בגרויות.... סוף סוף!!!!!

המרחפת

New member
בגרויות.... סוף סוף!!!!!

אחרי חודש וחצי של המתנה, קיבלתי את תוצאות הבגרויות שעשיתי בקיץ האחרון. אני חייבת לומר שהציונים טובים, ובהתחשב בכך שאני בן אדם שבקושי לומד, הם טובים מאד. כמו תמיד, הייתי רוצה להוציא יותר. אז ... רציתי לשאול. לחרשים מגיעה תוספת בונוס של 10 נקודות לציוני המגן ומבחני הבגרות. אתם חושבים שההקלה הזו באמת מגיעה לנו? אימצתי אותה בידיים פתוחות, כי "נותנים מתנה? תאמר תודה", אך זה העלה לי כמה מחשבות. עד כמה אנחנו באמת זקוקים לזה? האם בגלל שאנחנו חרשים אנחנו יכולים ללמוד פחות? האם החרשות היא באמת גורם ישיר לציונים נמוכים יותר? אני חושבת שהסיבה היחידה שחרשים רבים אינם לומדים בבית הספר היא כי וויתרו להם והם התרגלו לא ללמוד. כיצד קשורה ההקלה הזו לעובדת היותינו חרשים? אפילו דיסלקטים ברמה קשה מאד לא מקבלים הקלה גדולה כל כך. ולאלו הלומדים בשילוב אינדיבידואלי- האם גם אתם נתקלתם בביורוקרטיה כשבאתם לדרוש את שעות העזר המגיעות לכם, ולהזכיר לבית הספר שישלח טופס בקשה לקבלת עשר הנקודות? היה לי סיפור שלם עם בית הספר בקשר לשעות העזר....
 

black_magic

New member
עוד לא הגעתי לקטע של הבגרויות

וה10 נקודות הנוספות.. אני חושבת שהדבר הזה מקל עלינו מאד.. כי לחירשים שלומדים בשילוב יותר קשה מלשומעים.. הם עלולים לפספס פרטים מבלי שישימו לב לכך ולכן אני חושבת שהנקודות האלו חשובות והכרחיות..! ובקשר לשעות העזר לא הייתה לי שום בעיה, באתי ואמרתי שאני רוצה עזרה בזה ובזה וסידרו לי הכול בלי בעיה.. ואני שמחה שהצלחת בבגרויות!
 

המרחפת

New member
זו אכן הקלה רצינית

אבל בתור אחת שבאמת מפספסת דברים, אני עדיין חושבת האם זה מגיע לנו, והאם הפיספוס הוא כל כך גדול. תגידו, קרה פעם שנתקלתם בגילויי קנאה מצד ילדים אחרים בכיתה על שיש לכם בונוס? ובאשר לשעות עזר, לא סתם הפניתי את השאלה לתלמידי השילוב האינדיוידואלי- אל תשכחי שבתי הספר המשולבים כגון יהוד ויגור (כן, כן, כרמל זבולון...) מאד מתורגלים בנושא שילוב החרשים, והביורוקרטיה שלהם בנושאים אלו כבר מתורגלת היטב.
 
פרוטקציה

זה מה שזה. ובטח שילדים אחרים מקנאים שרק בגלל שהוא חירש הוא מקבל משהו טוב יותר. שוויון מוחלט(כמעט)-הכי טוב.
 

המרחפת

New member
אני לא בטוחה ששיוויון מולחט הוא

הפתרון המוצלח ביותר. בכל זאת, אני לא חושבת שנקודת ההתחלה שלנו נמצאת באותו מקום כמו השומעים. אני אכן זקוקה למספר משיעורי העזר, במיוחד במקצועות בהם המורה לא ברורה, ואני מאד זקוקה למכונת הצילום להשלים סיכומים. עם כל הרצון, איננו כמותם במאה אחוזים.
 

Dear Diary

New member
האם זה מגיע לנו? ושקט לקנאים!

אני זוכרת שכששמעתי על זה בפעם הראשונה - התגובה הראשונית שלי הייתה - מה?!?!?" - זה בכלל לא מגיע לי!". וחשבתי בכלל לא לקחת את ההצעה הזאת. לאחר שיחות עם חברים - הם שיכנעו אותי ש"מתנה לא מחזירים". אבל עד היום אני מרגישה לא נח עם זה. אל תשכחי שבסופו של דבר הרעיון של ה - 10 נקודות האלו זה לשלב אותנו באוניברסיטה - על מנת לקבל מקצוע. כמו כן, אל תשכחו שהמקצועות שאנחנו יכולים לבחור, בדרך כלל, לחלקינו הם מוגבלים יותר מאשר לשומעים. (אני לא מדברת בשם כולם, כי לא כולם בדעתי). ולכן, לנו יש פחות אפשרויות בחירה - ואולי ע"י ה- 10 נקודות תוספת מגבירים לנו את הביטחון שנתקבל אכן למה שאנחנו רוצים, כי יש לנו פחות אלטרנטיבות. כמובן שה - 10 נקודות האלו באופן הישיר הם ניסיון פיצוי על החומר ש"ברח מאוזנינו" ושאותו לא ניתן למצוא בספרים. אמנם הרבה פעמים נדמה לנו שהמורים הם שם רק לשם "גננות", אבל עדיין יש מורים שכן מלמדים - ומעבר למה שרשום בספרים, ומעבר למה שרשום במחברות. אולי זאת השיטה של משרד החינוך לפצות אותנו על כך שהשיטה הזאת של לימוד די מקפחת אותנו - אוכלוסיית הליקויי שמיעה. שכן הם שמים כל כך הרבה תלמידים בכיתה אחת - טוב, אני לא צריכה להסביר לכם על החסרונות :) ו.. בקשר לקנאות - תמיד יהיו כאלו שמקנאים. אצלי, הרוב, פשוט לא ידעו ולא התערבו. חבריי - היו בעדי, וחלקם קינאו כמובן, אבל לא באו בטענות והבינו ורצו בטובתי. וכמו שציינתי - הם אלו שמתחילה שיכנעו אותי לקחת את ההטבות האלו.
 

LordNor

New member
אנשים לא יכולים לדעת אם הציון

שיקבלת הוא עם 10 נקודות או לא... את זה רק את יכולה לדעת.... וזה לא כתוב בתוצאות..... נותנים לך 10 נקודות קחי אותם מה יש להפסיד? אחרים צריכים להתמקד בבעיות שלהם ולא בבעיות שלך... אבל בדרך כלל כדי לקבל את ה-10 נקודות צריך להגיש בקשה למשרד החינוך... לפעמים הם שוכחים להוסיף לך... קורה הרבה... אם אנשים אחרים מרגישים שהם עשו את המבחן בגרות טוב ובכל זאת קיבלו ציון גרוע הם יכולים לערער על הציון... (כל אחד זכאי לערעור אחד בכל מבחן) אבל יש יתרונות וחסרונות, יתרונות: אם נמצאה טעות במבחן וחושבים שצריך לקבל יותר אז הבנאדם יזכה לתוספת החסרה... והחסרון הוא: שאם המורה האחר שבודק חושב שזה צריך לקבל נמוך יותר מורידים את הציון... צריך לחשוב טוב לפני זה... רק על מבחן בגרות אחד עירערתי וזכיתי לנקודות נוספות... אם מישהו עושה מבחן פנימי הוא לא זכאי לקבל 10 נקודות... ללקויי שמיעה מתאים יותר לעשות מבחני בגרות פנימים ולא חיצונים... ולאוקספורד, אתה כבר באוניברסטה?
 

המרחפת

New member
אבל לא על זה דיברנו...

לא דיברנו האם זה כדאי (בכך אין ספק) ולא התלבטנו האם לקחת את ההקלה או לא. אנו דנים האם ההקלה הזו מוצדקת. לא תמיד כדאי לעשות מבחנים פנימיים- זה תלוי בבית הספר. אם הייתי עושה בחינות פנימיות, הן היו יותר קשות מהבחינות החיצוניות, מה עוד שאני חושבת שאני (וכל כבד שמיעה אחר) בהחלט יכול ומסוגל לגשת לבחינות חיצוניות.
 

המרחפת

New member
...רגל ימין לפנים, רגל ימין לאחור

תנענעו אותו היטב ותעשו את ההוקי פוקי..... בגרות חיצונית היא בגרות של משרד החינוך, שכל תלמידי הארץ נבחנים בבחינה זהה. יש כאלו הזכאים להיבחן בבחינה םנימית. קרי, בית הסםר והמורה שלהם כתבו אותה (וכמוסבן שהיא צריכה לעבור אישור של משרד החינוך). היא כוללת פחות חומר ויותר קלה, למיטב הבנתי.
 

clairvoyance

New member
מתוך ניסיוני..

היי המרחפת, בקשר להוספת 10 נקודות - גם אני הייתי צריכה לבוא להזכיר לבית הספר לשלוח את הבקשה להוסיף לי 10 נקודות. ותצטרכי לעשות זאת גם שנה הבאה, כשתקבלי את תוצאות הבגרויות של יב´. וכמו כן - לשים לב טוב טוב שאכן הציונים שניתנו לך חושבו נכון - תתפלאו - אבל מסתבר שאצלי משרד החינוך/ הית ספר - מי שאחראי לחישוב הציון שיוצא לאחר הוספת 10 נקודות לבגרות - לא ממש ידע חשבון וטעה בכמה חישובים של כמה מקצועות.. :) בקשר לשיעורי עזר - ברגע שנותנים לך מורה מבית הספר - לא היה לי כל כך ביוקרטיה, אבל אם מדובר במורה מחוץ לבית הספר, יש יותר ביוקרטיה, כי אז צריך לסדר את כל העיניין של התשלומים..(זה עובר יותר שלבים, כאשר בחלקם את מעורבת).
 
לי לא הוסיפו נקודות

והתקבלתי להשכלה גבוהה ללא בחינות כניסה, על סמך תוצאות הבגרות
 
ביוקרטיה? מה זה?

סליחה על הבורות שלי
אבל כדי לא להיות בורה צריך לשאול.. ולשאול.. ולשאול.. ולקוות שענו לך נכון
כי זה מה שאת זוכרת אח"כ.
 

המרחפת

New member
בירו- פקיד/לשכה. קרטיה- שלטון.

שלטון הפקידים.שלטון הלשכה. משטר שהנהלתו בידי מנגנון המנותק מהמוני העםם והמשרתים אותם ב"סחבת", זלזול ובהתנכרות. למרות שהביטוי הזה
 

clairvoyance

New member
שלטון פקידים

כמו שהמרחפת אמרה, בירוקרטיה פירושו : שלטון פקידים, והכוונה: לקוח מהמילון: 1. "משטר של פקידות הראוה רק את החוקה הכתובה ונוהגת לפי הנהל המשרדי הרשמי" 2. "סחבת משרדית. ניירת, טיפול משרדי ממושך שלא בהתאם לצרכיהם הדחופים של הנזקקים למשרד. כלומר, כאשר אומרים ביוקרטי, הכוונה שהדבר נעשה בלי ברישמיות רבה, מבלי לערב רגשות בדבר. דוגמאות מהחיים שלנו: למשל - בטוח לאומי. בעצם, רוב המשרדים הממשלתיים אם לא כולם - מלווים בבירקרטיה מבלי אפשרות לעוקפה. אני, כמשקי"ת ת"ש, הייתי חלק מהביורקרטיה הזאת במהלך שירותי בצבא. משק"ית ת"ש - הכוונה לטפל בתנאי השרות של החיילים, כלומר, אם יש לחייל בעייה כלכלית בבית, והוא צריך עזרה, הוא היה פונה אלי. ואז, הייתי צריכה לבקש ממנו כל מני מסמכים - פשוט כי זה נוהל העבודה, אישורים מהבנק על המצב הכלכלי הקשה, ואף לבקר בבית, לדבר עם ההורים, אחר כך למלא עם החייל טופס בקשה לעזרה, להחתים את המפקד האישי, להחתים את מפקד היחידה. עם כל זה ללכת לקצינה, ואז לחכות עוד איזה שבוע..תהליך ארוך ומייגע.. כל התהליך הזה היה לוקח חודש עד חודש וחצי, שלושה שבועות במקרה הטוב. ולפעמים, המקרה ממש דחוף. למשל: אני באה למשפחה לביקור בית, ושם אני מגלה את הילדים בבית, המקרר ריק, אין כמעט כלום בבית - לא מיטה ראויה לישון בה, לא ספות, לא טלויזיה, אפילו אוכל לא. האמא עצמה עובדת בעבודה עם משכורת מינימום, וצריכה לשלם על מליון דברים, כסף בבנק אין לה, ועד שהחייל התגייס עוד איכשהו הם הסתדרו, כי הוא עבד, ועכשיו, אין כסף לאוכל. ברור לי לחולטין שהחייל ומשפחתו זקוקים לעזרה - ו.. הייתי מוכנה לתת לחייל כל מה שהוא צריך בין רגע - לשחררו לחופשה לעבוד ולהרוויח כסף, לתת לו אישור עבודה, לתת לו מענק לבנתיים ועוד.. אבל .. אבל.. עדיין לא החתמתי את המפקדים, ולא הגשתי את הכל לקצינה, וחסר טופס כלשהו - ויקח עוד שבועיים עד שהקצינה בכלל תתפנה לבקשה כי יש לה עוד 40 מקרים דומים .. ובשביל לאשר את הבקשה חייבים את האישור שלה - וזאת, ביורקרטיה .. כי אף שברור כמעט לחלוטין שאותו אדם זקוק לעזרה, עדיין צריכים לעבור את כל התהליך הזה, כי הקצין לא מכיר את אותו חייל, ולא יכול לאשר לכל החיילים מבלי להכירם - כי אז לא יהיה מספיק כסף לכולם, ואז כל חייל יוכל לבוא לבקש ולקבל מבלי אפילו לבדוק את המקרה - ולא ישארו מספיק חיילים בצבא. לכן צריך את הסחבת, אך בכל זאת, זאת סחבת... אגב - משקי"ת ת"ש טובה - וכל עובד משרד טוב - הוא כזה שעושה את הסחבת כאשר המקרים הם לא ברי עולם, כלומר, לא עניין של חיים ומוות, אבל יודע לשים לב מתי זה כן מאוד חשוב - ומנסה לעקוף, או לפחות למצוא פיתרון זמני עד שהבקשה תאושר. למשל במקרה שאני ציינתי - הייתי מגיעה עוד באותו היום לקצינה, מבלי להחתים את המפקדים, מבקשת ממנה לתת לי 5 דקות מזמנה, ומבקשת ממנה שתסכים לאשר את הבקשה מבלי שיש את כל החתימות (את החתימות הייתי עושה רטרואקטיבית - לאחר שהבקשה כבר אושרה - למרות שזה לא הנוהל..). ואם ממש לא יכלתי לראות אותה, הייתי עוש זאת דרך הטלפון והבקשה הייתה מאושרת תוך יום עד שלושה ימים. ובנתיים הייתי מנסה לספק אלטרנטיבות - כמו מקדמה לחייל עוד באותו היום מ"משכורת" של חייל. מקווה שהמושג בירוקרטיה יותר מובן לך הפעם
 
למעלה