בגילוי לב ובכנות... עד כמה זה נכון?

עץ שתול

New member
אנסה להסביר בתכלית התימצות

א. לחזרה בשאלה יש יותר פיתויים, יותר רווחים ולפעמים גם יותר סיפוקים מיידיים, אך השיקום והבניה מחדש קשה ומפרכת. ובל לא נשכח שרבים יוצאים בגלל סיבות אמונתיות ובשביל הכנות והאמת שלהם הם מוכנים לשלם מחיר יקר ביותר של פירוק או התנתקות מהשפחה ולצאת לעולם של מדבר צחיח יחד עם בדידות נוראית. ב. החזרה בתשובה קלה יותר, היא מונעת מדחפים אמוציונליים, ההתבססות והתמיכה החברתית קלה הרבה יותר, הקרע עם המשפחה גם הוא קל יותר, אדם שחזר בתשובה אמנם ההורים שלו כועסים עליו מאוד אבל הם עדיין לא יושבים עליו שבעה. חייו כחוזר בתשובה קלים יותר מבחינת האיסורים וההגבלות החברתיות לעומת החרדי המצוי, שורשיו וטביעת אצבעותיו עדיין נטועות בעברו וזה גם גורם המקל עליו בההתמודדות היומיומית האישית והחברתית. (נגעתי רק בקצה המזלג ואפשר להעריך עוד כהנה וכהנה בהבדלים העמוקים)

סוג ב

New member
יש עוד הבדל חשוב

עזוב לרגע בצד, מאיזה מקום מגיע אדם לשלב בו הוא חוזר או יוצא... בנאדם שיוצא בשאלה, ונטמע בחברה החילונית, אחרי תקופה שוכחים לו שהוא היה פעם דתי. גם אם הוא יזכיר את זה בשיחה, יגידו לו מקסימום 'לא נירא'.. חוזר בתשובה, בחיים לא יתאקלם בחברה החרדית הרגילה, תמיד יסתכלו עליו כבעל תשובה, או שהוא יישאר בחוג של בעלי תשובה, או שהוא ינסה בכל כוחו להיכנס למעגל הסגור של החרדים, לא יתנו לו. יהיו לו בעיות בשידוכי הילדים, בעיות בסמינרים, ישיבות... לעולם הוא יהיה מתויג כבעל תשובה, לא כמו יוצא בשאלה...

עץ שתול

New member
ולכן...

אצל רבים מהבעלי תשובה הילדים כבר נוטשים את דרך ההורים וחוזרים בשאלה (אם ההורים החזיקו מעמד עד אז כמובן)

יוניבי

New member
אומנם באיחור אבל חייב להגיב כאן

כאחד שהתגלגל הרבה שנים בשאלה ותשובה, וכמו שנאמר נער הייתי וכך נשארתי, חזררה בשאלה נובעת מאחד או יותר מהסיבות כדלהלן: א) משפחה לא תומכת הרוסה, או לוחצת באופן חזק מדי ללא תמורה של אהבה, או הורה מושחת שכולו מזויף מתוכו והילד קולט את זה ב) חויה ממינית בגיל צעיר, או יצר מיני וסקרנות חזקה ג) אצל הרוב זה קורה בעקבות א' וב' ומיעוט של אחוז בודד זה בא מעצמו, שאולו תוקושיות באמונה בבורא העולם ובתורה. לכן איןלהשוות זאת לחזרה בתשובה הנובעת כדלהלן: א) משבר אישי כתוצאה מטראומה כשליש חוזרים בעקבות זה ב) ריקנות מהחיים של חילוני ממוצע בגילאי העשרים של האח הגדול וכד' שזה גם כשליש ג) חבר שנסחף לדת, פותח חלון לחברים נוספים שנדלקים על הרעיונות הנשגבים שיש בדת, ותודו או לא הדת מלאה ברעיונות נעלים, של איזהו גיבור וכד' כל הנכתב לעיל אינו בדוק סטטיסטית והכל מהמוח הקודח שלי כך שמי שרוצה לחוק יחלוק בשמחה.

וואוו

כמה שטויות בפיסקה אחת

יוניבי

New member
איזו תגובה ענינית וגאונית, אח מי יפקח עיניים.

יפעיל קצת את מוחו, וגם את אצבעותיו יזיז לתגובה כנה ואמיתית, כי לזלזל ולקטול, גם טפש יכול, ולזה אין צורך ללמוד ולגדול..

זה מה שאומרים הרבנים

שכל החזרה בשאלה באה בגל מעט אהבה מההורים, או כשלון בלימודים או בדברים אחרים, וכמובן יצר מיני חזק, וכך הם פוטרים את עצמם מאחריות. לדעתי לחלק זה נכון , וזה לחלק שפחות אינטלגנטי, אבל יש חלק אינטלגנטי שעושה את זה ממודעות מליאה למה שהוא עושה, ומתוך הבנה מליאה ללא הגררות למעשיו, כמה אחוז מכל צד אינני יודע, אני חדש בעסק.

ינשוף25

New member
קודח... במיוחד

"כל הנכתב לעיל אינו בדוק סטטיסטית והכל מהמוח הקודח שלי" דווקא מוח חזק יש לך......|קודח| מאיפה אתה מביא את כל הבולשיט הזה???

יוניבי

New member
כל עוד אין לך נתון סטטיסטי שונה

המוח שלי לא ממציא מהאויר אני מכיר מאות אנשים אישית, מתוכם עשרות חוזרים בשאלה, כולל כאלו שחזרו בשאלה לפני 30 שנה ויותר, חלקם חזרו בצורה כזאת או אחרת, חלקם שונאים דת וחרדים עד היום, ואנחנו חברים טובים. כך שלפני שאתה חולק עלי תבדוק את הממצאים שלך, ללא נגיעה, תדבר עם אנשים תקשיב למילים וגם למילים שאינם נאמרות אבל זועוקות, ואם הממצאים שלך יהיו שונים, אשמח לשמוע.

סוג ב

New member
ברוך הבא בינגו../images/Emo171.gif../images/Emo24.gif

קצת באיחור, אבל לא הודעת שזה אתה.... חברים, קרדיט לבינגו על הייעוץ בקשר לפורום עד שנפתח, בכל שעה... היוזמה באה בעקבות שיחותיי האינסופיות במסרים עם בינגו בנושא... קבל צבע אדום (למרות שהוא יותר דומה לוורוד...)

בינגi

New member
/tapuzforum/images/Emo9.gif באמת של התכוונתי...

הקרדיט האמיתי מגיע לךךךךךךךךךךךךךך ורק לך... בכלופן תודה ובהצלחה בהמשך הדרך.,

טענה חרדית ידועה..

בנערותי סיפרו שבעיירה פולנית במאה הקודמת חי בחור צעיר שיום אחד החליט שהוא "כופר", כששמע שבעיירה הסמוכה יש את ה"אפיקורס" המוכר, החליט ללכת לשוחח איתו. מה רבה הייתה פליאתו כאשר הגיע אל האיש והתדפק על דלתו פתח לו את הדלת יהודי מבוגר עם זקן לבן ארוך, לבוש בבגדי חסיד. כשנכנס לביתו ראה הנער כי על השולחן פרושים ספרי הלכה לרוב וכי הוא עסוק כל כולו בלימוד התורה. שאל הנער את האיש "וכי אתה הוא האפיקורס הידוע ששמך יצא לדראון בכל האזור? ואני רואה אותך לבוש ומתנהג כאחד מגדולי החסידים".. ענה לו הישיש, "אני אפיקורס" כי כופר לא יכול להיות אחד שלא יודע.." מה שברצוני לומר, שתמיד רצו להראות שהדרך החוצה מהעולם החרדי, לא באה ע"י מחשבה, ומי שחושב ופילוסוף, לא בהכרח, או אף פעם לא, עוזב את החברה. מי שעוזב זה רק מתאוות.. או כמו שנהגו לומר "אין לך שאלות באמונה אלא תירוצים". זו דרכה של התרבות החרדית מאז ומעולם, להמעיט בכבודם של אנשים שחושבים אחרת בכדי שלא ינהגו כמוהם..

למעלה