא למלחמה בלבנון כמה ימים אח"כ. ניצלתי את התקופה הזו כדי לחשוב עם עצמי. אלו היו הרגעים שהבנתי שאני רוצה להתגרש, והיה חשוב לי שזה לא יהיה בגללו, אלא פשוט בגלל שהוא נתן לי 'מראה' למקום שבו היחסים שלי נמצאים ולמה שאני באמת מחפשת. לכן, החלטתי להתגרש בלי לדבר איתו 'ולוודא' שהוא מעוניין בקשר (ובעצם להתנות את הגירושים שלי בשאלה האם הוא רוצה קשר או לא.) היה לי חשוב להפריד בין הדברים: לחליט שאני רוצה להתגרש בלי קשר לאנשים בחוץ. ואז, לבדוק את הקשר איתו. וזה מה שהיה. הקשר איתו הסתבך קצת - זה כבר לא לפורום. וזה הבחור שסיפרתי עליו בעבר (שאמרתי לו שאני אוהבת אותו כמו את הבנות שלי והוא לא הבין מה אני רוצה
) אני חושבת שמערכת היחסים איתו היא מערכת היחסים הכי סבוכה שהיתה לי. למעשה אף פעם לא היינו חברים רשמית, אבל בפועל זה היה כמעט אותו הדבר. גם בעבודה כולם הסתכלו עלינו כעל זוג. וגם פעם אחת, כשחבר'ה מהעבודה החליטו 'ללמד אותי לשתות', כי באופן כללי (ועקרוני) אני לא שותה אלכוהול, חזרתי חצי שיכורה הביתה (או שיכורה לגמרי, כי למחרת הרגשתי שכל הגוף כ-ו-א-ב לי. במיוחד הראש..
). טוב, זו היתה חוויה בלתי נשכחת בנזק שהיא עשתה לי. כי מעבר לעובדה שסבלתי אח"כ, גם התקשרתי אליו באותו ערב שהייתי שיכורה ואמרתי לו שאני עדיין אוהבת אותו ושאלתי אותו אם הוא חושב עלי. הוא ענה: ברור - אני לבד. ואפילו שהייתי שיכורה ואני לא זוכרת את כל השיחה, חוץ מזה שעשיתי לעצמי פדיחות, את זה אני זוכרת. לא הבנתי את זה אז, ואני לא מבינה את זה עכשיו. מזת'ומרת 'ברור - אני לבד'. גם אני לבד ואני לא חושבת על אנשים שאמרתי להם לא. אחרת למה להגיד לא? לא ברור בכלל... לפחות לא לי.

snoopytush

New member
דווקא ברור לי

קשרים עם אנשים מסויימים בחיי התנתקו ולא יחזרו שוב אבל כשאני מרגישה לבד אני חושבת לפעמים על חלק מהקשרים האילו ( כי היה כייף וטוב ) לא מומלץ יש סכנה להתדרדרות לסרט טורקי אבל כן זה הגיוני אפילו לחשוב על זה ברמה של [ וואלה אני לבד אז אם אני ואקס היינו ביחד זה היה יכול להיות נחמד...

inbardaf

New member
טוב, זה מסובך יותר

אם היית רואה את כל התמונה, נראה לי שגם לך זה היה מוזר. אני מזכירה לך שבעצם אף פעם לא היינו חברים.. לא רשמית. כך שאני לא יכולה להגיד שהוא אקס שלי וגם הוא לא רואה אותי ככזו..

מקמיקא

New member
וואו, כל כך נכון

יש לי אקסית, שכל פעם שאני מרגיש מתוסכל רומנטית (
), אני חושב על "אולי אני אחזור להיות איתה?" ואז זה מטלטל לי בראש לאיזה תקופה, ואז אני מתקשר אליה, ואז אנחנו נפגשים, ואז אני נזכר למה נפרדתי ממנה
וככה rinse and repeat כבר 3 וחצי שנים מאז שהיינו ביחד

inbardaf

New member
טוב, זה ממש לא הספור שלנו...

ואין סיכוי שאני הייתי עושה דבר כזה... החבר הראשון שלי חירפן אותי ככה: נפרדים, חוזרים - וחוזר חלילה. עד שיום אחד כשהוא התקשר לבקש לחזור - נתתי לו הרצאה של כמעט חצי שעה, על מה אני חושבת על זה שהוא נפרד וחוזר וכו' rant עצבני - כמו שאתה אוהב. ונחש מה קרה? השיחה נגמרה ב:טוב, אז לא'. וזה באמת טוב. משגע אותי אנשים שלא יודעים להחליט מה הם רוצים, אבל לא מפסיקים 'לזוז'. אם אתה לא סגור על משהו, תבדוק אותו עד שתהיה סגור. אח"כ תחליט. אבל על תלך ותחזור בלי סוף..

למעלה